یکی از مواد غذایی بسیار با ارزش و پر خاصیت که بایستی در سبد غذایی افراد به صورت روزانه قرار بگیرد میوهها هستند زیرا میوهها دارای خواص بی شماری برای سلامتی بدن و حتی درمان برخی بیماریها هستند و این خواص بی شمار میوهها موجب افزایش سطح سلامتی افراد گشته و افزایش کیفیت زندگی را به دنبال خواهد داشت و در مقابل این خواص مضرات بسیار ناچیزی خواهند داشت که با مصرف صحیح میتوان این مضرات را نیز نادیده گرفت.
میدانیم که هر میوهای خواص منحصر به فرد خویش را دارد و در این میان به عنوان یکی از پر خاصیتترین میوهها میتوان به آلو اشاره نمود، آلو یکی از میوههای بسیار خوشمزه و پر طرفدار فصل تابستان است که دارای خواص و فواید فراوان و بی نظیری برای انسان است و دارای مصارف گوناگونی است این میوه با ارزش و پر از خواص هم به صورت تازه و هم به صورت پخته شده و یا خشک شده مورد استفاده قرار میگیرد، که خواص میوهی خشک آن با میوه تازه تفاوت زیادی نخواهد داشت از این رو با توجه به اینکه میتوان آلو را خشک نمود پس این میوه میتواند در تمام فصول سال در دسترس همگان باشد.
آلو یکی از لذیذترین میوههای فصل بهار و تابستان است که دارای انواع و ارقام بسیار گوناگون و مختلف و متنوعی است به طوری که گفته میشود بیش از 2000 گونه آلو در سراسر جهان شناخته شده و کشت میگردد و مورد بهره برداری قرار میگیرد.
این میوه محبوب با میوههایی مانند زرد آلو و شلیل در خانواده گل سرخیان قرار دارد و دارای اشکال گرد و یا کشیده، رنگ زرد تا سبز و قرمز و طعمهایی بسیار متفاوت از شیرین تا ترش و ملس است.
به دلیل وجود انواع ویتامینها و عناصر مختلف خواص بسیار زیادی را برای آلو بر شمردهاند که در این مقاله به برخی از مهمترین خواص بی شمار این میوه خواهیم پرداخت.
یکی از معضلات و مشکلاتی که امروزه به دلیل زندگی ماشینی و کم تحرکی گریبان گیر افراد شده است بیماری یبوست و به عبارتی نا توانی سیستم گوارش در انجام صحیح عمل دفع است و یکی از میوههای بسیار پر کاربرد برای درمان یبوست آلو است.
آلو سرشار از فیبر است که یکی از ترکیبات موثر برای رفع یبوست است همچنین این میوه دارای ترکیباتی همچون پلی فنولها است که این ترکیبات دارای اثر ملینی هستند و موجب بهبود عمل دفع میشوند، همچنین کارتنوئیدهای موجود در میوهی آلو موجب تحریک عمل هضم در دستگاه گوارش میشود بنابراین موجب بهبود و تسهیل عمل دفع در افرادی که مشکل دارند خواهد شد.
بنابراین اگر از بیماری یبوست رنج میبرید مصرف منظم انواع مختلف آلو چه به صورت تازه و یا خشک شده را در برنامه روزانه خود قرار دهید و از تاثیرات فوق العاده آن بر بدن خویش لذت ببرید.
بیشتر بخوانید : آشنایی با 6 ارقام سردسیری نهال آلو
یکی از خواص چشم گیر و خیره کننده میوه آلو کمک به جلوگیری از ایجاد دیابت و همچنین درمان این بیماری است میدانیم که آلو سرشار از ترکیبات بیو اکتیوی همچون سوربیتول، اسید کوینیک، پتاسیم و مس است و نقش ترکیبات بیو اکتیو در جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت بر کسی پوشیده نیست.
آلو دارای مقادیر زیادی فیبر است فیبر میتواند سرعت جذب انواع مختلف کربوهیدرات در بدن را کاهش دهد و از این جهت نیز مانع از افزایش قند خون و ابتلا به بیماری دیابت گردد، از سوی دیگر مصرف آلو به صورت روزانه سطح هورمونی که سطح قند خون در بدن را تنظیم میکند به نام سرم آدیپونکتین را افزایش میدهد و از این طریق نیز بر تنظیم قند خون و جلوگیری از ایجاد دیابت و حتی درمان آن نیز تاثیر میگذارد.
پیشتر بیان کردیم که آلو دارای فیبر زیادی است که همین فیبر موجب بهبود عمل دفع شده و موجب کاهش یبوست و یا جلوگیری از ابتلا به یبوست میشود بنابراین برای درمان بیماری سرطان روده و همچنین جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بسیار کارساز است.
همچنین ترکیباتی همچون کلروژنیک اسید و نئوکلروژنیک اسید در درمان و از بین بردن سلولهای سرطانی بسیار موثر هستند و آلو یکی از میوههایی که مقادیر قابل توجهی از این دو ترکیب معجزه گر دارا است بنابراین مصرف آلو در از بین بردن سلولهای سرطانی میتواند بسیار مثمر ثمر باشد.
امروزه به دلیل مصرف غذاهای فست فودی و شور سطح فشار خون افراد بسیار افزایش یافته که این فشار خون بالا یکی از عوامل ایجاد بیماری قلب و عروقی است که مطالعات مختلف نشان داده است که مصرف روزانه آلو سطح فشار خون را کاهش داده و موجب بهبود عملکرد قلب میشود.
از سوی دیگر مصرف آلو موجب کاهش میزان کلسترول مضر بدن میشود و یکی از دلایل ایجاد بیماری بیماریهای قلب و عروق افزایش سطح کلسترول افراد است که آلو از این طریق نیز موجب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
یکی از شایعترین بیماریها به ویژه در بین زنان و البته پس از یائسگی پوکی استخوان است که با کوچکترین ضربه شکسته و فرد را دچار مشکلات متعددی میکند، از آنجا آلو دارای مقادیر قابل ملاحظهای ویتامین kاست و نقش این ویتامین در بهبود تعادل کلسیم در بدن بر کسی پوشیده نیست و ماده معدنی کلسیم برای سلامت استخوان بسیار ضروری و مهم است از این رو مصرف آلو موجب بهبود سطح کلسیم و در نتیجه افزایش سلامت استخوان میشود و از اثرات پوکی استخوان ممانعت میکند.
البته لازم به ذکر است که میزان ویتامین k در میوهی خشک آلو نسبت به میوه تازه بسیار بیشتر است بنابراین توصیه میشود که زنان پس از دوران یائسگی مصرف آلوی خشک شده را برای جلوگیری از ابتلا و یا پیشرفت بیماری پوکی استخوان در مصرف روزانه خود بگنجانند.
نقش بی نظیر آنتی اکسیدانها در حفظ و البته افزایش سلامت بدن بر کسی پوشیده نیست این ترکیبات با تاثیر بر فعالیت رادیکالهای آزاد موجب بهبود و افزایش سطح سلامت بدن میشوند و از اثرات مخرب رادیکالهای آزاد بر بدن ممانعت میکنند.
و بایستی گفت آلو یکی از میوههایی که دارای مقادیر زیادی ترکیبات مختلف آنتی اکسیدانی است به طوری که میزان آنتی اکسیدان موجود در میوه آلو حدود دو برابر برخی میوهها مانند هلو و شلیل است و آنتی اکسیدانها نقشهای مختلفی در بدن دارند از جمله افزایس قدرت سیستم ایمنی بدن، افزایش سلامت و شادابی پوست، افزایش درخشندگی مو مقابله با سرطان برخی از اثرات مصرف ترکیبات مختلف آنتی اکسیدانی است.
یکی از میوههایی که تاثیرات شگرفی بر پوست دارد آلو است زیرا این میوه دارای ترکیباتی مانند آنتی اکسیدان و سایر مواد مغذی و ویتامینهاست و برای حفظ سلامت و شادابی پوست بسیار مفید و کاربردی است.
مصرف آلو باعث کاهش التهاب پوستی و ایجاد و جوش و آکنه بروی پوست به ویژه پوست صورت میشود از این رو موجب افزایش زیبایی و درخشندگی پوست میشود همچنین این میوه موجب جلوگیری از ایجاد عوارض پیری مانند ایجاد چروک میشود و برخی منابع عنوان میکنند که آلو موجب کلاژن سازی و افزایش سطح این ماده در بدن شده و برای داشتن پوستی زیبا و صاف بسیار مفید همچنین موجب بهبود زخم و نیز از بین رفتن جای زخم و اسکار بروی پوست میشود.
به دلیل همین خواص بی نظیر آلو در افزایش سلامت و شادابی پوست کاربرد این میوه در ساخت لوازم زیبایی پوست بسیار افزایش یافته است و از عصاره انواع مختلف آلو در ساخت کرمهای زیبایی، ترمیم کننده و جوان کننده استفاده میکنند.
خواص بی نظی آلو که موجب کاهش وزن میشود شامل وجود فیبر زیاد، انرژی زیاد، کم کالری بودن و دیر هضم بودن است و تمام این موارد برای کاهش وزن بسیار پرکاربرد زیرا با مصرف آلو بخاطر وجود فیبر زیاد و نیز دیر هضمی فرد مصرف کننده دیرتر احساس گرسنگی میکند و همین امر سبب کاهش مصرف غذا و تنقلات شده و موجب کاهش وزن میگردد.
کلام آخر
میوههای مختلف مصارف مختلف و فواید مختلف و گوناگونی دارند و بهتر است که این مواد غذایی ارزشمند را در سبد غذایی روزانه خود قرار دهیم تا از فواید بی شمار آنها بهره مند شویم، یکی از میوههایی که دارای خواص بی نظیر و فراوانی است میوه آلو است که طرفداران زیادی نیز دارد و دارای بازار فروش زیادی نیز هست.
از این رو یکی از زمینههای سرمایه گذاری در حیطه باغداری کشت درخت آلو است که باغداران و کشاورزان زیادی نیز مشتاق به فعالیت در این حیطه هستند، از این رو برای احداث باغ آلو و خرید نهال آلو باید نهالستانی را انتخاب کنید که دارای مجوزهای لازم باشد و نهال ضمانت دار به شما ارائه کند .
بنابراین برای تهیه نهال از هر مکانی که به فروش نهال میپردازد و ممکن است نهال بی کیفیت به شما ارائه کند نهال خود تهیه ننمایید تا در آینده در اثر خرید نهال نا مناسب و نا سالم و بی شناسنامه دچار زیان و خسران نگردید.
همچنین برای استعلام قیمت نهال آلو میتوانید به صورت آنلاین از سایتهای نهالستانهای معتبر استفاده کنید و قیمت انواع مختلف نهال آلو را بدون نیاز به مراجعه حضوری به نهاستانها مشاهده نمایید و بهترین نهال آلو را با ضمانت نامه و لیبل سلامت خریداری کنید.
مقالات مرتبط
نظرات کاربران