زمان برداشت میوه زردآلو و نحوه برداشت

زمان برداشت میوه زردآلو و نحوه برداشت

زردآلو یک از انواع میوه با زمان انبارداری بسیار پایین است و باغداران که اقدام به کاشت نهال زرد آلو می کنند در ابتدای کار در جستجوی این هستند که بدانند زمان شروع رسیدن میوه ی این درختان در چه تاریخی است تا بتوانند محصول خود را به موقع به بازار برسانند و اتلاف میوه را در انبار و سردخانه به حداقل برسانند، در این مقاله به بررسی زمان رسیدن میوه ی ارقام مختلف زرد آلو که در وبسایت فروش برتر نهال در اختیار مشتریان قرار می گیرد می پردازیم.

زمان برداشت زردآلو

به منظور دسترسی ساده تر زمان برداشت زردآلو در ارقام مختلف را در قالب یک جدول ذکر می کنیم.

رقم زرد آلو زمان برداشت
زرد آلو انبه ای اواسط تیرماه
زردآلو نوری پایان اردیبهشت
زرد آلو عسکر آباد اواخر تیرماه(دیر رس)
زرد آلو شاهرودی بسته به شرایط اقلیمی اواخر خرداد تا اواخر تیر
زرد آلوپیش رس نیمه ی اردیبهشت تا اوایل خرداد
زرد آلو تبرزه تیرماه
زرد آلو رجبعلی اواسط مرداد
زرد آلو نادری اواسط تیر
زرد آلو نخجوان اواخر خرداد تا اواسط تیر
زردآلو قیسی مرداد
زرد آلو جهانگیری اواخر خرداد تا اوایل تیر
زرد آلوپرتغالی اواخر تیر

 

تاریخ های ذکر شده در رابطه با زمان رسیدن میوه ی ارقام مختلف زرد آلو تنها ظرفیت ژنتیکی این ارقام در زمان رسیدن میوه است و بر این اساس ارقام زرد آلو را در دو دسته ی ارقام زود رس یعنی ارقامی که میوه ی آنها تا اواخر خرداد ماه آماده ی برداشت هستند و اراقم دیر رس یعنی ارقامی که میوه ی آنها تا اواحر مرداد ماه آماده ی برداشت هستند تقسیم بندی می شوند.

زمان برداشت زردآلو

اما زمان رسیدن میوه ی زردآلو در ارقام مختلف با توجه به برخی از شرایط محیطی می تواند دستخوش تغییر اندک شود، در ادامه برخی از این شرایط را بررسی خواهیم کرد.

عوامل محیطی موثر بر زمان رسیدن میوه ی زرد آلو

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد زمان رسیدن میوه در ارقام زود رس و دیر رس زرد آلو ممکن است بر اثر تاثیر برخی از عوامل دچار تغییر شود، در ادامه برخی از این عوام را ذکر خواهیم کرد:

  • میزان دریافت نور:

کاشت و احداث باغ زرد آلو در سایه ی درختان بلند و یا در سایه ی دیوار و یا حتی رعایت نکردن فاصله ی مناسب بین درختان زرد آلو که منجر به سایه اندازی آنها بر هم شود سبب می شود درخت زرد آلو نور کافی برای رسیدن میوه را دریافت نکند و علاوه بر اینکه رسیدن میوه با تاخیر انجام می شود بلکه میزان باردهی این درختان نیز با کاهش شدیدی رو به رو خواهد شد.

  • ابتلا به آفات و بیماری ها:

ابتلا به آفات و بیماریهایی مانند نماتد ریشه ی زرد آلو و یا پوسیدگیهای طوقه و ریشه سبب ایجاد ضعف در درختان زرد آلو شده و این ضعف رسیدن میوه را قطعا به تاخیر می اندازد، توجه داشته باشید که پایش مرتب درختان زرد آلو در باغ از ابتدای فصل بهار و کنترل به موقع آفات روی این درختان می تواند از ایجاد تاخیر در زمان رسیدن میوه جلوگیری به عمل آورد.

  • تغذیه و آبیاری درختان زردآلو:

عامل بسیار مهم دیگری که در زمان رسیدن میوه ی درخت زرد آلو موثر است آبیاری و کود دهی مناسب درختان زرد آلو است، باغداران از زمان خرید نهال زرد آلو و کاشت آنها باید آبیاری و کود دهی به نهال را طبق برنامه ی دقیق و بر اساس نیاز آنها انجام دهند، برای این کار پس از انجام آزمایش تجزیه ی خاک و برگ درختان برنامه ی کود دهی منظم را برای یک سال ایجاد کرده و برای سال آینده مجددا آزمایش را تکرار کنید.

در مورد آبیاری نیز برنامهی آبیاری نهال تازه کاشته شده ی زرد آلو را می توانید از مشاوران فروش نهال دریافت کرده و به تدریج با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه و بافت خاک زمین مورد نظر دور آبیاری را بلند کنید، اما افزایش دور آبیاری باید به تدریج و با دقت صورت بگیرد و در زمان باردهی درختان نیز دور آبیاری به گونه ای تنظیم شود که در زمان رسیدن میوه ی درختان زرد آلو ایجاد اختلال نکند.

  • شرایط اقلیمی:

قطعا شرایط آب و هوایی و اقلیم هر منطقه نیز می تواند در زمان رسیدن میوه ارقام مختلف زرد آلو موثر باشد به گونه ای که در مناطق سردسیر به دلیل دمای پایین و شدت نور کمتر در زمان رسیدن میوه این زمان با تاخیر نسبت به مناطق معتدل گرمسیری خواهد بود.

زرد آلو دیر رس بهتر است یا زرد آلو زود رس

زمان رسیدن میوه ممکن است در نظر برخی از باغداران تاثیر بسیاری در فروش در بازار داشته باشد اما باغداران باید بدانند که محصول سالم و خوش طعم در بازار همواره طرفداران خود را داشته و دارد و زمان رسیدن میوه در این امر تاثیر زیادی ندارد، شاید ارقام زود رس که به صورت نوبرانه وارد بازار می شوند طرفدار فصلی بیشتری داشته باشند اما ارقام دیر رس هم بازار خوبی داشته و در ادامه ی فصل به خوبی به فروش خواهند رسید.

مهمترین نکته ای که در مورد ارقام زود رس و دیر رس که باید به آن توجه داشت زمان گلدهی ارقام مختلف زرد آلو است، ارقام زود رس معمولا زود گل بوده و ارقام زود گل قطعا برای مناطق سردسیر و یا مناطق معتدل سردسیری مناسب نیستند، اما بر عکس ارقام دیر گل به دلیل اینکه پس از گذراندن سرمای دیر رس بهاره شکوفه می دهند برای کاشت در مناطق سردسیر و یا معتدل سردسیری مناسب خواهند بود.

 

اطلاعات در مورد زمان گلدهی درختان زردآلو مناسب بودن هر رقم با اقلیم منطقه ی خود را باید در زمان خرید نهال زردآلود با مراجعه به شناسنامه ی نهال و یا دریافت مشاوره از مشاوران فروش نهال زرد آلو دریافت کنید و انتخاب خود را آگاهانه انجام دهید تا در آینده از خسارت سرمای دیر رس یهاره روی درختان خود در امان باشید.

در نظر داشته باشید که زمان گلدهی می تواند در قیمت نهال زرد آلو موثر باشد اما با این وجود نباید به دلیل تفاوت اندک درقیمت ریسک خسارت سرمازدگی بهاره را بپذیرید و ارقام اشتباه را برای منطقه ی خود انتخاب نمایید.

با توجه به اینکه عمر انبار داری زرد آلو کم است اقداماتی را می توانید انجام دهید تا عمر انبار داری زردآلو را بیشتر کرده و میوه را در زمان مناسب به بازار برسانید:

  • برداشت میوه زمانی که میوه نیمه رسیده است:

برداشت میوه در حالت رسیده شدن کامل سبب کاهش عمر انبار داری شده و باغداران باید هر چه زودتر میوه را به بازار برسانند، اما اگر برداشت میوه را یک هفته و یا چند روز زودتر از زمان رسیدگی کامل انجام دهند می توانند مدت زمان بیشتری میوه را در انبار نگهداری کنند.

  • احتیاط در زمان برداشت میوه:

برداشت دستی و با احتیاط میوه به طوری که میوه ها در زمان برداشت صدمه نبینند.

  • ریختن کاه پای درختان در زمان برداشت:

در صورتی که از دستگاه شیکر برای برداشت میوه استفاده می کنید حتما پای درختان کاه بریزید تا میوه در زمان اصابت با زمین صدمه نبیند.

زمان برداشت میوه زردآلو و نحوه برداشت

  • جدا کردن میوه های سالم و صومه دیده:

قبل از بردن میوه ها به سرخانه یا انبار میوه های سالم و صدمه دیده و آفت زده را از هم جدا کنید تا میوه های آسیب دیده و آلوده سبب خراب شدن میوه های سالم نشوند.

  • دسته بندی میوه ها:

همیشه روی درختان زرد آلود میوه هایی هستند که به واسطه ی موقعیت خود روی درخت زودتر از بقیه می رسند، در زمان برداشت میوه های کاملا رسیده را از میوه های نیمه رس جدا کنید.

  • سرد کردن میوه ها:

ریختن میوه ها در آب سرد و در آوردن آنها، خشک شدن آنها و سپس انتقال به سردخانه راهی است که سبب کاهش دمای میوه های تازه برداشت شده قبل از انتقال به سردخانه می شود، در نظر داشته باشید که اگر میوه ها قبل از به سردخانه رساندن سرد نشده باشند و با دمای بالا وارد سردخانه شوند قطعا در اثر شک حرارتی رطوبت ایجاد کرده و این رطوبت اضافه سبب پوسیده شدن میوه ها خواهد شد.

کلام آخر:

اطلاع از زمان برداشت میوه ی زرد آلو به باغداران کمک می کند که بتوانند قبل از تاریخ برداشت اقدامات لازم برای انباردری و یا به بازار رساندن آنها را فراهم نموده و در زمان برداشت فوت وقت نداشته باشند، با مطالعه ی این مقاله دانستید که زمان برداشت در ارقام مختلف زرد آلو به صورت ژنتیکی متفاوت بوده و فاکتورهایی هم هستند که می توانند تغییر اندک در این تاریخ ایجاد کنند بنابراین توصیه می شود در مورد زمان رسیدن میوه ی زرد آلو با توجه به شرایط اقلیم و نوع رقم انتخابی خود در زمان خرید نهال مشاوره دریافت کنید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال