بررسی کامل آبیاری نهال توت

بررسی کامل آبیاری نهال توت

بدون شک رشد و پرورش و همچنین دریافت باردهی اقتصادی از ارقام نهال توت تازه کاشته شده در باغات تازه احداث شده میسر نخواهد بود مگر این که تمام نیازهای آبی گونه با توجه به شرایط محیطی و آب و هوایی و نژاد و ژنتیک گونه، رفع شود و این مهم نیز میسر نخواهد شد مگر با کسب آگاهی کامل در رابطه با میزان نیاز آبی ارقام نهال توت، میزان آب در دسترس باغدار و شناخت اصولی شیوه‌های مدرن و مقرون به صرفه در آبیاری و روش‌های بهره گیری از آنها. آنچه در این مقاله می‌خوانید، توصیه‌هایی است که شما را در مسیر پرورش مطلوب‌تر و مقرون به صرفه‌تر ارقام نهال توت یاری می‌رساند پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بررسی کامل آبیاری نهال توت

در هنگام خرید نهال توت باید اطلاعات بسیار گسترده‌ای را از کارشناسان مربوطه در خصوص شیوه های آبیاری نهال جوان و تازه کاشته شده و همچنین درختان توت بالغ کسب نمایید و با توجه به ویژگی‌ها و خصوصیات نهال خود از نیاز آبی آن مطلع شوید. درختان تنومند و قطور توت با توجه به عمر اقتصادی بسیار بالایی که دارند، نیاز آبی نسبتا بالایی نیز دارد که از این امر می‌توان این مهم را برداشت کرد که هر چه سن درخت توت بیشتر باشد و گستردگی ریشه‌های آن در خاک وسیع‌تر باشد، نیاز آبی بالاتری خواهد داشت که باید توسط باغدار رفع شود‌.

نکته‌ای که در این میان باید به آن توجه شود آن است که هر چه نیاز آبی ارقام نهال توت اصولی‌تر و بیشتر رفع شود، در نهایت باغدار و یا کشاورز عزیز می‌تواند محصولاتی درشت‌تر، شیرین تر و مرغوب‌تری را که در اصطلاح به آن بازار پسندتر گفته می‌شود، به بازار عرضه نماید و متقابلا سود بیشتری را هم کسب نماید. یکی از شیوه‌هایی که سبب می‌شود تا ریشه‌ها امکان جذب آب از خاک به گیاه و اندام‌های هوایی درخت را با سرعت بیشتری صورت دهند، بافت خاکی است که به عنوان بستر ارقام نهال توت در آن قرار گرفته‌اند و اصطلاحا کاشته شده‌ است.

اگر باغداری قصد خرید نهال توت را به منظور احداث باغات توت دارد باید بداند که چه نوع بافت خاکی و با چه ویژگی‌هایی برای واریته‌های مختلف نهال توت مناسب‌تر و مطلوب‌تر خواهد بود. برخی بافت‌های خاکی وجود دارند که علاوه بر نگاه داشتن آب در خود به مدت زمان بسیار طولانی، در اثر دریافت نور بیش از اندازه خورشید نیز بسیار خشک و اصطلاحا ترک خورده و کویری خواهند شد؛

طبق گزارش‌های دریافت شده و نتایج تحقیقات گسترده کارشناسان حیطه کشاورزی و باغداری، چنین خاک‌هایی با این نوع بافت به هیچ وجه برای پرورش نهال توت مطلوب و سازگار نخواهد بود و ممکن است در اثر ناسازگاری خاک و ارقام نهال توت بازدهی مطلوب را برای باغدار نداشته باشد و سرمایه باغدار را به سمت نابودی ببرد، پس در حالت کلی نتیجه خواهیم گرفت که برای انتخاب خاک مطلوب و سازگار در هنگام کاشت نهال توت باید به سراغ خاک‌های نرم و زهکشی شده لومی برویم که تنفس نهال و عملکرد آن نیز با مشکل رو به رو نشود.

شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که تولید و فروش نهال توت اغلب در نواحی بیشتر است که دارای آب و هوای معتدل و نیمه گرمسیری هستند و با توجه به الگوی بارشی در فصول مختلف در این مناطق، بهتر است از شیوه آبیاری دیم برای سیراب نمودن باغات توت بهره ببریم و در صورتی که الگوی بارشی منطقه نامنظم و غیر قابل پیش بینی بود، بهتر است روتینی منظم و اصولی را برای آبیاری درختان توت باغ خود در نظر بگیرید و مطلوب است این روتین را با کمک یک مشاور متخصص در این زمینه تعیین نمایید تا درختان باغ شما بهترین عملکرد خود را در معرض نمایش قرار دهند.

برخی افراد گمان می‌کنند که آبیاری ارقام نهال توت تنها بر افزایش میزان باردهی درختان در واحد هکتار اثر گذار است؛ این در حالی است که آبیاری اصولی و منظم با توجه به نیازهای اکولوژیک نهال توت و اقلیم آب و هوایی منطقه بر موارد بسیاری اثر گذار خواهد بود که عبارتند از:

  • بهبود عملکرد درخت
  • افزایش عمر اقتصادی گونه
  • ایجاد تهویه مناسب و جریان هوای مطبوع در فصول گرم سال در اطراف نهال توت
  • افزودن کود به همراه آب به هدف جذب بهتر و سریعتر کود
  • سرسبزی و حیات بیشتر نهال توت به منظور افزودن زیبایی‌های محیط
  • افزایش مقاومت در برابر آفات و بیماری‌ها
  • بازار پسند‌تر شدت و تجاری شدن محصولات و مناسب بودن برای صادرات که در نتیجه آن کسب سود بیشتر برای باغدار خواهد بود.

بررسی کامل آبیاری نهال توت

در ادامه مقاله به عوامل موثر در میزان آب مورد نیاز ارقام نهال توت اشاره خواهیم کرد که عواملی بسیار مهم هستند و در قیمت نهال توت نیز موثر خواهند بود؛ احتمالا تا کنون بسیار شنیده و خوانده‌اید که میزان آب مورد نیاز نهال توت بستگی به سن نهال، آب و هوای منطقه و بافت خاک دارد اما در رابطه با مورد آخری باید گفت که خاک، عاملی است که میزان ظرفیت مشخص و محدودی را به منظور نگهداری آب در مدت زمان طولانی در خود خواهد داشت و یا سرعت انتقال مواد غذایی و آب را از محیط خارجی به ریشه نهال مشخص خواهد کرد.

رایج‌ترین سوالی که باغداران توت در هنگام مراجعه به نهالستان‌های معتبر و مراکز فروش نهال توت از کارشناسان می پرسند آن است که با توجه به شیوه‌های مدرن آبیاری کدام یک سازگاری مطلوب‌تری برای ارقام نهال توت خواهد داشت و به افزایش بازدهی و عمر اقتصادی این ارقام کمک خواهد کرد؟ به همین منظور در این قسمت از مقاله به شرح برخی از رایچ‌ترین و مقرون به صرفه‌‌ترین شیوه‌های آبیاری می‌پردازیم تا شما خوانندگان عزیز به اقتضای نیاز ارقام نهال توت خود، شیوه مورد نظر خود را دریابید و به کار ببندید.

برخی از رایج‌ترین شیوه‌های آبیاری را در زیر ذکر خواهیم کرد:

  • آبیاری بارانی: در این شیوه مدرن و تخصصی، با بهره‌گیری از تجهیزات و دستگاه‌های مدرن، آب را به شکل قطره‌های باران بر سطح زمین و باغات میوه فرود خواهند آورد و تنها عاملی که سبب می‌شود آب به شکل قطرات باران دربیاید همین فشار اعمال شده از سمت دستگاه است که در نهایت سبب سیراب شدن خاک و درختان می‌شود. به جرات می‌توان گفت که این شیوه یکی ار بهترین، کم هزینه‌ترین و مطلوب‌ترین شیوه‌های آبیاری درختان توت خواهد بود که سبب بهبود عملکرد درختان نیز خواهد شد. جالب است که بدانید از این شیوه نه تنها برای آبیاری درختان توت استفاده می‌شود بلکه برای کوددهی خاک با مواد ریز مغذی نیز کاربرد دارد.
  • آبیاری قطره‌ای: در شیوه آبیاری قطره‌ای با بهره گیری از لوله‌هایی سبک و مقاوم اقدام به آبیاری درختان توت به صورت مستمر و دائمی می‌کنند و ضمن این که در این شیوه میزان هدر رفت آب بسیار کم است، میزان رطوبت خاک نیز قابل کنترل خواهد بود و هیچ گونه بحران آفات و بیماری نهال را تهدید نخواهد کرد. نوع مدرن‌تری از شیوه‌ی آبیاری قطره‌ای وجود دارد که مزایای ویژه‌تر و اصولی‌تری را در مقایسه با شیوه آبیاری قطره‌ای دارد و نام آن نیز مطابق با شیوه جای گذاری سیستم‌های آن است و با نام آبیاری زیر سطحی در میان باغداران شهرت یافته است. در این شیوه که کاملا مشابه شیوه آبیاری قطره‌ای است، میزان تبخیر و هدر رفت آب به صفر نزدیک خواهد شد؛ ممکن است بپرسید که این مهم چگونه محقق خواهد شد؟ بهتر است بدانید که کارشناسان دریافته‌اند که اگر سیستم‌های آبیاری و تجهیزات (لوله‌ها) را در زیر خاک تعبیه کنیم، مستقیما در مقابل نور خورشید قرار نخواهند گرفت و میزان تبخیر آب نیز به صفر خواهد رسید اما باید بدانید که شیوه آبیاری زیر سطحی اندکی پرهزینه‌تر از آبیاری قطره‌ای خواهد بود ولیکن کارآیی بالاتری را خواهد داشت.
  • شیوه‌های مختلف دیگری همچون آبیاری نشتی، کرتی و غرقابی نیز وجود دارد که با توجه به کمبود شدید آب در کره زمین و بحران‌های موجود و میزان هدر رفت آب در این روش‌ها، کاربرد زیادی برای ارقام نهال توت نخواهند داشت و می‌توان گفت که به اصطلاحی شیوه‌هایی منسوخ شده‌ هستند.

بررسی کامل آبیاری نهال توت

از آن جایی که نمی‌توان گفت ارقام نهال توت نیاز بالایی به آبیاری دارند و با توجه به مطالب ذکر شده در بالا بهتر است با بهره گیری از یکی از شیوه‌های ذکر شده در بالا، اقدام به آبیاری نهال توت خود نمایید و توجه داشته باشید که میزان آب ریخته شده به پای درختان توت از ۶۰۰۰ لیتر در سال (در واحد هکتار) فراتر نرود؛ در غیر این صورت ممکن است ریشه درخت دچاری رطوبت بیش از حد و در نتیجه پوسیدگی شود و این امر زمینه‌ساز هجوم برخی آفات و بیماری‌ها به سمت درختان توت خواهد شد. البته ناگفته نماند که همین میزان آب گفته شده را در فواصل منظم ۷ روزه در فصول گرم سال و ۱۵ روزه در فصول سرد سال به پای درخت بریزید. در صورتی که الگوی بارشی منظمی در منطقه شما حاکم است و میانگین بارش سالانه نیز بیش از ۵۰۰ میلی متر در سال است، کار بسیار ساده‌ای را از بابت آبیاری باغ توت خود پیش رو خواهید داشت و نیازی به تعبیه سیستم‌های آبیاری پیچیده نخواهد بود و تنها کافیست در فصول بسیار گرم و خشک سال برنامه‌ای را جهت آبیاری ارقام نهال توت تعبیه نمایید.

در صورتی که قصد دریافت مشاوره رایگان در خصوص آبیاری ارقام نهال توت خود دارید، بهتر است با مشاوران نهالستان برتر نهال ارتباط برقرار نمایید و ضمن استعلام قیمت نهال توت، پاسخ تمامی سوالات خود را نیز دریافت نمایید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال