در کشور ما علاوه بر اینکه میوه توت ارزش خاصی دارد و از آن فراوردههای زیادی تولید میشود، باغ توت از همان گذشته به عنوان محلی برای تفرجگاه و تفریح خانواده ها قرار گرفته است، اکثر خانواده ها برای برنامه ریزی آخر هفته خود به توتستانهای شهر خود مراجعه میکنند، درخت توت معمولاً عمر طولانی دارد، باغداران در خرید نهال توت باید توجه داشته باشند برخی از نژادهای توت شیرین نبوده و کیفیت خوبی ندارد، باغداران باید به دنبال خرید نهال توتی باشند که میوه شیرین را تولید میکند، چون توت شیرین خاستگاه بیشتری در بین خریداران دارد، برای خرید نهال توت باکیفیت و پربار بهتر است نهالستانی را انتخاب کنید که شرایط فروش ویژه ای برای محصولات خود در نظر گرفته اند، فروش اینترنتی نهال توت گارانتی دار از شرکتهایی مانند برتر نهال بهترین گزینه است.
انواع نهال توت
انواع نهال توت شامل توت هرات اصل، نهال توت سفید محلی، نهال توت موزی قرمز، نهال توت موزی سفید، نهال توت کاکوزا، نهال توت آمریکایی، نهال توت قرمز، نهال شاه توت میباشد. در ادامه مطلب به مشخصات کامل توت و قیمت آن خواهیم پرداخت، برای مطالعه بیشتر در مورد هر کدام از ارقام روی آن محصول کلیک کنید.
بهترین فصل کاشت نهال توت زمانی است که درجه حرارت محیط در حد متوسط و گرم باشد، بدین منظور فصل بهار و فصل پاییز به عنوان مناسبترین فصل برای کاشت نهال توت به حساب میآیند.
قطعا بله، کارشناسان مجموعهی برتر نهال در تمامی مراحل شما را همراهی کرده و میتوانید سؤالات خود را با ما مطرح نمایید و تمامی راهنماییهای لازم برای کاشت نهال را دریافت کنید.
نهالهای خریداری شده با توجه به درخواست مشتری ارسال میشود، بهترین زمان برای کاشت نهال از برج ۹ تا برج ۱۲ هست، در این زمان نهال خواب بوده و بهترین موقع برای انتقال به زمین خواهد بود، ولی مشتریان در هر زمان میتوانند نسبت به خرید نهال اقدام کنند و با پرداخت بیعانه نهالها را با قیمت مناسب خریداری کرده و در زمان مناسب اقدام به دریافت نهالهای خود کنند.
نهالها بنابه درخواست مشتریان در زمان تعیین شده بسته بندی میشود
شما میتوانید برای سفارش نهال توت از طریق مجموعهی برتر نهال به صورت حضوری و آنلاین سفارشات خود را ثبت نمایید،
نهال توت مانند سایر نهالهای میوه تو سن دو سالگی بیشترین گیرایی را داراست، در سن بالای دوسال ریشهی نهال کلفتر شده و گیرایی آن کمتر خواهد شد
نهال توت بیشتر جنبه تفریحی کاشت میشود در اکثر باغات دیده شده که یک نهال توت برای استفاده شخصی کاشت میشود و جنبه تجاری نداشته، ولی برخی از ارقام مانند توت هرات که بیشتر به عنوان خشکبار استفاده میشود جهت تجاری کاشت میشود، در سالهای اخیر ارقام نهالها اصلاح شده مانند توت موزی نیز کاشتش رواج بیشترین بین کشاورزان یافته است.
نهال توت رو بیشتر بشناسید
توت یکی از شیرینترین و محبوبترین میوههای ایرانی به شمار میرود که خاستگاه اصلی آن مناطق معتدل آسیا میباشد، با توجه به اینکه نهال توت بیش از 16 گونهی مختلف را داراست میتواند از نظر اقتصادی یکی از گزینههای مناسب برای کاشت و پرورش نهال باشد، چرا که این تنوع گونهها انتخاب آن را برای مناطق و اقلیمهای آب و هوایی مختلف تسهیل میکند و طیف وسیعی از انتخابها پیش روی باغداران محترم قرار میگیرد.
نهال توت با توجه به نوع گونه و رقم آن دارای ویژگیهای متفاوت و گستردهای بوده و از این نظر ویژگیها برای هر گونه از این نهال منحصر به فرد است، این نهال از نظر بازدهی محصول فوق العاده بالاست، سرعت رشد این درخت بی نظیر بوده و از نظر نکات مراقبتی چندان سخت نیست، به همین دلیل هم در سطح بسیاری از شهرها و مکان هان گوناگون درختان توت بیشماری به چشم میخوردند، البته گونههایی از آن نظیر توت سفید ممکن است رشد کندتری داشته باشند، اما با توجه به محصول آن از طرفداران بیشتری نیز برخوردار است.
متذکر میشویم که از نظر میزان رشد و ارتفاع درخت تفاوتهای مهمی در میان گونههای مختلف توت به چشم میخورد، برای مثال ارتفاع درخت توت سفید در شرایط مطلوب رشد ممکن است به بیش از 24 متر نیز برسد، در حالی که ارتفاع درخت توت قرمز کمتر از این مقدار میباشد و در نهایت بین 20 الی 21 متر ارتفاع دارد، یا توت چتری به دو سه متر ارتفاع میرسد
چرا باید نهال توت کاشت
توت یکی از پرکاربردترین و پرفروشترین میوههای ایرانی شناخته میشود، بسیاری از افراد توت را صرفا از جهت جنبهی تزئینی پرورش میدهند و از آنجایی که این درخت تنومند و بزرگ است، سایهی آن همواره مورد توجه قرار داشته است.
محصول توت تازه و توت خشک میتواند از نظر اقتصادی فوق العاده مناسب باشد و شاید به عنوان یکی از مهمترین دلایل کاشت و پروش نهال توت به حساب بیاد، توت خشک به عنوان یکی از پرکاربردترین خشکبارهای ایرانی شناخته میشود، همچنین برگ درخت توت در صنعت ابریشم از اهمیت به سزایی برخوردار میباشد، خواص دارویی میوهی توت را فراموش نکنید، میوهی توت منبع بسیار غنی آنتی اکسیدانها و انواع ویتامینها شناخته میشود و خواص غذایی و دارویی بی نظیری را داراست.
از سوی دیگر ایران سرزمینی پهناور با تنوع بی نظیری از اقلیمهای آب و هوایی شناخته میشود، این تنوع آب و هوایی امکان کاشت و پرورش بسیاری از گونهها را میدهد و با توجه به مصارف گستردهی توت در ایران به خوبی میتوان کاشت و پرورش توت را توجیه نمود.
تقاضاهای بین المللی را برای توت بهتر است مد نظر داشته باشید، توت و به خصوص محصول توت خشک در بسیاری از کشورهای همسایهی ایران و دنیا از بازار فروش بسیار خوبی برخوردار بوده و به عنوان یک گزینهی صادراتی ایده آل میتوان به آن نگریست.
قیمت نهال توت بر چه اساسی تعیین میشود
در رابطه با قیمت نهال توت فاکتورهای بسیار مهمی تأثیرگذار میباشد، مهمترین فاکتوری که در این رابطه بایستی به آن توجه داشت، نوع رقم نهال توت میباشد، طبیعی است که در کاشت و پرورش نهال توت ارقام سالم و مقاوم از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و همواره مورد توجه باغداران قرار دارد.
ارقام سالم و مقام به دلیل کیفیت بالای خود از قیمت بیشتری نیز برخوردار بوده که گاها ممکن است خرید آن را با چالشها و پرسشهایی روبرو سازد، اما این نکتهی مهم را در نظر داشته باشید که با کاشت ارقام سالم و مقاوم، درختانی سالمتر شادابتر و تنومندتر خواهید داشت و به دنبال آن کیفیت محصولات شما به طرز فوق العادهای افزایش مییابد.
نوع گونهی نهال نیز از دیگر عوامل مهمی است که در قیمت آن مؤثر است و گونههای مرغوبتر و با کیفیتتر قیمت بالاتری خواهند داشت، همواره به خاطر داشته باشید که در آغاز مسیر سرمایهگذاری، قیمت محصول اولیه به عنوان یکی از مؤلفههای اصلی محسوب میگردد، اما چنانچه با دیدی وسیعتر و نگرش ژرفتر به موضوع بنگرید متوجه خواهید شد که محصولات با کیفیتی که در آینده برداشت مینمایید، در افزایش سود تجاری شما تأثیرگذار بوده و در نتیجه هزینههای اولیهی شما را جبران مینمایند، به همین دلیل در زمینهی ارقالم سالم و مقاوم نهال توت ممکن است با قیمتهای بالاتری مواجه گردید، اما این امر در برابر میزان سود و فروش محصول ناچیز خواهد بود.
مهمترین نکتهای که در رابطه با خرید نهال توت بایستی به آن توجه داشته باشید، اقلیم آب و هوایی و جغرافیایی منطقه است، نهال توت برای رشد خود به تابش نور مستقیم آفتاب نیاز دارد و آب و هوای معتدل و نیمه گرمسیری بهترین و مساعدترین شرایط برای کاشت و پرورش نهال توت به حساب میآید، البته ارقام نهال توت مقاوم به سرما نیز وجود دارد، مقدار کمی سایه مانند بعد از ظهر در رشد درخت توت خللی وارد نمیکند، اما مکانهایی که در سایهی مداوم قرار داشته باشد و یا دائما ابری و همراه با بارندگیهای مداوم باشد، برای کاشت نهال توت چندان مناسب به نظر نمیرسد و ممکن است شاهد عملکرد و رشد چندان مطلوب درخت توت خود نباشید.
برای کاشت و پرورش نهال توت، غنی بودن خاک زمین بسیار حائز اهمیت است، درخت توت در خاکهای عمیق و غنی دارای بهترین شرایط رشد خواهد بود و زهکشی خاک فوق العاده اهمیت دارد، بنابراین بهتر است هنگام خرید توت به این نکتهی مهم دقت کنید و خاک خود را از نظر آزمایشگاهی بررسی نمایید.
اما مهمترین نکتهای که در رابطه با خرید نهال توت بایستی همواره در نظر داشته باشید، کاشت ارقام سالم و مقاوم است، ارقام سالم و مقاوم با توجه به کیفیت بالای خود، سالمترین و زیباترین درختان را برای باغ شما به ارمغان میآورند و از آنجایی که این ارقام در برابر تنشهای محیطی و زیستی و همچنین عوامل بیماریزا بسیار مقاوم هستند، محصولاتی با کیفیت به همراه خواهند داشت، از این رو فروش محصولات شما به شکل قابل توجهی افزایش مییابد و این امر در افزایش سود تجاری مجموعهی شما بسیار اهمیت دارد.
ارتفاع از دریا
اگر به دنبال ایجاد شرایطی مساعد برای رشد درخت توت هستید و کیفیت محصول آن برای شما مهم است، بایستی فاکتورهای مختلفی را در نظر داشته باشید، یکی از این فاکتورهای مهم ارتفاع از سطح دریا میباشد که برای رشد و پرورش نهال توت بسیار اهمیت دارد، متذکر میشویم که ارتفاع از سطح دریا برای گونهها و ارقام مختلف نهال توت متفاوت بوده و برخی از گونههای نهال توت در ارتفاعاتی بیش از 1000 متر از سطح دریا نیز قادر به رشد میباشند.
خاطر نشان میکنیم که عدد ارتفاع از سطح دریا هرچه بیشتر باشد، به کوهستانی بودن محیط اشاره میکند و نشان میدهد که منطقهی مورد نظر در اقلیمهایی با آب و هوای سرد تر قرار دارد، در مقابل هرچه عدد ارتفاع از سطح دریا کمتر باشد و به سمت صفر متمایل گردد، نشان دهندهی آب و هوایی گرمتر و معتدلتر است، به طوری که زمینهایی همسطح با دریا دارای محیطی کاملا مرطوب بوده و شرایط جوی کاملا تغییر میکند.
با چنین وصفی بهتر است برای رشد و عملکرد بهتر درخت و همچنین افزایش باردهی و کیفیت محصول، به نوع رقم و گونهی نهال توت خود توجه داشته و آن را متناسب با اقلیم آب و هوایی منطقهی خود و موقعیت جغرافیایی آن انتخاب نمایید.
نوسانات دمایی
از نظر آب و هوایی، اقلیمهایی با آب و هوای گرم و معتدل و نیمه گرمسیر مساعدترین شرایط برای کاشت و پرورش نهال توت شناخته میشوند، البته به لطف تکنولوژیهایی که در حوزهی کشاورزی وجود دارد، امروزه نهالهای توت با ارقام مقاومتر تولید شده که در برابر آب و هوای سرد نیز مقاوم هستند و میتوانند در مناطق سردسیر مورد بهرهبرداری قرار بگیرند.
اگر اقلیم آب و هوای منطقهی شما سردسیر و کوهستانی میباشد، برای کاشت درخت توت محدودیتی ندارید و با انتخاب ارقام مقاوم در برابر سرما میتوانید درختان توت زیبایی داشته باشید، فقط در نظر داشته باشید که برگ درخت توت در آب و هوای سرد زودتر میریزد و ممکن است از این نظر مراقبتهای بیشتری مورد نیاز باشد، متذکر میشویم که شرایط آب و هوایی بر روی روند رشد درخت و باردهی محصول آن تأثیرگذار میباشد، به طوری که برای مثال رشد درخت در مناطقی با آب و هوای سردتر نسبت به رشد همان درخت در مناطق گرمسیر، کمتر و کندتر میباشد، برای مثال اگر ارتفاع یک درخت توت در مناطق معتدل و گرمسیر به بیش از 20 متر برسد، ارتفاع آن درخت با همان گونه در مناطق سردسیر نهایتا به 15 متر خواهد رسید، این نکته برای مناطقی که داری نوسانهای شدید آب و هوایی در فصول مختلف سال هستند نیز بسیار حائز اهمیت بوده و بهتر است قبل از کاشت نهال به آن توجه داشته باشید.
از نظر تحمل نوسانات دمایی برای درخت توت باید گفت که درخت توت در برابر سرماهای شدید و گرمای شدید هوا میتواند عملکرد مطلوب خود را از دست بدهد، بنابراین مناسبترین بازهی دمایی برای کاشت و پرورش نهال توت آب و هوای اقلیمهای معتدل و نیمه گرمسیری میباشد که نوسانات دمای آن زیاد نیست، دامنهی دما برای عملکرد و رشد مطلوب درخت توت بین 13 الی 37 درجهی سانتیگراد میباشد و در این میان دمای 24 الی 28 درجهی سانتیگراد مساعدترین شرایط را ایجاد مینماید.
میزان بارش
برای رشد بهتر درخت توت محیطهای گرم و معتدلی که از بارندگیهای منظم برخوردار هستند میتواند شرایطی بسیار مساعد به حساب بیاید، اما در نظر داشته باشید که رطوبت بیش از اندازهی محیط و بارندگیهای زیاد میتواند معکوس عمل کرده و آسیبهایی به درخت برساند، به طور کلی افزایش رطوبت محیط و رطوبت خاک درخت از عوامل مهمی است که باعث ایجاد پوسیدگی درخت توت میگردد.
از این رو اگر در اقلیم جغرافیایی شما بارندگیهای زیادی وجود دارد و رطوبت محیط بسیار بالا است، بهتر است به این نکتهی مهم توجه داشته باشید، البته کاشت و پرورش ارقام سالم و مقاوم درخت توت در این راستا میتواند بسیار تأثیرگذار باشد.
بافت خاک
بهترین و مناسبترین خاک برای پرورش و کاشت نهال توت خاک لومی و لومی رسی سبک میباشد، بهتر است مقدار اسیدیتهی خاک بین 6 الی 7 باشد، یعنی استیدیته خنثی، شوری خاک یکی از عواملی است که بایستی به آن توجه داشته باشید، درخت توت به شوری خاک و همچنین انواع خاکها مقاومت نسبی دارد، اما در کل خاک شور و دارای املاح مضر و اضافی میتواند سلامتی درخت را با خطراتی مواجه نماید، چنانچه خاک درخت شما اسیدی است میتوانید با افزودن کمی آهک و در صورتی که قلیایی باشد با افزودن سنگ گچ، ph آن را تنظیم نمایید.
زهکشی مرتب خاک از عوامل مهمی است که همواره بایستی در نظر داشته باشید، برای تقویت بیشتر خاک میتوانید از خاک برگ استفاده کنید که گزینهای آسان و مقرون به صرفه است، همچنین همیشه دقت داشته باشید که پس از آبیاری درخت، آب و رطوبت اضافی در اطراف آن جمع نشود، از این نظر خاک درخت بایستی قابلیت جذب آب را داشته باشد و به تمامی قسمتهای ریشههای درخت آب کافی برسد.
بهترین نهالستان توت چه ویژگیهایی دارد
از نظر ویژگیهای بهترین نهالستان توت بایستی به چند نکتهی مهم توجه داشت، اقلیم آب و هوایی منطقه یکی از مهمترین این نکات به شمار میرود، مساعدترین شرایط برای پرورش و رشد بهتر درخت توت آب و هوای معتدل و نیمه گرمسیری میباشد، از این رو چنانچه در این شرایط برای احداث نهالستان توت اقدام نمایید، شاهد درختاتی زیباتر و سالمتر خواهید بود و متعاقب آن محصولاتی با کیفیتتر خواهید داشت.
به طور کلی در بهترین نهالستانهای توت، غنی بودن خاک، شیب زمین، درجه دمای محیط، میزان رطوبت و بارندگی، آبیاری منظم، کوددهی مناسب، سمپاشی اصولی، هرس کردن و میزان تابش نور آفتاب همواره مورد توجه باغداران است، اما مهمترین ویژگی که در بهترین نهالستانهای توت به چشم میخورد، کاشت ارقام سالم و مقاوم نهال توت میباشد.
با کاشت ارقام سالم و مقاوم میتوانید شاهد حداکثر میزان رشد و بازدهی درختان توت باشید و از آنجایی که احتمال بروز عوامل بیماری زا و آسیبهای ناشی از آن اندک است.
بهترین زمان خرید نهال توت چه زمانی است
از نظر بازهی زمانی، نمیتوان به مورد خاصی اشاره نمود و امکان خرید نهال توت در هر زمانی برای شما امکانپذیر میباشد، اما اگر قصد کاشت نهال توت را دارید، بهتر است که در فصول گرم سال برای آن اقدام نمایید، به عقیدهی کارشناسان و مهندسان کشاورزی بهترین فصول سال برای کاشت نهال توت فصل بهار و پاییز میباشد که گرمای هوا معتدل است.
چنانچه قصد کاشت نهال توت را در فصل تابستان دارید بهتر است به آب و هوای منطقه توجه داشته باشید، کاشت نهال توت در فصل تابستان برای مناطقی پیشنهاد میشود که درجه حرارت هوا چندان بالا نباشد و دما در حد متوسط باشد، دمای بالاتر از 40 درجهی سانتی گراد میتواند عملکرد مطلوب و رشد درخت را مختل کند.
علت قیمتهای متفاوت نهال توت در بین نهالستانها چیست
اگر به دنبال قیمت نهال توت باشید، در حین بررسیهای خود ممکن است به قیمتهای متفاوتی در این زمینه برسید، قیمتهایی که گاها تفاوتهای فاحشی با یکدیگر دارند و علت آنها برای بسیاری از افراد بسیار پرسش برانگیز میباشد.
در حال حاضر مجموعههای متعدد و زیادی در سطح کشور ما اقدام به پرورش و فروش نهال مینمایند، طبیعی است که کیفیت تمامی این نهالها در یک سطح قرار ندارد و از این نظر تفاوتهای مهمی میان این مجموعهها به چشم میخورد.
بهتر است بدانید که نهالهای باکیفیت و شناسنامه دار و به طور کلی ارقام سالم و مقاوم همواره از قیمتهای بالاتری برخوردار میباشند، پس در نظر داشته باشید که قیمتهای پایینتر شاید در نگاه اول اقتصادی و مقرون به صرفه به نظر برسند، اما از نظر رشد و عملکرد درخت و کیفیت محصولات، قابل مقایسه با ارقام سالم و مقاوم نخواهند بود.
خرید نهال توت برای چه استانهایی پرسود است
از نظر شرایط مساعد و ایده آل مناسبترین محیط برای پرورش درخت توت مناطق معتدل و نیمه گرمسیر میباشد، از این رو بسیاری از استانهای شمالی و مرکزی ایران میتوانند به چشم یک تجارت پرسود به کاشت نهال توت نگاه کنند.
البته امروزه ارقام مقاوم تری از نهال توت ایجاد شده است که از در برابر آب و هوای سرد مقاوم هستند، بنابراین استانهایی که در مناطق سردتر کشور قرار دارند مانند استانهای نیمهی غربی کشور و استانهای شمال غربی ایران میتوانند، برای خرید و کاشت نهال توت اقدام نمایند.
اما اگر محل زندگی شما در مناطق گرمسیری قرار دارد که میزان بارندگیهای محیط کمتر است، مانند استانهای جنوبی و مناطق حاشیهی خلیج فارس و دریای عمان، به دلیل شرجی بودن هوا و درجه حرارت بالای محیط ممکن است رشد درخت توت با اختلالاتی مواجه شود و عملکرد مطلوب خود را از دست بدهد، کاشت تزئینی آن در چنین مناطقی بلامانع است، اما اگر به فکر احداث باغ توت در اینگونه مناطق هستید، بهتر است با کارشناسان مجموعهی برتر نهال در ارتباط باشید و مشاورههای لازم را در این زمینه دریافت نمایید.
پربارترین نژاد توت کدام است
اگر عوامل موثر بر باردهی که می تواند منجر به کاهش باردهی شود را نادیده بگیریم و زمینه ژنتیکی درختان توت را مبنای پربارده بودن آن در نظر بگیریم ارقام پربار از قرار زیر است:
اگر به فکر احداث یک باغ توت زیبا و پردرآمد هستید، به عنوان یک باغدار بایستی نکات مهم کاشت، داشت و برداشت نهال توت را به خوبی بدانید، در حقیقت اطلاع از این نکات شما را در راستای یک سرمایه گذاری موفق سوق میدهد و کمک میکند که درختانی سالم تر و محصولاتی با کیفیت فوق العاده داشته باشید.
هر یک از مراحل کاشت، داشت و برداشت نهال توت با مراقبتها و اقدامات ویژهای همراه میباشد و اصول متفاوتی را در بر میگیرند که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت:
اصول کاشت نهال توت
برای کاشت نهال توت توجه داشته باشید که بایستی نهال توت زیر 2 سال را قبل از کاشت برای مدت زمان 400 ساعت در معرض سرمای شدید زیر منفی 7 درجهی سانتی گراد قرار داد، این کار به کیفیت و رشد بهتر نهال توت کمک میکند و باعث میشود که عملکرد درخت در مقابل سرما و به خصوص سرماهای زودرس بهاره، مطلوب تر و مقاوم تر باشد.
زهکشی خاک بسیار حائز اهمیت است و 5 الی 12 ساعت تابش نور آفتاب مورد نیاز میباشد، بهتر است بلافاصله پس از کاشت نهال توت برای آبیاری عمقی آن اقدام نمایید، توجه داشته باشید که اندازهی گودالهای حفر شده متناسب باشد و غنی بودن خاک را فراموش نکنید.
اگر به دنبال کاشت نهال توت هستید، کیفیت و غنی بودن خاک زمین شما بسیار حائز اهمیت است، هرچه خاک زمین شما غی تر باشد و املاح معدنی بیشتری در آن وجود داشته باشد، به همان میزان درختانی سالم تر و محصولاتی باکیفیت تر خواهید داشت.
به این منظور میتوانید خاک زمین خود را از نظر بررسیهای آزمایشگاهی به خوبی آنالیز کرده و میزان املاح آن را اندازه گیری کنید، از طریق افزودن کودهای مخصوصی میتوانید به غنیتر شدن خاک درخت کمک کرده و درختانی سالمتر داشته باشید.
درخت توت در برابر تنشهای شوری نظیر خاک شور مقاوم است، ph خاک برای سلامتی درخت و رشد آن بسیار مهم بوده و با توجه به نوع گونهی توت متفاوت است، برای مثال برای توت سفید بهتر است ph خاک در رنج 5.5 الی 5/7 قرار داشته باشد، در حالی که برای توت سیاه این مقدار بهتر است روی 5/4 تنظیم شود.
خاک لومی شنی سبک و دارای مواد آلی یکی از مناسبترین خاکها برای کاشت و پرورش نهال توت به شمار میآید، زهکشی خاک درخت بسیار حائز اهمیت است ضرورت دارد، علی رغم اینکه نهال توت در برابر پوسیدگی مقاومت زیادی دارد، بایستی همواره در نظر داشته باشید که رطوبت خاک شما افزایش پیدا نکند و به خوبی کنترل شود، رطوبت زیاد محیط و خاک میتواند درخت توت را با خطراتی نظیر پوسیدگی مواجه سازد و به آن آسیبهایی جدی وارد کند.
اگر به دنبال کاشت نهال توت در سطح وسیع هستید، بهتر است خاک زمین خود را به خوبی زهکشی کنید، فاصله بندی دقیق درختان را با توجه به الگوی کاشت درخت توت مشخص نمایید، بهتر است از قبل گودالهای مورد نیاز به منظور کاشت نهال توت را ایجاد کرده و اجازه دهید خاک این گودالها در معرض هوا و تابش نور مستقیم خورشید قرار بگیرند.
خاک زمین را آنالیز کرده و چنانچه اقداماتی در این راستا مورد نیاز باشد، انجام دهید، چنانچه از قبل درختانی در باغ احداث کردهاید، از نظر عوامل بیماری زا بررسی کنید و از سلامت درختان باغ مطمئن شوید، دقت کنید که باغ شما دارای شیب جنوبی نیست و تابش نور خورشید به صورت مستقیم میباشد.
در رابطه با عمق چاله نهال توت باید بگوییم، که بهتر است عمق نهال بزرگ تر از اندازهی نهال و ریشههای آن باشد، به طوری که به صورت کامل ریشههای نهال را در بر بگیرد.
بسیاری از گونههای نهال توت در ادامه به درختانی تنومند و بزرگ تبدیل میشوند که در برخی موارد ارتفاع آنها ممکن است به بیش از 20 متر برسد، از سوی دیگر تابش مستقیم نور خورشید برای رشد درخت و همچنین رسیدن محصول بسیار حائز اهمیت است، با چنین وصفی رعایت الگوی کاشت نهال توت یکی از مهمترین مسائل در رابطه با پرورش و برداشت آن به حساب میآید، زیرا بسیار مهم است که شما فضای کافی برای برداشت محصول داشته باشید، رعایت الگوی کاشت درخت باعث بهبود جریان هوا میگردد و با رسیدن نور بهتر و کافی به تمامی قسمتهای درخت، محصولاتی بیشتر و با کیفیتتر خواهید داشت.
بهتر است قبل از کاشت نهال توت به شیب زمین خود توجه داشته باشید، مناسبترین فواصل کاشت نهال توت برای زمینهای صاف و در حالت استاندارد 5*5 و 5*4 میباشد، برای زمینهای با شیب بیشتر این مقدار کمی کاهش مییابد، همچنین زمینهای دارای شیب جنوبی به دلیل عدم تابش مداوم نور آفتاب برای کاشت چنین نهالهایی مناسب به نظر نمیرسد، برای برخی گونههای درخت توت فاصلهی کاشت 9*9 نیز پیشنهاد میشود.
نهال توت همانند سایر نهالها و گونهها در معرض بسیاری از خطرات محیطی از جمله عوامل بیماری زا قرار دارد، از سوی دیگر آب و هوای زمین به شکل غیرقابل پیش بینی در حال تغییر و تحول است و در سالهای اخیر شاهد بروز تحولات اقلیمی گستردهای در سطح زمین بودهایم، طبیعی است که در چنین شرایطی روند رشد و پرورش بسیاری از نهالها و گیاهان با مشکلات و چالشهایی همراه میگردد، این امر در شرایطی که کاشت و پرورش نهال جنبهی تفریحی و تزئینی داشته باشد، شاید چندان مد نظر نباشد، اما زمانی که یک باغدار به منظور تجارت و کسب و کار خود اقدام به کاشت نهال توت و احداث باغ آن مینماید، بسیار حائز اهمیت است، چرا که سود تجاری او در گرو این امر بوده و در شرایطی که نهالها به دلایل متعددی از بین بروند و یا از رشد مطلوبی برخوردار نباشند، طبیعتا مشکلات بسیار زیادی به همراه خواهد داشت.
در چنین شرایطی اهمیت کاشت ارقام سالم و مقاوم بهتر و بیشتر نمایان میگردد، تهیهی ارقالم سالم و مقاوم نهال توت این امکان را میدهد که درختان شما در برابر انواع تنشهای محیطی و زیستی نظیر تغییرات آب و هوایی، خشکی و عوامل بیماریزا مقاوم باشند و آسیبهای وارده به آنها به حداقل میزان ممکن خود برسد، از سوی دیگر با انتخاب این ارقام، درختانی سالمتر و شادابتر خواهید داشت و این امر محصولاتی با کیفیتتر به همراه میآورد، در چنین شرایطی فروش محصولات شما به شکل قابل توجهی افزایش مییابد و این یعنی سود تجاری بیشتر برای مجموعهی شما.
نکات داشت نهال توت
داشت نهال توت به مراحل مراقبت و پرورش آن اشاره میکند، این مرحله از این نظر حائز اهمیت است که رعایت هر یک از نکات داشت نهال توت در رشد درخت و میزان کیفیت محصول آن مؤثر میباشد.
هرس کردن نهال توت
نهال توت همانند سایر درختان به هرس کردن نیاز دارد و هرس بخش مهمی از نگهداری و پرورش درخت را شامل میگردد، اما هرس روتین درخت توت چندان مورد نیاز نیست و هرس کردن درخت توت در اغلب موارد به منظور حذف شاخههای آسیب دیده، افزایش بازدهی محصول و برداشت آسانتر آن صورت میپذیرد، اگر به دنبال بهترین زمان هرس کردن برای نهال توت هستید، میتوانید هنگامی که درخت توت شما در خواب زمستانی است، یعنی در اواخر فصل زمستان برای این امر اقدام نمایید، هرس کردن درخت توت اصول بسیار مهمی دارد که همواره بایستی به خاطر داشته باشید، در هنگام هرس کردن درخت توت توجه داشته باشید که شاخههای خشکیده و متراکم درخت را به طور کامل حذف کنید، این امر باعث میگردد که نور آفتاب به سایر قسمتهای درخت برسد.
سعی کنید هنگام هرس کردن درخت توت شاخههای آن زخمی و بریده نشود، زیرا محل این بریدگیها و زخمها شرایط بسیار مناسبی برای ورود عوامل بیماری زا به درخت نظیر باکتریها و قارچها میباشند، همچنین شیرهی بسیار زیادی از محل این زخمها به بیرون تراوش میگردد.
آبیاری نهال توت
نهال توت در سال اول به میزان آبیاری بیشتری نیاز دارد، به طور کلی نهالهای توت در برابر خشکی نسبتا مقاوم بوده و از این رو نگرانی چندان زیادی مطرح نیست، اما به خاطر داشته باشید که نهال توت در مناطقی که از بارندگیهای منظم و مداوم برخوردار میباشد از رشد بهتری برخوردار میباشند و میوه دهی و کیفیت درخت توت قابل ملاحظه است، بارندگی بیش از حد میتواند نتیجهای عکس در برداشته و آسیبهایی به درخت وارد کند.
بنابراین آبیاری نهال توت به شکل منظم، در روند پرورش نهال توت بسیار حائز اهمیت میباشد، توجه داشته باشید که در رابطه با آبیاری نهال توت آبیاری عمیق مهمتر از آبیاری مداوم ولی سطحی است، درخت توت به آبیاری عمیق نیاز دارد و این آبیاری اجازه میدهد که ریشههای درخت توت آب را به شکل بهتر و بیشتری از خاک جذب کرده و به سایر بافتهای درخت انتقال دهند.
برای درختان جوان 12 الی 20 لیتر آب برای مدت زمان 4 الی 5 روز یک بار کافی است، اما برای درختان مسنتر بهتر است همین مقدار آب را در فواصل 10 الی 15 روز تکرار کنید.
سم پاشی نهال توت
نهال توت همانند سایر نهالها در معرض آفات و خطراتی قرار دارد که به وسیلهی سمپاشی اصولی میتوان بخش قابل توجهی از آنها را کنترل و حذف نمود، انتخاب نوع سمی که برای درخت توت استفاده میکنید بسته به نوع گونه و آب و هوای محیط متفاوت است، همچنین بهتر است در شرایزط مواجه شدن با بیماریهای ویروسی از سموم قارچکش برای کنترل و از بین بردن این بیماریها استفاده نمایید.
کوددهی نهال توت
کوددهی نهال توت یکی از مهمترین نکاتی است که همواره بایستی به آن توجه کافی داشته باشید، کوددهی به رشد و تقویت بیشتر درخت کمک میکند و شرایط ایده آل تری برای رشد بهتر و سریع تر درخت به وجود میآورد.
برای کوددهی نهال توت، کمپوست یکی از بهترین گزینه ها است، برای این منظور میتوانید از مقدار مناسبی کمپوست در اواخر فصل زمستان و یا در اوایل فصل بهار برای هر درخت توت استفاده نمایید.
البته به منظور کوددهی درخت از سایر کودها مانند کود فسفر و کود ازته نیز میتوانید استفاده کنید، برای نتیجهی بهتر و مطلوبتر زمان کوددهی درخت و مقدار آن بسیار اهمیت دارد، همچنین بهتر است قبل از انتخاب کود، به میزانph خاک و کود توجه داشته و آن را متناسب با یکدیگر انتخاب کنید، چرا که کود از عواملی است که میتواند مقدار phخاک را تغییر دهد.
یک نکتهی مهم در رابطه با کودهی نهال توت بهتر است همواره به خاطر داشته باشید: هنگام کوددهی با کمپوست و یا سایر کودها، همیشه توجه داشته باشید که مواد کود به میزان حداقل 15 سانتی متر از درخت شما فاصله داشته باشد.
نکات برداشت نهال توت
هنگام برداشت نهال توت در نظر داشته باشید که محصول شما کاملا رسیده باشد، توتهای کال و نرسیده کمی ترش هستند و از طعم مطلوبی برخوردار نمیباشند، توت رسیده بایستی کاملا شیرین و آبدار باشد اما له نشود، همچنین در رابطه با برداشت توت سفید توجه داشته باشید که رنگ محصولات شما سفید و روشن و یکدست باشد، توتهای سیاه و بیش از حد رسیده در معرض خراب شدن و از بین رفتن قرار میگیرند
در رابطه با برداشت توت از دیرباز روشهای سنتی مختلفی برای آن وجود داشته است که کماکان نیز مورد استفاده قرار میگیرند، توت میوهای حساس و نرم است که به راحتی میتواند له شود و از بین برود، از سوی دیگر در یک درخت توت با حجم انبوهی از محصول مواجه خواهیم بود که چیدن تک به تک آنها با دست امکانپذیر نیست.
بهترین و در عین حال قدیمیترین روش برداشت و چیدن میوهی توت استفاده از یک پارچه و یا برزنت بزرگ و تمیز میباشد، این پارچه یا بررنت را در زیر درخت قرار میدهند و با تکان دادن شاخهها توسط دست و یا به وسیلهی چوب میتوان محصولات رسیدهی درخت را جمع آوری و بستهبندی نمود.
در نظر داشته باشید که در فصل رسیدن توتها ممکن است بخشی از آنها رسیده و بخش دیگر نرسیده باشند، به این منظور بهتر است روزانه برای چیدن و جمع آوری آنها اقدام نمایید تا بیشترین محصول را از درخت توت به دست بیاورید.
درخت توت علی رغم اینکه جزء درختان زودباده و زودرس شناخته میشود، در سالهای اول زندگی خود محصولات چندان زیادی ندارد، ممکن است روی شاخههای آن تعدادی میوه مشاهده کنید که بخشی از آنها نیز به زمین میافتند، اما از آنجایی که رشد درخت توت فوق العاده سریع است، معمولا از سال سوم زندگی خود به یکباره رشد کرده و به بار مینشینند، به طوری که شاهد حجم انبوهی از توتها روی شاخههای درخت خود خواهید بود، پیش بینی میشود که در صورت رشد مطلوب درخت بتوان از سال 5 زندگی آن شاهد حجم قابل قبولی محصول توت بود، البته در حال حاضر زمان بازدهی ارقام اصلاح شدهی توت بسیار زودتر و سریعتر است.
زمان باردهی درخت توت با توجه به نوع رقم و گونهی آن متفاوت است، در برخی ارقام و گونههای درخت توت، از فصل خرداد میتوان برای چیدن و برداشت محصولات اقدم نمود، اما گونههای دیررستری از توت وجود دارد که زمان برداشت محصولات آن در ماههای مرداد و شهریور میباشد، به طور کلی محصولاتی نظیر توت سفید و توت قرمز سریعتر و زودتر میرسند، اما اگر نهال توت شما از نوع توت سیاه باشد، موعد رسیدن محصول آن کمی به تأخیر میانجامد و در اواخر فصل تابستان میتوانید برای برداشت آن اقدام نمایید.
برخی گونههای درخت توت از رشد سریعی برخوردار بوده و در عین حال جزء درختانی با عمر زیاد طبقهبندی میشود، اگر به دنبال بازدهی اقتصادی درخت توت هستید بایستی تا سال 8 الی 10 زندگی آن صبر کنید، چرا که باردهی درخت توت از سال دوم زندگی آن آغاز میگردد و به مرور زمان افزایش مییابد، به طوری که فاصلهی سالهای 20 الی 40 از زندگی درخت توت میتوانید شاهد بیشترین باردهی درخت خود باشید، در حال حاضر ارقام اصلاح شده و مقاوم تری از نهال توت وجود دارد که باردهی آنها زودتر از این موعد خواهد بود.
عمر درخت توت با توجه به اقلیم آب و هوایی و شرایط آبیاری و نگهداری از آن متفاوت است اما به طور متوسط در مناطقی با آب و هوای معتدل و نیمه گرمسیر که مساعدترین محیط برای رشد درخت توت به شمار میرود، میتوان شاهد عمر 120 الی 150 سالهی درخت توت بود.
اما در مناطقی با آب و هوای گرم عمر درخت توت کاهش مییابد و در بهترین شرایط به 80 الی 100 سال میرسد، این موضوع در رابطه با آب و هوای سرد و کوهستانی نیز صدق میکند و باعث کاهش عمر درخت توت میگردد.
از نظر میزان باردهی هر درخت توت بایستی گفت رقم آن به نوع گونهی نهال توت و شرایط آب و هوایی منطقه بستگی دارد، بدیهی است که در شرایطی که آب و هوای منطقه در مطلوبترین حالت ممکن قرار دارد، یعنی آب و هوای معتدل و نیمه گرمسیر وزن توتها و اندازهی آن به شکل قابل توجهی افزایش مییابد، اما در سایر مناطق وزن و اندازهی محصول درخت کمی کاهش یافته و در نتیجه میزان باردهی هر درخت توت نیز کمتر میگردد.
علاوه بر این نوع گونه و رقم نهال توت نیز در میزان باردهی آن مؤثر میباشد، به طوری که ارقام سال و مقاوم نهال توت از میزان باردهی بیشتری برخوردار خواهند بود و محصولات با کیفیت تری را به همراه خواهند داشت.
کاشت نهال توت بر اساس مناطق مختلف کشور
ایران سرزمینی پهناور و گسترده با تنوع بینظیری از آب و هواهای مختلف است، این تنوع اقلیمی موجب گردیده تا شرایط آب و هوایی متفاوتی در هر یک از مناطق ایران وجود داشته باشد، نهال توت در بهترین حالت آن مناسب آب و هوای معتدل و نیمه گرمسیری میباشد، اما در حال حاضر با اصلاح نژادی و دستکاریهای ژنتیکی نهالهای اصلاح شدهی مقاوم تری به وجود آمدهاند که محدودیتهای آب و هوایی کاشت نهال توت را به طور کلی از میان برداشته است.
نهال توت گرمسیری
نهال توت گرمسیری همانطور که از نام آن پیداست، مختص اقلیمهایی با آب و هوای گرم میباشد، عمر این نهالها ممکن است کمی کوتاهتر باشد و ارتفاع درخت نیز کمی کاهش مییابد، طبیعتا این نوع گونهها به آبیاری بیشتری نیاز دارند، ولی کیفیت محصولات آن بالاست، تنشهای خاک و خشکی در مناطق گرمسیر به مراتب بیشتر بوده و از این نظر بهتر است که به این نکات همواره توجه کافی داشته باشید.
به طور کلی نهال توت گرمسیری به مراقبت خاصی نیاز ندارد و در صورت توجه به غنی بودن خاک و آبیاری منظم آن میتوانید یک نهال توت زیبا و سالم همراه با محصولی باکیفیت داشته باشید.
نهال توت معتدل
با توجه به اینکه آب و هوای معتدل مساعدترین و مناسبترین محیط برای رشد و پرورش نهال توت به شمار میرود، نهال توت معتدل میتواند یک از بهترین گونههای آن شناخته شود، این نهال مخصوص کاشت و پرورش در محیطهای معتدل میباشد و با توجه به بارندگیهای منظم این مناطق، رشد درخت و کیفیت محصولات آن قابل توجه است، نهال توت معتدل بیشترین سازگاری را با این مناطق آب و هوایی دارد و مطلوبترین عملکرد را خواهد داشت.
نهال توت سردسیری
در گذشتههای دور کاشت و پرورش نهال توت در مناطق سردسیر شاید دور از ذهن و کمی دشوار بود، اما در حال حاضر ارقام مقاوم و اصلاح شدهای از نهال توت تولید شده است که مقاومت بسیار خوبی در برابر سرما دارند، این نهالها به منظور کاشت و پرورش در نقاط سردسیر کشور ایجاد شدهاند تا لذت طعم یک توت شیرین را برای این دسته از هموطنان عزیزمان به ارمغان بیاوریم.
نهال توت سردسیری بالاترین سازگاری را با شرایط آب و هوایی سرد دارد و از نظر مقاومت در برابر سرما فوق العاده است.
مشخصات نهال توت استاندارد و سالم
اگر بخواهیم مشخصات نهال توت استاندارد و سالم را بیان کنیم، موارد زیادی وجود دارد که قابل توجه است، رشد نهال توت بایستی از همان سال اول زندگی آن آغاز گردد و روند آن متناسب با استانداردهای شناخته شده برای رشد نهال توت باشد.
یک نهال توت سالم و استاندارد دارای بافتهای سالمی میباشد و شادابی و سلامتی نهال بسیار اهمیت دارد، هرگونه زردی، پژمردگی و خشکیدگی بافتهای نهال توت نظیر برگها، شاخهها و تنهی نهال میتواند نشان دهندهی مشکلاتی در نهال توت باشد و رشد آن را با اختلالاتی مواجه مینماید.
همچنین مقاومت نهال توت در برابر تنشهای محیطی و زیستی و آفات و عوامل بیماری زا بسیار حائز اهمیت است، یک نهال توت سالم و استاندارد از مقاومت بالایی در برابر این عوامل برخوردار میباشد و متحمل حداقل میزان آسیبهای وارده از این موارد خواهد بود، طعم، اندازه و کیفیت محصول نیز جزء مشخصات یک نهال توت استاندارد و سالم به حساب میآید.
شایعترین بیماری و آفات نهال توت
نهال توت همانند هر درخت دیگری در معرض آفات و بیماریهای گوناگونی قرار دارد، از مهمترین آفات و بیماریهای ویروسی، باکتریایی و قارچی که میتوانند درخت توت را تهدید کند، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
سفیدک پودری
بیماری سفیدک پودری یکی از شایعترین بیماریهای درخت توت به شمار میرود، این بیماری به وسیلهی نوعی قارچ ایجاد میشود و اولین نشانهی مهم آن ایجاد لکههایی سفید رنگ و روشن روی برگهای درخت است، سفیدک پوستی در صورتی که کنترل نشود میتواند به سایر بافتهای درخت توت آسیب رسانده و محصول آن را نیز در معرض خطر قرار دهد، استفاده از سموم قارچکش بهترین راهکار مبارزه و کنترل این بیماری میباشد.
لکه برگی درخت توت
بیماری لکه برگی درخت توت یکی از مهمترین بیماریهای این درخت محسوب میشود، عامل به وجود آورندهی این بیماری نوعی قارچ میباشد و با ایجاد لکههایی روی برگهای درخت توت آغاز میگردد، در ادامه این لکهها منجر به از بین رفتن بافتهای سبز درخت و میوههای آن میشود و در نهایت درخت توت با خطراتی جدی مواجه خواهد شد، برای کنترل و از بین بردن این بیماری میتوانید از سموم قارچکش استفاده کنید.
کرم ابریشم وحشی
برگ درخت توت یکی از بهترین غذاها برای کرم ابریشم به شمار میرود، کرم ابریشم وحشی میتواند به برگهای درخت توت حمله ور گردد و آن را به طور کامل نابود کند.
مورچه
مورچه یکی از حشراتی است که میتواند سلامتی درخت توت شما را تهدید کند و آسیبهای جدی به آن برساند، به منظور کنترل مورچهها و از بین بردن آنها میتوانید از سمپاشی استفاده کنید.
شپشک آردآلود ساحلی
شپشک آردآلود نیز از دیگر حشراتی است که میتواند سلامتی درخت توت شما را تهدید کند و به آن حمله ور گردد، سمپاشی تنها راه مبارزه با این حشره به شمار میآید.
ساس سپردار
شپشک سپردار نام نوعی حشره است که میتواند به درخت توت حمله کرده و بافتهای مختلف آن را از بین ببرد، چنانچه درخت توت شما مورد حملهی شپشک سپردار قرار بگیرد، میتوانید با کمک سمپاشی برای کنترل و از بین بردن آن اقدام نمایید.
انواع پوسیدگی
پوسیدگی یکی از مهمترین بیماریهایی است که همواره درخت توت شما را تهدید میکند، افزایش رطوبت محیط و به خصوص افزایش رطوبت خاک درخت از عوامل مهمی است که میتواند احتمال پوسیدگی درخت توت را افزایش دهد، پوسیدگی سفید ریشه، پوسیدگی تنه، پوسیدگی سیاه ریشه و طوقه و همچنین پوسیدگی بنفش از انواع پوسیدگیهای درخت توت به شمار میروند که در صورت عدم کنترل هر یک از این موارد، درخت توت با خطراتی جدی نظیر مرگ روبرو خواهد بود.
خشکیدگی
خشکیدگی درخت توت یکی از بیماریهای مهمی است که اغلب در شاخههای جوان آن به وجود میآید، این بیماری در ابتدا با علائمی نظیر خشکیدگی و پژمردگی شاخههای درخت توت آغاز میگردد و با ادامهی پیشروی آن کل بافتهای درخت دچار خشکیدگی خواهد شد.
بیماری موزائیک
بیماری موزائیک نوعی بیماری ویروسی درخت توت میباشد که به دنبال از بین رفتن بافتهای سبز برگهای درخت توت ایجاد میگردد، با از بین رفتن این بافتها برگ درخت توت نازک تر شده و در مقابل تابش نور خورشید شفاف و شیشهای به نظر میرسد، کاشت ارقام سالم و مقام نهال توت بهترین راهکار جلوگیری از ایجاد این بیماری شناخته میشود، با سوزاندن نهالهای آلوده به این ویروس میتوان از گسترش آن به سایر نهالهای باغ جلوگیری نمود.
در نظر داشته باشید که آفات و بیماریهای بیشتری در این رابطه وجود دارد، بخشی از این آفات و بیماریها مربوط به تمامی گونههای توت میباشد و بخش دیگری از آنها تنها متعلق به گونههایی خاص است.
نهال توت زودبازده به ارقامی و گونههایی اشاره میکند که مدت زمان رسیدن محصول درخت سریعتر بوده و زودتر به بار مینشیند، محصول این نهالها از سال پنجم زندگی آن قابل برداشت خواهد بود.
نهال توت دیربازده کدام اند؟
نهال دیربازده به نهالهایی اشاره میکند که زمان ثمردهی و به بار نشستن آن طولانیتر بوده و به مدت زمان بیشتری در حدود 8 الی 10 سال نیاز دارد.
سود و درآمد هر درخت توت چقدر است
اگر هدف شما از کاشت و پرورش نهال توت جنبهی تزئینی آن باشد، شاید برای شما چندان مهم نباشد که سود و درآمد محصول هر درخت توت چقدر است، اما چنانچه با اهدافی بلند مدت و به منظور تجارت اقدام به کاشت نهال توت بکنید این سوأل مهمی است.
در رابطه با سود و درآمد درخت توت نمیتوان به رقم مشخصی اشاره نمود، چرا که کیفیت محصولات گونههای درخت توت با یکدیگر متفاوت بوده و حتی توت سفید و توت قرمز نیز از نظر قیمت یکسان نیستند، از سوی دیگر آب و هوای منطقهی شما و نحوهی نگهداری و آبیاری درخت توت از عوامل بسیار تأثیرگذار در پرورش درخت توت به حساب میآید، در کنار این نکات بایستی به بازار فروش محصول نیز توجه داشته باشید و میزان تقاضا و قیمت هر یک از محصولات را در نظر بگیرید، با در نظر گرفتن تمامی این نکات میتوانید سود و درآمد هر درخت توت را به صورت تقریبی تخمین بزنید و سود تجاری خود را پیش بینی نمایید.
آیا نهال توت را می توان در باغچه کاشت؟
بله، نهال توت از دیرباز همواره مورد توجه ایرانیان قرار دارد و برای کاشت در باغچههای کوچه یکی از بهترین گزینه هاست، چرا که هم سایهی فوق العادهای دارد و هم میتوانید از طعم میوهی تابستانی آن لذت ببرید، شرایط کاشت نهال توت در باغچه از تمامی نکاتی که به آن اشاره کردیم، پیروی میکند و تفاوت خاصی وجود ندارد.
احداث باغ توت
چنانچه به فکر احداث یک باغ توت زیبا و پرسود هستید، میتوانید با کارشناسان مجموعهی برتر نهال در ارتباط باشید و مشاورههای تخصصی رایگان را در این زمینه دریافت نمایید.
مجموعهی برتر نهال یکی از بزرگترین و معتبرترین مراکز پرورش و خرید و فروش نهال در کشور است که زیر نظر سازمان جهاد کشاورزی فعالیت میکند، تخصص اصلی این مجموعه پرورش و فروش ارقام سالم و مقاوم و نهالهایی با کیفیت و شناسنامه دار است، کیفیت بالا و قیمت مناسب محصولات دو اصل مهمیست که در مجموعهی برتر نهال همواره به آن پایبن است.
شما میتوانید تمامی مشاورههای مورد نیاز را در زمینهی احداث باغ توت و کاشت و پرورش نهال آن را از طریق مجموعهی ما کسب کنید، کارشناسان ما با توجه به امکانات و شرایط شما بهترین راهکارها و گزینهها را پیش روی شما قرار میدهند و با خاطری آسوده میتوانید برای ثبت سفارشات خود اقدام نمایید.
خواص و ویتامینهای موجود در توت
خواص درمانی و ویتامینهای موجود در توت به قدری بالاست که شاید به تنهایی بتواند به عنوان یک دارو عمل کند، توت به دلیل فیبر بالا و قند پایین یکی از بهترین گزینههای سالم برای رژیم غذایی افراد دیابتی به شمار میرود، همچنین تأثیرات مثبت توت در بهبود و تقویت بینایی قابل توجه است.
اگر به دنبال یک راهکار طبیعی برای کنترل و کاهش فشار خون هستید، میتوانید توت را در برنامهی غذایی خود قرار دهید.
توت به عنوان یکی از منابع غنی آنتی اکسیدان شناخته میشود که در پیشگیری از بروز انواع سرطانها بسیار مؤثر است، تأثیرات مثبت توت در بهبود گردش خون انسان به اثبات رسیده است و این امر باعث عملکرد بهتر ارگانها و بهبود سوخت و ساز بدن میگردد، مصرف توت میتواند عملکرد دستگاه گوارش شما را بهتر کرده و به هضم غذا کمک کند.
مصرف توت به بهبود عملکرد کلیه و کبد کمک میکند و برای رفع یبوست یکی از بهترین گزینه هاست، توت حاوی مقادیر زیادی فسفر، پتاسیم، آهن، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین K ویتامینE و ویتامینهای گروهB میباشد.
توت میوهای با تنوع گونهای بالاست که هر یک از نژادها و گونههای آن دارای ویژگیهای منحصر به فردی میباشد، از این رو نمیتوان بهترین توت دنیا را به یک نوع خاص از آن منتسب کرد، توت سفید کاربردهای بیشتری دارد و توت قرمز طرفداران خاص خود را داراست.
به طور کلی توت سفید به عنوان بهترین توت جهان شناخته میشود و کاربردهای گسترده تری دارد.
در یک نمای کلی میتوان بهترین گونههای توت دنیا را به شرح زیر طبقه بندی نمود:
پرسودترین درخت توت را از جهات مختلفی میتوان مورد نقد و بررسی قرار داد، برای این منظور بهتر است به میزان بازدهی گونههای مختلف توت توجه داشته باشید و با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه و بسته به امکانات موجود یکی از آنها را انتخاب نمایید.
توت سفید یکی از محبوبترین گونههای درخت توت در دنیا شناخه میشود که از نظر بازدهی محصول عملکرد فوق العادهای دارد، همچنین به دلیل کاربردهای گسترده این محصول و مصرف آن به صورت توت خشک میتواند از نظر اقتصادی گزینهای سود آور برای شما به حساب بیاید، به خصوص اینکه این گونه با انواع شرایط آب و هوایی سازگار دارای داشته و به عنوان بهترین نهال توت در جهان شناخته میشود.
شاه توت نیز با برداشت محصولی در حدود 25 تن در هکتار یکی دیگر از گزینههای پرسودترین درخت توت به حساب میآید.
کدام توت ها نیاز به گرده افشانی دارند؟
توت میوهای خودبارور میباشد و هیچ یک از گونههای آن نیازی به گرده افشانی ندارد.
دیرگل ترین نژادهای توت چه مزیتی دارند ؟
به طور کلی دیرگل بودن یک نژاد این مزیت را به همراه دارد که از نابودی شکوفههای درخت در زمان سرمای زودرس بهاره جلوگیری مینماید، سرمای زودرس بهاره یک عامل غیرقابل پیشبینی است که در برخی مناطق آب و هوایی به چشم میخورد، این سرما درجهی دمای محیط را به صورت ناگهانی کاهش میدهد و از آنجایی که شکوفههای درخت در برابر چنین دمایی به شدت حساس هستند، در معرض خطر جدی قرار میگیرند و به طور کلی از بین میروند، نژادهای دیرگل به دلیل اینکه شکوفههای درخت کمی دیرتر از حد معمول و در اواسط فصل بهار به گل مینشینند، در برابر سرمای زودرس بهاره مقاوم بوده و میزان آسیبهای وارده به آن به حداقل میزان ممکن خواهد رسید.
توت اصلاح شده به چه معناست
توت اصلاح شده به نهالهایی اشاره میکند که از نظر ژنتیکی دستکاری شدهاند و برخی ویژگیهای آن تغییر کرده و یا تقویت شده و بهبود یافته است، توت اصلاح شده به دلیل اینکه جزء ارقام سالم و مقاوم به شمار میرود، از مقاومت بالایی برخوردار بوده و به دلیل سلامتی بالای درخت از محصولاتی با کیفیت برخوردار میباشد.
همچنین توت اصلاح شده به دلیل مقاومت بالا برای کاشت و پرورش در بسیاری از شرایط آب و هوایی کشور مناسب بوده و میتواند در تنوع مختلفی از اقلیمهای آب و هوایی مورد استفاده قرار بگیرد، از سوی دیگر تغییرات جوی و اقلیمی که به صورت غیرقابل پیش بینی هستند و انواع تنشهای زیستی و محیطی، کمترین تأثیر مخرب را در گونههای اصلاح شده به دنبال دارد.
مشخصات یک نهال خوب توت
یک نهال توت خوب و سالم بایستی از رشد و عملکرد مطلوبی برخوردار باشد، عاری بودن نهال توت از هر گونه عوامل بیماری زا بسیار حائز اهمیت است، همچنین یک نهال توت خوب همواره از میان ارقام سالم و مقاوم آن انتخاب میگردد، مقاومت نهال در برابر تنشهای زیستی و محیطی و شرایط آب و هوایی نیز از دیگر عوامل مهمی است که به عنوان مشخصات یک نهال توت خوب میتوان به آن اشاره نمود.
راهنمای خرید اینترنتی انواع نهال توت
به منظور ارائهی خدماتی بهتر به هموطنان عزیزمان در سرتاسر ایران، در حال حاضر امکان خرید اینترنتی و سفارش آنلاین نهال توت توسط مجموعهی برتر نهال برای شما عزیزان امکانپذیر میباشد.
شما میتوانید با کارشناسان مجموعهی برتر نهال در ارتباط باشید و تمامی مشاورههای تخصصی لازم را در زمینهی کاشت و پرورش نهال توت دریافت کرده و با مراجعه به سایت برتر نهال تمامی سفارشات خود را ثبت نمایید، در هر نقطهای از ایران که باشید، سفارشات شما در سریعترین زمان ممکن و با بسته بندی مطمئن و مناسب به دست شما خواهد رسید.
مزایای احداث باغ توت
چنانچه به صورت اصولی و صحیح برای احداث باغ توت اقدام نمایید و تمامی نکات لازم برای کاشت و پرورش درخت توت را در نظر داشته باشید، احداث باغ توت میتواند مزایای بیشماری برای شما به همراه داشته باشد، نهال توت به رسیدگیها و مراقبتهای خاص و ویژهای نیاز ندارد، پرورش آن کم هزینه است و از آنجایی که سرعت رشد درخت توت و میزان بازدهی محصول آن به شکل قابل توجهی بالاست، در عرض مدت زمان کوتاهی به ثمر مینشیند و شاهد محصولی فوق العاده خواهید بود.
ضمن اینکه کابردهای گستردهای برای درخت توت وجود دارد، از چوب با کیفیت تا برگها و میوههای این درخت، همه و همه میتواند از نظر اقتصادی سودآور بوده و هر یک بازار فروش خوبی را دارا هستند، ضمن اینکه توت سفید خشک شده به عنوان یکی از محبوبترین و رایجترین خشکبارهای ایرانی شناخته میشود که همواره در میان وعدهها و در کنار میزهای چای ما قرار دارد.
برتر نهال مرکز فروش نهال توت
امروزه مراکز متعدد زیادی در زمینهی پرورش و فروش نهال توت در سطح کشور وجود دارند، مجموعهی برتر نهال یکی از مراکز معتبر و بزرگ در زمینهی پرورش و فروش انواع نهال توت در ایران میباشد که زیر نظر سازمان جهاد کشاورزی فعالیت فعالیت خود را آغاز کرده و ادامه میدهد.
اگر ایدهی احداث یک باغ توت زیبا و پرسود را در ذهن خود میپرورانید و به دنبال سفارش ارقام سالم و مقاوم نهال توت هستید و همچنین کیفیت بالا و قیمت مناسب محصولات برای شما مهم است، میتوانید بهترین ارقام شناسنامه دار نهال توت را از طریق مجموعهی ما سفارش دهید.
شما میتوانید تمامی راهنماییها و مشاورههای لازم را در زمینهی پرورش و کاشت نهال توت از طریق کارشناسان مجموعهی ما به صورت رایگان دریافت کرده و تمامی سفارشات خود را در این رابطه ثبت کنید.
نظرات کابران