نهال گردو خوشه ای

نهال گردو خوشه ای به دلیل سازگاری با مناطق سرد و معتدل ایران، محبوبیت زیادی در میان کشاورزان و باغدارن دارد. به همین دلیل در میان انواع درخت گردو، نوع خوشه ای فروش زیادی را به خود اختصاص داده است. اما انواع نهال گردو خوشه ای کدام است؟ کاشت و پرورش آن چه مزیت هایی دارد؟ قیمت نهال گردو خوشه ای چقدر است و مراحل کاشت آن چیست؟ اگر به دنبال یافتن پاسخ این پرسش ها هستید با ما در این مقاله همراه شوید تا شما را با خرید نهال گردو خوشه ای و شیوه نگهداری آن بیشتر آشنا کنیم.

گردو خوشه ای

تاریخچه نهال گردو خوشه ای

بنابر داده های موجود و تحقیقات معتبر علمی در مقالات بین المللی، تاریخچه و منشا پیدایش درخت گردو خوشه ای به کشور فرانسه بر می گردد. بنابراین تعجب نکنید اگر به نهال گردو خوشه ای در بازار، گردو خوشه ای فرانسوی نیز می گویند.

مزایا کاشت نهال گردو خوشه ای

بدون شک آشنایی با درخت گردو خوشه ای مخصوصا برای باغداران یا افرادی که قصد پرورش بهترین نهال گردو در ایران را دارند موضوع بسیار مهمی است. یکی از خشکبار های دوست داشتنی و محبوب در میان مردم ایران از دیرباز مغز گردوی خوشه‌ای بوده است. مغز گردو خوشه ای هم از طعم خوشمزه ای برخوردار است و هم خواص بی نظیری برای سلامتی بدن به همراه دارد. جالب است که این نوع مغز را همه دوست دارند و تمام افراد در سنین مختلف، طرفداران مصرف گردو و بهره مندی از خواص بی نظیر آن هستند.

روغن نهال گردو خوشه ای نیز خواص فراوانی دارد. در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی از روغن نهال گردو خوشه ای برای تولید انواع کرم های آرایشی بهداشتی، شامپو و غیره استفاده می شود.

علاوه بر آن پرورش نهال گردو خوشه ای از لحاظ اقتصادی می تواند برای باغداران به صرفه و در عین حال بسیار سودآور باشد. همچنان در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا درباره درخت گردو خوشه ای، شرایط پرورش و کاشت آن اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم.

انواع نهال گردو خوشه ای

درخت گردو انواع مختلفی دارد. به طوری که در حال حاضر بالغ بر 21 نوع مختلف درخت گردو در سرتاسر دنیا شناخته و ثبت شده است. هر کدام از این نوع درخت ها از لحاظ میزان بهره وری، ویژگی ها و همچنین ارزش غذایی محصولات با یکدیگر متفاوت هستند. درخت گردو خوشه ای نیز یکی از انواع درخت های گردو می باشد که مدل های مختلفی دارد. به طور کلی هر خوشه این نهال بین ۱۰ تا ۲۵ عدد گردو به بار می آورد. از انواع نهال گردو خوشه ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نهال گردو خوشه ای اسرائیلینهال گردو خوشه ای چندلرنهال گردو خوشه ای کانادایینهال گردو خوشه ای پاکوتاه – نهال گردو خوشه ای زودبازده آمریکایی – نهال گردو خوشه ای پاکوتاه ترکیه – کاشت نهال گردو خوشه ای در ایران

در حال حاضر نهال گردو خوشه ای در ایران نیز پرورش داده می شود. البته اصلاحات ژنتیکی روی آن انجام گرفته است و تغییراتی در ساختار درخت گردو خوشه ای اصیل صورت گرفته است. در کشور ایران بازدهی درخت گردو خوشه ای در مناطق سردسیر بسیار مناسب است. این نهال در مناطقی که دارای دمای بالایی هستند یا مناطق شرجی بازدهی چندانی ندارد. بنابراین اگر قصد خرید نهال گردو خوشه ای زود بازده را دارید حتما به منطقه ای که در آن زندگی می کنید و یا به موقعیت جغرافیایی نهالستان و باغ خود دقت کنید.

درباره محصول و ظاهر نهال گردو خوشه ای بیشتر بدانید!

محصول درخت گردوی خوشه ای، گردو های بیضی شکلی هستند که وزنی حدود ۱۴ گرم دارند. حدود ۶۰ درصد گردو خوشه ای را مغز گردو و ۴۰ درصد آن مربوط به پوسته گردو می باشد. رنگ گردوی خوشه ای روشن است.

یکی دیگر از مشخصات این میوه مربوط به پوسته آن است. پوست گردو خوشه ای بدون هیچ زحمتی و به راحتی از آن جدا می شود.

در صورت روش های درست پرورش، ارتفاع درخت گردو خوشه ای تا ۳۰ الی ۶۰ متر می رسد.

زمان و میزان باردهی نهال گردوی خوشه ای

زمان باردهی نهال گردو خوشه ای سه سال بعد از کاشت می باشد. جالب است بدانید که در صورت رعایت نکات و پرورش اصولی  و همچنین رسیدگی های مرتب این نوع درخت تا بیش از ۱۰۰ سال پابرجاست و برای شما محصول و بار می دهد.

اما باردهی درخت گردو خوشه ای چقدر است؟

شرایط باردهی درخت گردو خوشه ای در زمین ها و باغ های مختلف متفاوت است. بنابراین می‌توان گفت باردهی انواع درخت گردو خوشه ای بستگی به موقعیت جغرافیایی منطقه یا شرایط آب و هوایی با هم فرق می کند. حداقل عمر مفید درخت گردو خوشه ای ۶۵ سال است. آنچه بر طول عمر درخت گردوی خوشه ای می افزاید و باعث ماندگاری این درخت و باردهی منظم آن می شود هرس کاری های دقیق، آبیاری منظم، سمپاشی و کوددهی های به موقع، رسیدگی و برداشت اصولی محصول می باشد.

نکات مهم کاشت نهال گردو خوشه ای

  • بهترین فصل برای کاشت نهال گردو خوشه ای بعد از تمام شدن فصل سرما می باشد. بنابراین آغاز فصل گرم مانند بهار زمان مناسبی برای کاشت درخت گردو خوشه‌ای است.
  • برای کاشت هر نهال باید چاله ای به عمق ۷۵ سانتیمتر حفر کرد.
  • باغداران بهتر است برای کاشت نهال گردو خوشه‌ای به فاصله های استاندارد بین نهال ها دقت کنند. برای این که ریشه ها در فضای مناسبی رشد کنند و در همدیگر تنیده نشوند بهترین فاصله برای کاشت این نهال، فاصله ۲۵ تا ۴۰ فوت بین هر نهال می باشد. این اندازه با توجه به حجم و جثه نهال در زمان رشد تعیین شده است. با رعایت این فاصله نهال های گردو به راحتی رشد می‌کنند و مزاحمتی برای هم و باروری شاخه های مجاور ایجاد نمی کنند.
  • دقت داشته باشید که نیاز سرمایی برای نهال گردو خوشه ای و حتی سایر درختان گردو امری ضروری به شمار می رود. بنابراین درخت گردو خوشه ای نیز باید دوره ثابتی از سرما را در هر سال طی کند.
  • بهتر است به دلیل سطح گزومورفی پایین، نهال گردو خوشه ای به صورت دیم آبیاری نشود.
  • طبق نظر کارشناسان یکی از ویژگی های درخت گردو خوشه ای، برداشت ساده محصولات آن است. جالب است بدانید زمانی که محصول این درخت آماده برداشت می شود پوست سبز رنگ گردو ترک می خورد و به پایین می افتد.
  • همان طور که گفته شد هنگام خرید نهال گردو خوشه ای به منطقه جغرافیایی خود دقت کنید. دمای بیش از ۳۸ الی ۴۰ درجه ممکن است باعث صدمه به محصول این درخت مخصوصا در طول تابستان شود.
  • با شروع فصل سرد، حدودا از اواسط پاییز تا پایان زمستان بهتر است آبیاری درخت گردو خوشه ای را با هدف جلوگیری از سرمازدگی متوقف کنید.
  • نوع خاکی که نهال گردو در آن کاشت می شود نیز بسیار مهم است. این خاک باید دارای بافتی نرم و بدون سنگلاخ باشد. دقت داشته باشید که مقدار اسید موجود در خاک برای کاشت نهال گردو نباید از ph 5 بیشتر باشد. اگر خاک دارای بافت لومی باشد ریشه ها به بهترین شکل می توانند در خاک رشد کنند و شرایط را برای باردهی مناسب درخت گردو فراهم کنند. وجود نرمی خاک برای نفوذ کامل آب به ریشه درختان گردو ضروری است.
  • کوددهی مناسب یکی دیگر از عوامل موثر بر باردهی محصول نهال گردو خوشه‌ای زودبازده می باشد. به وسیله این فرآیند می توان بار و ثمره درختان گردو خوشه ای را تقویت کرد. البته هنگام خرید نهال گردو خوشه ای دقت کنید که حتما کود مناسب با این نهال را تهیه کنید. برخی از کودها نه تنها مزیتی برای باروری درخت گردو خوشه ای ندارد بلکه ممکن است به آن نیز آسیب برساند. کارشناسان حرفه ای فروش نهال گردو خوشه ای می‌توانند در این زمینه با آزمایش خاک و نوع نیاز نهال، کود مناسب را به شما معرفی کنند.

چه آفت هایی نهال گردو خوشه ای را تهدید می کند؟!

یکی از آفت های انواع درخت گردو از جمله گردو خوشه‌ای آفت های گیاهی و جانوری مختلف می باشد. در این شرایط عملیات سمپاشی فرایندی بسیار مهم در حفظ و نگهداری درخت گردو خوشه ای به شمار می رود. کارشناسان فروش نهال گردو خوشه ای توصیه می کنند در این شرایط از انواع قارچ کش های مخصوص سموم بردو، اکسی مس و غیره استفاده شود.

البته بهتر است باغداران پس از خرید نهال گردو خوشه ای با انواع بیماری این درخت نیز آشنا شوند. در این صورت راه های مقابله با آفات و بیماری های درخت گردو خوشه ای را می آموزند و می توانند از درختان خود بهتر مراقبت کنند. یکی از بیماری های شایع نهال گردوی خوشه ای خشک شدن شاخه های درخت بیمار و همچنین آب سیاه می باشد. در صورت بارش برف و باران در منطقه محل کاشت نهال خوشه گردو، ممکن است نهال به بیماری آنتراکنوز مبتلا شود که زمینه آن قارچی می باشد.

البته دقت داشته باشید که خوشبختانه درخت گردو خوشه ای در برابر آفات مختلف مقاومت خوبی دارد. بنابراین تنها با کمی نظارت و عمل به توصیه کارشناسان فروش نهال گردو خوشه ای به خوبی می توانید جلوی آفات مختلف را بگیرید و از باغ خود محافظت کنید.

دقت داشته باشید که در صورت عدم توجه به آفت هر نهال گردو خوشه ای، ممکن است آفت به سایر درختان نیز سرایت کند و در مدت زمان کوتاهی همه نهال های باغ شما را به بیماری مبتلا نماید. پس لازم است که باغدارن محترم انواع آفت درخت خوشه ای گردو را به موقع شناسایی و با آن مقابله نمایند.

اطلاعات تماس جهت مشاوره و خرید نهال گردو خوشه ای 

روش تکثیر درخت گردو خوشه ای

قیمت نهال گردو خوشه ای هر چند به صرفه است اما گاهی برخی باغداران ترجیح می دهند به جای خرید نهال گردو خوشه ای از روش های مختلف تکثیر استفاده کنند. بنابراین اگر قصد تکثیر درخت گردو خوشه ای را دارید و می خواهید با این روش تعداد درختان گردو خوشه ای باغ خود را افزایش دهید بهتر است از روش پیوند زدن استفاده کنید. البته پیوند گردو خوشه ای فرایندی بسیار حساس است که نیاز به دقت فراوانی دارد.

بنابراین اگر سلامت درخت گردو خوشه ای برایتان مهم است حتما هنگام خرید نهال گردو خوشه ای درباره چگونگی پیوند زدن آن اطلاعات لازم را کسب کنید.

قیم یا پایه گذاری برای حفظ سلامتی و جلوگیری از شکستن شاخه های گردو خوشه ای هنگام باردهی امری ضروری می‌باشد. بنابراین بهتر است قبل از زمان باردهی درختان گردو خوشه ای به وسیله یک میله چوبی یا فلزی ثابت و عملیات قیم گذاری را انجام دهید.

هرس کاری نهال گردو خوشه ای

طبق نظر کارشناسان فروش نهال گردو خوشه ای بهترین زمان برای هرس این نوع درخت، قبل از بیدار شدن درختان از خواب زمستانی یعنی از میانه تا اواخر فصل زمستان می باشد.

بهتر است هرس کاری درخت گردو خوشه ای به شکلی باشد که نور کافی به همه قسمت های نهال و شاخ و برگ های زیرین برسد. به طوری که چرخه فتوسنتز گیاه به درستی انجام شود. فراموش نکنید در صورتی که از ابزار مناسب برای هرس نهال گردو خوشه ای استفاده کنید علاوه بر افزایش رشد مفید نهال، بر روند محصول دهی آن نیز تاثیر مثبتی خواهید گذاشت. توجه داشته باشید که هرس کاری را هر ساله در زمان مشخص انجام دهید.

بهترین مرکز برای خرید نهال گردوی خوشه ای

  • برای خرید نهال گردو خوشه ای بهتر است مراکز و نهالستان هایی را انتخاب کنید که با تکنولوژی های روز پرورش نهال گردو خوشه ای آشنا باشند؛ و طبق جدیدترین متدهای روز دنیا، خدمات خود را به مشتریان ارائه دهند.
  • در برخی نهالستان های معتبر فروش نهال گردو خوشه ای تحت نظارت و بررسی کارشناسان کشاورزی و باغداری انجام می شود. در این مراکز درخت گردو خوشه ای با گواهینامه بهداشت و شناسنامه مشخصات به مشتریان ارائه می شود.
  • نهالستان هایی که به باغداران و مشتریان خود مشاوره های تخصصی در ارتباط با خرید نهال گردو خوشه ای، کاشت و چگونگی نگهداری از آن ارائه می دهند بهترین مراکز برای مراجعه مشتریان می باشند.

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم شما را با نهال گردو خوشه ای زود بازده و انواع آن آشنا کنیم. همچنین مهمترین نکات راهنمای خرید نهال گردو خوشه ای را نیز در اختیار شما قرار دادیم تا خرید خوبی را تجربه نمایید. مطمئنا با رعایت نکات گفته شده درخت یا درختان زیبا و پرثمری را به بار خواهید نشاند. دقت کنید که نهال گردو خوشه ای را از مراکز معتبر تهیه کنید تا پول و وقت شما هدر نرود و بتوانید نتیجه زحمات خود را پس از بالغ شدن درخت ببینید.

در پایان امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.