در صورتی که قصد احداث باغات آلو را در منطقه خود دارید باید به موارد بسیاری توجه کنید تا باغی آباد و درختانی پر ثمر و سالم داشته باشید. در غیر این صورت تمام سرمایه شما به اصلاح رایج دود خواهد شد؛ پس بهتر است تمامی نکاتی را که در ادامه برایتان توضیح میدهیم را در نظر بگیرید.
میدانید یکی از نکاتی که باعث ایجاد تغییرات اساسی در آب و هوا، میزان بارش و شرایط آبی و خاکی یک منطقه میشود، میزان ارتفاع آن منطقه از سطح دریا میباشد، این عامل مهم به گونهای عمل میکند که گاها تعیین کننده نوع درختی است که باید در آن منطقه کاشته شود و اصطلاحا میزان سازگاری را تعیین میکند.
بنا به تحقیقات کارشناسان کشاورزی این میزان (میزان ارتفاع مطلوب از سطح دریا) برای نهال آلو بسته به نوع گونه و نژاد متغییر است؛ مثلا برای نهال آلو بخارا این میزان در حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متر است و یا برای نهال آلو شابلون ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ متر خواهد بود
در نظر داشته باشید که برخی ارقام نهال آلو وجود دارند که هیچ گونه واکنشی نسبت به تغییرات ارتفاع از سطح دریا ندارند، در واقع این ارقام برایشان تفاوتی ندارد که در چه ارتفاعی کاشته شوند. شاید برایتان این سوال ایجاد شود که میزان ارتفاع از سطح دریا چگونه میتواند بر میزان بارش و یا شرایط آب و هوایی و یا حتی فرآیند رشد و باردهی درخت تاثیر گذار باشد؟
در پاسخ به این سوال میتوان گفت که هرچه میزان ارتفاع یک منطقه از سطح دریا کمتر باشد، میزان بارش سالیانه و در پی آن میزان رطوبت نسبی منطقه بیشتر خواهد بود. این امر برای گونههای زود گل نوعی مزیت محسوب میشود و بالعکس هرچه میزان ارتفاع منطقه از سطح دریا بیشتر باشد، منطقه سردسیری تر و مناسب برای گونههای دیر گل است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!