نهال آلو ✔️ خرید + لیست قیمت انواع نهال آلو [پاییز 1402]

خرید نهال آلو

آلو، این میوه تابستان به صورت تازه خوری و به صورت خشکبار مصرف می‌شود. آلو از قدیم در بین ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته است ماندگاری میوه آلو نسبت به ارقام دیگر میوه بیش‌تر بوده، از این بابت جایگاه ویژه‌ای دارد.
می‌توان فروش نهال آلو به دلیل استقبال بی‌نظیر آن در کشور ایران بسیار عالی است. آلو ارقام نیز مانند سایر ارقام میوه‌ها از تنوع محصول بسیار فراوانی برخوردار است، به طوری که برخی از ارقام به خاطر باردهی زیاد و کیفیت مناسب از نظر اقتصادی عالی هستند، برخی نیز به دلیل کیفیت عالی و خاص بودن برای احداق باغ‌های تجاری و لاکچری مناسب هستند، پس هنگام خرید نهال آلو به این نکته باید دقت کرد که نهال آلو را برای چه منظور خریداری می‌کنید، همین موضوع در قیمت نهال آلو تاثیر گذار بوده به طوری که برخی از ارقام خاص ممکن است که قیمت بالایی داشته باشد، لازم به ذکر است که برای خرید نهال آلو به مراکز معتبر خرید نهال که زیر نظر جهاد کشاورزی هستند مراجعه کنید و از بابت اصالت کالا کاملا مطمئن شود.
چرا اصلات نهال حائز اهمیت است؟؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که زمانی که نهال خریداری می‌شود و کاشت می‌شود، باید حداقل دو سال صبر کنید تا اولین بار خود را به شما نشان دهد، در واقع بعد از دوسال صبر شما نتیجه کارتون رو خواهید دید. در صورتی که از اصالت نهال خریداری شده مطمئن نیستید ممکن است بعد از دوسال شما به نهال مد نظرتون نرسید.

انواع نهال آلو

نهال آلو ارقام مختلف زیادی دارد، در شرکت برتر نهال اکثر ارقام نهال‌های آلو تولید و عرضه می‌شوند، از ارقام معروف نهال آلو می‌توان به ارقام زیر اشاره کرد:

نهال‌ آلو شابلون کالیفرنیا دیررس، نهال آلو سانتریزا، نهال آلو بخارا زرد و قرمز، نهال آلو قطره طلا، نهال آلو خورشتی، نهال آلو کهربا

در ادامه تمام ارقام نهال آلو تولید شده در شرکت برتر نهال را می‌توانید مشاهده کنید و برای دستیابی به خصوصیات کامل هر رقم روی لینک آن کلیک کنید.

نمایش محصولات



سوالات متداول

در خصوص زمان قطعی کاشت نهال آلو می‌توان گفت که در هر برهه زمانی سال که توانایی فراهم نمودن آب و رطوبت مورد نیاز این نهال را داشته باشید می‌توانید اقدام به کاشت آن کنید اما به‌صورت کلی فصل‌های سرد سال یعنی پاییز و زمستان مطلوب‌ترین زمان برای کاشت نهال‌های خزان پذیر همچون نهال آلو می‌باشد؛ چرا که در این برهه درخت هنوز در خواب زمستانه به سر می‌برد.

از جمله مجموعه اقداماتی که برتر نهال در راستای ارزش گذاری بر مشتریان خود انجام داده است ارائه خدمات پشتیبانی و آموزشی پس از فروش نهال است؛ به گونه‌ای که پس از خرید نهال مورد نظر می‌توانید از مشاوره رایگان و ۲۴ ساعته کارشناسان حرفه‌ای ما بهره بگیرید و هر سوالی که در خصوص نحوه کاشت، داشت و برداشت نهال آلو خریداری شده دارید، بپرسید.

جالب است بدانید که برخی باغداران قبل از فرارسیدن موعد کاشت نهال آلو، ارقام مختلف آن را متناسب با اقلیم خود خریداری می‌کنند و همکاران ما در بخش فروش سعی دارند که نهال‌ها را تا قبل از بیدار شدن نهال از خواب زمستانه آماده ارسال کنند تا باغداران فرصت کافی برای کاشت نهال داشته باشند. برای دانستن زمان قطعی ارسال نهال خریداری شده بهتر است قبل از خرید خود با مشاوران تماس گرفته و پاسخ سوال خود را دریافت کنید زیرا این زمان برای نهال میوه‌های مختلف فرق دارد.

در پاسخ به سوال می‌توان گفت که برای خرید نهال آلو از برتر نهال راه‌های متعددی وجود دارد که هم به صورت حضوری و مراجعه به مرکز و هم به صورت آنلاین و اینترنتی این امکان برای مشتریان فراهم شده است، در گذشته بسیاری از افراد با مراجعه حضوری به نهال فروشی و مشاهده ارقام مختلف نهال آلو و همچنین پس از کسب اطلاعاتی در خصوص این نهال میوه اقدام به خرید حضوری و دریافت فاکتور می‌کردند. اما امروزه فروش و مراجعه حضوری به نهالستان‌های معتبر کاهش یافته است و غالبا افراد به صورت اینترنتی به سایت برتر نهال مراجعه می‌کنند و اقدام به خرید و ثبت سفارش خود می‌کنند، در صورت بروز هر گونه اشکال و یا ایجاد ابهام نیز امکان پرسش و پاسخ از طریق راه‌های ارتباطی درج شده در سایت یعنی شماره تماس مرکز، شماره واتساپ و... فراهم شده است.

همان گونه که می‌دانید فرآیند کشت بذر آلو و تبدیل آن به نهال آلو یا همان درخت جوان آلو حدودا یک الی دو سال زمان می‌برد که البته این مدت زمان بسته به نوع گونه و اقلیم دارد، اصولا بذر با نهال را در محل خنک باید نگهداری کرد تا خراب نشود و در موعد مناسب آن را در خاک بکارند. پس از مشاهده اولین جوانه نهال آلو باید آن را از اصل جداسازی نمود و داخل گلدان مخصوص و مناسب نگهداری کرد، اصولا مطلوب‌ترین سن برای کاشت نهال آلو دو سال می‌باشد؛ زیرا نهال دوساله به تکامل بیشتری برای کاشت رسیده است.

با توجه به مسئله عرضه و تقاضا در خصوص نهال آلو در شهر‌های مختلف می‌توان انواع بسیاری از نهال آلو را تحت عنوان پر فروش‌ترین رقم معرفی کرد؛ چرا که در برخی شهر‌ها گونه‌هایی سازگار و پر بازده هستند که همان گونه در شهر و دیار دیگری بازدهی مطلوبی نخواهد داشت. در نتیجه می‌توان گفت که ممکن است نهال آلو توسرخ در شهر‌های شمالی از میزان فروش بالایی برخوردار باشد در حالی که همین گونه در شهر‌های مرکزی و جنوبی کشور به دلیل عدم سازگاری میزان فروش کمتری داشته باشد، ارقام نهال آلو کالیفرنیا، نهال آلو سانتروزا، آلو زرد اراک، آلو زرد گوگان و... از جمله ارقام پر فروش در ایران هستند.

هر آنچه که باید در مورد نهال آلو بدانیم

نهال آلو گروهی از نهال‌های میوه هستند که تنوع زیادی دارند. میوه نهال آلو بسته به نوع آن می‌تواند زرد، قرمز، بنفش و … باشد. در این مقاله اطلاعاتی جامع و مفصل در خصوص نهال آلو، انواع این نهال، مزیت‌های کاشت و پرورش آن، نکات خرید نهال آلو و بسیاری از اطلاعات ضروری دیگر به شما عزیزان ارائه می‌شود.  

نهال آلو یکی از نهال‌های میوه است که انواع گوناگونی را شامل می‌شود. این انواع، میوه‌هایی با ویژگی‌های متفاوت دارند، از نظر رنگ برخی سرخ، برخی زرد، برخی بنفش و … هستند. از نظر شکل ظاهری نیز می‌توانند به صورت کاملا کروی و گرد یا بیضی‌شکل باشند.

هسته آلو مصرف خوراکی ندارد اما میوه آن بسیار گوشتی، خوش‌طعم و آب‌دار است و خواص بی‌نظیری دارد. رنگ انواع میوه‌های آلو بسیار زیبا و اشتها برانگیز است، نهال آلو معمولا پایه‌ کوتاه است و منشأ آن را برخی نواحی اروپایی و نیز ژاپن دانسته‌اند، البته سطح کشت گسترده دارد و در بسیاری از نقاط جهان رشد می‌کند.

شاخه‌های نهال آلو نرم و منعطف است و برگ‌های آن دارای شیارهای ظریف و به رنگ سبز روشن است. این نهال پربار است و میوه‌های آن معمولا حالت خوشه‌ای و نزدیک به هم دارند.

نهال آلو رو بیشتر بشناسید

از آن جایی که این میوه خوشمزه طرفداران بسیاری دارد، احداث باغ آن کاری بسیار سود آور و همچنین سهل می‌باشد؛ به شرطی که اطلاعات جامعی در خصوص نهال آلو، ارقام مختلف آن، شرایط کاشت و رسیدگی به آن و… داشته باشید. در این مقاله ما قصد داریم صفر تا صد کاشت نهال آلو و احداث باغات آن بپردازیم، بهتر است تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

خاستگاه اصلی نهال آلو کشور چین است که بعد‌ها به کشور‌های اروپایی و آمریکا برده شده است، در ایران بیش از 30 مدل از ارقام مختلف این نهال یافت می‌شود که درختچه‌های کوتاه اما نسبتا پر بار دارد و برخی ارقام آن نیز اصلاح شده هستند.

نهال آلو نیز در خانواده نهال شلیل، زرد آلو و هلو جای می‌گیرد که در رنگ‌های سبز، زرد، بنفش، سیاه و حتی قرمز نیز دیده شده است. هر یک از گونه‌های گفته شده دارای طعم و ویژگی‌های خاص و منحصر به فردی هستند.

 

مشخصات نهال آلو استاندارد و سالم

برخی مشخصات وجود دارد که در هنگام خرید نهال آلو به شما کمک می‌کند انواع سالم را که بازدهی بهتری دارند، تشخیص دهید.

برای مثال:

–       تنه نهال آلو نباید زخم‌خورده باشد و یا صمغ از آن تراوش کرده باشد.

–       آفات و بیماری‌ها یا اثر آن‌ها نباید روی تنه اصلی، شاخه‌ها، ریشه و برگ‌ها دیده شود.

–       نهال باید ترجیحا صاف و بدون خمیدگی و پیچ‌خوردگی باشد.

خرید نهال آلو از نهالستان‌های معتبر که ارقام نهال را با شناسنامه و کارت سلامت ارائه می‌دهند، بهترین راه برای صرفه‌جویی در زمان و اطمینان از خرید است.

 

قیمت نهال آلو بر چه اساسی تعیین می‌شود

همان گونه که می‌دانید قیمت هر نهال میوه در بازار تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار دارد، از جمله مهم‌ترین این عوامل می‌توان به وارداتی بودن یا بومی بودن گونه اشاره کرد.

عامل تاثیر گذار دوم بر قیمت نهال آلو در بازار ایران، نوع نژاد نهال می‌باشد؛ زیرا قیمت برخی گونه‌ها بالا بوده و البته که در صورت امکان خرید این گونه‌ها می‌توان به سود خوبی دست یافت زیرا میوه آن‌ها از لحاظ سطح کیفی و میزان درشتی در جایگاه بالایی قرار دارند و می‌توان آن‌ها را در شمار میوه‌های صادراتی جای داد.

عامل تاثیر گذار سوم در قیمت گذاری نهال آلو، شناسنامه‌دار بودن نهال و همچنین عاری بودن از هر گونه آفات و بیماری هاست، در صورتی که نهال آلو سالم و شناسنامه‌دار باشد؛ قیمت بالاتری از گونه‌های فاقد شناسنامه و اعتبار خواهد داشت.

آخرین و مهم‌ترین عامل در قیمت نهال آلو مرکز فروش نهال است، طوری که اگر از مراکزی خرید کنید که خود تولید کننده نهال هستند قیمت مناسب‌تری خرید خواهید کرد

 

نکات خرید نهال آلو

در این قسمت از مقاله می‌پردازیم به نکاتی که در هنگام خرید نهال آلو باید به آن‌ها توجه و دقت کافی داشته باشیم‌ فراگیری و پیاده سازی این نکات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا حفظ سرمایه شما برای ما بسیار مهم است، البته که خرید یک نهال آلو مرغوب و مناسب می‌تواند اولین قدم به سوی احداث یک باغ پر ثمر و سودده آلو باشد.

پیش تر گفتیم که نهال آلو ارقام و گونه‌های بسیار متنوعی دارد که هر یک متناسب و سازگار با یک اقلیم آب و هوایی است. پس اولین نکته در هنگام خرید نهال آلو بررسی اقلیم شهر خود و همچنین شناسایی منابع آبی و خاکی آن است.

 

در مرحله دوم بهتر است بپردازید به شناسایی و یافتن گونه‌های سازگار و پر بازده نهال آلو با اقلیم آب و هوایی منطقه خود.

سومین مرحله یافتن مرکز فروش و یا نهالستانی بزرگ و معتبر است که ارائه کننده نهال‌های آلو مرغوب، سالم و همچنین سازگار با شرایط شما باشد، پس از شناسایی و بررسی تمامی فاکتور‌های گفته شده می‌توانید اقدام به خرید نهال آلو کنید به شرطی که موارد ذیل را هم بررسی کرده باشید.

۱.می دانید که سالم بودن ریشه و جوانه‌های نهال از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا عدم سالم بودن ریشه نهال نشانه عدم قدرت نهال در رشد و باردهی است، همچنین اگر نهالی جوانه‌های سالمی نداشته باشد؛ می‌توان گفت که نهالی ناسالم و فاقد بنیه است. حال ممکن است این سوال برایتان ایجاد شود که چگونه می‌توان عدم سلامت ریشه و جوانه نهال را تشخیص داد؟ یکی از راه‌های تشخیص ناسالم بودن ریشه نهال آلو این است که دقت کنید ریشه‌ها فاقد سفیدک باشند و همچنین حالت چنگ خوردگی نداشته باشند.

۲. در صورتی که نهال آلو مد نظر خود را به صورت غیر حضوری و اینترنتی تهیه می‌کنید باید بدانید که از نشانه‌های سالم بودن یک نهال، دارا بودن شناسنامه و یا همان گواهی سلامت نهال است که نشان دهنده آن است که این نهال در نهالستان‌های تحت نظر جهاد کشاورزی تولید شده است.

۳. یکی از راه‌های تشخیص نهال سالم و مرغوب این است که گونه خریداری شده ار لحاظ ظاهری کاملا خوش فرم و یکدست باشد، وجود هر گونه برآمدگی در ساقه نهال می‌تواند بیانگر یک ضعف باشد، تشخیص این امر برای برخی افراد تازه کار و کم تجربه ممکن است دشوار باشد به همین دلیل توصیه می‌کنیم که برای تشخیص آن به سراغ کارشناسان با تجربه در این حیطه بروید. برخی گونه‌های پیوندی و یا اصلاح شده دارای برامدگی‌هایی هستند که باید به محل قرار گیری آن‌ها دقت کنید و تنها نهال‌هایی را خریداری نماید که علاوه بر این که اندازه متوسطی دارند، سنی در حدود ۲ سال نیز داشته باشند.

  • ارتفاع از سطح دریا

    در صورتی که قصد احداث باغات آلو را در منطقه خود دارید باید به موارد بسیاری توجه کنید تا باغی آباد و درختانی پر ثمر و سالم داشته باشید. در غیر این صورت تمام سرمایه شما به اصلاح رایج دود خواهد شد؛ پس بهتر است تمامی نکاتی را که در ادامه برایتان توضیح می‌دهیم را در نظر بگیرید.

    می‌دانید یکی از نکاتی که باعث ایجاد تغییرات اساسی در آب و هوا، میزان بارش و شرایط آبی و خاکی یک منطقه می‌شود، میزان ارتفاع آن منطقه از سطح دریا می‌باشد، این عامل مهم به گونه‌ای عمل می‌کند که گاها تعیین کننده نوع درختی است که باید در آن منطقه کاشته شود و اصطلاحا میزان سازگاری را تعیین می‌کند.

    بنا به تحقیقات کارشناسان کشاورزی این میزان (میزان ارتفاع مطلوب از سطح دریا) برای نهال آلو بسته به نوع گونه و نژاد متغییر است؛ مثلا برای نهال آلو بخارا این میزان در حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متر است و یا برای نهال آلو شابلون ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ متر خواهد بود

    در نظر داشته باشید که برخی ارقام نهال آلو وجود دارند که هیچ گونه واکنشی نسبت به تغییرات ارتفاع از سطح دریا ندارند، در واقع این ارقام برایشان تفاوتی ندارد که در چه ارتفاعی کاشته شوند. شاید برایتان این سوال ایجاد شود که میزان ارتفاع از سطح دریا چگونه می‌تواند بر میزان بارش و یا شرایط آب و هوایی و یا حتی فرآیند رشد و باردهی درخت تاثیر گذار باشد؟

    در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که هرچه میزان ارتفاع یک منطقه از سطح دریا کم‌تر باشد، میزان بارش سالیانه و در پی آن میزان رطوبت نسبی منطقه بیشتر خواهد بود. این امر برای گونه‌های زود گل نوعی مزیت محسوب می‌شود و بالعکس هرچه میزان ارتفاع منطقه از سطح دریا بیشتر باشد، منطقه سردسیری تر و مناسب برای گونه‌های دیر گل است.

  • نوسانات دمایی

    درخت آلو نیز مانند تمام درختان میوه گل دار، برای رشد و شکوفایی و همچنین گلدهی، نیاز به دمای مطلوب و نور خورشید به میزان لازم دارد‌، این درست است که نهال آلو ( درخت جوان آلو) مقاومت و سازگاری بسیار بالایی در هوای سرد دارد، اما دانستن این نکته نیز خالی از عیب نیست، شکوفه‌های درخت الو حساسیت بسیار شدیدی در هوای بسیار سرد و یخبندان‌ها دارد؛ به گونه‌ای که ممکن است سبب ریزش گل‌های درخت در سرمای بهاره شود.

    در مناطقی که سرمای دیر رس بهاره دارند باید سعی کنید که از گونه‌های سردسیری نهال الو بکارید اما در شرایطی که این امکان برایتان مهیا نبود می‌توانید در هنگام فصل بهار و پس از گل دهی درختان، آن‌ها را به وسیله‌ی پشم شیشه از سرما محافظت کنید؛ به گونه‌ای که دور تا دور درخت را با این محافظ بپوشانید.

    هر ساله در ابتدای فصل پاییز که از دمای هوا کاسته می‌شود، درخت خود را برای خواب زمستانه که از مراحل جدایی ناپذیر چرخه زندگی درختان است، آماده می‌کند. نهال آلو نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود و البته می‌توان گفت که این نهال نسبت به درختان میوه دیگر نیاز سرمایی کم تری لازم دارد ولی همان میزان نیز باید برطرف شود تا در فصل بهار و در هنگامه گل دهی درخت مشکلی ایجاد نشود.

    حداقل دمایی که برای ارقام مختلف نهال آلو قابل تحمل است، دمای ۳ تا ۱۲ درجه سانتی گراد می‌باشد که در هنگام خرید نهال آلو باید این نکته را در نظر بگیرید. ممکن است تصور کنید که سرمای دیررس بهاره تنها باعث ریختن و سرمازدگی شکوفه‌ها می‌شود؛ این در حالی است که سرما علاوه بر این که سبب ریزش شکوفه‌ها خواهد شد، باعث ایجاد اختلال در نظم و همزمانی گل دهی نیز می‌شود.

  • میزان بارش

    جالب است بدانید که ریشه نهال آلو بسیار آب دوست می‌باشد؛ به گونه‌ای که در هنگام کاشت آن باید میزان رطوبت نسبی خاک را مورد بررسی قرار دهیم، شاید برخی گمان کنند که رطوبت و آبیاری زیاد باعث می‌شود تا ریشه گیاه بپوسد اما از آن جایی ک این نوع نهال میوه در برابر وجود رطوبت و آب زیاد سازگاری دارند، می‌تواند مناسب تربن و مطلوب‌ترین انتخاب برای کاشت در مناطق پر باران باشد.

    در بخش‌های بعدی مقاله به تفصیل در خصوص میزان آبیاری مورد نیاز و مطلوب این گونه سخن خواهیم گفت، در این قسمت تنها به اشاره‌ای کوچک در خصوص میزان بارش مورد نیاز در صورتی که قصد کشت دیم آن‌ را دارید، می‌پردازیم، اگر در منطقه و شرایط اقلیمی پر بارشی قرار دارید و قصد کاشت ارقام مختلف نهال الو را دارید بهتر است بدنید که این گونه نیاز به حداقل ۶۰۰ و حداکثر ۱۲۰۰ میلی متر بارش سالیانه دارد.

     

    در برخی مناطق توزیع ناهماهنگی بارش سالیانه و یا حتی میزان بارش کم سبب ایجاد اختلال در فرایند کشت دیم نهال آلو می‌شود؛ در این مناطق توصیه می‌شود که از روش‌های دیگری که در ادامه مقاله خواهیم گفت به کشت نهال آلو بپردازید.

  • بافت خاک

    ممکن است با مشاهده این تیتر این سوال برایتان ایجاد شود که منظور از بافت خاک چیست؟ بافت خاک در واقع همان اندازه دانه‌ها و جنس آن هاست، بهتر است بدانید که نهال آلو بر خلاف سایر ارقام نهال میوه سازگاری بالایی در اکثر خاک‌ها دارد و در اغلب خاک‌ها می‌تواند به رشد خود ادامه دهد که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

    تهیه خاک مناسب و مطلوب یکی از مهم‌ترین وظایف یک باغدار است زیرا خاک بستر اصلی و محل رشد نهال جوان است که ریشه نهال را در خود حفظ کرده و علاوه بر آن نهال تمام نیاز‌های حیاتی و تغذیه‌ای مورد نیاز خود را از آن دریافت می‌کند؛ پس تهیه بستری مطلوب و سازگار با نوع نهال بسیار اهمیت دارد.

    خاک‌های لومی، شنی و نسبتا سبک مطلوب‌ترین نوع خاک برای نهال آلو می‌باشد زیرا این نوع خاک‌ها را می‌توان به آسانی زهکشی کرد، میزان رطوبت موجود در خاک و توانایی خاک در حفظ آب نیز یکی از عواملی است که تماما به جنس و بافت خاک بستگی دارد.

    همان گونه که می‌دانید یکی از بارز‌ترین ویژگی‌های خاک‌های سنگین و آهکی این است که آب را مدت زیادی در خود نگه می‌دارند که این امر برای نهال آلو مفید نمی‌باشد زیرا سبب پوسیدگی ریشه نهال می‌شود.

    زمانی که صحبت از بافت خاک می‌شود، بهتر است تهویه آن را هم در نظر بگیرید زیرا جریان هوا باید دائما در داخل خاک در جریان باشد تا از فاسد شدن ریشه جلوگیری شود و همچنین اکسیژن لازم فراهم باشد.

    خاک‌هایی که اندازه دانه‌های آن درشت باشد، توانایی بیشتری در عبور جریان هوا دارند‌ اما جالب است بدانید که این خاک‌ها برای درخت جوان آلو مناسب نیستند و بهتر است از خاک‌های ریز دانه همچون خاک‌های شنی به کار ببرید.

    خاک‌های رسی به دلیل سختی در فرآیند زهکشی مطلوب و سازگار با نهال آلو نمی‌باشند، در صورتی که قصد دارید نهال‌های سالم با بازدهی بالا پرورش دهید بهتر است مسئله انتخاب خاک مناسب را جدی بگیرید.

    در خصوص قلیایی بودن یا اسیدی بودن خاک نهال آلو می‌توان گفت که عملکرد این نهال در خاک‌های اسیدی با ph>6 مطلوب تر است، در برخی مناطق که میزان اسیدیته خاک کم است و بیشتر به سمت قلیایی بودن تمایل دارد توصیه می‌شود که باغدار خاک را با افزودن کود آمونیوم سولفات و یا گوگرد ترکیب کرده تا اسیدی شود.

چرا باید نهال آلو کاشت؟ (خرید نهال آلو)

مصارف میوه آلو متنوع است، این میوه را برای تازه‌خوری و نیز برای خشک‌کردن و استفاده کردن در انواع غذاها برداشت می‌کنند. همچنین برای درست کردن انواع تنقلات مانند لواشک و آلوچه به کار می‌رود.

میوه آلو حاوی ویتامین‌ها از جمله A، C، B2 و B6 است و مواد مفید فراوان از جمله آهن، پتاسیم، گوگرد، فسفر، منیزیم و کلسیم است. آنتی‌اکسیدان در این میوه به وفور وجود دارد و از میوه‌های ضد پیری و ضد سرطان محسوب می‌شود. همچنین برخوردار از مقادیر قابل توجهی آب و فیبر است و به سهولت گوارش کمک می‌کند.

خرید نهال آلو و کاشت و پرورش آن به دلایلی چند برای باغداران به‌صرفه و سودرسان است:

  1. تنوع ارقام آلو برای تازه‌خوری: میوه‌های آلو در زمان رسیدن (تابستان) متنوع و رنگارنگ هستند و تماشای آن‌ها اشتهابرانگیز است درنتیجه به فروش خوبی برای تازه‌خوری می‌رسند.
  2. مصارف غذایی: آلوها خصوصا به صورت خشک شده در تمام فصول به فروش می‌رسند و در غذاها به کار می‌روند.
  3. دورریز کم: به دلیل امکان تبدیل میوه آلو به لواشک و آلوچه حتی انواعی از آن‌ها که ظاهر مجلسی ندارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند و این میوه خصوصا اگر از آفات در امان بماند دورریز نخواهد داشت.
  4. کشت نهال آلو را در اقصی نقاط کشور می‌توان دید، ولی این باغات آلو در کشور به اندازه‌ای نیست که بازار فروش آن اشباه شده باشد، همیشه بازار فروش خوبی دارد و این نشان از آن دارد که احداث باغ آلو می‌تواند کاملا اقتصادی باشد
  5. انبار مانی میوه نهال آلو زیاد است و نگران این موضوع نباشید که سریع به دست مشتری برسانید، از این بابت می‌توانید خیالتات راحت باشد که با قیمت خوبی میوه نهال آلو را خواهید فروخت

پربارترین نژاد آلو کدام است

اگر عوامل موثر بر باردهی که می تواند منجر به کاهش باردهی شود را نادیده بگیریم و زمینه ژنتیکی درختان آلو را مبنای پربارده بودن آن در نظر بگیریم ارقام پربار از قرار زیر است:

نهال آلو شابلون کالیفرنیا  ۸۵ الی ۱۰۰ تن در هکتار
نهال آلو شابلون قرمز ۸۰  تن در هکتار
نهال آلو قطره طلا ۸۰ تن در هکتار
نهال آلو بخارا قرمز ۷۰ تا ۷۵ تن در هکتار
نهال آلو بخارا زرد ۷۵ تن در هکتار
نهال آلو آنجلا ۷۰ تا ۸۰ تن در هکتار

کاشت نهال آلو بر اساس مناطق مختلف کشور

با توجه به اقلیم چهار فصل کشورمان ایران و همچنین تنوع بسیار بالای گونه‌های نهال آلو می‌توان در جای جای ایران به احداث باغات آلو پرداخت، در مناطق کوهستانی و سردسیری، مناطق کوهپایه ای، مناطق معتدل نیمه سردسیری، مناطق نیمه گرمسیری و حتی در مناطق خشک و گرمسیری نیز می‌توان ارقام مختلف نهال آلو را کشت کرد.

این نهال پایه کوتاه و درختچه‌ای شکل توانایی نسبی در تحمل سرماهای شدید بهاره و یخبندان‌های زمستانه دارد؛ با وجود بهترین گونه‌ها در مناطق معتدل و نیمه سردسیری رشد بهتر و همچنین بازدهی بیشتری دارند، برای مثال در نواحی شمال غربی و شرقی کشور که غالبا سردسیری و کوهستانی هستند، ارقام آلو کلود، آلو زرد، آلو لومبارد، آلو آنجلا و آلو قرمز خورشتی از جمله ارقام سردسیری و مقام به سرما در استان‌های آدربایجان غربی و شرقی، خراسان، مازندران و… هستند.

در بخش‌های مرکزی و برخی نیمه‌های جنوبی کشور مانند شهرهای اصفهان، ایلام، زنجان، مرکزی و… به دلیل معتدل تر بودن هوا ارقام نیمه گرمسیری آلو زرد گوگان، آلو بلک استار و… رشد بهتری دارند.

نهال آلو اصلی پاییز نهال

بهترین نهال آلو برای مناطق سردسیری، معتدل و گرمسیری

بیشتر باغ‌های نهال آلو در مناطق معتدل ایجاد می‌شوند. با این حال برخی ارقام هستند که به دلیل مقاومت خوبی که به سرما دارند قابل کاشت در نواحی سردسیر هستند، مثلا نهال آلو شابلون، قطره طلا، بخارا، سانتریزا مقاومت به سرما دارد و از سوی دیگر به گرما را هم تحمل می‌کنند.

  • نهال آلو سردسیری

    در مناطق سردسیر سرمای زمستان دیرتر رخ می‌بندد و هوای بهاری دیرتر از راه می‌رسد. در این مناطق سرمای دیرهنگام بهاره نیز آفت شکوفه‌های درختانی می‌شود که اصطلاحا زودگل هستند. برای این مناطق باید انواعی از نهال آلو انتخاب شوند که دیرگل هستند و سرما شکوفه‌های آن‌ها را غافلگیر نمی‌کند.

    این ارقام معمولا باردهی دیرتری نسبت به انواع دیگر دارند. همچنین در برابر سرما مقاوم‌ترند. شناخت ارقام سردسیری نهال آلو می‌تواند در رشد و نگهداری آلو موثر باشد.

  • نهال آلو گرمسیری

    نهال آلو گرمسیری انواع دیگری از نهال آلو را که زودگل نامیده می‌شوند، می‌توان در مناطقی با آب‌وهوای معتدل‌ یا گرم کاشت، باردهی این ارقام هم مانند شکوفه‌دهی‌شان زودتر است، یکی دیگر از ویژگی‌هایی که برای نهال آلو گرمسیری الزامی است، مقاومت به آفات و بیماری‌هاست؛ زیرا این موارد در آب‌وهوای گرم امکان بیشتری برای رشد و تولید مثل دارند، البته این ارقام تعداد کمتری دارند، در کل نهال آلو چندان برای مناطق خیلی گرم مناسب نیست، نهایت گرمایی که می‌توانند تحمل کنند تا ۴۵ درجه است.

  • نهال آلو معتدل

    یکی از بارز‌ترین ویژگی‌های مناطق معتدله این است که کشاورزی و باغداری در این نوع اقلیم کاری بسیار سهل و کم هزینه است زیرا نیازمند مراقبت‌ها و رسیدگی‌های ویژه برای نهال تازه کاشت نیست و گونه‌ها با دریافت رسیدگی‌های اولیه و ابتدایی می‌توانند رشد و بازدهی مطلوبی داشته باشند‌.

    در کشور ما تعداد ارقام نهال آلو که در مناطق معتدل کاشته می‌شوند از ارقام سردسیری و گرمسیری بیشتر هستند و حتی بازدهی بیشتری هم دارند، نهال آلو معتدله از جمله ارقامی هستند که غالبا در مناطقی با اقلیم آب و هوایی معتدل و نیمه سردسیر رشد و بازدهی مطلوبی دارند، این ارقام با توجه به نوع نژاد و گونه خود چنین سازگاری پیدا کرده اند‌.

    البته برخی ارقام اصلاح شده و پیوندی نهال آلو نیز چنین ویژگی دارند که می‌توانند در اکثر اقلیم‌ها رشد و تکثیر شوند، به طور مثال نهال آلو اختری از جمله ارقامی است که طول عمر اقتصادی نسبتا بالایی دارد به شرطی که در مناطق کوهپایه‌ای معتدل و نیمه سردسیری کاشته شود، این گونه در شمار ارقام دیرگل به حساب می‌آید؛ به گونه‌ای که پس از گذشت ۲ سال از کاشت آن می‌توان به بهره وری از آن دست یافت.

    بازدهی این گونه به حدی زیاد است که در صورت رسیدگی و انجام هرس به موقع آن می‌توان سالانه بیش از ۳۰۰ کیلو آلو از آن برداشت کرد، نهال آلو برقانی نیز که به سبب طعم ترش و ملس میوه آن در میان مشتریان محبوب شده است از ارقام بومی ایران است که مناسب کاشت در آب و هوای معتدل می‌باشد.

سود و درآمد هر درخت آلو چقدر است

یکی از اصلی‌ترین اهداف باغداران برای تاسیس باغات میوه کسب سود و درآمدی بالاست، برای رسیدن به این هدف بهتر است در ابتدا تحقیق کنید که چه نوع نهال میوه‌ای سود دهی بالاتری دارد و شما را در رسیدت به این هدف یاری می‌دهد. از گونه‌های نهال میوه که پرورش آن سود بسیار بالایی دارد، نهال آلو می‌باشد. با توجه با واریته‌های مختلف نهال آلو بهتر است گونه‌هایی را انتخاب کنید که ارقام میوه بسیار با کیفیت و صادراتی با تناژ بالا تولید کنند.

میزان باردهی و البته زمان باردهی نهال نیز از جمله عوامل تاثیر گذار بر سود دهی آلو می‌باشد برای بررسی میزان سود سالانه حاصل از احداث باغ آلو بهتر است در ابتدا تمامی مزایا و معایب کاشت این نهال را بررسی کنیم.

از آن جایی که سرمایه اولیه احداث باغات آلو مقدار قابل توجهی است باید رسیدگی کاملی به این باغات شود تا سرمایه اولیه هدر نرود و پس از بلوغ درختان و به بار نشینی آن‌ها علاوه بر سرمایه اولیه، سود بسیاری نصیب باغدار شود، با توجه به این که عمر اقتصادی و عمر مفید نهال آلو بیش از ۲۵ سال است و به صورت میانگین سالانه امکان برداشت بیش از ۵۰ تن محصول در هر هکتار وجود دارد، می‌توان گفت که پس از چند سال می‌توان به سرمایه اولیه و سود قابل توجهی از پرورش این نهال رسید‌.

 

نهال آلو بخریم یا بذر آلو؟ کدام‌یک اقتصادی‌ترند؟

طبیعی است که قیمت بذر بسیار ارزان‌تر از نهال است؛ با این حال در میان باغداران خرید نهال آلو برای کاشت کاملا رواج دارد، علت آن است که پرورش بذر ماه‌ها زمان می‌برد و نیاز به اشغال فضا و درگیر کردن امکانات و تجهیزات دارد.

برای تأمین نیاز سرمایی بذر شاید تا ماه‌ها نگهداری در یخچال نیاز باشد، سپس بذر باید در فضای محدودی مانند گلدان کاشته شود و از آن تا جوانه زدن و طی مراحلی از رشد نگهداری شود، همه این‌ها منجر به صرف زمان و هزینه می‌شود؛ ضمن این‌که در پرورش بذر جنسیت روشن نیست و این ریسک به همراه دارد، پس اگرچه قیمت بذر بسیار کمتر از نهال است، صرفه اقتصادی با خرید نهال آلو است.

حتی برای پرورش نهال در نهالستان‌ها نیز کاشت بذر آلو چندان رایج نیست. بیشتر پرورش‌دهندگان از روش‌های پیوند برای کاشت استفاده می‌کنند، در روش پیوند ابتدا بذر زردآلو تلخ کاشت شده و بعد از اینکه به نهال یکساله تبدیل که شد، روی پایه زردآلو تلخ ارقام مختلف نهال زردآلو پیوند زده می‌شود، یکسال بعد از پیوند نهال آماده کاشت خواهد بود.

روش‌هایی برای تشخیص سلامت نهال آلو

همه انواع نهال بهتر است از نظر ظاهری کاملا صاف و بدون پیچ یا خمیدگی باشند. در خرید نهال آلو نیز خوب است که به این نکته توجه داشته باشید.

به تنه نهال آلو دقت کنید که آسیب، شکستگی یا زخم نداشته باشد، همچنین نباید شیره و صمغ روی آن دیده شود زیرا نشان از زخم، بیماری یا آفت‌زدگی است.

تنه نهال باید باطراوت باشد و نشانه‌های خشکی در آن دیده نشود.

ریشه‌های نهال باید تازه باشند و خشکی در آن‌ها دیده نشود، همچنین نباید در هم گره خورده باشند.

خرید نهال آلو از نهالستان معتبر برای اطمینان از سلامت نهال توصیه می‌شود. زیرا نهالستان‌های مجرب و معتبر ارقام نهال خود را با شناسنامه و کارت سلامت ارائه می‌دهند.

 

اصلی‌ترین علل تفاوت قیمت نهال آلو در نهالستان‌ها

ممکن است در هنگام خرید متوجه شوید قیمت‌هایی که نهالستان‌ها از یک رقم نهال واحد ارائه می‌دهند، متفاوت است، شاید این سوال برای شما ایجاد شود که اگر رقم نهال آلو یکسان است، چرا یک نهالستان آن را گران‌تر یا ارزان‌تر از دیگری می‌فروشد. این موارد می‌توانند در تفاوت قیمت خرید نهال آلو در میان نهالستان‌های مختلف تأثیرگذار باشند:

کیفیت و مرغوبیت

میزان مرغوبیت نهال‌های هر نهالستان شاید در ظاهر آن‌ها هم مشهود باشد، این موضوع می‌تواند نشان دهد آن نهالستان تا چه حد به تهیه بذر مرغوب یا پیوند مناسب، رعایت اصول کاشت و پرورش و تقویت نهال‌ها اهمیت داده است، تمام این موارد هزینه‌های مخصوص به خود را برای نهالستان در پی دارد، طبیعتا رسیدگی بیشتر سبب می‌شود محصول مرغوب‌تر باشد و قیمت آن نیز بیشتر شود.

اعتبار نهالستان

انتخاب مرکز معتبر پرورش و فروش نهال، شما را از خرید مطمئن می‌کند. قطعا اعتبار و خوش‌نامی یک نهالستان تا حد زیادی از کیفیت محصولاتش ناشی می‌شود. لازم است به این نکته هم توجه داشته باشید که نهالستان دارای تأییدیه از جهاد کشاورزی و سایر مدارک اعتباردهنده باشد.

منطقه

کمیاب بودن رقم نهال آلو یا برعکس، فراوانی آن در یک منطقه می‌تواند قیمت آن نهال را تعیین کند. البته اگر دست روی نهالی کمیاب گذاشته‌اید باید حتما اطمینان کسب کنید که در منطقه شما قابل رشد و پرورش است و باردهی خوبی دارد.

تولیدکننده یا خرده فروش

بزرگترین تفاوت در قیمت نهال‌ها برمیگرده به خود فروشنده‌ها،‌ نهالستان‌هایی که تولید کننده نهال هستند، قیمت نهال‌ها را به قیمت عمده به باغداران ارائه می‌کنند، خرده فروش‌ها نهال‌ها را از تولید کننده ها با قیمت عمده خرید کرده و تا دو برابر قیمت اصلی نهال به باغداران ارائه می‌دهند.

قیمت نهال آلو

استان‌هایی که از نظر اقلیمی جزء نواحی معتدل تا سردسیر به شمار می‌روند می‌توانند برای کاشت نهال زردآلو مناسب باشند.

قیمت نهال آلو در مناطق مختلف کشور متفاوت است، شرکت برتر نهال به صورت حضوری و غیر حضوری به تمام نقاط کشور نهال‌های خود را عرضه می‌کند، در هر جای کشور باشید قیمت نهال آلو در برتر نهال یکسان بوده و ارسال نهال برای تمام کشور با قیمت بسیار پایین ارسال می‌شود.

 

بهترین زمان خرید نهال زردآلو

زمان خرید نهال زردآلو به زمان کاشت آن بستگی دارد. زمان کاشت نیز بر اساس نوع نهال و اقلیم کاشت (سردسیر یا معتدل) متفاوت است.

برای کار باغداری نیاز به برنامه‌ریزی نسبتا دقیق است. برخی از باغداران برای اطمینان از این‌که نهال‌هایشان به تعداد کافی و به موقع به دستشان می‌رسد، آن‌ها را پیش‌خرید می‌کنند. یعنی خرید نهال را از چند ماه زودتر انجام می‌دهند.

نهال زردآلو را از زمانی که نهال خواب رفت و خزان کرد می‌توان کاشت نمود، توصیه نهالستان برتر این است که در مناطق سردسیری بعد از سپری شدن دوره یخبندان،‌ کاشت انجام شود، در صورتی کاشت پاییزه باید موقع کاشت شرایط محیا بوده طوری که هنگام کاشت زمین یخبندان نباشد.

کاشت، داشت و برداشت نهال آلو

برخی افراد گمان می‌کنند که تنها با خرید نهال آلو کار و کاشت آن با هر روشی کار احداث باغ آن‌ها به اتمام می‌رسد؛ این در حالی است که هر نهال میوه متناسب با نوع نژاد و گونه خود روش‌های متفاوتی برای کاشت و نگهداری دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

برای تکثیر نهال آلو می‌توان از روش‌های متفاوتی بهره گرفت و هیچ گونه محدودیتی وجود نخواهد داشت، استفاده از نهال گلدانی، کاشت هسته یا بذر میوه، استفاده از نهال ریشه باز با بسته و همچنین بهره‌گیری از قسمت‌های بریده و جدا شده درخت آلو نیز می‌توان مفید باشد.

یکی از نکاتی که پس از خرید نهال آلو باید در نظر بگیرید در خصوص محل کاشت نهال است زیرا این گونه نیاز بالایی به دریافت نور خورشید برای رشد خود دارد و بهتر است در قسمتی از باغ که روزانه ۸ ساعت نور دریافت می‌کند، کاشته شود، پس از خرید نهال دوساله جوان از مراکز فروش معتبر آن را درون آب قرار دهید؛ به گونه‌ای که ریشه‌های آن سیراب شوند، این کار را تنها برای چند ساعت ادامه دهید.

اصول کاشت نهال آلو

یکی از مهم‌ترین اصول کاشت نهال آلو دانستن زمان مناسب برای کاشت این گونه است، دانستن این امر تاثیر بسیار زیادی در میزان بازدهی نهال دارد، همان گونه که می‌دانید نهال آلو به آب نسبتا زیادی برای رشد خود نیاز دارد و در صورتی که این نهال در فصل‌هایی از سال که خاک طبیعتا مرطوب است، رشد ریشه‌ها سریعتر صورت می‌گیرد.

در فصل پاییز و زمستان خاک به‌صورت طبیعی در اثر بارش‌های متوالی مرطوب است و زمانی که گیاه را که در حالت خواب زمستانی است داخل خاک قرار می‌دهیم، ریشه مرطوب خواهد شد و به اصطلاح باغداری گفته می‌شود که (ریشه می‌گیرد)، لازم به ذکر است که هنگام کاشت حتماً یکبار آبیاری انجام شود.

در هنگام کاشت نهال باید توجه بسیار زیادی به ریشه‌ها کرد تا در صورت وجود هرگونه ناهماهنگی ظاهری و فیزیکی، سریعا آن را جدا کنیم، قسمت‌هایی از ریشه که بلندتر از نواحی دیگر به نظر می‌رسند بهتر است به وسیله قیچی باغبانی جدا شوند، سعی کنید که این عملیات را به هیچ وجه با دست انجام ندهید و حتما به وسیله دستکش و ابزار مخصوص صورت دهید تا آسیبی متوجه دست شما و همچنین ریشه نهال نشود.

در هنگام کاشت دقت کنید که ریشه مرکزی را در میانه خاک جای داده و ریشه‌های فرعی نهال را در خاک بگسترانید تا جریان هوا به آسانی در گردش باشد.

بسیاری از باغداران قبل از خرید نهال مورد نظر خود مقداری از خاک منطقه و زمین خود را جهت آنالیز به آزمایشگاه‌های خاک شناسی می‌فرستند تا با آنالیز کامل متوجه عناصر و مواد آلی معدنی خاک خود شوند، همچنین با این عمل می‌توان به شناسایی تمامی ویژگی‌های بارز خاک مانند اندازه دانه‌ها، بافت خاک، میزان اسیدی یا قلیایی بودن، میزان شوری، میزان حفظ رطوبت و یا جذب و نگهداری آب در خاک و… پرداخت.

در بسیاری از آزمایشگاه‌های مجهز کشور می‌توان به وجود مواد مزاحم در خاک نیز پی برد که با حذف آن‌ها به رشد بهتر و سریعتر نهال کمک کرد، اصولا وجود لایه‌های رسی می‌تواند برای نهال ایجاد مزاحمت کند، در آزمایش‌های خا‌ک شناسی می‌توان وجود این لایه‌ها را شناسایی کرد و به اصلاح لایه‌ها اقدام کرد.

در صورتی که قصد دارید، فرآیند کاشت و پرورش نهال آلو را در بهترین حالت ممکن انجام دهید، می‌توانید پس از آنالیز خاک اقدام به حذف علف‌های هرز اطراف بپردازید، دقت داشته باشید که اگر در دوره‌های قبل برای زمین خود از انواع علف کش‌های شیمیایی و یا آفت کش‌ها استفاده کرده اید صبر کنید تا مدت زمان ماندگاری و اثر آن‌ها از میان برود، سپس خاک را برای کاشت نهال جدید مهیا کنید.

برای احداث باغ آلو باید تمهیدات ویژه‌ای را ترتیب دهید و تمامیی بستر‌های لازم را فراهم آورید، برای مثال می‌توانید علف‌های هرز را جمع آوری کنید و یا اگر خاک نیاز به غنی سازی با مواد آلی و معدنی دارد می‌توانید نیاز‌های آن را به وسیله کود دهی برطرف کنید.

شاید برایتان این سوال ایجاد شود که آیا قبل از کاشت نهال هم کوددهی می‌کنند؟ مگر کود دادن به خاک برای مرحله داشت نیست؟ در پاسخ این سوال می‌توان گفت که در صورت نیاز می‌توان دو مرحله خاک را کوددهی کرد، هم در مرحله کاشت و هم در مرحله برداشت.

در بسیاری از موارد دیده شده که برخی باغداران بی دلیل مقدار زیادی کود و مواد آلی به حفره‌های کاشت نهال می‌افزایند؛ این درحالی است که خاک و همچنین گیاه از قبل بررسی شده‌اند و هیچ گونه نیازی مبنی بر افزودن کود و مواد آلی و معدنی مشاهده نشده است، در چنین شرایط این افزودن خود سرانه می‌تواند سبب از بین رفتن نهال پیش از رسیدن به شکوفه زنی شود زیرا نوک ریشه‌ها پوسیده یا سوخته می‌شوند.

اگر تا کنون نهالی را کاشته باشید و یا اقدام به احداث باغ کرده باشید می‌دانید که برای کاشت نهال در خاک باید گودال‌هایی با عمق مناسب با نهال مورد نظر خود حفر کنید و سپس نهال خریداری شده را درون آن قرار دهید، عمق این حفره‌ها متناسب با نوع نژاد نهال و همچنین اندازه آن ممکن است متغیر باشد.

برای نهال آلو مطلوب است تا گودال‌هایی با عمق و عرض ۵۰ الی ۸۰ سانتی‌متر را حفر کنید، در صورتی که نهال خریداری شده پیوندی بود، حتما قسمت‌های پیوند خورده را بیرون از خاک بگذارید، نکته‌ای که در این میان مطرح است مدت زمانی است که نهال را از نهالستان خریداری کرده و به باغ می‌آورید، در طی این زمان بهتر است اطراف ریشه نهال را بپوشانید تا مانع خشک شدن ریشه‌ها شوید،

پس از حفر گودال با عمق مناسب، زمان مخلوط کردن کمپوست دامی یا آلی متناسب با نیاز نهال باید خاک فرا رسیده است، این کار را به میزان لازم با دقت کافی انجام دهید زیرا افزایش یا کاهش مقدار کمپوست تاثیر بسیاری در رشد نهال خواهد گذاشت.

همان گونه که می‌دانید در هنگام کاشت درختان جوان میوه باید فواصل منظم و همچنین ردیف‌هایی را در نظر بگیریم که امکان تابش نور خورشید و همچنین جریان هوا وجود داشته داشته باشد، زیرا درختان جوان پس از طی کردن دوره بلوغ و اضافه کردن شاخ و برگ‌های خود نیازمند فضاهایی هستند که هوا و نور از میان آنها عبور کند.

جالب است بدانید که همزمان با رشد شاخه و برگ‌های درخت از بالا، ریشه‌ها نیز در زیر خاک رشد و گسترش می‌یابند به همین علت نیازمند به ایجاد فضا و فواصل منظمی از درختان دیگر می‌باشند، تعیین این فواصل کاملا بسته به نوع نژاد نهال آلو و همچنین میزان شیب منطقه و بادگیر بودن آن منطقه دارد؛ به گونه‌ای که برای نهال آلو در مناطق شیب‌دار این فاصله استاندارد را فواصل ۳*۳ متر و در مناطق مسطح و فاقد وزش باد این فاصله را ۴* ۴ متر در نظر گرفته اند.

در اخرین مرحله کاشت نهال آلو باید نهال‌های مقاوم و سازگاری که برای باغ خود خریداری کرده اید را در خاک و بستر آماده شده بکارید، ممکن این سوال ایجاد شود که ارقام مقاوم به چه مواردی باید مقاومت نشان دهند؟

در پاسخ این سوال باید گفت که با توجه به این که اقلیم و آب و هوای هر منطقه متفاوت است و ممکن است در برخی مناطق از لحاظ منابع آبی یا خاکی و یا حتی دمای و هوای سرمای بهاره محدودیت‌هایی داشته باشیم، بهتر است گونه‌های سازگاری را خریداری کنیم که نسبت به کم آبی، شوری و اسیدیته خاک و یا حتی سرمای هوا مقاوم باشند تا در زمان بروز شرایط اضطرار و یا تغییر در منابع آب با مشکل مواجه نشویم.

جالب است بدانید که کارشناسان کشاورزی امروزه با بهره‌گیری از متد‌های جدید و دانش روز توانسته‌اند ارقام اصلاح شده و پیوندی نهال آلو را تولید کنند که نسبت به کم آبی و سرمای هوا بسیار مقاوم و پر بازده خواهند بود، در ادامه مقاله به معرفی این گونه‌های مقاوم و پر سود خواهیم پرداخت.

نکات داشت نهال آلو

علی رغم تصور و گمان بسیاری از باغداران کم تجربه و تازه کار امکان کاشت نهال در باغ و رها کردن آن‌ها تا زمان رسیدن به باردهی و بهره وری وجود ندارد و از زمان کاشت تا برداشت محصول دائما باید مراقبت‌های بسیاری از نهال‌های جوان کرد تا به بهترین بازدهی از آن‌ها دست یافت، مجموعه مراقبت‌های پس از کاشت نهال آلو که در اصطلاح باغداری داشت نام دارد عبارتند از: مرحله آبیاری، هرس کردن، کود دهی، سمپاشی و…که در ادامه به هریک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

هرس کردن نهال آلو

در صورتی که ابهاماتی در رابطه با هرس کردن نهال آلو برایتان ایجاد شده است این قسمت از مقاله را مطالعه نمایید، یکی از اقدامات بسیار سهل اما بسیار مهم در فرآیند باغداری، هرس کردن است که علاوه بر این که شکل ظاهری و فرم درخت را بسیار زیباتر جلوه می‌دهد، بر طول عمر و همچنین افزایش باردهی درختان نیز موثر است.

بهتر است آگاه باشید که با هرس کردن می‌توانید سلامت نهال خود را تضمین کنید، زیرا حذف شاخه و برگ‌های اضافی، خشکیده و بیمار درختان باعث باز شدن راه‌های هوایی درخت و همچنین دریافت نور خورشید به میزان بیشتر، در جهت فتوسنتز بیشتر، می‌شود.

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های باغداران این است که هرس کردن درخت آلو به چه شکل است و بهتر است در چه زمانی انجام شود؟ در ابتدا دقت کنید که برای هرس کردن نیاز به یک قیچی باغبانی مخصوص و استریل دارید که تا نهال جوان ۳ ساله را با یک شاخه اصلی و چند شاخه فرعی با زاویه ۴۵ درجه فرم دهید.

در سال‌های ابتدایی کاشت نهال بهتر است آن را از سطوح بالاتری از سطح خاک هرس کنید اما در سال‌های دوم به بعد می‌توانید تنه اصلی را از ارتفاع کمتر برش دهید به گونه‌ای که آخرین و جوان‌ترین جوانه زیر محل برش شما قرار گیرد و چندین جوانه دیگر قبل از آن قرار گرفته باشد.

در برخی سال‌ها ممکن است برخی شاخه‌های فرعی تولید محصول نکرده باشند، اصلاحا به این شاخه ها، شاخه‌های مرده و بیمار می‌گویند که بهتر است بریده و هرس شوند، در خصوص زمان هرس کردن بهتر است این نکته را در نظر بگیرید؛ یکی از رایج‌ترین اشتباهات باغداران هرس کردن شاخه‌های خشکیده و بیمار در هنگام محصول دهی و زمان بیداری و یا حتی فصول گلدهی درخت می‌باشد، این کار اشتباه محض است زیرا سبب مرگ درخت شما خواهد شد، برای اصولی‌تر کردن فرآیند هرس درخت آلو بهتر است قبل از فصل بهار زمانی که درخت در خواب زمستانی به سر می‌برد و هنوز آغاز به گلدهی نکرده است، هرس کنید.

آبیاری نهال آلو

پیش تر گفتیم که نهال آلو از گونه‌های مقاوم به خشکی می‌باشد که به دلیل سازگاری بسیار بالایی که دارد توان آن را دارد که در گستره وسیعی از اراضی در اقلیم‌های مختلف کاشت، از جمله دغدغه‌های مهم باغداران آلو این است که با توجه به کاهش سالانه منابع آبی در کشور سرانه مصرف آب درخت آلو برای آبیاری به چه میزان است؟

از آن جایی که ریشه‌های نهال آلو دارای شبکه وسیع و نسبتا پیچیده‌ای می‌باشد و همچنین در بسیاری از موارد دیده شده که تا عمق ۵ متری خاک نیز نفوذ کرده اند، بهتر است مطلوب‌ترین سیستم آبیاری را برای این گونه انتخاب کنیم تا ریشه‌ها به خوبی آب لازم را دریافت کنند.

به دلیل شرایط اقلمی متفاوت، گونه‌های مختلف آلو و همچین شرایط متغییر بافت خاک در مناطق مختلف نمی‌توان به صورت دقیق گفت که نیاز آبی نهال آلو به چه میزان است اما به صورت میانگین نیاز آبی نهال آلو را می‌توان ۴۰ الی ۵۰ لیتر برای هر درخت معیین کرد، در صورتی که آبیاری به صورت کافی و کامل صورت نگیرد، میزان ریزش میوه‌ها از سطح درختان افزایش می‌یابد و حتی ممکن است میوه‌های کم آب و بی مزه تولید شود.

بهره گیری از روش‌های کرتی، غرقابی، نشتی، بارانی، و قطره‌ای برای نهال آلو مطلوب هستند اما بهره گیری از سیستن آبیاری قطره‌ای به دلیل صرفه جویی در مصرف آب و کاهش فرسایش خاک از همه روش‌ها مطلوب تر است، در سال‌های ابتدایی کاشت نهال بهتر است توجه بیشتری به فواصل آبیاری داشته باشید و هر ۱۰ الی ۱۲ روز به صورت عمیق نهال را آبیاری و سیراب کنید، در سال‌های دوم و سوم می‌توانید فواصل را افزایش داد.

سمپاشی نهال آلو

برای حفاظت بیشتر از سلامت درختان آلو در جهت بازدهی ببشتر و همچنین افزایش طول عمر آن‌ها بهتر است سمپاشی نهال آلو شوند تا از شر آفات و بیماری‌های احتمالی رهایی یابند، در قسمت‌های قبلی مقاله در خصوص آفات و بیماری‌های رایج میان درختان آلو گفتیم؛ در نتیجه باید از سمومی استفاده کنیم که روی این آفات موثر باشند.

سموم دیازیون، فوزالن و ترکیبات مس را می‌توان روی درختان آلو اسپری کرد تا به رفع بیماری‌ها و آفات کمک کرد، گفتنی است که استفاده از سموم یک راه قطعی و صد در صدی نیست اما بی تاثیر هم نخواهند بود

کوددهی نهال آلو

فرآیند کود دهی  نهال آلو نیز همچون آبیاری آن باید در فواصل منظمی به میزان مورد نیاز صورت گیرد، میزان کود لازم برای هر درخت بستگی به قطر تنه و سن درخت دارد، به گونه‌ای که هرچه درخت جوان تر باشد کود بیشتری نیاز دارد.

یکی از کود‌های مناسب برای نهال آلو کود سه بیست است که همان گونه که از نام این کود مشحص است از سه عنصر طلایی فسفات، نیتروژن و پتاسیم به میزان ۲۰ درصد بهره گیری شده است و برای نهال آلو در فصول مختلف همچون بهار مورد استفاده قرار می‌گیرد، مالچ آلی و کود ازت، کود‌های میکرو و ما‌کرو و همچنین پتاس بالا از جمله کود‌های مهم دیگر هستند‌.

نکات برداشت نهال آلو

در هنگام برداشت میوه از نهال آلو باید دقت کنید که میوه‌ها آسیبی نبینند تا سرمایه و زحمت باغدار به هدر نرود، از آن جایی که واریته‌های رنگی و متنوع نهال آلو بسیار سریع به باردهی حداکثری می‌رسند، در شمار ارقام زود بازده جای می‌گیرند به گونه‌ای که در برخی موارد مشاهده شده که برخی ارقام به صورت خوشه‌ای میوه آلو داده اند.

از آن جایی که این درخت شاخه‌های نرم با برگ‌های سبز روشن دارند و بسیار کوچک هستند فضای کمی را اشغال می‌کنند، همین موضوع باعث شده تا برخی گمان کنند درخت آلو بازدهی کمی دارد، در صورتی که این حدس صحت ندارد و کاملا بالعکس می‌باشد، در ادامه مقاله در خصوص ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این درخت و همچنین میزان بازدهی و طول عمر اقتصادی آن بیشتر می‌خوانیم.

یکی از بارزترین ویژگی‌های نهال آلو که سبب وجه تمایز و برتری آن نسبت به دیگر ارقام نهال میوه شده است همین زود بازده بودن نهال است، معمولا نهال آلو بعد از گذشت ۲ الی ۳ سال و حتی در برخی موارد یکسال از گذشت کاشت در صورت مطلوب بودن شرایط، به بار می‌نشیند.

با توجه به نژاد‌های مختلفی که نهال آلو دارد نمی‌توان زمان دقیقی برای باردهی و گلدهی این نهال مشخص کرد اما به صورت میانگین آلو در شمار نهال‌های زود بازده و پر بار به حساب می‌آید؛ به گونه‌ای که برخی ارقام زود گل و گرمسیری آن در ابتدای فصل بهار و برخی ارقام دیرگل و سردسیری در اواخر فروردین ماه گل می‌دهند.

در صورتی که بخواهیم به صورت میانگین عمر اقتصادی نهال آلو را تخمین بزنیم، می‌توان این مقدار را ۳۰ الی ۵۰ سال اعلام کرد، این درخت پر سود پس از گذشت دو سال به بلوغ می‌رسد و در هفتمین سال کاشت خود به حداکثر میزان باردهی خود خواهد رسید، این روند تا ۱۰ الی ۱۲ سالگی ادامه خواهد داشت و از آن پس با توجه به میزان رسیدگی و شرایط اقلیمی منطقه تا حدی از باردهی و کیفیت محصولات آن کاسته می‌شود‌. درخت آلو رشد طولی بسیار خوبی دارد که در برخی موارد ارتفاع آن تا ۸ متر نیز رسیده است.

هر ساله در ابتدای فصل تابستان ارقام ‌مختلفی از میوه آلو اعم از آلو سیاه، آلو قطره طلا، آلو شابلون و… را مشاهده می‌کنیم که وارد بازار می‌شوند تا به مشتریان عرضه شوند، وزن این میوه کروی معمولا بین ۸۰ الی ۱۵۰ گرم می‌باشد که بسته به نوع گونه و میزان آبیاری نهال دارد، به صورت میانگین می‌توان گفت که عملکرد نهال آلو سالانه در هر هکتار بیش از ۶۰ تن در هکتار است که برای نهال جمع و جور آلو این میزان بسیار قابل قبول است.

نهال آلو زود بازده کدام اند؟

برخی ارقام نهال آلو به اصطلاح رایج باغداران و کشاورزان زودبازده می‌باشند، این ارقام دو حالت دارند‌؛ یا از همان ابتدا نژاد و نوع زود بازده داشته‌اند و یا از ارقام اصلاح شده و ژنونیپ پیوندی هستند که تبدیل به گونه‌های زود بازده‌ای شده اند‌.

فرق میان نهال آلو زود بازده و دیر بازده در مدت زمان بازدهی آن‌ها پس از کاشت نهال است، به گونه‌ای که نهال‌های زودبازده آلو در سال اول کاشت به بار می‌نشینند حتی اگر به میزان کم باشد اما گونه‌های دیر بازده با گذشت دو یا سه سال از زمان کاشت به بار خواهند نشست.

این ارقام اصلاح شده علاوه بر این که بازدهی سریع تری دارند نسبت به آفات، بیماری‌ها حتی سرما و کم آبی نیز مقاوم سازی شده اند، از جمله ارقام زود بازده و تجاری نهال آلو می‌توان به نهال آلو شابلون، نهال آلو خونی( خاکی)، نهال آلو قطره طلا و… اشاره کرد.

 

نهال آلو دیربازده کدام اند؟

ارقام تجاری و دیررس نهال آلو موجود در بازار در واقع همان سردسیری هستند که مقاومت بالایی نسبت به سرمای هوا دارند، نهال آلو خرمایی، آلو بخارا و آلو رین کلود از ارقام دیررس و دیر بازده آلو می‌باشند که هم به صورت تازه خوری و هم به صورت خشکبار به مصرف می‌رسند.

ارقام زودبازده و دیربازده

 

بهترین آلو جهان

بسیاری از باغداران به دنبال ارقام مختلف آلویی هستند که از لحاظ بازدهی محصول و سود آوری در جایگاه بهترین آلو جهان قرار گرفته باشد، این نهال ارزشمند را می‌توان در کشور عزیزمان ایران یافت، نهال آلو شابلون به دلیل سطح کیفی بسیار بالا و طعم بی نظیر میوه و همچنین میزان بازدهی بسیار بالای نهال توانایی قرار گرفتن در جایگاه بهترین آلو جهان را دارد؛ به گونه‌ای که هر ساله مشتریان زیادی منتظر ورود این محصول به صورت آلو تازه و خورشتی به بازار هستند‌، این رقم از گونه‌های تجاری است و از صادرات آن می‌توان سود بسیار خوبی کسب کرد.

 

مشخصات یک نهال خوب آلو

برای شناسایی یک نهال آلو خوب بهتر است در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا به شناسایی فاکتور‌های مهم نهال خوب بپردازیم.

۱. اولین نکته سالم و مرغوب بودن نهال آلو می‌باشد. نهال آلو باید در شرایط محیطی مناسبی رشد و پرورش یافته باشد.

۲. دومین نکته آنست که نهال آلو در برابر آفات و بیماری‌های شایع در باغات آلو، سرمای بهاره، یخبندان‌های زمستانه و همچنین کم آبی و شرایط نامساعد خاک تا حد زیادی سازگاری داشته باشد.

۳. ارقام نهال خود بارور نیز از گونه نهال‌های بسیار خوب و مقرون به صرفه‌ای هستند که در هنگام کاشت نیاز به رقم گرده افشان نداشته و می‌توان به کمترین هزینه به کاشت این گونه پر بازده پرداخت.

۴. بالا بودن سطح کیفی میوه نهال ( صادراتی بودن) و همچنین بالا بودن تناژ برداشتی آلو در هکتار، سالانه می‌تواند یکی از مشخصات نهال آلو خوب باشد.

 

خواص و ویتامین‌های موجود در آلو

همان گونه که می‌دانید میوه‌ها از جمله مواد غذایی هستند که باید در هرم غذایی روزانه تمام افراد گنجانده شوند، آلو از جمله میوه‌های خوش عطر و طعم و پر طرفداری است که علاوه بر خوشمزگی، خواص بسیار زیادی برای بدن دارد، آلو را هم می‌توان به صورت تازه خوری و هم به صورت خشکبار در غذا به کاربرد، در برخی صنایع کمپوت سازی، مربا و تهیه دسر‌ها و شربت‌ها از آن‌ها استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید : خواص آلو

این میوه کم کالری غنی از فیبر و ویتامین‌های نوع k,d,c و … هستند، مواد معدنی همچون پتاسیم، منیزیم و مس نیز از جمله املاح درون این میوه می‌باشد، بسیاری از متخصصان و پزشکان تغذیه به افراد دیابتی توصیه می‌کنند که مصرف آلو را افزایش دهند زیرا این میوه کاهنده طبیعی قند خون می‌باشد. آلو قرمز نیز از جمله میوه‌هایی است که به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌های ویژه، کاهنده فشار خون و باز کننده عروق گرفته قلبی می‌باشد.

جالب است بدانید که آلو برای سیستم گوارشی بسیار مفید است و بسیاری از افرادی که درگیر یبوست و یا ناراحتی‌های معده هستند، توصیه می‌شود که آلو را به صورت خام یا پخته مصرف کنند‌، در طب سنتی نیز به مصرف ارقام متنوع میوه آلو توصیه شده است زیرا سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهابات و دمای درونی بدن می‌شود.

آیا نهال آلو رو می‌توان در باغچه کاشت؟

برخی افراد گمان می‌کنند که برای کاشت نهال آلو حتما باید فضای بزرگ و وسیعی داشته باشند؛ این در حالی است که داخل باغچه کوچک حیاط خانه خود هم می‌توانید این نهال پر ثمر را بکارید.

توصیه می‌کنیم که دو الی سه نهال را در فواصل منظم در باغچه بکارید تا بهره بیشتری از میوه‌های آن ببرید، دقت داشته باشید که باغچه مد نظرتان در قسمتی از حیاط باشد که از وزش بادهای شرقی و یخبندان‌های شدید محافظت شود و همچنین نور کافی خورشید به آن محل بتابد‌‌، بهتر است قبل از شروع کاشت نهال بستر مناسبی را برای کاشت آماده کنید و خاک با بافت درشت انتخاب کنید تا در هنگام زهکشی و کوددهی به مشکل نخورید.

نحوه‌ی پیوند زدن نهال آلو و درخت آلو

همان گونه که می‌دانید پیوند زدن نهال میوه به طریق مختلفی صورت می‌گیرد و بسته به نوع نهال و نژاد آن می‌توان روش مطلوبی را انتخاب کرد، در صورتی که احساس می‌کنید برای این کار تخصص و مهارت کافی ندارید می‌توانید از افراد کارشناس در این زمینه کمک بگیرید.

در واقع فرآیند پیوند زدن بین دو گونه نهال میوه متفاوت صورت می‌گیرد و تحت شرایط خاصی به یکدیگر جوش می‌خورند تا گونه‌ای جدید یا مقاوم تر تولید شود، در این فرآیند دو قسمت پایه و پیوندک را از دو گونه متفاوت نهال جدا کرده با اتصالات دیگر محکم به هم اتصال می‌دهند تا جوش بخورند و ارقام با کیفیت تر و بهتری را تولید کنند.

پرسودترین درخت آلو

ارقام آلو پر بار و پر طرفدار که سطح کیفی بسیار بالایی دارند نیز و همچنین خیلی سریع به بار می‌نشینند ( اولین سال‌های کاشت، سال اول و دوم) سود آوری زیادی خواهند داشت و باغدار با فروش آن‌ها و حتی صادرات به کشور‌های دیگر به سود خوبی برسد. نهال آلو شابلون، آلو شرابی و آلو سانتریزا از جمله ارقام تجاری، پر سود و پر بازده آلو سازگار در ایران هستند.

دیر گل بودن نژاد آلو چه مزیتی دارد

در مناطق سردسیری و کوهستانی که دارای سرمای دیررس بهاره هستند بهتر است ارقام دیر گل نهال آلو را خریداری نمایید زیرا در این مناطق با آغاز فصل بهار که زمان گلدهی درختان نیز هست و لیکن هوا همچنان سرد است، ممکن است درختان به اصطلاح رایج سرما زده شوند و تمامی گل‌های آن‌ها قبل از باز شدن بریزند.

این فرآیند سبب کاهش قابل توجه محصول باغدار و در نتیجه آن؛ وارد شدن خسارات جبران ناپذیری به اوست، برای پیشگیری از این فاجعه به باغداران توصیه می‌شود که اگر در اقلیم‌های سردسیر دارای شوک هوایی مانند تگرگ و باران تند و… هستند برای احداث باغ آلو، اقدام به خرید گونه‌های دیر گل کنند که نسبت به این شرایط سازگار و مقاوم اند.

آلو اصلاح شده به چه معناست

احتمالا تا کنون نام نهال آلو اصلاح شده به گوشتان خورده است! با توجه به پیشرفت علم و بهره گیری از جدید‌ترین متد‌های کشاورزی روز دنیا امروزه کارشناسان کشاورزی اقدام به تولید گونه‌های از نهال آلو کرده‌اند که دارای مزیت‌های بسیاری نسبت به ارقام قدیمی دارند، این مزایا عبارتند از:

۱. مقاومت و سازگاری بسیار بالا در برابر سرما، خشکی و کم آبی

۲. مقاومت در برابر آفات و بیماری‌ها

۳. افزایش بازدهی محصول آلو در هر هکتار زمین به صورت سالیانه

۴. افزایش سطح کیفی محصولات و تجاری سازی گونه‌ها

۵. پا کوتاه بودن گونه‌های جدید به طوری که فضای بسیار کمی را در باغات اشغال خواهند کرد و باغدار می‌تواند تعدا بیشتری نهال آلو در باغ بکارد و سود بیشتری کسب کند.

بر اساس موارد گفته شده در بالا نهال اصلاح شده را از هر طرف که حساب کنیم می‌توان گونه‌ای سود آور و تجاری دانست.

زیر درخت آلو چه بکاریم

یکی از راه‌های بهره‌گیری از فضاهای خالی و فواصل میان درختان آلو کاشت گونه‌های زودبازده، مشابه و سازگار با شرایط خاک و اقلیم نهال آلو می‌باشد که برای باغدار هم به صرفه خواهد بود هم در آمد زا و سود آور برای این امر باید به تحقیقات فراوانی بپردازید تا گونه‌های سازگار با خاک و اقلیم منطقه و همچنین زود بازده را شناسایی کنید و در زیر درختان آلو بکارید.

در همین راستا می‌توانید با کارشناسان خبره مجموعه ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان بهره بگیرید و با دادن اطلاعات منطقه و بافت خاک و زمین خود، بهترین گونه را شناسایی کنید و بکارید، با وجود این که عمر اقتصادی نهال آلو از برخی نهال‌های میوه کمتر است اما هستند ارقام میوه و سبزیجاتی که عمر اقتصادی شان از آلو هم کمتر است و تا قبل از رسیدن درخت آلو به بلوغ کامل عمر اقتصادی آنها به پایان رسیده است اما سودی قابل توجه از عمر کوتاهشان به باغدار رسانده اند‌، ارقام میوه‌ای همچون هلو، گوجه سبز و البالو و همچنین سبزیجاتی مانند هویج، گوجه و بادمجان مناسب کاشت زیر نهال آلو هستند.

شایع‌ترین بیماری و آفات نهال آلو

برای داشتن باغ آلو سالم و عاری از هر گونه آفت و بیماری باید در قدم اول تمامی آفت‌های رایج در میان باغات آلو را بشناسید و در قدم دوم راه‌های مبارزه و پیشگیری از آن‌ها را نیز فرا بگیرید، سالانه بخش بسیار زیادی از محصول تولیدی باغات در اثر حمله آفات و بیماری‌ها از بین می‌روند و یا ممکن است عملکرد درختان را مختل کند، به گونه‌ای که میزان بازدهی باغ را کاهش دهند.

کرم آلو، شته آرد آلود، سوسک سرشاخه خوار، لیسه میوه و… از جمله آفاتی هستند که به وفور در باغات آلو یافت می‌شوند. در فصل بهار حضور شته آرد آلود سبب خمیدگی برگ درختان و افت قند میوه‌ها می‌شود که از طریق سولفات روی و برخی دشمنان طبیعی می‌توان به از بین بردن آن‌ها کمک کرد.

یکی دیگر از آفات رایج آلو و میوه‌های هسته‌دار که نمی‌توان آن را به منطقه خاصی منحصر کرد، کرم آلو است که علاوه بر جوانه‌های درخت به میوه‌ها نیز آسیب جدی وارد می‌کند، سم پاشی اصولی و کنترل شیمیایی یکی از مهم‌ترین راه‌های نابودی این حشره است، برخی حیوانات جونده همچون گراز نیز به تنه درختان ممکن است آسیب وارد کنند که از طریق گونی پیچ کردن تنه می‌توان از آن‌ها ممانعت به عمل آورد‌.

برخی بیماری‌های درخت آلو همچون شانکر باکتریایی و ویروسی، علف‌های هرز، انواع پوسیدگی‌های سفید و قهوه ای، پژمردگی، بیماری غربالی و غیره نیز به قسمت‌های مختلف درخت آلو آسیب‌های شدیدی وارد می‌کنند که با استفاده از روش‌های شیمیایی، بیولوژیکی، ضد عفونی کنندگی و… می‌توان به درمان آن‌ها پرداخت.

کدام آلو‌ها نیاز به گرده افشانی دارند

جالب است بدانید که برخی ارقام نهال آلو خود بارور هستند و نیازی به کاشت رقم گرده افشان برای آن‌ها وجود نخواهد داشت، برخی دیگر نیز در شمار آلو‌های نیمه بارور قرار دارند و گروه آخر نیز شامل ارقام نابارور آلو می‌شوند، اصولا فرآیند گرده افشانی ( انتقال دانه گرده از گل‌های یک گونه به گونه دیگر) در باغات آلو در صورتی که گونه‌ها خود بارور نباشند، توسط باد یا حشراتی از قبیل زنبور عسل صورت می‌گیرد.

امروزه به دلیل اصلاح نژاد گونه‌ها این کار توسط نیروی انسانی و دست صورت می‌پذیرد، آلو سانتریزه، آلو کالیفرنیا و آلو توسرخ از ارقام خود بارور هستند و آلو ژاپنی و اکثر ارقام اروپایی از جمله گونه‌های نابارور نهال آلو هستند که مستلزم کاشت رقم گرده افشان می‌باشند.

مزایای احداث باغ آلو

از جمله مزایای احداث باغات میوه علی الخصوص باغ الو می‌توان به تامین نیاز بازار‌های داخلی و خارجی اشاره کرد که باغداران با فروش و بسته بندی محصولات مرغوب خود به بازار می‌توانند به سود بسیار خوبی دست یابند.

از آن جایی که آلو در شمار میوه‌های بسیار خوش مزه و پر طرفدار فصل تابستان است، بسیاری از افراد از آن تحت عنوات تازه خوری استفاده می‌کنند و برخی دیگر هم از خواص دارویی و فواید آن برای بدن بهره می‌گیرند‌، برخی ارقام آلو را می‌توان خشک کرد و برای استفاده در برخی غذا مهیا کرد، آلو خورشتی از جمله پر فروش‌ترین و سود آورترین محصولات باغی است

بهترین نژادهای آلو کدام اند؟

برخی ارقام نهال آلو به دلایلی نسبت به ارقام دیگر برتری و مزیت دارند و در شمار برترین نژاد‌های آلو به شمار می‌آیند که در ادامه به معرفی چند ویژگی بارز آن‌ها خواهیم پرداخت، برخی ارقام به دلیل کمیاب بودن و همزمان پر طرفدار بودن مورد توجه قرار می‌گیرند، ارقامی همچون نهال آلو توسرخ و یا آلو خونی.

برخی ارقام دیگر وجود دارند که به سبب ماندگاری بالا ( به گونه‌ای که می‌توان تا ۶ ماه آن را در انبار و سرد خانه نگهداری کرد بدون هیچگونه فساد و خرابی) مورد توجه قرار گرفته‌اند که از این میان می‌توان به آلو آنجلا، آلو سانتریزه، الو لری ان و آلو شابلون کالیفرنیا یا آلو پفکی اشاره کرد.

گونه‌هایی نیز وجود دارند که به سبب سطح کیفی بسیار بالا و همچنین پر بازده بودن در کانون توجه قرار گرفته اند، دسته آخر نهال‌هایی هستند که به دلیل زودرس بودن و حتی گلدهی دو بار در سال سود آوری خوبی برای باغداران حاصل می‌کنند که از این میان می‌توان به نهال آلو اختری و آلو بلک استار اشاره کرد.

روش‌های تکثیر نهال آلو (تفاوت آلو بذری و آلو پیوندی)

برای تکثیر نهال آلو از روش‌های متفاوتی همچون استفاده از بذر اصلی، خوابانیدن، قلمه زدن و پیوند زدن می‌توان بهره گرفت که در این میان قصد داریم دو شیوه‌ی به ترتیب غیر مرسوم و مرسوم استفاده مستقیم از بذر اصلی و پیوند زدن را با یکدیگر مقایسه کنیم.

اصولا نهال آلو را می‌توان با روش‌های مختلفی به کمک پایه نهال مادر پیوند زد تا تکثیر شود اما در روش بذری از بذر آلوچه وحشی استفاده می‌شود، با توجه به این که در این روش باید نیاز سرمایی بذر رفع شود، بهتر است آن را در یخچال نگاه داشته و سپس در خاک گلدان بکارید و رسیدگی کنید تا شاهد اولین جوانه نهال آلو باشید، در برخی موارد نیز می‌توان بذر اصلی را مستقیما در خاک قرار داد البته به شرطی که این فرآیند در فصول سرد همچون پاییز و زمستان صورت گیرد تا نهال از لحاظ نیاز سرمایی سیراب شود.

بهترین نهالستان آلو چه ویژگی‌هایی دارد

در این قسمت از مقاله خواهیم پرداخت به تمامی ویژگی‌ها و فاکتور‌های با اهمیت یک نهالستان آلو که در سطح بسیار بالایی قرار دارد، در واقع بهترین نهالستان آلو، نهالستانی است که ارائه کننده نهال‌های مرغوب، سالم، پر بازده آلو می‌باشد.

نهالستان‌های بسیار زیادی وجود دارند که ارائه کننده نهال آلو هستند اما کیفیت نهال و میزان باردهی آن‌ها ممکن است مطلوب نباشد زیرا آن نهال در شرایط خوبی رشد و پرورش نیافته است، نهالستان‌های معتبر و مجهزی که با بهره گیری از متخصصان با تجربه و جدید‌ترین متد روز اقدام به تولید نهال آلو می‌کنند، در شمار بهترین نهالستان‌ها جای دارند.

خرید نهال آلو برای چه استان‌هایی پرسود است

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های باغداران این است که آیا احداث باغ آلو در شهر و اقلیم آن‌ها امری سود آور و اقتصادی است یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال باید بپردازیم به شرایطی که نهال آلو برای رشد خود نیاز دارد، البته پاسخ به این سوال ممکن است که پیچیدگی‌هایی داشته باشد زیرا ارقام مختلفی از نهال آلو وجود دارد که هر یک برای رشد و باردهی شرایط مختلف محیطی را نیاز دارند.

به صورت کلی می‌توان گفت که نهال آلو از جمله ارقامی است که مناسب کاشت در مناطق معتدل و نیمه سردسیری است، در شهر‌های معتدل باردهی این ارقام بسیار مناسب بوده برای مثال در شهر خرو واقع در استان سبزوار که هم‌جوار با دشت نیشابور است، سالانه ۲۵ هزار تن آلو از ۲۰۰۰ هکتار اراضی زیر کشت آلو این منطقه به دست می‌آید؛ به همین دلیل این شهر را یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولید آلو در ایران می‌شناسند و غالبا هم آلو بخارا مرغوب در این شهر تولید می‌شود.

در مناطق سردسیر و نیمه کوهستانی استان خراسان رضوی نیز، به وفور باغات آلو یافت می‌شود که به دلیل وجود منابع آبی و خاکی مساعد و همچنین آب و هوای مناسب برای رشد آلو، محصولات بسیار با کیفیتی تولید می‌شود. پس خرید نهال آلو و همچنین احداث باغ آلو به سبب وجود شرایط مساعد در استان‌های شمال شرقی و غربی کشور بسیار سود آور و مقرون به صرفه خواهد بود‌.

احداث باغ آلو | مشاوره رایگان

اگر شما جز آن دسته باغدارانی هستید که قصد احداث یک باغ میوه پر بازده و درعین حال آسان و بی دردسر را دارید، به شما توصیه می‌کنیم که باغ الو احداث کنید، آلو از جمله میوه‌های هسته‌دار پر فیبر می‌باشد که طعم ملس، شیرین و گاها ترش آن طرفداران بسیار زیادی در فصل تابستان دارد.

جالب است بدانید که ارقام مختلف نهال آلو در عرض جغرافیایی ۳۵ تا ۵۵ درجه شمالی و جنوبی قابلیت و سازگاری رشد دارند، اما این تنها نکته مهم در هنگام احداث باغ آلو نیست که باید در نظر بگیرید؛ نکته حائز اهمیت دیگر در این خصوص، این است که نهال آلو را در قسمت‌های انتهایی باغ یعنی جنوب و جنوب غرب بکارید تا از وزش بادهای موسمی و تند در امان باشند.

در هنگام احداث بهتر است فاکتور‌های بسیاری را در نظر بگیرید. فاکتور‌های مهمی از جمله: اقلیم آب و هوایی منطقه، نیازهای نهال (میزان و مدت زمان آبیاری، کود دهی، خاک مطلوب و سازگار، میزان نیاز از لحاظ نور دریافتی ) گونه نهال سازگار و…

در خصوص این نیاز‌ها یک فرد متخصص و کارشناس در این زمینه بهتر می‌تواند به شما یاری رساند، در واقع کارشناسان و مشاوران آگاه برتر نهال می‌توانند با ارائه مشاوره رایگان ۲۴ ساعته پاسخگوی تمامی ابهامات و سوالات شما مشتریان و باغداران عزیز باشند.

پربارترین نژادهای آلو کدام هستند

در صورتی که بخواهیم نژاد‌های آلو را بر حسب میزان بازدهی و پر باری مورد بررسی قرار دهیم بهتر است آن را به دو دسته ارقام سرد سیری و گرمسیری تقسیم بندی کنیم زیرا برخی نژاد‌ها در اقلیم سردسیر و برخی دیگر در اقلیم گرمسیری به بالاترین راندمان محصول خود دست می‌یابند.

برای مثال نهال آلو تخم مرغی لواسان به دلیل سازگاری بالا با آب و هوای لواسان و شمال تهران بسیار پر بازده می‌باشد و یا مثلا نهال آلو بخارا زرد در مناطق سردسیری استان خراسان بیشترین بازدهی را دارد همچنین نهال آلو شابلون، آلو خرمایی و آلو انجیری نیز از ارقام گرمسیری پر بازده هستند.

راهنمای خرید اینترنتی انواع نهال آلو

با توجه به مشغله کاری بسیاری از افراد و باغداران امروزه بیش از ۵۰ درصد خریداران نهال به صورت اینترنتی عمل می‌کنند و با توجه به نظر سنجی‌های اخیر از خریداران می‌توان گفت که اکثر آن‌ها از این پروسه راضی هستند، در هنگام خرید حضوری شما سوالات بسیاری در ذهنتان ایجاد می‌شود که ممکن است بخواهید از فروشنده سوال کنید.

در هنگام خرید اینترنتی نیز این امکان برای خریداران فراهم شده است تا بتوانند پاسخ تمامی سوالات خود را از مشاوران مجموعه به صورت اینترنتی دریافت کنند، برای انجام خرید اینترنتی نهال آلو می‌توانید وارد سایت اصلی برتر نهال شده و از قسمت جستجوی سایت نهال مورد نظر را سرچ کرده تا تمامی اطلاعات و ویژگی‌های بارز آن را مطالعه نمایید.

برتر نهال مرکز فروش نهال آلو

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های باغداران به هنگام خرید نهال آلو در کشور بحث اعتماد به یک مرکز فروش است‌، زیرا برخی قصد دارند که کل سرمایه شان را در این راه بگذارند و طبیعتا حق دارند که نگران باشند.

در صورتی که شما خرید خود را از یک مرکز گمنام و نامعتبر خریداری کنید هیچ تضمینی در بازگشت سرمایه اولیه و سود دهی وجود ندارد ولیکن در صورت خرید نهال آلو شناسنامه‌دار از نهالستان‌های معتبر و مشهور که تحت نظر جهاد کشاورزی فعالیت می‌کنند، خیالتان آسوده‌تر خواهد بود، برتر نهال از جمله نهالستان‌های با سابقه‌ای است عرضه کننده نهال آلو شناسنامه‌دار تضمینی در واریته‌های مختلف و سازگار با اقلیم‌های مختلف است.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

2 پاسخ به “نهال آلو ✔️ خرید + لیست قیمت انواع نهال آلو [پاییز 1402]”

  1. سیدابوالفظل حسینی گفت:

    سلام قیمت همه نهالها رو گفتید به جز همون نهالی رو که تبلیغ کرده بودید نهال آلو کبرایی چنده وموجود هم دارید یا نه برای نیشابور می‌خوام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال