هرس نهال گل محمدی :نحوه هرس گل محمدی + زمان دقیق

هرس نهال گل محمدی :نحوه هرس گل محمدی + زمان دقیق

آیا در رابطه با هرس و شیوه ی انجام هرس در باغ گل محمدی آگاهی کامل دارید؟ چنانچه صاحب باغ گل محمدی هستید باید بدانید که هرس نهال گل محمدی به صورت درست و اصولی اهمیت زیادی در رشد و باردهی و البته سلامت بوته های شما دارد و ما در این مقاله شما را با جزئیات اهمیت این عملیات باغبانی و نحوه ی اصولی انجام آن آشنا خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.

اهمیت هرس گل محمدی

همانطور که پیش تر بین شد اهمیت هرس گل محمدی زیاد است و تاثیر زیادی بر سلامت و رشد و باردهی بوته ی گل محمدی دارد و از این رو اهمیت بسیار بالایی دارد، در ادامه دلایل اهمیت هرس و نقش آن در سلامت و باردهی نهال گل محمدی را ذکر خواهیم کرد.

  • نقش هرس در افزایش سلامت بوته ی گل محمدی:

هرس شاخه های آلوده به آفت و یا شاخه های مرده و بیمار که به رنگ قهوه ای در آمده اند و سوزاندن آنها تاثیر زیادی بر سلامت نهال گل محمدی خواهد داشت و بنابراین با انجام هرس این شاخه ها می توانید از اپیدمی آفات و بیماریها در باغ خود جلوگیری کنید.

تاثیر دیگری که هرس در کنترل آفات و بیماریها دار این است که برخی از آفات و بیماریها با افزایش روطبت در شاخ و برگ بوته ها افزایش پیدا می کنند و نور رسانی بیشتر و تهویه ی بیشتر که با انجام هرس امکان پذیر می شود می تواند باعث خشک شدن هر چه سریعتر برگ و شاخه های گل محمدی شده و مانع از افزایش خسارت و یا حتی مانع از ابتلای نهال گل محمدی به آفات و بیماریهای مختلف شود.

نحوه هرس گل محمدی

  • نقش هرس در افزایش راندمان و کیفیت تولید گل:

افزایش راندمان و کیفیت تولید گل در باغ گل محمدی از اهداف مهم باغداران خواهد بود، برای این منظور استفاده از عملیات باغبانی هرس نقش بسزایی دارد، هرس شاخه های اضافه در طول فصل می تواند منجر به غذا رسانی و آب رسانی بهتر به شاخه های گل دهنده شده و بنابراین با رسیدن عناصر غذایی بیشتر به گلهای در حال تولید کیفیت و عطر گلها افزایش پیدا می کند.

هرس شاخه های گل محمدی در طول فصل همچنین می تواند بوته ی گل محمدی را به تولید گل بیشتر تحریک کند و از این رو تاثیر بسیار زیادی می تواند در راندمان تولید گل داشته باشد، علاوه بر این دو مورد کاهش خسارت آفات و بیماریها با هرس شاخه های آفت زده و بیمار نیز می تواند بر افزایش راندمان تولید موثر باشد.

  • نقش هرس در برداشت موفق گل:

اهمیت دیگری که هرس گل محمدی دارد نقشی است که در انجام عملیان باغبانی برداشت گل دارد، گل سرخیان مانند گل رز و گل محمدی تمایل زیادی به متراکم شدن شاخ و برگهای خود دارند و از این رو تولید شاخ و برگهای اضافه در بوته عملیات برداشت را با دشواری رو به رو می کند، از این رو باغداران با انجام هرس و خلوت کردن بوته می توانند برداشت راحت تر و سریعتری داشته باشند.

در نظر داشته باشید که آفتاب خوردن به گلها کاهش شدیدی در عطر گل خواهد داشت و باغداران عملیات برداشت را باید به سرعت و در صبح زود انجام دهند، اهمیت این موضوع به قدری است که ساعت تحویل گل به کارخانجات گلاب گیری در قیمت گل موثر است، بنابرین باغداران باید سرعت برداشت را افزایش دهند اما افزایش سرعت در بوته های با تراکم زیاد شاخ و برگ قطعا امکان پذیر نیست.

زمان دقیق هرس گل محمدی

پس از بیان اهمیت هرس در باغ گل محمدی باید به بررسی زمان دقیق هرس گل محمدی و شیوه ی درست انجام هرس بپردازیم.

در رابطه با زمان انجام هرس باید بدانید که زمان هرس با توجه به شرایط اقلیمی مختلف و ارقام مختلف، متفاوت خواهد بود، بنابراین شاید بد نباشد که در زمان احداث باغ گل محمدی با دریافت مشاوره از مشاوران فروش نهال گل محمدی آپدیت اطلاعات هرس در مورد شرایط اقلیمی و البته نوع رقم گل محمدی که انتخاب می کنید را دریافت کنید.

به طور کلی صرف نظر از شرایط اقلیمی و نوع رقم هرس گل محمدی باید به گونه ی زیر باشد:

  • هرس نهال تازه کاشته شده:

به طور کلی هرس تازه کاشته شده نهال گل محمدی با هرس سر برداری در زمان کاشت نهال و در سال دوم در اواسط تابستان از ارتفاع 50 سانتی متری از کف زمین و در اواخر زمستان سال دوم و پس از گذر از سرمای آخر در زمستان از ارتفاع 75 سانتی متری امکان پذیر خواهد بود و بنابراین سه مرتبه سربرداری می تواند فرم کلی را در بوته ایجاد کند.

  • هرس ابتدای فصل:

پس از کاشت نهال و گذر از هرس سربرداری برای تربیت و فرم دهی، هرس ابتدای فصل  هر ساله پس از گذر از سرمای زمستان و پیش از باز شدن جوانه ها روی بوته های گل محمدی ضروری است، توصیه می شود هر ساله در این زمان 15 سانتی متر از سر همه ی شاخه ها هرس شود.

  • هرس در اواسط فصل:

هرس بعدی که باید انجام گیرد هرس در اواسط فصل است که با توجه به نوع رقم و شیوه ی گلدهی باید شاخه های گل دهنده ی قدیمی را به منظور تحریگ در تولید گل جدید هرس کرد، هرس این شاخه ها همچنین می تواند عملیات برداشت را ساده تر کرده و کیفیت تولید گل را نیز افزایش دهد.

زمان هرس گل محمدی

  • هرس کنترل کننده:

در هرس کنترل کننده هرس شاخه های آلوده به بیماری و یا آفت در مراحل اولیه ی آلودگی می تواند باغداران را از سم پاشی بی نیاز کند اما توجه نکردن به افزایش شدت آفت و یا بیماری در باغ و هرس نکردن در ادامه باعث می شود که باغداران علاوه بر هرس به سم پاشی نیز نیاز داشته باشند.

برای این منظور شاخه های تغییر رنگ داده، ضعیف و بیمار را هرس کرده و علاوه بر حذف بیمارگر و یا آفت با کمک به تقویت بوته به کنترل آفت و یا بیماری در باغ کمک کنید.

روش صحیح هرس گل محمدی:

هرس عملیات مهم باغبانی در باغ گل محمدی به شمار می رود که توصیه می شود اطلاعات لازم در این زمینه را قبل از اقدام به خرید نهال گل محمدی در دست داشته باشید تا از هیچ یک از مراحل مهم هرس در باغ خود مانند هرس تربیتی و سربرداری در زمان کاشت نهال جا نمانید اما انجام روش صحیح هرس گل محمدی نیازمند اقدامات بهداشتی است که رعایت نکردن آنها می توند خطر اپیدمی بیماری و آفات را در پی داشته باشد.

  • استفاده از ابزار هرس استریل:

توصیه می شود دو ست ابزار هرس در اختیار داشته باشید و پس از هرس هر بوته اولی را در ظرف مایع استریل کننده مانند آب وایتکس قرار داده و از ست دیگر برای هرس بوته ی بعدی استفاده کنید، این به این دلیل است که بسیاری از بیماریها و آفات می توانند با ابزار هرس آلوده از بوته ی آلوده به سالم منتقل شوند.

  • سم پاشی پس از هرس:

هرس روی شاخه ها زخم ایجاد کرده و در صورت که پس از هرس بارندگی رخ دهد امکان انتقال و سرایت بیماریها بین بوته ها افزایش پیدا می کند، برای جلوگیری از این موضوع سم پاشی با اکسی کلرور مس پس از هرس توصیه می شود.

  • انهدام شاخه های هرس شده:

توصیه می شود از شاخه های هرس شده برای تکثیر استفاده نکنید مگر اینکه به صورت علمی و کاملا کارشناسی شده از سلامت شاخه ها اطمینان داشته باشید، بنابراین بهترین کار پس از هرس سوزاندن شاخه های هرس شده است به ویژه اگر شاخه به دلیل درگیری با آفت و یا بیماری هرس شده باشند.

کلام آخر

یکی از دلایل اختلاف در قیمت نهال گل محمدی اختلاف در راندمان تولید گل است اما باید در نظر داشته باشید که هیچ رقم گل محمدی نمی تواند راندمان بالایی داشته باشد اگر هرس درست و اصولی روی آن انجام نشود، در بسیاری از باغات گل محمدی قدیمی هرس هر 5 تا 6 سال یکبار انجام می شود و بنابراین هیچ گاه از تمام ظرفیت ژنتیکی نهال گل محمدی خود در تولید گل بهره نبرده اند وحتی خود از این موضوع آگاه نبوده اند.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

یک پاسخ به “هرس نهال گل محمدی :نحوه هرس گل محمدی + زمان دقیق”

  1. محمد گفت:

    سلام
    ممنون مطالب خوبی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال