وقتی آنالیز خاک باغ را به خوبی انجام دادید باید وارد مراحل بعدی شوید تا بتوانید باغ را برای کاشت نهال زردآلو کاملاً آماده سازی کنید با توجه به آنالیز خاک این مراحل را طی کنید:
اگر در خاک باغ زردآلو شما آلاینده و عوامل بیماری زا وجود دارد، از جمله باکتری، قارچ، ویروس و آفتها حتما نسبت به ضد عفونی کردن خاک باغ زردآلو اقدامات لازم را انجام دهید. معمولاً این بیماریها دوره طولانی بدون میزبان میتوانند به زندگی خود ادامه دهند و در یک زمان معین به میزبان حمله کرده و رشد آن را با اختلال روبرو کند.
در صورتی که خاک باغ شما عناصر مغذی و کافی برای تغذیه درختان میوه ندارد شما به عنوان یک باغدار باید نسبت به مغذی کردن باغ زردآلو عملیات لازم را انجام دهید، برای اینکار میتوانید از انواع کودهای حیوانی و کودهای شیمیایی استفاده کنید. با آزمایشات انجام شده اطلاعات دقیقی از کمبود عناصر خاک به دست آورده و به راحتی نسبت به بالانس کردن این عناصر اقدامات کافی را انجام دهید.
وقتی که درصد مقاومت و محدودیت خاک خود را شناختید حتماً به خاک ورزی باغ خود بپردازید، معمولا به روش شخم زدن یا گودبرداری این کار را انجام میدهند، هر گونه زباله، سنگ، کلوخهای محکم و محدود کننده که ممکن است به ریشه و بدنه نهال جوان صدمه بزند را حذف کنید. در این مرحله میتوانید از کودهای حیوانی برای مغزی کردن، همچنین پوک کردن خاک استفاده کنید. معمولا توصیه میشود در سالهای بعدی که روش و گسترش میپردازد اعضای کافی برای رشد داشته باشد.
مهم است که شما از رطوبت خاک باغ خود اطلاعات لازم را به دست بیاورید، برای رشد هر نهال زردآلو احتیاج به رطوبت کافی دارد. از اینرو توصیه میشود اگر رطوبت باغ شما خیلی زیاد است، بعد از شخم زدن مدتی منتظر بمانید تا میزان رطوبت کاسته شود، ولی در صورت خشک بودن خاک حتماً قبل از کاشت نهال آبیاری باغ زردآلو را انجم دهید تا کمبود آن تامین شود.
با توجه به نوع نهالی که انتخاب کرده چاله گودال را در فاصلههای منظم در الگوی مربعی و مستطیلی به عمق نیم متر حفر کنید. سعی کنید در انتهای گودال از خاک آماده شده به همراه کود برگ استفاده کنید، به هنگامی که نهال را در آن کشت میکنید ریشههای نهال جوان به راحتی بتوانند از عناصر موجود در این خاک استفاده کند. به عمق مناسب جهت کاشت درخت زردآلو دقت داشته باشید که خیلی عمیق یا سطحی نباشد