صفرتا 100 آبیاری نهال گل محمدی + سیستم آبیاری مناسب

صفرتا 100 آبیاری نهال گل محمدی + سیستم آبیاری مناسب

آبیاری فاکتور بسیار مهمی در رشد و باردهی نهال گل محمدی است، باغدارانی که اقدام به احداث باغ گل محمدی می کنند دوست دارند که بدانند اصول آبیاری گل محمدی به چه صورت است؟ دور آبیاری، میزان آبیاری و شیوه ی صحیح آبیاری به نهال گل محمدی چگونه باید باشد تا از گلدهی حداکثری نهال گل محمدی بهره مند شوند، در این مقاله به بررسی آبیاری اصولی نهال گل محمدی خواهیم پرداخت.

میزان آبیاری گل محمدی

نهال گل محمدی معمولا در مناطقی کاشته می شود که از متوسط بارندگی خوبی در طول سال برخوردار هستند و از این رو برخی از ارقام گل محمدی که تحمل نسبی بالایی به خشکی و کم آبی داشته باشند را می توان به صورت دیم کاشت، اما به طور کلی نهال گل محمدی به ویژه در طول فصل رشد به خاک مرطوب مدام احتیاج دارد، دقت داشته باشید بیان می شود خاک مرطوب نه خاک خیس و نه خاک غرقاب، بنابراین رعایت اعتدال در حجم آبیاری و دور آبیاری در باغات گل محمدی آبی اهمیت بسیار زیادی دارد، در ادامه به بررسی زمان، میزان و شیوه ی صحیح آبیاری گل محمدی را به شما آموزش خواهیم داد.

آبیاری گل محمدی

میزان آبیاری گل محمدی شامل فاکتورهای دور آبیاری و حجم آبیاری به نهال گل محمدی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که باید در نظر گرفته شود:

  1. شرایط آب هوایی گل محمدی

شرایط آب و هوایی گل محمدی تاثیر زیادی بر تعیین میزان نیاز آبی نهال گل محمدی دارد چرا که در شرایط آب و هوای گرم و یا سرد و خشک قطعا نیاز آبی نهال گل محمدی بیشتر از شرایط مرطوب و معتدل خواهد بود، بنابراین در تعیین میزان نیاز آبی نهال گل محمدی در درجه ی اول باید شرایط آب و هوای منطقه را در نظر گرفت.

  1. سن گل محمدی

قطعا نهال تازه کاشته شده ی گل محمدی مانند هر نهال تاره کاشته شده ی دیگری نیاز بیشتری به آب آبیاری دارد تا در محل جدید بتواند به سرعت و به خوبی مستقر شود اما با افزایش سن گل محمدی می توان دور آبیاری را افزایش داد بدون اینکه مشکلی در باردهی و سلامت نهال پیش بیاید، به منظور تعیین دور آبیاری می توانید در سالهای اول با فرو بردن انگشت خود در عمق سه سانتی متری بافت خاک زمان آبیاری را تعیین کنید، هر گاه در این عمق خاک خشک شد آبیاری را انجام دهید.

  1. تاثیر بافت خاک

تاثیر بافت خاک در تعیین نیاز آبی گل محمدی زیاد است چرا که در بافت خاک شنی و سبک آب به سرعت زهکش می شود و از دسترس خارج می شود و در بافت خاک رسی و سنگین هم آب به سختی نفوذ کرده . در لایه های رویی در اثر تبخیر به سرعت از دسترس خارج می شود بنابراین نیاز آبی بوته های گل محمدی در خاک سنگین و سبک هر دو بیشتر خواهد بود.

به طور کلی بوته ی گل محمدی به خاک لومی با زهکش عالی نیاز دارد و در واقع بیان می شود که گل محمدی به خاک مرطوب و زهکش دار نیاز دارد، یعنی بافت خاکی که به سرعت خشک نشود و البته آب را برای مدت زمان طولانی پای بوته نگه ندارد.

بیشتر بخوانید: کوددهی گل محمدی

  1. تاثیر میزان نور

تاثیر میزان نور در محلی که بوته های گل محمدی کشته شده اند می تواند در تعیین نیاز آبی نهال گل محمدی زیاد باشد، به طور کلی توصیه می شود بوته ی گل محمدی را در منطقه ای بکارید که در عصر ها سایه خوبی داشته باشد، نور کافی تا عصر و سایه در عصر می تواند به افزایش ماندگاری و کیفیت گل محمدی کمک کرده و از طرفی نیاز آبی نهال گل محمدی را نیز کاهش می دهد.

دور آبیاری گل محمدی

همانطور که پیش تر نیز بیان شد دور آبیاری گل محمدی را باید با توجه به متغیر های بافت خاک، فصل، سن نهال، شرایط آب و هوایی و میزان نور تعیین کنید و بنابراین بهتر است با دریافت مشاوره از مشاوران فروش نهال گل محمدی دور آبیاری را بر اساس این فاکتورها از همان زمان ابتدای تاسیس باغ تعیین کنید.

دور آبیاری نهال گل محمدی در ماه های ابتدایی کاشت قطعا کوتاهتر بوده و به مرور زمان با استقرار بهتر نهال و عمیق تر شدن ریشه ها می توان دور آبیاری را افزایش داد، توجه داشته باشید که افزایش دور آبیاری باید به مرور و با توجه به نیاز نهال گل محمدی افزایش پیدا کند و افزایش ناگهانی دور آبیاری می تواند باعث خشک شدن نهال تازه کاشته شده شود.

میزان آبیاری نهال گل محمدی

نکته ی دیگری که باید در تعیین دور آبیاری نهال ل محمدی به آن توجه داشته باشید میزان نیاز نهال به آبیاری است که بخشی از این میزان نیاز ژنتیکی بوده و به رقم گل محمدی بر می گردد، به عنوان مثال نهال گل محمدی دیم به دلیل نیاز آبی کمتر و تحمل بالاتری که به خشکی و کم آبی دارد می تواند دور آبیاری طولانی تری داشته باشد، بنابراین در زمان خرید نهال گل محمدی به این موضوع توجه داشته باشید.

بهترین سیستم آبیاری گل محمدی

تعیین بهترین سیستم آبیاری مناسب برای نهال گل محمدی می تواند تاثیر بسزایی در کیفیت و راندمان تولید گل محمدی داشته باشد، بر اساس نوع آبیاری نهال گل محمدی باغات به دو دسته ی دیم و آبی تقسیم بندی می شوند، به طور کلی در بسیاری از مناطق مرتفع که از متوسط بارندگی بالاتری در طول سال برخوردار هستند احداث باغات گل محمدی به صورت دیم انجام می شود، مانند لاله زار در استان کرمان که به واسطه ی بارندگی بالاتر احداث باغ بادام گل محمدی رواج بالایی دارد.

در احداث باغ گل محمدی به صورت دیم البته باید نکات اصولی در احداث باغ دیم را در نظر گرفت مانند سیستم جمع آوری و انتقال آب باران و یا ذخیره سازی آب باران و تمهیداتی برای کاهش هدر رفت سطحی اب مانند مالچ پاشی، با این اقدامات از تنش آبی نهال گل محمدی و تاثیر زیاد آن بر کاهش کیفیت گل محمدی جلوگیری خواهد شد.

بهترین سیستم آبیاری گل محمدی

اما در برخی دیگر از مناطق که متوسط بارندگی سالانه کمتر از 300 تا 400 میلیمتر در سال باشد باغ گل محمدی باید به صورت آبی احداث شود، اما سیستم آبیاری که در این مناطق پیاده سازی می شود باید با تمرکز بر کاهش اتلاف منابع آب و در عین حال افزایش راندمان و کیفیت تولید باشد، بهترین سیستم آبیاری در این مناطق مانند مناطق گرمسیر سیستم آبیاری قطره ای خواهد بود.

استفاده از سیستم آبیاری قطره ای در باغات گل محمدی علاوه بر کاهش خطر ابتلای نهال به بیماریهای ریشه ای و طوقه می تواند سبب صرفه جویی در منابع آب شده و در عین حال هیچ کاهشی در میزان تولید و یا کیفیت تولید گل محمدی ایجاد نخواهد شد.

کلام آخر

آب اساسی ترین نیاز طبیعی هر موجود زنده ای بوده و در مورد درختان و گیاهان نیز این موضوع صدق می کند، توجه به رفع نیاز آبی گیاهان مانند نهال گل محمدی تاثیر بسیار زیادی می تواند بر رشد و راندمان تولید آنها داشته باشد، اما توجه به آبیاری به معنای انتخاب سیستم آبیاری صحیح، دور آبیاری و میزان آبیاری متناسب با نیاز نهال گل محمدی خواهد بود و همانطور که می دانید میزان نیاز آبی ارقام مختلف گل محمدی به صورت ژنتیکی نیز متفاوت است، برای اطلاع از قیمت نهال گل محمدی در ارقام دیم و آبی و دریافت مشاوره در زمینه ی آبیاری صحیح نهال گل محمدی با استفاده از لینکهای ارتباطیب ذکر شده با ما در تماس باشید.

 

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال