زمان دقیق و طلایی سمپاشی درخت سیب

زمان دقیق و طلایی سمپاشی درخت سیب

یک یک کشاورز برای اینکه بتوانند به موفقیت کافی در احداث باغ تجاری سیب برسد و تناژ تولیدی سالیانه خود را افزایش دهد بدون اینکه فرایند سال آوری اتفاق بیفتد، باید نسبت به نگهداری و مراقبت از باغ درختان سیب علم و دانش کافی را کسب کند، کشاورزانی که نمی‌توانند و قادر نیستند خود را با علم و دانش روز کشاورزی وقف دهند، می‌توانند از مراکز معتبر و مجوز دار برای این کار کمک بخواهند.

مشاوران نهالستان‌های تولید کننده بدون هیچ گونه چشم داشت و دریافت هزینه‌ای به دنبال ارائه مشاوره تخصصی و کمک به کشاورزان هستند تا آنها با کمترین هزینه ممکن از درختان باغ سیب نگهداری و مراقبت کنند، یکی از روتین‌های مراقبتی که بسیار مهم بوده برنامه دقیق و طلایی برای سمپاشی باغات سیب است، در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات لازم و کافی را در این مورد به شما بدهیم.

زمان دقیق و طلایی سمپاشی درخت سیب

سمپاشی درخت سیب

خوشبختانه امروزه با روی کار آمدن نهالستان‌های مجوزدار انواع نهال سیب سردسیری و گرمسیری بومی و وارداتی عرضه می‌شوند که با مناطق مختلف کشور سازگاری بالایی دارد، همچنین ژنوتیپ آنها به گونه‌ای بوده که سیستم دفاعی قوی در برابر آفات و بیماری‌هایی باکتریایی و قارچی دارند،  البته فراموش نکنید سمپاشی باغات سیب تنها یک قسمت از روتین مراقبت و نگهداری از این درختان بوده و شما در ادامه می‌توانید در سایت برتر نهال اطلاعات تخصصی و علمی در مورد آبیاری، کوددهی، هرس و نحوه تکثیر این درختان به دست بیاورید.

برای اینکه بتوانید یک برنامه علمی برای سمپاشی باغ سیب به دست بیاورید با توجه به اکوسیستم منطقه خود زمان دقیق خواب و زمان دقیق رشد درخت سیب را بررسی کنید، چون آفات و  عامل بیماری درخت سیب کاملا همزمان با بیدار شدن درخت سیب فعالیت خود را آغاز کرده و با آغاز فصل سرما و به خواب زمستانی فرو رفته و به صورت خاکزی عمر خود را سپری می‌کنند.

برخی از سمپاشی‌ها با توجه به منطقه برای تمامی باغات سیب یکسان است، یعنی کارشناسان گیاهپزشکی آفت و عامل بیماریزایی که در یک منطقه شیوع پیدا کرده است را شناسایی کرده و یک دوره سمپاشی برای آنها در نظر می‌گیرند تا کشاورزان از آن پیروی کرده و طبق این برنامه ریزی از آفت زدگی درختان سیب جلوگیری کنند، مهمترین زمان سمپاشی برای باغات سیب عبارتند از:

  1. دوره اول: فصل خواب این بازه زمانی معمولاً در اواخر زمستان یا اوایل بهار است، با توجه به دیررس یا زودرس بودن بهار منطقه باید مشخص شود،  ولی قبل از جوانه زدن شکوفه ها سمپاشی درخت یا استریل خاک را انجام می‌دهند.
  2. دوره دوم: مرحله اول فصل رشد همزمان با شکفتن جوانه ها و مرحله دوم فصل رشد بعد از ریزش گلبرگ‌های شکوفه در نظر گرفته اند.
  3. دوره سوم: فندقی شدن میوه، این دوره با توجه به جثه میوه مشخص می‌شود وقتی تقسیمات سلولی انجام شد و میوه به مرحله فندقی رسید، یکی از دوره های سمپاشی را انجام می‌دهند.

البته توجه داشته باشید اکثر مهندسین کشاورزی توصیه می‌کنند تا کشاورزان باغ سیب را در فصل زمستان به صورت چالکود مغذی کنند، مغذی کردن درخت سیب در فصل زمستان باعث می‌شود سیستم دفاعی آن در فصل بهار قوی‌تر عمل کرده و نیاز باغدار را به نهاده‌ها و سموم کاهش دهد، قبل از استفاده از هر گونه آفت کش و سموم سعی کنید دستورالعمل آن را به طور کامل یاد گرفته و سپس استفاده کنید، به این نکته هم توجه داشته باشید که به هیچ عنوان هیچ ماده شیمیایی را با یکدیگر مخلوط نکنید مگر اینکه مجوز آن بر روی بسته شیمیایی ثبت شده باشد.

بیشتر بخوانید : طلایی ترین زمان سمپاشی باغات میوه که شاید ندانید! 

زمان دقیق و طلایی سمپاشی درخت سیب

با انواع سموم آشنا شوید: 

در ادامه سعی می‌کنیم برخی از سموم را برای شما معرفی کنیم که جهت استفاده از بیماری و آفات مختلف از آنها استفاده می شود:

روغن‌ امولسیون‌

از انواع آفات  مخربی که بسیاری از کشاورزان را مورد تهدید قرار می‌دهد و کیفیت میوه تولیدی آنها را تحت تاثیر منفی قرار داده است، می‌توان به مگس سفید، شته، کنه شپشک و پسیل اشاره کرد، بیماری باکتریایی لکه سیاه، بیماری قارچی سفیدک پودری و کپک دودی  محصول سالیانه درختان سیب را تحت تاثیر منفی قرار داده و کیفیت و کمیت میوه سیب را کاهش دهد، روغن امولسیون شده برای پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت این آفات و بیماری‌ها بسیار مناسب بوده به شرطی که به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. بهترین زمان برای استفاده از روغن امولسیون قبل و بعد از شکوفه دهی درختان است، چون در این زمان لاروها از پوسته بیرون آمده و سیستم دفاعی خود را از دست داده و با سمپاشی کشاورزان به راحتی از بین می‌روند، توجه داشته باشید قبل از شکسته شدن پوسته ها به هیچ عنوان سم پاشی را انجام ندهید چون پوسته آنها مانع از تاثیر سموم و آفت کش خواهد شد.
  2. میزان حساسیت درختان سیب را بر حسب نژاد شان نسبت به این سم سنجیده و سپس از آن استفاده کنید.
  3. دمای کمتر از صفر درجه به هیچ عنوان سم پاشی را انجام ندهید.
  4. زمان خشکسالی درخت و یا دمای زیاد هوا از این سم استفاده نکنید.

صابون محلول‌ پاشی

از دیگر سمومی که برای موارد بالا  همچنین فلس‌های نرم و کنه عنکبوتی می‌توان استفاده کرد صابون محلول پاشی است، این سم چون حالت شیمیایی چندان زیادی ندارد و ضرری به درخت سیب وارد نمی‌کند می‌توانید هر هفته یک بار روتین محلول صابون پاشی را تا زمان برداشت انجام دهید،

سم مخصوص کنه‌ برای درختان سیب

آفت کنه یکی از آفاتی است که تاثیر خیلی زیادی در باغات سیب دارد، سم مخصوص کنه نه تنها برای از بین بردن این آفت بلکه برای نابودی تمام آفاتی که در بالا ذکر شد نیز تاثیر زیادی دارد، نکات اصولی در استفاده از این سم عبارتند از:

  • معمولاً بعد از ریختن شکوفه ها و در مرحله تقسیم سلولی میوه از این سم استفاده می کنند.
  • زمانی که اولین بار متوجه وجود این آفات در باغ سیب شدید اولین دوره سمپاشی را آغاز کرده و با فاصله هفت روزه سمپاشی را ادامه دهید تا به طور کامل از بین بروند.
  • قبل از مصرف این سم حتماً با مشاوران گیاه پزشکی و مهندسین کشاورزی مشاوره لازم را داشته باشید.

زمان دقیق و طلایی سمپاشی درخت سیب

اسپری قارچ‌کش

البته درختان سیب همیشه با آفات مواجه نیستند برخی از عامل قارچی وجود دارند که باعث بیماری درختان سیب شده و در طولانی مدت مرگ تدریجی این درختان را به همراه دارد، اسپری قارچ کش برای از بین بردن و کنترل بیماری‌هایی از جمله زنگ سیب، پوسیدگی ریشه سیاه، لکه سیاه و بوتریتیس به کار می رود.

کلام آخر

همانطور که مشخص است باغات سیب دستخوش آفات و بیماری باکتریایی زیادی است و کشاورزان با شناختن این بیماری و علائم اولیه آنها می‌توانند تا حد زیادی باغ سیب را در امان نگه دارند، در مرحله اول توصیه می‌شود با کود دهی مناسب تغذیه درختان سیب را به خوبی انجام دهند تا سیستم دفاعی آنها را قوی تر کنند، مرحله دوم روتین سمپاشی ساده‌ای که برای هر باغ میوه توصیه می‌شود را انجام دهند، در مرحله سوم نیست آبیاری باغات سیب توجه داشته باشند آبیاری بیش از اندازه و خشکسالی طولانی مدت باعث افت زدگی و بیماری باغ سیب می‌شود.

با وجود اقدامات پیشگیرانه اگر باغ شما آلوده شده حتماً با مهندسین کشاورزی در تماس باشید، تا آنها به طور کامل نحوه سمپاشی را به شما آموزش دهند، مراکز معتبری مانند برتر نهال علاوه بر تکثیر و فروش نهال میوه مشاوره تخصصی خود را به صورت رایگان و بدون دریافت هزینه انجام می‌دهد شما می‌توانید با تماس مستقیم با کارشناسان این نهالستان مشکلات باغداری خود را از آنها بپرسید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال