بررسی خشکبار و آجیل تولید شده در ایران + خواص

بررسی خشکبار و آجیل تولید شده در ایران + خواص

خشکبار مجموعه بزرگی از میوه های خشک و مغزیجات را شامل می‌شود که آجیل زیر مجموعه آن است، خشکبار به خاطر داشتن مواد ویتامین و ریزمغذی‌های فراوان مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته، جایگاه و اعتبار خاصی دارد، در ادامه مطلب همراه ما باشید تا به طور کامل دنیای خشکبار و فواید آن را برای شما معرفی کنیم.

بررسی خشکبار و آجیل تولید شده در ایران + خواص

خواص خشکبار برای بدن چیست؟

بدن انسان به چربی‌های اشباع شده امگا ۳ و امگا ۶  احتیاج دارد، این اسید چرب ها به عنوان آنتی اکسیدان ‌های مفید وظایفی بر عهده دارند، از مهم‌ترین و آنها می‌توان به دفع سموم، مواد زائد و چربی مضر اشاره کرد، انواع خشکبار حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ و ۶ است، البته نباید فراموش کنیم که اجزای خشکبار کاملا متنوع است، علاوه بر امگا شما می‌توانید ریزمغذی‌هایی از جمله پروتئین و فیبر را به وفور در خشکبار مشاهده کنید.

از دیگر مواردی که باید اشاره کنیم انواع ویتامین‌های A, B, C, K و ریزمغذی‌هایی از جمله منیزیم، پتاسیم و کلسیم است، آزمایشات متعددی در مورد رژیم گوناگون خشکبار بر روی افراد زیادی انجام شده است تا تاثیرات مثبت این خوراکی ارزشمند را بر روی مصرف کنندگان بسنجند، کاملاً ثابت شده است، استفاده خشکبار به صورت روزانه باعث تضمین سلامتی بدن افراد می‌شود.

خشکبار را بشناسید

دنیای خشکبار یک دنیای خوشمزه با عطر و رایحه دلپذیر است، می‌توان به جرات گفت خشکبار تنها خوراکی خشک و پرطرفدار است که دستخوش تغییرات قرار نگرفته و به صورت سنتی و مغذی به دست مصرف کنندگان می‌رسد، وقتی صحبت از خشکبار می‌شود، برخی به اشتباه فکر می‌کنند، فقط مغزیجات شامل خشکبار می‌شود، در حالی که برگه میوه نیز در زیر مجموعه خشکبار قرار می‌گیرد، اگر بخواهیم به طور کامل توضیح دهیم خشکبار به دو دسته تقسیم بندی می شود

  1. میوه‌های خشک که به برگه میوه معروف هستند و به اندازه تنوع میوه که داریم می‌توان میوه خشک را نیز تهیه کرد.
  2. مغزیجات مانند گردو، بادام، فندق و پسته

زندگی سالم و ایمنی را با مصرف خشکبار تضمین کنید

با توجه به اینکه خشکبار دنیایی از ریز مغذی‌ها، ویتامین و اسید آمینه های فراوان بوده، مشخص است کارشناسان زیادی بر روی آن مطالعات عمیق و گسترده انجام می‌دهند تا بتوانند مهمترین ویژگی و خواص خشکبار را شناسایی کرده و در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند، بهتر است در اینجا بارزترین ویژگی خشکبار را برای شما معرفی کنیم، با مصرف روزانه و منظم خشکبار می‌توانید از شیوع بیماری مزمن جلوگیری کنید.

یکی از دلایل کاهش عمر انسان‌ها ابتلاء به بیماری  مختلف و بیماری‌های مزمن است، به مرور باعث می‌شود سیستم دفاعی بدن انسان ضعیف شده و از کار بیفتد، استفاده منظم خشکبار نه تنها مانع از بیماری‌های مختلف می‌شود بلکه طول عمر انسان را نیز تضمین می‌کند، از دیگر ویژگی‌های مثبت خشکبار این است که در هر سنی افراد می‌توانند از این خوراکی استفاده کرده و هیچ منع غذایی برای کسی ندارد.

آجیل را بشناسید

همانطور که گفتیم خشکبار به دو دسته تقسیم بندی می‌شود آجیل‌ها زیرمجموعه‌ای از خشکبار محسوب می‌شود، آجیل دارای تنوع بوده و افراد با مصرف کردن هر یک از اجزای آن می‌توانند، مواد مغذی و مفید مورد نیاز بدن خود را تامین کنند، از زیرمجموعه آجیل می‌توان به گردو پسته فندق و بادام اشاره کرد، در ادامه تمامی خواص آجیل را برای شما توضیح خواهیم داد:

گردو:

گردو‌ جزو مواردی است که در کشور ما مصرف خیلی زیادی دارد، نه تنها برای خوراکی بلکه به عنوان یکی از مواد اولیه برای تهیه غذاهای گوناگون سنتی و مدرن نیز استفاده می‌کنند، مانند دیگر آجیل‌ها حاوی ویتامین‌ مخصوصا ویتامین e، سطح بالای اسید چرب مفید و آنتی اکسیدان‌های فراوان است، با توجه به شباهت مغز گردو به مغز انسان استناد کرده ‌اند این ماده غذایی جهت بهبود ‌و ارتقاء عملکرد مغز انسان مفید است.

پسته:

ایرانی باشی و نام پسته رفسنجان، احمد آقایی، کله قوچی را نشنیده باشی، پسته از دیگر اجزای آجیل محسوب می‌شود، این دانه‌های کوچک با رنگ سبز و نیلی که دارد بمب مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود، مهمترین وظیفه پسته درمان کم خون و تامین اسید فولیک مورد نیاز بدن است، مصرف پسته به تامین گلبول‌های قرمز و ارتقاء عملکرد گلبول سفید کمک می‌کند، البته نباید فراموش کنید پسته کمی آلرژی زا بوده، و قبل از مصرف آن مخصوصا در کودکان زیر دوسال مطمئن شوید که هیچ گونه حساسیتی نسبت به این آجیل نداشته باشید، از تاثیرگذارترین آجیلی که در دوران بارداری بانوان بارده باید استفاده کنند مغز پسته است.

بادام درختی

اگر به دنبال مصرف خوراکی هستید تا با کمترین مقدار ممکن  بتوانید تمامی ریز مغذی‌های مورد نیاز بدن خود را تامین کنید باید به بادام درختی اشاره کنیم، میزان کلسیم موجود در بادام درختی به اندازه ای بالا است، برای تامین کلسیم روزانه توصیه می‌شود حتماً روزانه چند عدد بادام درختی مصرف کنید، برخلاف دیگر آجیل و خشکبار بادام  تنها آجیلی است که هیچ گونه آلرژی ندارد و تمامی رده‌های سنی از نوزادان شش ماهه تا افراد مسن و کهنسال می‌توانند از این خوراکی ارزشمند استفاده کنند، برای جلوگیری از پوکی استخوان مستحکم کردن ریشه دندان و لثه توصیه شده حتماً از بادام درختی استفاده کنید.

فندق

از دیگر آجیلی که در کشور ایران تولید می‌شود، مانند بادام، گردو و پسته حاوی ریز مغذی و آنتی اکسیدان است که باید به فندق اشاره کرد، از فندق برای تولید انواع شکلات، نوتلا و دیگر فراورده ها استفاده می‌کنند، البته نباید فراموش کنید فندق در میان احزاب آجیل آلرژی و حساسیت خیلی زیادی را دارد، از اینرو حتماً قبل از مصرف مغز فندق و فرآورده های آن مخصوصاً در کودکان از میزان آلرژی بدنتان اطلاعات لازم را کسب کنید.

خواص آجیل به صورت عمومی

چهار مغزی که در بالا اشاره شد در برخی از خواص و ویژگی با یکدیگر مشترک هستند، از مهمترین خواص می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. اگر مشکل کم خونی دارید حتما از آجیل استفاده کنید.
  2. علت وجود فیبر در آجیل برای درمان یبوست از آن استفاده می شود.
  3. مصرف آجیل به دانش‌آموزان و دانشجویان توصیه می‌شود، چون قدرت یادگیری را ارتقا داده و باعث تمرکز بیشتر می‌شود.
  4. مصرف منظم و روزانه آجیل مانع از بیماری سرطان می‌شود.
  5. برای جلوگیری از بیماری آلزایمر مصرف آجیل را فراموش نکنید.
  6. به خاطر وجود پتاسیم در آجیل جهت درمان بیماری قلبی و عروقی روزانه ۱۰۰ گرم آجیل میل کنید.
  7. مصرف آجیل به ارتقاء سیستم دفاعی بدن کمک می کند.
  8. اسید چرب‌های موجود در آجیل مفید بود و به دفع چربی های مضر کلسترول و تری گلیسیرید کمک می کند.
  9. مصرف آجیل سطح قند خون را تنظیم میکند.
  10. آجیل به عنوان یک میان وعده مفید برای کودکان شناخته شده که به خاطر وجود کلسیم به استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند.

میوه های خشک

دسته دوم خشکبار مربوط به میوه آجیل است، خوشبختانه تنوع میوه در کشور ما به اندازه ای بالا بوده، باعث شده تا تولید میوه خشک در کشور ما نه تنها برای تامین نیاز داخلی باشد، بلکه صادرات آن به بازار برون مرزی باعث ارز آوری به کشور شود، البته ما در این قسمت می‌خواهیم انواع میوه خشک را برای شما معرفی کنیم و خواص آن را توضیح دهیم، قبل از معرفی انواع میوه خشک باید خاطرنشان شویم اگر مراحل خشک شدن میوه استاندار باشد، میوه خشک تمامی ویتامین میوه تازه را دارا هستند البته میزان کالری آن  ۴ برابر بیشتر از میوه تازه است.

بررسی خشکبار و آجیل تولید شده در ایران + خواص

کشمش

یکی از مهم‌ترین خشکبار کشور ایران مخصوصا در  مناطق شمال غربی کشور کشمش است، کشمش‌های آفتابی، سایه‌روشن، مویز و تیزاب انواع کشمشی است که در شمال غربی کشور تولید و به بازار عرضه می‌شود،به همان اندازه که شما می‌توانید نژاد انگور در کشور ایران پیدا کنید نژاد کشمش نیز متفاوت خواهد بود، در میان کشمش‌ها مویز خون سازی بالایی دارد و مصرف آن برای کودکان، ورزشکاران و بانوان باردار توصیه می‌شود، از آنجایی که برای تولید کشمش تیزابی از گوگرد استفاده می‌کنند مصرف آن به صورت روزانه توصیه نشده صرفا یک کشمش لوکس برای پذیرایی محسوب می‌شود.

قیسی

برگه زردآلو یا قیسی به اندازه مغذی هستند که در طب سنتی از آن به عنوان داروی گیاهی استفاده می‌کنند، برگه زردآلو برای تامین گلبول قرمز خون،درمان کم خونی و پیشگیری از شیوع سرطان توصیه می‌شود، قیسی به دو روش صنعتی و خانگی تولید می.شود، به هنگام خرید توجه داشته باشید که برای نگهداری و خشک کردن آن از مواد افزودنی استفاده نکند.

آلو

یکی از مهمترین میوه خشک‌هایی که برای بانوان کدبانو ایرانی استفاده زیادی دارد باید به آلو بخارا اشاره کنیم، آلو بخارا یکی از مهمترین مواد اولیه است که برای  تهیه انواع غذاهای ایرانی به کار می‌رود، آلو بخارا علاوه بر اینکه طعم منحصر به فرد دارد،  تمامی خصوصیات آلو  در آن انباشته شده است، آلو بخارا در دو رنگ قرمز و زرد در بازار وجود دارد، البته نژادهای آلو نیز  نیز خاصیت خشک شدن را دارد، و می‌توان آن‌ها را به صورت سنتی و صنعتی خشک کرد.

عناب

شاخص ترین خشکبار کشور ایران را می‌توان عناب نام برد، عناب جزو داروهای گیاهی بوده و برای درمان سرماخوردگی و انواع بیماری عفونی، ویروسی و میکروبی به کار می‌رود، معمولا عناب را به صورت دمنوش مصرف می‌کنند.

انجیر و توت خشک

شیرینی طبیعی انجیر و توت خشک برای افراد دیابتی مناسب است، این افراد به جای قند بهتر است انجیر و توت خشک را جایگزین کنند، البته انجیر و توت خشک نه تنها سطح قند خون را تنظیم می‌کند بلکه مانع از بروز بیماری مزمن می‌شوند، مصرف انجیر و توت خشک برای کودکان توصیه شده است.

از انواع خشکبار می‌توان به هلو خشک شده، گلابی خشک شده، سیب خشک شده، گیلاس خشک شده و آلبالو خشک شده اشاره کرد، برای ادامه مطلب بهتر است مهمترین نکاتی که به هنگام خرید میوه خشک شده باید رعایت کنید را توضیح دهیم:

  1. برای تهیه میوه خشک شده حتما آن را از مراکز معتبر خریداری کنید، محصول بسته بندی شده و دارای علامت استاندارد باشد.
  2. حتما سعی کنید میوه های خشک شده را به گونه خریداری کنید که هیچگونه مواد افزودنی و قندی برای نگهداری آن استفاده نشود.
  3. تازه و سالم بودن خشکبار خریداری شده مطمئن باشی.
  4. محصولات خشکبار مخصوصا میوه خشک شده را به مدت طولانی می‌توانید نگهداری کنید برای این کار آنها را در پلاستیک وکیوم کرده و در یخچال بگذارید.

خواص و فواید میوه خشک شده

خواص و فواید میوه خشک شده بیشتر از میوه تازه بوده و میزان کالری آن نیز چند برابر میوه تازه است، کسانی که مستعد چاقی هستند باید در مصرف میوه خشک توجه داشته باشند چون کالری آن بیشتر است، از خواص و فواید مهم میوه ها را می توان به موارد زیر اشاره کرد

  1. فیبر موجود در میوه خشک به سلامت روده‌ها کمک زیادی می کند و عملکرد دستگاه گوارش را ارتقا می‌بخشد.
  2. انواع میوه خشک حاوی کلسیم و اسید فولیک بوده و به استخوان سازی بدن کمک می‌کند.
  3. از عناصر کمیاب مس و بور نباید غافل شویم که در میوه خشک وجود دارد.
  4. کسانی که در رژیم لاغری هستند برای جلوگیری از عوارض جانبی آن بهتر است مصرف میوه خشک را فراموش نکند.
  5. مصرف میوه خشک مانع از بروز سرطان می‌شود.
  6. افرادی که دچار ریزش مو هستند برای مستحکم کردن فولیکول مو بهتر است از میوه خشک استفاده کنند.
  7. برای جلوگیری از پیری زودرس پوست و جوانسازی حتما از میوه خشک استفاده کنید.
مواد غذایی کالری در ۱۰۰ گرم
آلو بخارا ۲۴۰
فندق ۶۵۰
گردو ۶۷۰
بادام درختی ۶۶۰
پسته ۳۰۰
انجیر ۳۰۰
زردآلو ۲۰۰
هلو ۳۰۰
عناب ۸۰
کشمش ۳۲۰

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم اهمیت مصرف خشکبار را برای تضمین سلامت زدن به طور کامل به شما معرفی کنیم والدینی که نگران سلامتی فرزندان خود هستند، می‌توانند با جایگزین کردن خشکبار به حای تنقلات غیر استاندارد و غیر بهداشتی نه تنها سیستم دفاعی آنها را ارتقا ببخشند بلکه تمامی مواد مورد نیاز بدن فرزندان خود را تامین کنند، همانطور که اشاره کردیم خشکبار جزوه خوراکی‌هایی است که میزان تمرکز و یادگیری را در کودکان و جوانان افزایش می‌دهد همچنین مانع از بیماری آلزایمر می‌شود.

البته زمانی تهیه خشکبار امکان پذیر هست که کشاورزان بتوانند میوه با کیفیتی تولید کنند، میوه های با کیفیت از درختان مرغوب نشات می‌گیرد، بنابراین توصیه می شود کشاورزان نهال میوه را از مراکز معتبر مانند برتر نهال تهیه کنند، چون در این نهالستان برای تکثیر نهال میوه از آخرین روش و متد گیاهپزشکی استفاده می‌کنند، کیفیت نهال های تولید شده در این مرکز به اندازه بالا است که با تضمین کیفیت و تضمین قیمت  به همراه کارت گارانتی دو ساله ارائه می‌شود.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال