8 راز طلایی که در مورد تکثیر زردآلو که نمی‌دانید

8 راز طلایی که در مورد تکثیر زردآلو که نمی‌دانید

نحوه تکثیر نهال زردآلو برای راه‌اندازی باغ تجاری

همه ما فصل تابستان را به خاطر میوه‌هایش دوست داریم، یکی از نوبرانه‌های فصل تابستان میوه زردآلو است، میوه زردآلو در زیر مجموعه میوه های هسته دار قرار گرفته و درخت آن به عنوان یک درخت برگ ریز شناخته می‌شود، البته با آگاه سازی‌های فراوان، امروزه بیشتر افراد به دنبال خرید میوه ارگانیک و طبیعی هستند.

خوشبختانه کشور ایران یکی از کشورهای تولید کننده اصلی زردالو طبیعی و ارگانیک بوده و توانسته است کارت سلامت جهانی را به دست بیاورد، درختان زردآلو در کشور ایران توسط نهالستان معتبر تکثیر و بومی سازی شده و در آن هیچ گونه دستکاری ژنتیکی انجام نشده است، در ادامه مطلب همراه ما باشید تا نحوه تکثیر نهال زردآلو برای احداث باغ تجاری را برای شما معرفی کنیم.

تکثیر زردآلو

تاریخچه درخت زردآلو

در علم باستان شناسی تاریخچه درخت زردآلو به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مربوط هست، اولین بار در آسیای شرقی، کشور چین و مرز کشور روسیه آن را شناسایی کرده اند، به خاطر طعم منحصر به فرد و ویژگی که میوه این درخت دارد از این مناطق به کشورهای اروپایی و آمریکایی رسیده است، برای منتقل کردن درخت زردآلو به دور دست ها معمولا بذر آن را هدیه می‌بردند، سپس آن را در محل مورد نظر کاشته و از میوه آن استفاده می‌کردند.

بعدها که علم گیاه پزشکی مانند دیگر علوم پیشرفت کرد، از روش‌های دیگر برای تکثیر نهال زردآلو استفاده کردند، از جمله آنها می‌توان به قلمه و روش پیوندی اشاره کرد، با توجه به اینکه امروزه هدف اصلی باغداران از کاشت نهال زردآلو رسیدن به یک درآمد ثابت و کلان است، مهندسین کشاورزی توصیه می‌کنند حتما نهال اصلاح شده و پیوندی زردآلو را بر پایه زردآلو تلخ را خریداری کنند، ولی دلیل اصلی خرید نهال زردآلو اصلاح شده و احداث باغ آن چیست؟

  1. میوه زردآلو حاوی ویتامین‌های زیادی و ریزمغذی فراوان از جمله پتاسیم و فیبر است.
  2. اکثر نژادهای میوه زردآلو جزو میوه های لوکس و تجاری قرار گرفته خرید و فروش آن بسیار پر رونق است.
  3. نژاد درختان زردآلو بیشتر از ۴۰ نوع بوده و برای هر منطقه و اقلیمی از کشور ایران یک نژاد بخصوص وجود دارد.
  4. درخت زردالو عمر طولانی دارد و با توجه به سازگاری این نهال با محیط اطراف حداقل ۷۰ تا ۹۰ سال می تواند باردهی اقتصادی داشته باشد

تکثیر زردآلو

 

تکثیر درخت زردآلو

دو روش رایج برای تکثیر درخت زردآلو وجود دارد، نهال بذری و نهال پیوندی، همانطور که قبلا اشاره کردیم کسانی که هدف آنها از احداث باغ زردآلو رسیدن به درآمد بالا است، باید نهال زردآلو اصلاح شده و پیوندی را خریداری کنند، تکثیر نهال اصلاح شده در باغات امکان پذیر نیست مراحل آن باید توسط مهندسین کشاورزی در نهالستان‌هایی که باغ مادر دارند انجام شود، ولی ما در اینجا به صورت تئوری مراحل تکثیر پیوندی نهال زردآلو را به شما توضیح خواهیم داد:

  1. در ابتدا هسته زردآلو تلخ و وحشی را به دست بیاورید، از با کیفیت بودن هسته مطمئن باشید برای اطمینان می‌توانید به جای یک هسته چند عدد را آماده سازی کنید.
  2. هسته ها را به مدت چند روز در آب قرار دهید تا رطوبت کافی به خود جذب کنند، سپس آنها یک دستمال تمیز پیچیده در کیسه بگذارید، به مدت ۲۰ تا ۴۰ روز در فریزر یخچال قرار دهید تا دوره سرمایی خود را بگذرانند.
  3. سپس از هسته را از فریزر خارج کرده و امکانی فراهم کنید تا شروع به جوانه زدن کنند، معمولاً جوانه ها را در گلدان‌های کوچک مخصوص نشا کاشت کرده، سپس در یک اتاق خلوت و تاریک قرار می دهند.‌
  4. وقتی نهال تازه کاشته شده دوره قرنطینه خود را گذراند، روزانه به مدت یک الی دو ساعت گلدان را در فضای خارج از انبار قرار می‌دهند تا درخت با محیط اطراف سازگاری داشته باشد.
  5. مهندسین کشاورزی وقتی از کیفیت نهال جوان مطمئن شدند آن را در محوطه باغ کاشت می‌کنند.
  6. بعد از یکسالگی و اطمینان از با کیفیت بودن درخت پایه، پیوندک آن را مشخص می‌کنند، پیوندک آن را از هر نژاد بومی و غیر بومی استفاده می‌کنند، فقط پایه آنها مشترک است.
  7. محل مناسب برای پیوندک را انتخاب کرده و آن را به صورت مثلثی برش می‌دهند، پیوندک را در آن جای داده، پانسمان و استریل می‌کنند تا عامل بیماری‌زا به محل پیوند حمله نکند.
  8. سال بعد نهال تکثیر شده آماده کاشت در باغات است، این فرآیند دو سال طول می‌کشد، در واقع بهترین زمان کاشت در باغ زردآلو درختان ۱ تا ۲ ساله است.تکثیر زردآلو

نکات مهم برای کاشت درخت زردآلو

کارشناسان نهالستان زمان فروش نهال زردآلو اطلاعات لازم و کافی در مورد نکات مهم برای کاشت درخت زردآلو در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند تا باغدار موفق شود یک نهال باکیفیت خریداری کند:

  • درخت زردآلو برای رشد بهتر احتیاج به گذراندن دوره سرمایی دارد، دوره سرمایی درخت ۴۰۰ تا ۷۰۰ ساعت سرمایه کمتر از ۷ درجه سانتیگراد است.
  • بر اساس اقلیم سردسیری، گرمسیری و معتدل نژاد درخت را انتخاب کنید.
  • درخت زردآلو نسبت به خاک رسی بسیار حساس است، بستر باغ باید کامل از سبک و زهکشی مناسبی داشته باشد.
  • برای اینکه بتوان میوه زردآلو با کیفیت و صادراتی برداشت کرد حتماً روتین آبیاری این درخت را بررسی کنید.
  • بهترین زمان برای منتقل کردن نهال زردآلو به محوطه باغ اواسط ماه آذر و اواخر ماه اسفند است.
  • میوه درخت زردآلو برای اینکه رشد مناسبی داشته باشد باید ۶ تا ۸ ساعت آفتاب کامل را مشاهده کند این درخت نسبت به مناطق سایه حساس بوده و کیفیت میوه ها کاهش پیدا می‌کند.

کلام آخر

دلیل اینکه مهندسین کشاورزی پافشاری می‌کنند تا کشاورزان نهال زردآلو اصلاح شده و پیوندی را خریداری کنند، به خاطر پربار بودن آنها است، معمولاً درختانی که بر پایه پیوندی تکثیر می‌شوند، در هر هکتار ۳۰ الی ۳۵ تن بیشتر از نهال بذری میوه تولید می کند، همچنین طول عمر اقتصادی آنها چند دهه بیشتر از این عمر نهال بذری تخمین زده‌اند، در علم گیاه پزشکی ثابت شده است نهال پیوندی سیستم دفاعی قوی داشته و کمتر دچار بیماری و آفت زدگی می‌شود.

برای استعلام قیمت نهال زردآلو پیوندی و اصلاح شده می توانید به سایت اینترنتی نهالستان تولید کننده مراجعه کنید شما با خرید مستقیم و بدون واسطه از نهالستان مرجع می‌توانید با صرف هزینه کمتر و اقتصادی درخت با کیفیت را به همراه کارت گارانتی تهیه کنید، نهالستان‌های تولید کننده مانند برتر نهال سایت اینترنتی خود را راه اندازی کردند تا کشاورزان از اقصی نقاط کشور بتوانند این محصول را خریداری کنند.

 

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال