نهال زیتون✔️ خرید + لیست قیمت انواع نهال زیتون [بهار 1403]

خرید نهال زیتون

نهال زیتون جزو نهال‌های گرمسیری محسوب می‌شود و بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می‌کند، سازگاری نهال زیتون با اکثر مناطق کشور باعث شده تا کشور ایران نیز در تولید میوه نهال با کیفیت و صادراتی موفقیت‌های زیادی کسب کند، مخصوصا در دهه‌های گذشته با تولید و تکثیر نهال زیتون اصلاح شده توسط نهالستان‌های معتبر کشور که بسیار معدود و کم هستند باغداران در راه اندازی و تاسیس باغ زیتون موفقیت‌های بیشتری کسب کرده‌اند و سرمایه اولیه آنها تضمین شده است، نهال زیتون به دو صورت ریشه لخت و نهال گلدانی عرضه می‌شود، برای باغ زیتون بهتر است خرید نهال زیتون ریشه لخت را از نهالستان معتبر انجام شود.

انواع نهال زیتون

انواع نهال زیتون شامل نهال زیتون کنسروالیا، نهال زیتون مانزالیا، نهال زیتون ماری، نهال زیتون خوراکی، نهال زیتون سیاه، نهال زیتون شنگه، نهال زیتون میشن، نهال زیتون زرد، نهال زیتون سوری، نهال زیتون الک ترکیه، نهال زیتون اسکولانا و … می‌باشد. در ادامه مطلب به بررسی جامع هر کدام خواهیم پرداخت، برای دستیابی به اطلاعات کامل هر بخش روی لینک آن محصول کلیک کنید.

نمایش محصولات



سوالات متداول

بهترین زمان برای کاشت نهال زیتون، به آب‌ وهوای منطقه مربوط می‌‌شود؛ به این صورت که، اگر قصد نهال زیتون برای کاشت در مناطق معتدل باشد، بهترین زمان، پاییز و بهترین ماه آبان هست؛ اما برای مناطق سردسیر، باید حتماً صبر کنید تا دوره یخبندان طی شود، اگر دوره یخبندان طی نشود هنگام کاشت نهال آسیب می‌‌بیند به همین دلیل بهتر است اواخر زمستان و اوایل بهار برای منطقه سرد، کاشت نهال زیتون صورت گیرد.

برتر نهال سیاست اصلی خود را حمایت از خریدار در زمان خرید نهال و بعد از خرید نهال قرار داده است، به این صورت که، بعد از خرید نهال باغدار تحت حمایت نهالستان قرار گرفته و هر گونه سوال و یا نکاتی مربوط به کاشت بهتر، مراقبت اصولی‌تر، در ارتباط با نهال زیتون داشته، می‌تواند شماره نهالستان مربوط را گرفته و از مشاورین آن راهنمایی‌های لازم را دریافت کند؛ به‌ همین دلیل، خط ارتباط بین باغ‌دار و نهالستان بعد از خرید نهال قطع نخواهد شد و به ‌عنوان یک زنجیرهف توسط با‌دار این ارتباط می‌تواند ادامه ‌دار باشد و نهالستان نیز از این ارتباط متقابل حمایت کرده و در جهت رونق گرفتن باغ اطلاعات را در اختیار باغدار قرار می‌دهد.

نهال‌های پیش خرید شده با توجه به هماهنگی‌های که از طرف باغداران انجام می‌شود ارسال خواهد شد، هر زمان که آماده کاشت نهال باشید با تماس با کارشناسان نهالستان می‌توانید اقدام به دریافت نهال‌ها کنید.

زیتون‌ها به صورت پاکتی تولید و عرضه می‌شوند، برای حمل نهال‌ها در تعداد بالا با ماشین‌های دربستی ارسال می‌شود، در برخی از مواقع برای تعداد تکی و خرده بسته‌بندی مخصوص انجام شده و از طریق کالارسان‌ها ارسال خواهد شد.

برای سفارش نهال زیتون می‌توان به صورت حضوری به نهالستان مراجعه کرد و خرید انجام داد و یا با تماس با برتر نهال سفارش خود را با کارشناسان ارائه داده و در زمان تعیین شده اقدام به دریافت نهال‌ها کنید.

بهترین سن برای نهال‌های زیتون در سن یک یا دو سالگی است ولی پیشنهاد مشاورین خرید نهال یکساله زیتون هست، نهال‌های زیتون چون به صورت پاکتی تولید و عرضه می‌شوند، ریشه‌های آن‌ها آزاد نبوده در صورت بالا رفتن سن نهال‌ها ریشه‌ها در داخل پاکت تحت فشار قرار گرفته و در هم پیچیده می‌شوند و هنگام انتقال به زمین احتمال گیراییشون کمتر خواهد شد.

در سال‌های اخیر نهال زیتون کنسروالیا و نهال زیتون مانزالیا در بین کشاورزان بیش‌تر رواج پیدا کرده است، این نهال‌ها به خاطر کیفیت میوه و باردهی خوب از پرفروش‌ترین نهال‌های زیتون شناخته شده‌اند.

نهال زیتون رو بیشتر بشناسید

نهال زیتون جز، نهال‌های باغی میوه‌دار است که، از میوه آن به اشکال مختلف استفاده می‌گردد، علاوه بر فرآوری میوه نهال زیتون، به گرفتن روغن از خود میوه و هسته آن نیز اقدام می‌شود.

امروزه در اکثر جهان، کاشت و احداث باغ زیتون، فعالیتی مرسوم بوده و اگر بستر لازم برای این نهال مهیا باشد، دارای یک عمر چندین هزار ساله خواهد بود، نام علمی این نوع نهال olea europium است که آن را، از تیره اولئاسه می‌دانند، البته در میان ارقام متنوع این خانواده، فقط میوه نوع  olea European قابل خوردن است.

مشخصان نهال زیتون به این صورت است، برگ‌هایی سوزنی داشته که سبز دایمی دارند، هیچ گونه زبری روی برگ‌های نهال زیتون نبوده و از ابتدا تا انتهای برگ صاف می‌باشد، زمان جوانه زدن نهال زیتون، در اواخر تابستان می‌باشد و مکان دقیق جوانه گل، میان برگ‌ها و ساقه جوان همان سال است، البته جوانه مورد نظر هیچ گونه رشدی نداشته و در همان حالت جوانه باقی می‌ماند تا در بهار سال بعد که رشد می‌کند، مشخصات گل نهال زیتون به این صورت است که، از دو پرچم و چهار گلبرگ تشکیل شده است و ظاهر گل‌های آن، به صورت خوشه‌ای می‌باشد یعنی این که تعدادی از گل‌ها به صورت فشرده در کنار یک دیگر قرار دارند.

چرا باید نهال زیتون کاشت

کسب درآمد و بهره‌برداری از نهال زیتون می‌تواند اولویت نخستین باغداران جهت کاشت این نوع نهال باشد، با توجه به عمر چند هزار ساله نهال زیتون، باردهی طولانی آن، امکان استفاده از میوه نهال زیتون به اشکال مختلف نظیر روغن گیری، فرآوری و حتی استفاده از چوب نهال و به کار گیری آن در فضای سبز، از دلایل مهم کاشت نهال زیتون می‌باشد.

قیمت نهال زیتون بر چه اساسی تعیین می‌شود

قیمت نهال زیتون، به عواملی نظیر، سن نهال، کیفیت شاخه، برگ و ریشه نهال، شناسنامه‌دار بودن آن و این که آیا نهال زیتون اصلاح شده است یا خیر، بستگی دارد، با توجه به این که، نهال اصلاح شده زیتون، نسبت به نوع معمولی آن دارای باردهی بیشتری می‌باشد و آفات و بیماری‌ها کمتر می‌توانند به شاخ و برگ آن آسیب برساند، امروزه بیشتر از هر نوعی، مورد توجه افراد جهت خرید از نهالستان‌ها قرا می‌گیرد، از این رو، حاضرند در قبال مبلغی بیشتر این نهال را به دست آورند.

نکات خرید نهال زیتون

هنگام خرید نهال زیتون باید به عواملی نظیرآب و هوا، درجه سرمای هوا، نوع خاک، ارتفاع محل کاشت از سطح دریا، سلامت شاخه، ساقه و برگ و ریشه نهال زیتون توجه شود.

  • ارتفاع از دریا

    ارتفاع از سطح دریا بر روی کاشت نهال زیتون و میوه آن تاثیر ویژه خواهد گذاشت، ارتفاع معمولی که برای کاشت نهال زیتون از سطح دریا در نظر گرفته می‌شود، عددی بین 100 تا 2000 متر است، البته در یک اختلاف کوچک از سطح دریا، نهال زیتون در منطقه سبز می‌شود و رشد هم می‌کند اما، ممکن است شکل میوه آن متغییر باشد به این صورت که میوه از حالت بیضی خارج شده و نوک دار شود، همچنین در رنگ برگ‌ها نیز تاثیر گذار است.

  • نوسانات دمایی

    نهال زیتون نیز مانند سایر نهال‌ها به یک دوره سرما در طول سال نیاز دارد، مدت زمان سرما برای این نهال تقریبا 180 دقیقه در طول سال است، نوسانات دمایی برای نهال زیتون بین 40 درجه تا منفی 10 درجه می‌باشد، البته در دمای 45 درجه نیز نهال زیتون، دوام می‌آورد، همین مورد باعث می‌شود که بتوان در مناطق جنوب کشور نیز به کاشت نهال زیتون مبادرت کرد.

  • میزان بارش

    میزان بارش در نوع کشت نهال زیتون، تاثیر گذار است به این صورت که، اگر منطقه باران خیز باشد، یعنی در فصل پاییز و زمستان بارش‌های متوالی وجود داشته باشد، می‌توان نهال زیتون را به صورت دیم کاشت، اما اگر منطقه خشکسالی باشد، نیاز است که آبیاری منظم نهال زیتون در طول فصل‌های مختلف سال صورت گیرد که این مورد کشت آبی نهال زیتون را می‌رساند.

  • بافت خاک

    نهال زیتون می‌تواند در هر نوع خاکی کاشته شده و رشد کند، اما برای بیان بهترین نوع خاک برای کاشت نهال زیتون باید گفت که، خاک تقریبا سنگین و با عمق زیاد، همراه با زهکشی مناسب، برای عبور راحت آب و هوا، همراه با ترکیبی از شن و رس برای کاشت نهال زیتون مناسب.

بهترین نهالستان زیتون چه ویژگی‌هایی دارد

بهترین نهالستان زیتون، نهالستانی است که، در آن ارقام اصلاح شده به صورت متنوع وجود داشته باشد، نهال‌هایی که همه سالم و بدون هیچ گونه آفتی باشند، همچنین نهالستان مزبور دارای مجوز برای فعالیت بوده و در زمان پرورش نهال، شرایط مختلف آب و هوایی را در نظر بگیرد، به علاوه، هدف خود را صرفا فروش نداند، بلکه ارئه خدمت به مشتری و احترام به آن، از اهداف مهم نهالستان باشد، در زمان پرورش نهال زیتون، باردهی مناسب آن را در نظر بگیرد و با انجام فعالیت‌های مختلف، بتواند به مقاوم سازی نهال دربرابر عوامل مختلف نظیر، سرما، گرما، آفت و غیره بپردازد.

بهترین زمان خرید نهال زیتون چه زمانی است

بهترین زمان خرید نهال زیتون، زمان کاشت آن است، منظور این است که باغدار هنگام تصمیم در زمینه کاشت نهال زیتون، اقدام به خرید آن کند تا بلافاصله بعد از خرید، آن را به زمین منتقل کرده و نهال رشد خود را آغاز نماید، بهترین زمان برای کاشت نهال زیتون نیز ار پاییز آغاز می‌شود و تا فصل بهار کاشت نهال زیتون ادامه دارد، اما تابستان فصل مناسبی برای کاشت نخواهد بود.

عکس نهال زیتون

علت قیمت‌های متفاوت نهال زیتون در بین نهالستان‌ها چیست

در برخی مواقع می‌توان تفاوت قیمت نهال زیتون را به قیمت نهال‌های زیتون میوه‌‌دار و نهال‌های زیتون فاقد میوه تقسیم کرد و گاهی نیز تفاوت قیمت نهال زیتون در نهالستان، به نوع خوراکی میوه نهال زیتون می‌‌باشد که قطعاً نهال‌هایی که دارای زیتون‌‌های خوراکی می‌‌باشند، نسبت ‌به، نهال‌هایی که میوه‌های آن‌‌ها قابل خوردن نیست، قیمت بیشتری دارند.

اما آن ‌چه که به‌ عنوان یک تفاوت رایج بین نهالستان‌‌ها نسبت به قیمت نهال زیتون، مرسوم می‌‌باشد؛ سیاست قیمت ‌گذاری خاص هر نهالستان است؛ البته، هر نهالستان نیز باید طبق مصوبه موجود عمل کرده و نرخ‌های غیر قابل ‌قبول بر روی نهال‌‌های خود نگذارد، اما دراین‌ میان باید به نهال‌های یک ‌سال، شش ماه و دوساله اشاره شود؛ نهال‌‌هایی که، از نظر سنی بیشتر هستند، قطعاً از نظر قیمتی نیز باید قیمت بیشتری برای آن‌ها پرداخت شود؛ زیرا، هزینه‌های بیشتری برای نگه‌ داری این نهال‌‌ها صرف شده و مراقبت‌‌های بیشتری از آن‌ها صورت‌ گرفته است.

اما آن ‌چه که مسلم است، نهالستان باید در جریان قیمت‌ گذاری، انصاف را در دستور کار خود قرار داده و قیمت‌‌هایی ارائه دهد که، قابل ‌قبول باشد، گذاشتن یک قیمت نجومی بر روی یک نهال، نمی‌‌تواند باغدار را برای خرید متقاعد کند؛ با توجه به پیشرفته شدن تکنولوژی و افزایش ابزارهای ارتباطی، امروز قیمت گرفتن از نهالستان‌های مختلف کار سختی برای باغدار نیست؛ بنابراین یک بررسی کوچک در فضای اینترنت و مروری بر روی سایت‌‌ها می‌‌تواند به باغدار ثابت کند که، بهترین قیمت برای خرید بهترین نهال، چه میزان است.

خرید نهال زیتون برای چه استان‌هایی پرسود است

با توجه به این که، بیان می‌شود، نهال زیتون، نهالی سازگار با شرایط آب و هوایی مختلف است، اما همواره باید در هنگام تصمیم به کاشت نهال زیتون، این مورد را در نظر گرفت که، نهال زیتون به شدت به آب و هوای مدیترانه‌ای نیاز دارد، و در هر قسمتی از کشور که چنین آب و هوایی وجود داشته باشد، خرید زیتون و کاشت آن پرسود خواهد بود.

علاوه بر این، باید عنوان کرد که، در استان‌های خشک کشور نیز، امکان کاشت زیتون وجود دارد، اما به آبیاری زیاد و مراقبت بیشتر نیاز دارد، از لحاظ تاثیر دما بر خرید نهال زیتون، در شهر‌هایی که میانگین دما همواره 25 دجه سانتی گراد است، کاشت نهال زیتون صرفه اقتصادی خوبی خواهد داشت.

کاشت، داشت و برداشت نهال زیتون

کاشت نهال زیتون اصول و قاعده مشخصی دارد که، حتما باید به آ‌ها توجه شود، به طور مثال، فصل مناسب کاشت از فاکتورهای اساسی است که، اگر در نظر گرفته نشود و نهال زیتون در فصل‌های غیر مرتبط، به زمین جهت کاشت منقل گردد؛ قطعا صرفه‌ای به وجود نخواهد آمد؛ علاوه بر این، در مرحله داشت نهال زیتون، باید اقدامات لازم، مربوط به رسیدگی نهال در نظر گرفته شود، تا نهال بتواند رشد سریع خود را داشته و به باردهی برسد، همینطور در زمان برداشت و چیدن میوه نهال زیتون، باید به صورت تخصصی و بدون آسیب زدن به نهال این کار را انجام داد.

اصول کاشت نهال زیتون

ابتدا باید نهال سالم برای کاشت انتخاب شود؛ زیرا، نهال‌های معیوب و آفت زده، رشد نخواهند کرد، سپس در زمان کاشت باید به فاصله بین هر نهال زیتون دقت شود و اگر نهال زیتون بر پایه کوتاه، کاشته می‌شود به یک فاصله مشخص و اگر بر پای بلند کاشته شده به یک فاصله مشخص نیاز دارد، رعایت فاصله از اصول اساسی کاشت نهال زیتون بوده در باردهی آن و تغذیه ریشه هر نهال زیتون بسیار موثر خواهد بود.

تجزیه و تحلیل خاک می‌تواند سبب موفقیت کاشت نهال زیتون شود؛ به این صورت که، اگر خاک به درستی زهکشی نشده باشد و بافت سنگینی داشته باشد می‌توان با استفاده از اقدامات مختلف، باعث سبک‌تر شدن خاک، عمق دادن به آن شد و فرایند‌های مربوط به ذهکشی را به شیوه درستی انجام داد.

مراحل آماده سازی باغ، برای کاشت نهال زیتون، در برگیرنده مراحلی است که، حتما باید مورد توجه قرار گیرد تا در فرایند اجرا و رسیدگی به نهال زیتون، مشکلی پیش نیامده و همه چیز مسیر طبیعی خود را طی کند، به طور مثال، باید شرایط محیطی مناسب، برای پررش نهال زیتون که شامل، عناصر مورد نیازآب و هوایی، نوع خاک، مقدارش بارش، عمیق بودن و نوع بافت خاک، روش‌های مفید آماده سازی نهال زیتون، انتخاب نوع کاشت، آماده کردن زمین، در نظر گرفتن زمان مناسب برای کاشت، فاصله و رعایت حد تراکم در کاشت نهال، حفر چاله‌ها با سایز‌های متناسب، هرس نهال، ابیاری نهال و کود دادن به نهال بوده، در نظر گرفته شود.

عمق چاله، بستر مناسب برای رشد را مهیا می‌کند، عمق چاله‌ای که برای کاشت نهال زیتون حفر می‌شود باید استاندارد باشد، به عمقی استاندارد گفته می‌شود که، بیشتر از اندازه ظرفی که نهال در آن کاشته شده نباشد، همینطور ضرورت ندارد که، حتما چاله را به طور کامل و دقیق به شکل دایره‌ای حفر کرد، بلکه باید ناهموری‌هایی وجود داشته باشد تا، ریشه نهال بتواند در این ناهمواری‌هایی عبور کرده و اسباب گسترش خود را فراهم کند، همینطور رعایت عمق چاله در آبیاری نهال زیتون نیز موثر است، و چاله یا ناهمواری، سبب انتقال بهتر آب به درون ریشه‌ها خواهد شد، اگر عمق چاله به حدی باشد که بتواند 40 تا 50 لیتر آب را در خود جای دهد، می‌توان گفت عمقی مناسب است.

رعایت فاصله مناسب در زمان کاشت نهال زیتون، باعث می‌شود نور خورشید به شاخه‌های این نهال بهتر رسیده و سبب میوه و باردهی بیشتر آن گردد، البته رعایت فاصله به عواملی نظیر، شرایط آب و هوایی باغ نیز بستگی دارد، به طور مثال، اگر آب و هوای باغ، خشک باشد، در هر هکتار با رعایت فاصله مشخص، می‌توان 500 نهال را کاشت و اگر درجه خشکی هوا کمتر بوده و در منطقه به میزان حداقلی بارش وجود داشته باشد، می‌توان در هر هکتار بیش از 500 نهال کاشت و در مناطقی با آب و هوای خنک و بارش‌های فراوان این عدد به بیش از 600 نهال نیز خواهد رسید.

برای احداث یک باغ پردآمد زیتون تهیه نهال مناسب با و نژاد خوب که با شرایط منطقه‌ای سازگار باشد حائز اهمیت است، نهال‌های اصلاح شده را از نهالستان‌های معتبر که زیر نظر جهاد کشاورزی هست می‌توان تهیه کرد.

نکات داشت نهال زیتون

بعد از احداث باغ زیتون مهم هست که رسیدگی به باغ را به‌صورت کاملا اصولی و مدرنیته انجام شود، در ادامه مقاله به تمام نقاط داشت نهال زیتون خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

هرس کردن نهال زیتون

هرس نهال زیتون فعالیتی است که در شکل گیری تاج نهال زیتون و ساختار اصلی آن تاثیر زیادی دارد، علاوه بر این بر روی زایش و رویش شاخه‌ها موثر بوده و سبب رشد ریشه‌ها و شاخه‌های بالایی نهال زیتون می‌شود، اهدافی که در زمان هرس نهال زیتون به دنبال آن هستیم به شرح زیر می‌باشد:

1-سهولت در دریافت نور خورشید

2-افزایش مقاومت نهال زیتون، برای تحمل محصول بیشتر و برخورد با آفات مختلف

3-مراقبت از شاخه‌های ثمرده

4-جلوگیری از رشد بی رویه نهال زیتون

3-سهولت حرکت باد در میان شاخه‌های نهال زیتون

تعداد هرس در هر سال برای نهال زیتون بستگی به عوامل مختلفی نظیر رقم نهال زیتون دارد که می‌توان برای هر نهال زیتون بسته به نوع آن هرس‌های مختلفی در نظر گرفت:

1-هرس سالانه: این نوع هرس برای نهال‌های زیتونی مناسب است که سن زیادی داشته، و در خاک‌های با حاصلخیزی کم رشد کرده‌اند.

2-هرس 2ساله: گاهی باغداران برای کم کردن هزینه‌های باغداری خود، اینشیوه از هرس را برای نهال زیتون انتخاب می‌کنند.

3-هرس3 الی 4 ساله: این نوع هرس برای نهال زیتون هیچ کارایی نداشته، و باغداران نباید برای هرس نهال زیتون از این شیوه استفاده کنند.

در این مطلب اطلاعاتی را درباره شیوه صحیح هرس نهال زیتون بیان می‌کنیم، هرس نهال زیتون دارای مراحل مختلفی است که در زیر به صورت مرحله به مرحله به آن اشاره می‌شود:

– اولین اقدام در زمان هرس نهال زیتون، مشخص کردن یک ارتفاع معمول برای نهال است، بعد از مشخص کردن این مورد، اقدام به قطع کردن محور اصلی در محل خروج شاخه دوم و یا به عبارتی دیگر، شاخه ثانویه کرد.

– گام بعدی تنک کردن شاخه‌های تاج نهال زیتون می‌باشد.

– سومین گام، حذف پاجوش‌های کنار ریشه نهال زیتون می‌باشد

– چهارمین گام، کوتاه کردن شاخه‌های ثانویه است، تا بعث شود که تاج بتواند به راحتی گسترش یابد.

– شاخه و برگ‌های افت زده و صدمه دیده باید در مرحله هرس از روی نهال زیتون برداشته شوند تا به دیگر شاخه‌ها سرایت نکند.

آبیاری نهال زیتون

زیتون نهالی است که، نسبت به کم‌آبی حساس نیست، هنگامی ‌که این جمله بیان می‌شود، نباید این احساس به وجود آید که، کلا نهال زیتون نسبت‌ به آبیاری بی‌نیاز است؛ این‌طور نیست، زیتون نیز مانند خیلی از نهال‌‌های دیگر، برای رشد و نمو به مقدار مشخصی آب نیازمند دارد.

مقدار آب می‌تواند، برای این نهال زیتون در مقایسه با دیگر نهال‌‌ها متفاوت باشد و حجم آبی که نهال زیتون در طول سال نیاز دارد نسبت ‌به نهال دیگر، کم‌‌تر است، اما همین نهال نیز به یک آبیاری منظم و کافی وابسته است، به ‌طوری ‌که، اگر آب کافی و متناسب با ساختار نهال زیتون به آن نرسد قطعاً بر روی عملکرد میوه نهال زیتون تأثیر گذاشته و باعث می‌‌شود که، این نهال یا میوه ندهد یا میوه‌هایی با کیفیت بسیار پایین دهد.

براساس پیش ‌بینی‌ها و تحقیقات صورت‌ گرفته هفصد الی هشتصد میلی‌متر بارندگی در سال می‌‌تواند باعث جذب آب مورد نیاز نهال زیتونی که به ‌صورت دیم کاشته شده، گردد؛ اما اگر در منطقه‌ای بارش‌ها به این صورت نباشد، باید حتماً آبیاری نهال زیتون توسط انسان‌‌ها صورت گیرد، تا یک میوه روغنی و پر از منفعت از این نهال زیتون بدست آید.

در زمان آبیاری نهال زیتون، باید روش‌هایی به ‌کارگرفته شود که با استفاده از آن بتوان بهترین میزان آب را به نهال زیتون رساند، بهترین میزان، مقداری است که نه برای نهال زیاد باشد و نه این ‌که نیاز آبی آن را برطرف نکند، باید به تاثیر فصل‌ها نیز در آبیاری اشاره شود به این صورت که، در فصل زمستان در بیشتر ‌مناطق به آبیاری نیاز نیست، اما در فصل تابستان، با کمبود بارش‌ها و افزایش دمای هوا باید حتما به ریشه‌های نهال زیتون در یک مقدار مشخص آب رسانده شود.

سم پاشی نهال زیتون

سم ‌پاشی نهال زیتون، گاهی برای مقابله با آفت‌‌ها و جلوگیری از ورود آن‌ها بر روی تنه، شاخه و برگ نهال زیتون انجام می‌‌گیرد و گاهی نیز برای از بین بردن و درمان شاخه‌‌های آسیب‌ دیده ناشی از این آفت‌‌ها انجام می‌‌شود، باید برای سم ‌پاشی نهال زیتون، به نوع آفت حمله ‌ور شده توجه کرد؛ زیرا، هر آفت یک شیوه خاص برای دفاع می‌طلبد، و ممکن است از سم‌ها و کودها و روش‌‌هایی که برای از بین بردن شپشک استفاده می‌‌شود، برای کرم خراط استفاده نشود؛ زیرا، این روش فقط برای شپشک کارایی دارد و باعث از بین رفتن کرم خراط نهال زیتون نمی‌گردد.

یک سری اقدامات معمول وجود داشته که برای سم ‌پاشی و مبارزه با آفات باید صورت داد، مورد اول این است که قبل ‌از سم‌ پاشی، حتماً یک هرس جزئی بر روی نهال زیتون انجام ‌داد، این هرس می‌‌تواند در بهار اتفاق بیفتد و یا می‌تواند در فصل‌های دیگر نظیر پاییز و یا زمستان رخ دهد؛ اما برای سم‌ پاشی و از بین بردن آفت یا جلوگیری از آن و مقاوم کردن نهال، هرس پاییزه در این شرایط توصیه می‌‌شود، در زمان هرس شاخه‌‌های آسیب ‌دیده از بین می‌روند؛ زیرا ممکن است که آفت‌ها درون این شاخه‌ها تخم ‌گذاری کرده باشند و باعث سرایت به کل شاخه‌ها و تداوم وجود آفت درون نهال گردد..

مورد بعدی این است که، پاشیدن روغن‌های مخصوص و ازبین‌ برنده برای از بین بردن آفت‌ها استفاده شود، دیگر مورد این است که، با استفاده از کودها و مواد مغذی مختلف درختان و گیاهان را تقویت کرده تا با استفاده از این مورد بتوانند در برابر سم‌ها و آفت‌ها پایداری داشته باشند مورد بعدی این است که هنگام سم ‌پاشی باید آبیاری نیز در نظر گرفته شود و نهال زیتون یک رطوبت مختصری داشته باشد.

کوددهی نهال زیتون

کودها در انواع و اقسام مختلف وجود دارد، به ‌طور معمول، می‌‌توان به کودهای شیمیایی و کودهای ناشی از مواد آلی، کود برگ، کود حیوانی، کمپوست و دیگر کودهای مختلف اشاره کرد؛ که باغبانان برای تقویت خاک باغ از آن استفاده می‌کنند، اما برای استفاده این کودها برای نهال زیتون، باید گفت که، به ‌طورکلی نهال زیتون نهالی است که به کوددهی خاص نیاز نداشته و خاک همان منطقه می‌تواند تأمین ‌کننده بسیاری از نیازهای نهال زیتون باشد.

اما اگر نهال زیتون در منطقه‌ای کاشت شود که، خاک از نظر ترکیبات آلی و مواد معدنی بسیار فقیر باشد، مقداری کود در زمان مناسب باید مورد اسفاده قرار گیرد، این مورد بسیار اهمیت دارد که، زمان کوددهی متناسب با نهال باشد که این مورد را در زمان خرید نهال می‌توانید از کارشناسان و متخصصان مربوطه پرسید و نسبت به زمان دقیق کود دهی شماخت پیدا کرد، اما باید ذکر شود که، کوددهی اگر به‌صورت اصولی و درست و از طریق کودهای مفید انجام نگیرد، حتی بر روی مرغوبیت میوه نهال زیتون، میزان و درجه روغن آن تأثیر منفی خواهد گذاشت.

نکات برداشت نهال زیتون

نکاتی که در ارتباط با برداشت نهال زیتون باید مورد توجه قرارداد، زمان باردهی نهال عمر و باردهی اقتصادی نهال زیتون میزان ثمر نهال زیتون و مشخصات یک زیتون نهال زیتون سالم می‌‌باشد، زمان باردهی برای برداشت حائز اهمیت است؛ زیرا، باغبانان برنامه ‌ریزی‌های لازم را می‌کنند تا فصل برداشت بتوانند میوه‌ها را در شرایط بهتر برداشت کنند؛ همچنین میزان باردهی هر درخت باعث اقتصادی بودن آن می‌‌شود و باغدار می‌‌تواند از میوه آن جهت فروش بیشتر استفاده کنند.

در گذشته که نهال زیتون به ‌صورت سنتی کاشت و مورد بهره‌‌برداری قرار می‌گرفت از زمان کاشت نهال تا هنگام مشاهده‌ی اولین میوه‌‌ی نهال زیتون، تقریباً سال‌‌های زیادی زمان می‌‌برد، این سال‌‌ها می‌‌توانست تا پانزده سال نیز ادامه پیدا کند، اما امروزه با استفاده از روش‌های مختلف آزمایشگاهی و دخالت‌‌های مختلف در ساختار نهال زیتون و اصلاح کردن پایه‌های مختلف آن توانسته‌اند که، زمان باروری نهال زیتون را کاهش داده و برخی از انواع نهال زیتون را طوری اصلاح کنند که در همان سال اول کاشت، شروع به گل دهی کرده و در سال دوم بتوان میوه آن را برداشت و در بازار جهت فروش عرضه کرد.

اما برای این‌ که بتوان یک تاریخ دقیق از محصول دهی نهال زیتون بیان کرد، باید گفت که، بسته به رقم نهال زیتون، این مورد متنوع و متغیر هست، اما اکثر نهال‌‌های زیتون در اواخر فرودین شروع به گل دهی کرده و در اواخر بهار و اواسط تابستان می‌‌توان شروع به برداشت میوه نهال زیتون کرد.

منظور از عمر و باردهی اقتصادی نهال زیتون این است که، نهال زیتون تا چه زمانی می‌‌تواند باغدار را منتفع کرده و این منتفع کردن از راه فروش محصول نهال زیتون بدست می‌آید، باید در ارتباط با این نهال عنوان شود که، نهال زیتون علاوه ‌بر منتفع کردن باغدار، می‌‌تواند چندین نسل بعد از باغداران را نیز منتفع کند، دلیل آن نیز عمر طولانی و چندین چند هزارساله این نهال است، اگر برای یک نهال زیتون، عمری معادل پنج هزار سال در نظر گرفته شود، تقریباً یک قرن و شاید چند قرن، این نهال می‌تواند، به ‌طور چشمگیری، بازدهی قابل‌ توجهی داشته باشد.

اما این نکته را نباید فراموش کرد که، به غیر از عمر طولانی نهال زیتون، رسیدگی مداوم نهال، جلوگیری از ورود آفت‌های مختلف به درون شاخ و برگ‌ها و ریشه‌‌های نهال، مراقبت پیوسته آبیاری منظم نهال در عمر اقتصادی نهال زیتون تأثیر چشمگیری می‌گذارد.

میزان باردهی هر نهال زیتون را نمی‌توان به‌ صورت مطلق بیان کرد، اما به عنوان مثال، به‌ طور نسبی و تقریبی مقدار مشخصه محصول هر درخت زیتون را در بهترین حالت می‌‌توان 60 گیلوگرم در نظر گرفت، البته بدترین حالت نیز وجود دارد، بدترین حالت نیز زمانی است که، باغدار بدون توجه به اصول باغداری و مراقبت از نهال زیتون نهال را کاشته و آن را رها کند در این زمان می‌‌توان  فقط از یک نهال زیتون، چند کیلو زیتون را برداشت نمود.

کاشت نهال زیتون بر اساس مناطق مختلف کشور

یک کاشت اصولی و صحیح کاشتی است که، با منطقه موردنظر از نظر آب ‌وهوا، نوع خاک، میزان بارش تناسب داشته باشد، زیتون نیز گونه‌ای از نهال می‌‌باشد که دارای رقم‌‌های و گوناگون است و هر کدام از رقم‌‌ها آب ‌وهوای مختلفی را در بر می‌گیرند، به ‌طور مثال، برخی از گونه‌‌ها در آب‌ وهوای گرمسیری جواب می‌دهند؛ برخی از گونه‌های نهال در آب ‌وهوای معتدل و سرد، بنابراین نمی‌‌توان، نهال زیتونی که برای آب‌ وهوای سرد مناسب است را در یک آب ‌وهوای گرم کاشت و از آن انتظار بازدهی و ثمردهی قابل ‌توجهی داشت؛ زیرا ژنتیک نهال با شرایط محیطی و منطقه‌ای موجود ناسازگاری دارد.

  • نهال زیتون گرمسیری

    نهال زیتون خوراکی، جزء ارقامی است که، در محیط گرم، بهترین عملکرد را دارد، میوه این نوع نهال علاوه ‌بر اهمیت در صنعت روغن گیری، برای کنسروهای مختلف نیز به کار گرفته می‌شود، نهال‌های زیتون که برای مناطق گرمسیر مناسب هستند، توانایی بالایی در تحمل آب‌ وهوا و تیزی آفتاب منطقه‌ی گرم دارند، همان‌طور که می‌دانید در مناطق گرمسیر، نور خورشید به‌ صورت مستقیم و با تابش زیاد بر روی منطقه می‌تابد؛ همین تابش نور خورشید برای درختان گرمسیری، به‌ عنوان یک تغذیه مهم محسوب می‌‌شود که می‌‌تواند بر کیفیت میوه نهال گرمسیری تأثیر مثبتی بگذارد.

    لازم به ذکر است که، این ارقام گرمسیری نهال زیتون، در برابر آب‌ وهوای سرد و سرماهای بسیار زیاد مقاوم نبوده و آسیب‌ پذیر هستند، البته، هر نهال زیتونی حتی آن‌هایی که ژنتیک سازگار با مناطق گرمسیر دارند نیز، به یک مقدار سرما در طول سال، برای رشد و پرورش نیاز دارند، علاوه‌ بر آب‌ وهوا، ویژگی دیگری که نهال گرمسیری زیتون به آن نیاز دارد، در ارتباط با خاک هست، نهال‌‌هایی که در مناطق گرمسیر رشد می‌کنند.

    از نظر خاک، به یک خاک بسیار با کیفیت نیاز ندارند و در هر نوع خاک با هر نوع و مقدار موادی عالی رشد کرده و ثمر می‌‌دهد؛ اما در این‌ جا یک مورد دارای اهمیت است، خاک منطقه گرمسیر که نهال در آن کاشت می‌شود باید، دارای یک رطوبت حداقلی بوده و به‌ صورت کامل نباید خشک باشد، مورد بعدی، به شوری خاک برمی ‌گردد، نهال زیتون گرمسیری در مقابل شوری خاک نسبت ‌به نهال زیتون سردیسیر، مقاومت بالایی دارد؛ زیرا بیشتر خاک‌های منطقه‌ی گرمسیر، دارای مقدار قابل ‌توجهی شوری هستند و این شوری نیز به دلیل کمبود بارش در منطقه ایجاد می‌‌شود.

  • نهال زیتون معتدل

    به ‌طورکلی، باید گفت که، ارقام مختلف نهال زیتون، جزء نهال‌های زیتون معتدل به شمار می‌‌روند، دلیل نیز آن است که، این نهال به ‌شدت به آب ‌وهوای مدیترانه‌ای وابسته بوده و آب ‌وهوای مدیترانه‌ای نیز یک آب ‌وهوای معتدل می‌،‌باشد آب ‌وهوایی که تابستان‌های نسبتاً گرم و زمستان‌های خنک دارد و در آن دوره یخبندان وجود نداشته و اگر وجود داشته باشد طولانی نمی‌‌باشد، در این نوع آب‌ وهوا، فقط نهال‌های زیتون معتدل، امکان کاشت و بهره‌ برداری را پیدا خواهند کرد.

  • نهال زیتون سردسیری

    نهال زیتون کنسروالیا و مانزالیا جزء نهال‌های زیتون سردسیری محسوب می‌شوند، نهال‌‌هایی هستند که باید دمای هوا، به‌ طور میانگین، بیست یک سانتیگراد بوده و منطقه یک دوره یخبندان را تجربه کند؛ به این قبیل نهال، نهال‌های زیتون سرد سیری گفته می‌‌شود، نهال‌‌هایی که نیاز سرمایی بیشتری نسبت ‌به ارقام معتدل و ارقام گرمسیری زیتون دارند.

مشخصات نهال زیتون استاندارد و سالم

مراقبت از نهال زیتون موردی است که مورد توجه نهالستان‌های معتبر می‌باشد و این مورد نیز در فروش نهال زیتون تأثیرگذار هست و باعث افزایش سلامت و اصیل بودن نهال می‌‌شود، در جریان این فعالیت، عواملی به کار برده می‌شود که، وجود حشرات درون نهال را غیر قابل نفوذ می‌‌کند، تا از این طریق بتوانند به سلامت نهال کمک کرده و سبب استاندارد سازی نهال زیتون شوند؛ زیرا، نخستین هسته نهال باید از هر نوع ویروسی دور باشد تا  باکتری‌ها و قارچ‌ها و دیگر آفت‌‌های مضر نتوانند درون آن حمله ‌ور شده و سلامت نهال زیتون را به خطر بیندازند.

علاوه ‌بر این، خاکی که هسته‌ی نخستین در آن کاشته شده تا به یک نهال تبدیل گردد، باید یک خاک آنالیز شده و تحت مراقبت باشد، در زمان کاشت هسته‌‌ها برای این ‌که، یک نهال سالم و استاندارد ارائه شود، باید حتماً تا عمق هشتاد الی نود سانتیمتری ظرف را پر از سنگ ‌ریزه کرد و ظرف‌هایی که هسته‌های اولیه در آن کاشته شده را بر روی زمین، بدون محافظ قرار نداد؛ بلکه آن‌‌ها را باید بر روی جایگاه‌های بتنی و یا پلاستیکی گذاشت تا رطوبت زمین به آن‌ها نرسد.

موردی که باید در این ‌جا به آن اشاره شود این است که، هیچ زمانی نباید هسته‌‌های اولیه به گل دادن برسند، زیرا به‌ محض رسیدن این هسته‌‌ها به دوره گلدهی، ویروس‌ها به درون آن‌ها رسوخ پیدا می‌‌کنند و باعث از بین رفتن سلامت نهال زیتون می‌شوند، مورد بعدی، درختان مادری زیتون هستند، این درختان باید در سلامت کامل و در یک مکان امن و به ‌دور از هر نوع آلودگی کاشته شوند، درختان مادری زیتون نیز باید همواره از هر نوع ویروس و باکتری به ‌دور باشند.

شایع‌ترین بیماری و آفات نهال زیتون

هنگامی که نسبت به بیماری‌ها و آفت‌های مختلف نهال زیتون شناخت و اطلاعات کافی وجود داشته باشد، هم بهتر می‌توان آن‌ها را درمان و هم بهتر می‌توان مانع از ورود آن‌ها به درون نهال‌ها شد، در این میان آفت‌های گوناگون وجود دارد که، هر کدام نیز، درمان‌های مخصوص به خود را دارند، اما اگر بر روی نهال زیتون موجود در باغ، شاهد آفت بودید حتما قبل از هر گونه اقدام، با متخصصین مربوطه ارتباط بگیرید و از آن‌ها برای درمان، راهنمایی لازم را دریافت کنید و در هیچ زمانی به صورت خودسرانه و بدون دانش برای از بین بردن آفت‌ها به نهال زیتون سم و یا کود ندهید، در زیر به برخی از آفت‌های نهال زیتون اشاره می‌کنیم:

1-مگس ها: مگس‌ها آفت‌های معموا نهال‌های میوه دار هستند، اما این نوع مگس فقط به نهال زیتون حمله می‌کند.

2-کرم خراط: کرم خراط نیز درون تنه نهال زیتون به وجود آمده و از همان جا شروع به تکثیر می‌کند.

3-لکه‌ها: این نوع آفت که به لکه‌های طاووسی معرف است، بیشتر نهال زیتون را مبتلا می‌کند و اگر به موقع برای مقابله با آن تدابیری اندیشیده نشود، کل درخت را می‌گیرد.

4-شپشک: شپشک‌هایی که به رنگ‌های مختلف قهوه ای، سفید، سیاه و بنفش، کل نهال زیتون را درگیر می‌کند و در صورت بی توجهی به اصول اولیه نگهداری نهال زیتون، ایجاد می‌شوند.

5-پوسیدگی ها: پوسیدگی آفتی است که، دو قسمت ریشه و طوقه نهال زیتون را مورد حمله و آسیب قرار می‌دهد.

6- سفیدک: این نوع آفت به صورت سفیدک‌های پودری بر روی برگ‌ها و شاخه‌های زیتون به وجود می‌آید و سبب بیمار شدن نهال زیتون می‌شود.

7-شب پره‌ها: این نوع آفت خود به دو نوع تقسیم می‌شود، یک نوع شب پره به جوانه‌های زیتون حمله می‌کند و یک نوع شب پره، چوب‌های نهال زیتون را مورد هدف قرار می‌دهد.

سود و درآمد هر درخت زیتون چقدر است

سود و درآمد هر درخت زیتون به مقدار باردهی و میوه آن بستگی دارد هر چقدر میزان بار یک نهال زیتون بیشتر باشد، سود و درآمد آن نیز بیشتر است، البته سالمی میوه نهال زیتون نیز در این مورد دخیل است زیرا میوه‌های آفت زده هیچ صرفه اقتصادی ندارند و کسی حاضر به خرید آن‌ها نیست، به طور میانگین در هر هتکار باغ زیتون چیزی معادل 40 تن زیتون برداشت می‌شود که البته این مقدار برداشت بستگی به عوامل مختلفی نظیر پایه کاشت، رقم اصلاح شده و غیره دارد.

پربارترین نژاد زیتون کدام است

اگر عوامل موثر بر باردهی که می تواند منجر به کاهش باردهی شود را نادیده بگیریم و زمینه ژنتیکی درختان زیتون را مبنای پربارده بودن آن در نظر بگیریم ارقام پربار از قرار زیر است:

نهال زیتون آمریکایی  ۱۹ الی ۲۰ تن در هکتار
نهال زیتون  سیاه ۱۹ تا ۲۰ تن در هکتار
نهال زیتون زرد ۲۰ تن در هکتار
نهال زیتون زرد ترکیه ۲۰ تا ۲۱ تن در هکتار
نهال زیتون شنگه ۲۰ تن در هکتار
نهال زیتون مانزالینا ۱۹ تا ۲۰ تن در هکتار

نهال زیتون زودبازده کدام اند؟

نهال زیتونی، بیشترین بازدهی را دارد که، پیوندی بوده و درون نهالستان برروی ساختار آن، اصلاحات مختلفی صورت می‌گیرد، تا علاوه‌ بر این ‌که، بتواند بازدهی بسیار بالایی داشته باشد، در یک مدت زمان کم، باردهی خود را آغاز کند، بنابراین، ما می‌‌توانیم در این‌ جا، به نوع ژنوتیپ نهال زیتون زودبازده اشاره کنیم؛ نهالی که خیلی سریع‌تر از بقیه نهال‌ها گل می‌دهد و در برابر سرما و دیگر موارد رایج، دارای مقاومت و استحکام قابل ‌توجهی می‌باشد.

نهال زیتون دیربازده کدام اند؟

به‌ طورکلی، تمام رقم‌های زیتون را، می‌‌توان جزء ارقام دیر بازده معرفی کرد؛ زیرا، خاصیت نهال زیتون به ‌صورت معمول این است که، هنگام کاشت دانه آن، تا زمان به بلوغ رسیدن و به بار نشستن آن، تقریباً زمانی نزدیک به هفت الی بیست سال به طول می‌‌انجامد؛ به‌ همین دلیل، می‌‌توان زیتون را، نهالی دیر بازده نامید، اما براساس کشاورزی مدرن و به ‌کارگیری شیوه‌های معمول و روش‌های باغداری جدید، درون آزمایشگاه‌ها برروی هسته اولیه نهال زیتون، کارهایی صورت می‌‌گیرد که این فعالیت‌‌ها را درجهت کوتاه کردن زمان باردهی نهال زیتون و زمان به بار نشستن آن‌ها می‌باشد، و نتایج این فعالیت‌ها مثبت بوده و امروزه رقم‌های اصلاح شده زیادی درون نهالستان‌ها به فروش می‌رسد، در کل تمامی ارقام نهال زیتون که دیر به گل می‌نشینند و دیر میوه می‌دهند جز ارقام دیربازده محسوب می‌شوند.

عکس نهال زیتون در دست

آیا نهال زیتون را می توان در باغچه کاشت؟

با توجه به این ‌که، کاشت و پرورش نهال زیتون از طریق هسته آن فعالیتی زمان ‌بر محسوب می‌‌شود، به باغداران و افراد علاقه‌‌مند این نهال، توصیه می‌‌شود، هنگام تصمیم به کاشت درون باغچه، حتماً از یک نهالستان معتبر، اقدام به تهیه نهال زیتون کند، اگر خود بخواهد از طریق هسته کار کاشت نهال زیتون را انجام دهند، باید سال‌ها منتظر سر از خاک برآمدن هسته از نهال باشند، که ارزشی برای افراد نخواهد داشت.

بنابراین، بهتر است که، همواره نهال زیتون جهت کاشت درون باغچه انتخاب شود، مورد بعدی که باید همواره لحاظ گردد این است که، بعد از خرید نهال زیتون از نهالستان و آوردن آن به محل زندگی، مدتی صبر شود تا نهال موجود بتواند خود را با شرایط آب ‌وهوایی منطقه وقف دهد، نهال قبلاً در یک مکان دیگر با یک درجه حرارت، دما، میزان مشخص نور رشد کرده و برای کاشت درون باغچه، حتماً باید یک تعادل هوایی درون نهال زیتون برقرار شود، تا نهال زیتون بتواند عملکرد مثبتی درون باغچه داشته باشد، دراین ‌صورت، نهال به ‌محض منتقل شدن به زمین، از بین می‌رود.

مرحله بعد این است که، باید یک چاله‌ای به اندازه گلدان نهال، برای آن حفر شود، بعد از حفر چاله، این نهال درون آن گذاشته شده و مقداری خاک و کود حیوانی کنار آن ریخته شود، البته در زمان انتقال نهال به زمین، باید مراقب ریشه‌های نهال باشید، تا در میان ریشه‌ها دچار آسیب نشوند، امروزه به مدد مهندسان و دانش آن ها، نهالی که برای شما فرستاده می‌شود، جزء نهال‌‌های پیوندی زیتون محسوب می‌‌شود، در هنگام کاشت نهال پیوندی زیتون نکته‌ای وجود دارد و نکته‌ی این است که، به ‌هیچ‌ عنوان، محل پیوند، نباید زیر خاک دفن شود، بلکه باید، بالای خاک باشد.

احداث باغ زیتون

قبل از احداث باغ زیتون بهتر است که، از افراد متخصص در این زمینه راهنمایی‌های لازم دریافت شود تا یک کاشت موفقیت آمیز میسر گردد، هنگامی که افراد بدون دانش و آگاهی، اقدام به کاشت نهال زیتون می‌کنند، انتخاب‌های اشتباه می‌تواند پیامد‌های جبران ناپذیری به همراه داشته و سبب متضرر شدن باغدار شود، از این جهت ضرورت دارد، ابتدا یک نیاز سنجی صورت بگیرد، منطقه باغ مورد رصد قرار گرفته و نکاتی مربوط به نوع آب و هوا، نوع خاک، و ارتفاع مشخص از سطح دریا همواره لحاظ گردد، مورد بعدی که در احداث باغ زیتون ضرورت دارد، انتخاب نهال‌های اصلاح شده با هدف باروری و بازدهی بیشتر می‌باشد،همچنین باید نسبت به ابیاری و کوددهی نهال زیتون دانش تخصصی یافت، تمامی این اطلاعات به صورت مشاوره رایگان توسط، متخصصین برتر نهال به باغداران ارایه خواهد شد.

خواص و ویتامین‌های موجود در زیتون

امروزه افراد در سراسر جهان، درون سالادها، غذاها، دسرها، پیش غذاها و دیگر اقسام خوردنی از میوه نهال زیتون استفاده فراوان می‌کنند، با توجه به افزایش آگاهی مردم نسبت ‌به خواص این میوه، همواره و در هر شرایط نسبت به استفاده از زیتون رویکرد مثبتی نشان می‌‌دهند، با توجه به این ‌که، میوه نهال زیتون می‌‌تواند از برخی بیماری‌ها نظیر، بیماری‌های مربوط به استخوان، سرطان‌های مختلف، عفونت‌ها، ورم مفاصل جلوگیری کند.

همچنین باعث تقویت دستگاه گوارش انسان و تسکین ‌دهنده دردهای ناشی از حساسیت‌های آلرژیک شود، همچنین به دلیل خاصیت زیاد در انتقال جریان خون، همواره مورد توجه بوده‌است، درون محصول نهال زیتون مواد مغذی فراوان همراه با ویتامین‌های مفید نظیر آهن، روی، فیبر و ویتامین‌ای وجود دارد.

به‌ علاوه، درون میوه می‌‌توان، ویتامین ب6 ویتامین آ و ویتامین کا را نیز پیدا کرد؛ همین‌ طور چربی این میوه بسیار زیاد بوده و کالری قابل ‌توجهی دارد، با توجه به مطالعات و بررسی‌های صورت ‌گرفته دراین ‌راستا، دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که، زیتون باعث حفظ سلامت قلب شده و اندام‌های آن را تقویت می‌کند، تا بتواند با بیماری‌های مختلف بهتر مقابله کند.

ترکیبات فنولی موجود در میوه نهال زیتون می‌‌تواند، از بروز سرطان‌‌های مختلف جلوگیری کند، همچنین سبب می‌‌شود که، خون انسان در بدن او لخته نگردد، به علاوه، هیدروکسی تیرول موجود درون میوه نهال زیتون، باعث می‌‌شود که، این میوه، دارای قدرت بالایی در کاهش پوکی استخوان باشد

بهترین زیتون جهان

شاید سوال خیلی از افراد این باشد که، بهترین نهال زیتون چه نوع نهالی است، قبل‌ از این ‌که، به این سوال پاسخ داده شود، لازم است که، بدانید هنگام مراجعه به نهالستان برای خرید نهال، یا درخواست غیرحضوری به نهالستان، هدف از خرید نهال دراین‌ میان می‌‌تواند باعث روشن شدن راه برای شناخت بهترین نهال زیتون باشد؛ با توجه به این ‌که، گونه‌های زیتون متنوع می‌‌باشند و هر نوع برای یک کارکرد خاص کاشت می‌شود.

به‌طور مثال، برخی از نهال‌‌ها فقط با هدف فضای سبز شهری کاشته می‌شوند، برخی از نهال‌های زیتون برای محیط ‌زیست و کمک به تمیزی و پاکی هوا کاشته می‌‌شوند، برخی از نهال‌ها صرفاً به زمین منتقل می‌شوند، فقط برای ‌اینکه از آن‌ها جهت روغن گیری استفاده گردد و برخی دیگر نیز برای فرآوری محصول نهال زیتون کاشته می‌شوند، بنابراین، اگر بخواهیم بهترین زیتون جهان را معرفی کنیم؛ نمی‌‌توان با قطعیت، یک نهال را نام برد؛ زیرا هر کدام از این نهال‌‌ها براساس کارکرد خود می‌‌توانند بهترین گونه نهال زیتون به شمار آیند، از نظر باردهی می‌توان گفت نهال زیتون کنسروالیا، نهال زیتون خوراکی و نهال زیتون مانزالیان از ارقام خوب زیتون هستند.

پر سود‌ترین درخت زیتون

پرسودترین درخت زرشک درختی است که، علاوه‌ بر مقاومت، در معرض آفت قرار نگرفتن میوه آن، نزد افراد بیشترین متقاضی را داشته باشد؛ براساس تجربه، مشتریان به زرشک‌های بدون دانه نسبت به زرشک‌های دانه دار تمایل بیشتری دارند، برهمین اساس اگر افراد به کاشت زرشک‌های بدون دانه روی آورند می‌توان بهتر و راحت‌ تر محصول این نهال را به فروش برسانند؛ به غیر از این موارد، پرسودترین درخت زرشک، درختی است که، دارای بیشترین ثمر و بیشترین بازدهی باشد؛ به علاوه بازدهی طولانی‌مدت نداشته باشد، یعنی به این صورت نباشد که، باید سال‌‌های زیادی منتظر باردهی اقتصادی نهال زرشک بود؛ به‌ همین دلیل، رقم‌های اصلاح‌ شده نهال زرشک جزء پرسود ترین‌نوع این نهال محسوب می‌شوند.

زیر درخت زیتون چه بکاریم

کشاورزان عموما به دنبال اسفاده حداکثری از فضای باغ خود هستند؛ به همین دلیل، دنبال نهال‌ها و یا گیاهانی می‌باشند که بتوانند زیر درخت زیتون بکارند، با توجه به نحوه رشد درخت زیتون، امکان کاشت بسیاری از نهال‌ها در زیر آن وجود ندارد، اما می‌توان به کاشت گیاهان دارویی اقدام کرد.

دیرگل ترین نژادهای زیتون چه مزیتی دارند ؟

گل دهی فرایند اساسی در نهال درخت زیتون محسوب می‌‌شود؛ این فرایند باعث شده که نهال زیتون بتواند سال‌‌های طولانی رشد و نمو کرده و باروری داشته باشد، به ‌نحوی که برای انتقال هر نسل نهال زیتون  و عمر آن، گل‌ دهی نقشی اساسی در این مورد دارد، از طریق همین ویژگی گل دادن هست که، یک نهال زیتون می‌‌تواند به بار نشسته و میوه‌های بسیار دهد و هر اندازه که مقدار گل‌‌های زیتون کم زیاد باشد، در حجم بار نهال زیتون تأثیر چشمگیری دارد.

در فصل گل ‌دهی نهال زیتون، می‌‌توان شاهد زیبایی‌های منحصربه‌ فرد این نهال بود؛ زیرا بر روی سبزی برگ‌های نهال زیتون می‌توانیم، گل‌‌های خوشه‌ای به رنگ‌ سفید و دیگر رنگ‌‌ها را نظاره ‌گر باشیم؛ علاوه بر این، بعضی از آن‌ ها، دارای ویژگی‌‌های خاصی می‌‌باشند که، این گل‌‌ها می‌توانند سبب طراوت بخشیدن به یک باغ شوند و غذایی برای زنبور‌های عسل فراهم کنند.

با توجه به موارد گفته ‌شده، گل ‌دهی درخت زیتونف یکی از فرایندهای مهم و اثربخش می‌‌باشد که، باید همواره به آن توجه شود و برای کیفیت گل‌‌ها اقداماتی صورت گیرد؛ و اما دراین ‌میان، برخی از نهال‌‌های زیتون دیرگل و برخی دیگر زود گل می‌باشند که هر کدام از این ‌ها، دارای معایب و مزایایی است که برای نهال زیتون به‌همراه دارد، پایه نهال زیتون در گلدهی زودرس و دیررس این نهال تأثیر چشمگیری دارد؛ بنابراین هنگام کاشت نهال زیتون، باید پایه‌های مؤثر این نهال، همواره مورد توجه قرار گیرد.

زیتون اصلاح شده به چه معناست

هنگامی‌ که نهال زیتون، از حالت معمول و طبیعی خود خارج شود، به آن نهال، زیتون اصلاح‌شده می‌‌گویند؛ منظور از حالت معمول یا حالت طبیعی این است که، نهال زیتون دارای ساختاری اختصاصی از ابتدا بوده، ساختاری که در آن نهال زیتون دیر به بار می‌نشیند و دیر گل می‌‌دهد؛ همین ‌طور از زمان انتقال به خاک، تا زمان رشد کردن و بزرگ شدن، یک مسیر طولانی را پشت سر می‌گذارد؛ همه این موارد باعث می‌‌شود، نهال زیتون، یک فرآیند برداشت و بهره ‌برداری طولانی داشته باشد.

امروزه با استفاده از روش‌‌های مدرن کشاورزی و استفاده از ابزارآلات و ماشین‌آلات پیچیده و آزمایشگاه‌های مجهز، توانستند درون نهال زیتون دخالت‌هایی انجام دهند که این دخالت‌ها به اصلاح شدن نهال زیتون منجر شود، اصلاح شدن نهال زیتون به این صورت است که، در هسته اولیه تغییراتی رخ می‌هد تا نهال بتواند سریع سر از خاک درآورده و در طول یک ‌سال شروع به گل دهی و باردهی کند و کشاورز با خریدن آن نیاز به انتظار طولانی برای کا شت و بهره‌ برداری از میوه نهال زیتون نداشته باشد، به این ‌گونه روش‌های اصلاحی، که سبب افزایش کیفیت نهال زیتون، افزایش مقاومت نهال زیتون در برابر شرایط محیطی نظیر سرما و گرمای طولانی‌ مدت، آفت‌ها و بیماری‌‌های مرسوم نهال زیتون شده و همین ‌طور حجم و مقدار ثمر روی درخت زیتون را چندین برابر می‌کند، نهال زیتون اصلاح‌شده و روش‌های اصلاحی می‌‌گویند.

مزایای احداث باغ زیتون

مزایای احداث باغ زیتون به ‌صورت عمومی و اختصاصی می‌‌باشد؛ به این صورت که، هم می‌‌توان کشور را منتفع کرد و نیازها و تقاضای موجود در جامعه برای محصول زیتون را برآورده نمود و همین ‌که خود باغدار از محل فروش این محصول می‌‌تواند به سود زیادی دست یافته و و به نوعی درآمد برای آن محسوب شود، به ‌همین دلیل، احداث باغ زیتون، می‌‌تواند، مزایای بی‌ شماری برای باغدار و برای اقتصاد کشور داشته باشد.

با توجه به این‌ که، نهال زیتون در مقایسه با دیگر نهال‌‌ها دارای استحکام و مقاومت قابل ‌توجهی بوده و همین طور، عمر طولانی دارد کاشت، داشت و برداشت از این نهال می‌‌تواند به نسل‌های دیگر نیز، انتقال پیدا کرده و یک باغ زیتون به ‌عنوان یک میراث گران ‌بها از افراد برجای بماند.

گاهی باغ زیتون با هدف توسعه نهال‌های مختلف، برای ایجاد فضای سبز تأسیس می‌‌شود و گاهی نیز با هدف پرورش زیتون‌‌های خوراکی، باغ ایجاد می‌‌شود؛ هر دو هدف ایجاد باغ، می‌تواند دارای اهمیت باشد و هر کدام طرف کننده یکی از نیازهای کشور قلمداد شود؛ اما با توجه به بررسی‌های مختلف در کشور ما، می‌توان، متوجه این مورد جدی شد که، اکثر زیتون‌‌هایی که درون باغ‌‌های این منطقه کاشته می‌‌شوند، عموماً خوراکی بوده و برای مصرف به‌ صورت فرآورده و یا در صنعت روغن گیری استفاده می‌شوند، بنابراین اقدام به کاشت گونه‌های متنوع آن‌ها درون باغ می‌کنند، هر باغ زیتون به ‌عنوان یک منبعی با ارزش جهت تأمین منابع اولیه سایر کارخانه‌ها قلمداد می‌شود.

مشخصات یک  نهال خوب زیتون

یک نهال زیتون خوب، دارای مشخصه‌‌هایی به این صورت است که، ریشه آن‌‌ها آسیب ندیده و تقریباً تعداد ریشه‌‌های آن زیاد باشد، ساقه‌های نهال زیتون به ‌صورت مورب و ناهموار نبوده و نهال زیتونی مناسب است که دارای ساقه‌های مستقیم باشد، مورد بعدی که از نشانه‌های برجسته یک نهال زیتون سالم می‌‌باشد به تاج نهال زیتون مربوط می‌شود، تاج آن باید حالت طبیعی داشته باشد.

پوست روی شاخه و تنه اصلی نهال، باید شادابی و جوانی خاص داشته و در زیر آن مقداری اب وجود داشته باشد به این صورت که، با قرار دادن دست بر روی آن، رطوبت خاصی احساس شود، به ‌علاوه، مورد دیگر که می‌تواند نشان‌ دهنده یک نهال زیتون سالم باشد به برگه‌های آن مربوط می‌‌شود، برگ‌ها باید سبز و زیتونی بوده و میان برگ‌های آن، برگ‌‌هایی زرد آفت‌ زده و پوسیده وجود نداشته باشد.

هرگونه زردی یا آفت بر روی برگ نهال، قطعاً آن را در برابر سرایت بیشتر، آسیب‌ پذیر می‌‌کند، علاوه‌ بر فراوانی ریشه‌‌های نهال، باید ریشه‌‌ها مقداری آب داشته باشد که این آب، در اثر وجود رطوبت در آن به وجود می‌‌آید، وجود رطوبت مانع از خراب شدن ریشه‌‌ها و خم شدن و کنده شدن آن‌ها می‌شود، هنگام خرید نهال زیتون باید دقت شود که، هیچ ‌گونه زخمی حتی کوچک بر روی شاخه و برگ این نهال وجود نداشته باشد؛ زیرا، زخم‌‌ها نیز به ‌طور طبیعی باعث وجود آفت‌های مضر خواهند شد، اگر نهال زیتون به ‌صورت پیوندی تکثیر شده، بهتر است از زمان کشت آن یک ‌سال بگذرد، سپس به خرید آن اقدام شود؛ زیرا نهال‌های زیتون کم‌تر از یک ‌سال و بیشتر از یک ‌سال در زمان کاشت درون باغ، نمی‌‌توانند عملکرد مناسبی داشته باشند.

پربارترین نژاد های نهال زیتون

برخی از نژادهای نهال زیتون به طور طبیعی، خود دارای ژنتیک عالی و برای باردهی بسیار مناسب می‌‌باشد اما برخی دیگر از نهال‌های زیتون را با دست‌ کاری درون ساختار آن‌ها، سبب افزایش باردهی بیش ‌از اندازه هر نهال زیتون می‌‌شوند، برخی از رقم‌‌ها مانند نهال زیتون سیاه، نهال زیتون الک، نهال زیتون ماری، نهال زیتون کنسروالیا و نهال زیتون خوراکی جز نهال‌هایی هستند که بیشترین ثمر را در صورت، فراهم بودن شرایط مناسب و یک آب ‌وهوای مدیترانه‌ای می‌‌دهد، دراین ‌میان برخی از نهال‌های زیتون، فقط برای کاشت در فضای سبز مورد استفاده قرار می‌‌گیرند و بازدهی چندانی ندارند، که دربرگیرنده این مورد است، نهال زیتون، دارای تنوع بسیار زیاد می‌‌باشد.

اما آن‌ چه که برای افراد بسیار حائز اهمیت است؛ میوه نهال زیتون است؛ پس همواره سعی می‌‌کنند به کاشت ارقامی بپردازند که، بتوانند از محل فروش آن درآمد کسب کنند و هرچه میزان ثمر یک نهال بیشتر باشد، قطعاً باغدار بیشتر سود برده و منتفع می‌‌شود، نهال زیتون سیاه با یک دخالت کوچک در ساختار آن، بیشترین حجم زیتون سیاه را در بر می‌‌گیرد، کیفیت میوه نهال زیتون سیاه و بزرگی آن همواره مورد توجه باغداران برای کاشت می‌باشد، در اصل میوه نهال زیتون سیاه، رنگی زرشکی بسیار پررنگ دارد؛ به‌ همین دلیل، به آن زیتون سیاه می‌گویند

نوع مطلوب دیگر نهال زیتون، ماری است، نهال زیتون ماری جز با ارزش‌ترین میوه‌‌های نهال محسوب می‌‌شود به این صورت که، بر روی تمام شاخه‌های آن می‌توان با فاصله بسیار کم شاهد میوه‌‌های مختلف نهال زیتون بود، آن ‌چه که حائز اهمیت است، زمان زود نهال زیتون جهت میوه دادن هست؛ البته، این مورد نیز به ویژگی اصلاح‌شده آن برمی‌ گردد و با توجه به دخالت‌‌هایی که در این نوع نهال زیتون صورت‌ گرفته سبب شده که خیلی زود، میوه دهد و حجم میوه‌ی آن نیز فوق‌العاده زیاد باشد، خاصیت دیر گل بودن نهال زیتون ماری به آن کمک کرده تا بتواند مقاومت زیادی داشته و میوه‌ها بر روی درخت تا زمان رسیدن آن‌ها بمانند و میوه‌‌ها دچار ریزش نشوند.

به ‌علاوه، نوع دیگر زیتون که بسیار پربازده می‌‌باشد، زیتون الک است که این زیتون را مرسوم به کشور ترکیه می‌‌دانند، باید عنوان شود که، این زیتون نیز فوق ‌العاده زیتون مقاومی است و می‌تواند سرما را در حد مطلوب تحمل کند.

کدام زیتون ها نیاز به گرده افشانی دارند

زیتون نهالی یک پایه می‌باشد که گل‌های آن در دونوع نر و دو جنسه ایجاد می‌شوند، عمل گرده افشانی نهال زیتون به وسیله باد صورت می‌پذیرد، با توجه به این که، بسیاری از ارقام زیتون خود بارور هستند، اما گرده افشانی می‌تواند به بهبود کیفیت میوه نهال زیتون کمک کرده و باعث تقویت آن شود، از این رو، همواره به باغداران توصیه می‌شود که، از گرده افشانی استفاده کنند.

گرده افشانی علاوه بر بهبود کیفیت میوه، در میزان باردهی نهال زیتون نیز تاثیر گذار می‌باشد و باعث می‌شود که، حجم باردهی آن چندین برابر شود، نهال زیتون آسکولانا در دوران گل دهی، بیشترین حجم گل نر را دارد، اما نهال زیتون کالاماتا و آدرامیتنی، دارای گل‌های کاملی می‌باشند، نسبت و حجم گلدهی کامل نهال زیتون به گل‌های نر این نهال به عواملی نظیر موقعیت رشد، شرایط باردهی نهال، تاج نهال و جهت‌های آن، میزان رطوبت مناسب در خاک وابسته است.

برخی عوامل دیگر نیز بر روی میوه نهال زیتون تأثیرگذار می‌باشد، این عوامل شامل، خودناهماهنگی، درجه حرات،  حیات دانه گرده می‌شود، برای این که در ارتباط با فعالیت و بازدهی باغ‌های مبنی بر تک کشتی بودن مطالبی بیان شود باید گفت که، نهال زیتون پیکوال در برابر دیگر نهال‌های زیتون که استفاده کننده گردزا هستند، کم تر بوده و دلیل این کمتری، خود ناسازگاری یا خود ناهماهنگی نهال زیتون پیکوال است که باید حتما در این ارتباط گرده افشانی رخ دهد.

عموم گرده افشانی برای این نهال زیتون به صورت آزاد انجام می‌شود، عموما برای گرده افشانی نهال زیتون باید گرده افشانی آزاد را برگزید، به طور مثال در پی تحقیقات مختلف برای نهال زیتون رقم دزفول، نهال زیتون شیراز گرده بسیار مناسبی می‌باشد.

بهترین نژاد های زیتون کدام اند؟

نژاد  نهال زیتون و کیفیت ژنتیک آن به عمر و حیات این نهال تأثیر زیادی دارد هر چه تنوع یک نهال بیشتر باشد قطعاً در حیاط این نهال اثرگذار بوده و سبب مقاومت نهال در برابر شرایط مختلف می‌شود این تنوع باعث می‌شود که نهال زیتون بتواند شوری زیاد خاک سرمای منطقه گرمای زیاد و و نور مستقیم خورشید آفات و بیماری‌های گوناگون را تحمل کرده و آسیب نبیند برخی از نژادهای زیتون دارای خواص مخصوص به خود می‌باشند به این صورت که یک نوع نهال زیتون برای کنسروسازی صرفاً کاشته می‌شود که نهال زیتون آرابکینا معروف است ظاهر میوه این نونهال تقریباً کوچک بود و شکل دایره‌ای کشیده دارد رنگ این زیتون نیز‌ای می‌باشد و درجه رنگ قهوه‌ای آن به سمت روشن است.

نوع دیگر نهال نژاد  زیتون میسون نام دارد این نوع نژاد نیز مقاومت بالایی داشته و تا حدودی می‌تواند سرما را تحمل کند رنگ میوه نهال زیرین می‌شوند سبز بود و خواص منحصربه‌فردی دارد برخی از نهال‌های نژادهای دیگر زیتون نیز در تولید کنسرو مورد استفاده قرار می‌گیرند که نام آن زیتون پیچلاین نام دارند زیتون پیچی لین مزه‌ای تند دارد که در پخت‌وپز به‌صورت فراوان به‌کارگرفته می‌شوند البته این نوع زیتون نیز جز نهم نژادهای روغنی محسوب می‌شود نوع دیگر زیتون با نژاد روغنی و خوراکی به نام کنسورالیا است این نژاد برای روغن گیری و خوراکی کاشته می‌شود و برداشت‌های قابل توجهی از باغ این نوع نهال زیتون انجام می‌گیرد.

راهنمای خرید اینترنتی انواع نهال زیتون

با ورود اینترنت به کسب ‌وکارهای مختلف و استفاده نهالستان‌‌ها از آن جهت فروش اینترنتی از طریق سایت‌‌های معتبر، در جهان امروز رویکردها تغییر یافته و فروش اینترنتی نهال به شدت مرسوم گشته است؛ به‌ طوری‌ که، افراد در خانه‌‌های خود در هر نقطه‌ای از کشور نشسته و سفارش نهال مورد نظر خود را از نهالستان مربوط می‌دهند.

در همین زمان، نهالستان نیز سعی می‌ کند، تمام خدمات مورد نیاز را در سریع‌ترین زمان به مشتری رسانده و به آن‌‌ها درجهت انتخاب نهال درست کمک شایسته‌ای کند، برهمین مبنا، می‌‌توان برای خرید اینترنتی نهال زیتون، به سایت‌‌هایی نظیر برترنهال، مراجعه کرد، تا قبل ‌از خرید، مشاوران این نهالستان، اطلاعات کافی و جامع در خصوص نهال زیتون را به باغداران و مشتریان ارائه دهند.

البته باید هنگام تماس و درخواست نهال زیتون، منطقه مورد نظر به اطلاع مشاورین فروش برسد تا آن‌‌ها بدانند که، چه نوع نهال زیتونی مناسب منطقه شما است که آن را برای شما انتخاب و فعالیت‌های ارسال را انجام دهند؛ زیرا، نهال زیتون به صورت‌‌های مختلف وجود دارد و درون نهالستان، نهال زیتون گرمسیری، نهال زیتون سرد سیر و نهال زیتون مناطق معتدل وجود دارد، نهال‌هایی که اگر متناسب با آب ‌وهوای هر منطقه خرید شوند، قطعاً می‌‌توانند سودآوری زیادی برای باغداران این عرصه داشته باشند.

برتر نهال مرکز فروش نهال زیتون

برتر نهال، نهالستانی تخصصی در زمینه فروش نهال‌‌های مختلف می‌‌باشد که در آن، بخش‌های تخصصی در زمینه پرورش نهال زیتون وجود داشته، هر کدام از این نهال‌ها، متناسب با شرایط آب ‌وهوایی مختلف در منطقه‌‌های مورد نظر با دماهای خاص آن مورد بهره ‌برداری قرار می‌‌گیرد.

می‌‌توان هنگام نیاز به نهال زیتون با گرفتن شماره تماس این نهالستان که درون وب ‌سایت آن قرار داده‌ شده، از جزئیات موجود در زمینه خرید نهال، نحوه احداث باغ، نوع خاک، آب ‌وهوای مناسب برای هر گونه رقم نهال زیتون، مقدار ثمردهی و هر سوالی که در ارتباط با نهال زیتون وجود دارد از مشاوران نهالستان برتر نهال پرسیده و تمام مشاوران، آماده پاسخگویی به جزئی‌ترین سؤالات مشتریان و باغداران می‌‌باشند.

گونه‌های نهال زیتون موجود در این نهالستان، متنوع بوده و علاوه‌ بر نهال زیتون خوراکی، نهال‌های زیتون روغنی و نهال‌‌های زیتون مناسب برای کاشت در فضای سبز نیز در این نهالستان مورد پرورش قرار گرفته است، کیفیت این نهال‌ها تضمین شده می‌‌باشند و زیر نظر مهندسین خبره و برترین متدها و روش‌های کشاورزی روز دنیا، انجام گرفته ‌اند.

مقاومت نهال‌‌های موجود برتر نهال، در برابر آفت‌‌ها و بیماری‌‌های خاص مورد آزمایش قرار گرفته، می‌توان گفت، بیشترین مقاومت را در برابر شرایط محیطی و آفت‌ها و بیماری‌‌های گوناگون نهال‌های زیتون دارد، بنابراین، پیشنهاد می‌شود، هنگام نیاز به خرید نهال زیتون، به نهالستان برتر نهال توجه شده، این نهالستان امکان خرید را علاوه ‌بر حضوری به‌ صورت غیرحضوری نیز برای مشتریان خود فراهم کرده‌ ست؛ به این صورت که، مشتریان در هر کجای کشور که باشند در صورت نیاز به هرگونه نهال مناسب با آب‌وهوا خود، چه نهال‌های گرمسیری و چه نهال‌های سردسیری می‌‌توانند، به برتر نهال تقاضا داده و این مرکز در سریع‌ترین زمان ممکن، نهال‌‌ها را به دست خریداران درنهایت سلامت کامل می‌‌رساند.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال