مراحل تخصصی کاشت نهال زردآلو در باغ تجاری و مدرن

مراحل تخصصی کاشت نهال زردآلو در باغ تجاری و مدرن

میوه زردآلو به خاطر پر سود بودن مورد توجه بسیاری از کشاورزان قرار گرفته است، بنابراین باغداران زیادی به دنبال کسب اطلاعات لازم در مورد کاشت و میزان درآمد سالیانه نهال زردآلو هستند، ما در این مقاله اطلاعاتی در اختیار شما قرار می‌دهیم تا آماده سازی کوتاهی در مورد کاشت نهال زردآلو داشته باشید.

مراحل تخصصی کاشت نهال زردآلو در باغ تجاری و مدرن

 با نهال زردآلو آشنا شوید

قبل از اینکه در مورد مراحل کاشت نهال زردآلو اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم، باید توضیح دهیم قبل از هرکاری موظف هستید نهال زردآلو با کیفیت را شناسایی کنید، ابتدا پایه نهال زردآلو را شناخته، سپس بر اساس اکوسیستم محیط نژاد مناسب را خریداری کنید، به روش های مختلف درخت زردآلو را تکثیر می‌کنند:

  1. روش پاجوش
  2. روش قلمه
  3. روش بذری
  4. روش پیوندی

اگر با قبل از احداث باغ تجاری طرح توجیهی را تهیه کنید و با مهندسین کشاورزی در ارتباط باشید، آنها تاکید می‌کنند نهال اصلاح شده و پیوندی زردآلو را تهیه کنید، مزایای نهال رویشی پیوندی بر پایه زردآلو تلخ زیاد است، چون پایه آن مقاومت بالایی دارد نگهداری از آن برای کشاورزان کار بسیار راحتی است.

درخت حاصل از تلفیق یک پایه سخت و پیوندک پربار مشخصاً برای کشاورز ایده آل خواهد بود، نه تنها درخت زردآلو پیوندی طول عمر طولانی خواهد داشت بلکه میوه های صادراتی و مرغوب تولید می‌کند، بعد از انتخاب پایه رویشی نهال زردآلو نهالی را خریداری کنید که سازگاری آن با منطقه بالای ۹۰ درصد باشد.

 

نژاد درخت زردآلو مناطق سازگار
درخت زردآلو زود گل مناطقی با اقلیم گرمسیری
درخت زردآلو میان گل مناطقی با اقلیم معتدل
درخت زردآلو دیرگل مناطقی با اقلیم سردسیری

 

البته گاهی موارد استثنا وجود دارد، شما در مناطق معتدل می‌توانید ارقام زود گل و دیرگل را نیز کشت کنید و برعکس در مناطق گرمسیری می‌توانید ارقام  دیرگل را بکارید، ولی به هیچ عنوان در مناطق سردسیری اجازه ندارید نژادهای زود گل و میان گل را بکارید، چون سرمای بهار در این مناطق باعث صدمه زدن به شکوفه های درخت زردآلو می‌شود، گلدهی درخت زردآلو در مناطق سردسیری بعد از به اتمام رسیدن سرمای بهاره آغاز می‌شود، معمولا بهترین زمان شکوفه دهی اوایل اردیبهشت ماه است.

مراحل کاشت درخت زردآلو

بعد از اینکه کشاورز نژاد نهال زردآلو را انتخاب کرد باید جایگاه آن را آماده سازی کند، برای مستقر کردن درخت زردآلو در بستر خاک احتیاج به یک گودال عمیق دارد که حداقل طول آن سه برابر طول ریشه و پهنای آن بین ۵۰ تا ۷۰ سانتی متر باشد، البته جهت اطمینان بیشتر می‌توانند گودال را کمی عمیق تر کنده و ته آن را با خاک مغزی شده پر کنند، معمولا برای سبک کردن خاک ته گودال از ماسه، کمپوست، کود دامی، کود مرغی و کود برگ استفاده می‌کنند.

ریشه ‌های نهال را به آرامی باز کرده و در گودال مستقر کرده و روی آن را با خاک می پوشانید، قبل از کاشت نهال زردآلو در محوطه باغ توجه داشته باشید تا خاک به هیچ عنوان خیس نباشد، داشتن کمی رطوبت کافی است، ولی بلافاصله بعد از پایان عملیات کاشت با یک روش مناسب درخت را آبیاری کنید، چون ریشه نهال تازه کاشته شده ضعیف است و به سختی می‌تواند مواد مغذی و رطوبت را از خاک جذب کند، بنابراین روتین آبیاری نهال تازه کاشته شده را هفته ای دوبار انجام می‌دهند.

همچنین توصیه شده در باغ تجاری و مدرن قبل از خرید نهال زردآلو و کاشت آن حتما آنالیز خاک را انجام دهید، تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد درخت زردآلو خاک اسیدی را دوست ندارد، این درخت در خاکی که ph آن خنثی یا کمی قلیایی است رشد بهتری دارد، بازه ph برای احداث باغ زردآلو بین ۶.۵ تا ۷.۵ واحد است، از بارزترین مواردی که به عنوان عوامل بازدارنده برای درخت زردآلو محسوب می‌شود می.توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. درخت زردآلو نسبت به بادهای سرد حساس است وزش باد خشن باعث بروز بیماری در تنه و شاخه‌ این درخت می‌‌شود، بنابراین در مناطق بادخیز باید دور باغ از بادشکن‌های قوی استفاده کنید تا از نفوذ باد سرد به این درختان جلوگیری شود
  2. بعد از کاشت مطمئن باشید آب دور اطراف تامین درخت جمع نمی‌شود، برای این منظور می‌توانید درخت را به اندازه یک وجب بالاتر از سطح باغ کاشت کنید، چون رطوبت بالا و خیس بودن خاک اطراف درخت باعث پوسیدگی طوقه و ریشه درخت زردآلو می‌شود.
  3. گاهی سختی بیش از اندازه آب باعث بروز مشکلاتی در باغ زردآلو می‌شود، حتماً آب منطقه خود را آزمایش کرده و میزان عناصر آن را بسنجید تا در صورت سختی بیش از حد بتوانید از مکمل‌های لازم برای آبیاری درخت زردآلو استفاده کنید.
  4. برای حفظ رطوبت خاک با توصیه می شود از روش مالچ‌پاشی استفاده کنید، در این روش نه تنها رطوبت سطح زمین حفظ می‌شود، از رشد علف هرز نیز جلوگیری می‌شود یکی از عواملی که به عنوان عامل بازدارنده رشد نهال تازه کاشته شده زردآلو شناخته شده است، باید به وجود علف هرز اشاره کنیم.
  5. حتماً قبل از مستقر کردن نهال زردآلو در محوطه باغ، خاک را ضدعفونی کنید، چون برخی از عوامل باکتریایی و قارچی هستند که سالیان طولانی بدون میزبان می‌توانند در عمق خاک زندگی کرده و یک میزبان جدید برای خود پیدا کنند، همچنین از کودهای کاملاً بهداشتی استفاده کنید تا از سالم بودن خاک و کود مطمئن باشید.
  6. اصول مربوط به کوددهی درخت و سمپاشی درخت زردآلو کاملا علمی و تخصصی است، سعی کنید این اصول را یاد بگیرید، اگر امکان فراگیری آنها وجود ندارد از متخصصان نهالستان کمک بگیرید.
  7. کارشناسان نهالستان زمان فروش نهال زردآلو مشخصات و نیاز آن را کاملا بازگو می کنند، از دیگر موارد مهم برای باغداران تامین دوره سرمایی درخت زردآلو است خوشبختانه درخت زردالو دوره سرمایی کوتاه مدتی دارد، بین ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ ساعت دمای پایین تر از ۷ درجه سانتیگراد می تواند نیاز درخت را کاملاً تامین کند.

مراحل تخصصی کاشت نهال زردآلو در باغ تجاری و مدرن

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم به صورت گذرا تمامی نکات مهم و تاثیر گذار برای کاشت درخت زردآلو را برای شما معرفی کنیم، با رعایت کردن چند نکته کوچک و اصولی می‌توانید بازگشت سرمایه خود را تضمین کنید، اگر به تنهایی نمی‌توانید تمامی مراحل احداث باغ تجاری و حرفه‌ای زردآلو را انجام دهید، حتما از کارشناسان نهالستان کمک بگیرید، نهالستان‌های تولید کننده و با اعتبار مانند برتر نهال به صورت رایگان هر لحظه آماده مشاوره و خدمات رسانی به شما هستند.

یکی از اطلاعاتی که معمولاً کشاورزان قبل از خرید نهال زردآلو بر روی آن تاکید دارند قیمت نهال زردآلو است برای اطمینان از اقتصادی و با صرفه بودن قیمت می‌توانید به سایت اینترنتی نهالستان مراجعه کرده و مشخصات نهال زردآلو را با قیمت آن بسنجید، در صورت متناسب بودن اقدامات لازم برای خرید و سفارش نهال زردآلو را انجام دهید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال