راهنمای کاشت نهال گل محمدی

راهنمای کاشت نهال گل محمدی

چنانچه بخواهید از باردهی و کیفیت تولید گل در باغ گل محمدی خود حداکثر استفاده را ببرید به شما توصیه می شود اصول باغدرای را از همان زمان کاشت نهال رعایت کنید، کاشت نهال تنها به معنای حفر چاله و قرار دادن نهال در چاله نیست بلکه همین کار ساده نیز اصول مهم و علمی دارد که آگاهی از آنها و به کار بردن آنها می تواند به افزایش راندمان و کیفیت تولید در سالهای بهره برداری کمک کند.

راهنمای کاشت نهال گل محمدی

اصول کاشت نهال گل محمدی:

اصول کاشت نهال باید قبل از اقدام به خرید نهال آغاز شده و تا زمان کاشت ادامه داشته باشد، برای آگاهی از این اصول می توانید از مشاوره و راهنمایی های مشاوران فروش نهال گل محمدی بهره ببرید اما توصیه می شود برای تکمیل اطلاعات خود اصول زیر را به خاطر داشته باشید.

  • آنالیز خاک پیش از کاشت نهال:

انجام آزمایش آنالیز خاک پیش از خرید نهال گل محمدی و کاشت نهال باید انجام گیرد، انجام این آزمایش با هدف داشتن آگاهی در رابطه با بافت خاک، اسیدیته ی خاک و میزان عناصر غذایی و ماده ی آلی موجود در خاک انجام می شود، با داشتن اطلاعات در این موارد می توانید شرایط فیزیکی خاک را حتی الامکان تا زمان کاشت نهال اصلاح نمایید.

در نظر داشته باشید که خاک لومی با اسیدیته ی خنثی و میزان کافی از هوموس و مواد آلی و مواد غذایی مکفی برای کاشت نهال گل محمدی بسیار مناسب است، بنابراین در صورتی که خاک زمین موردنظر شما با شرایط ایده آل مغایرت داشته باشد باید سعی کنید این مغایرتها را اصلاح نمایید.

  • آماده سازی زمین برای کاشت نهال:

در بخش آنالیز آزمایش تجزیه ی خاک دریافتید که هر گونه مغایرت در شرایط ایده آل می تواند در بهره برداری و کیفیت گل تولید در آینده تاثیر گذار باشد، بنابراین در مرحله ی آماده سازی زمین برای کاشت نهال گاهی اوقات ممکن است که خاک زمین مورد نظر شما نیاز به اصلاح داشته باشد، به عنوان مثال در زمینهایی که خاک شنی دارند رس و در زمینهای که خاک رسی دارند خاک با بافت سبک و کود دامی پوسیده اضافه می شود.

در خاک هایی که اسیدیته در شرایط قلیایی باشد اسیدهای کشاورزی مجاز و در خاکهایی که اسیدی باشند به میزان مناسب آهک استفاده می شود و بنابراین شرایط اسیدیته ی خاک باید قبل از کاشت نهال گل محمدی اصلاح شود.

علاوه بر این موارد اصلاح میزان مواد و عناصر غذایی موجود در خاک نیز باید متناسب با نیاز نهال گل سرخ باشد، در نظر داشته باشید که کات نهال گل محمدی در زمین فقیر و کود ندادن به میزان مناسب می توان شروع در گل دهی نهال را با تاخیر مواجه سازد حتی اگر نهال گل محمدی زود بازده را برای احداث باغ خود انتخاب کرده باشید.

  • حفر چاله:

یکی دیگر از اقداماتی که باید در زمان آماده سازی زمین برای کاشت انجام داد حفر چاله برای کاشت نهال است، در درجه ی اول باید به زمان حفر چاله دقت داشته باشید، توصیه می شود که در مناطق پر باران و یا پر باد چاله ها را نزدیک به زمان کاشت نهال حفر کنید تا ریزشهای جوی و یا وزش باد نتواند بر عمق و اندازه ی چاله تاثیر بگذارد.

نکته ی دومی که باید در زمان کاشت نهال در نظر داشته باشید عمق چاله برای کاشت نهال گل محمدی است، چاله ی عمیق و یا چاله ی کوچک هر دو به یک اندازه می تواند سبب کاهش در رشد و تاخیر در گل دهی شود، توصیه می شود چاله ای با عمق 45 تا 50 سانتی متر حفر کنید.

این عمق چاله به ریشه های نهال گل محمدی فضای کافی برای رشد را خواهد داد و از طرفی زهکش مناسب برای زهکش شدن آب آبیاری را فراهم خواهد کرد، فراموش نکنید که ریشه ی نهال گل محمدی از خاک خیس بیزار است اما علاقه ی زیادی به خاک مرطوب دارد و این شرایط تنها در خاک زهکش دار و البته در چاله ی کاشت با عمق مناسب ایجاد می شود.

نکته ی نهایی که باید در زمان حفر چاله در نظر داشته باشید فاصله ی چاله ها از یکدیگر است، فاصله ی کم مانع از عبور و مرور راحت کارگران در باغ و دشواری در عملیات برداشت، سایه اندازی بوته ها بر هم، افزایش رطوبت در شاخ و برگ بوته های گل محمدی و در نهایت افزایش شیوع آفات و بیماریها در باغ گل محمدی خواهد شد.

در نظر گرفتن فاصله ی زیاد نیز علاوه بر اینکه امکان بهره برداری حداکثری از امکانات مورد استفاده را کم می کند سبب آفتابسوختگی بوته های گل محمدی در اوقات گرم روز خواهد شد، بنابراین توصیه می شود با توجه به رقم انتخابی و میزان هرسی که دربرنامه ی باغبانی خود دارید فاصله ی مناسب را بین چاله ها در نظر بگیرید، به طور کلی در نظر گرفتن فاصله ی دو تا دو و نیم متر مناسب خواهد بود.

راهنمای کاشت نهال گل محمدی

  • کاشت نهال:

در زمان کاشت نهال مخلوط کود دامی پوسیده و کود شیمیایی در صورت نیاز را آماده کنید، آماده سازی کود و تشخیص نوع کود و مقدار آن باید بر اساس آنالیز آزمایش تجزیه ی خاک صورت پذیرد، علاوه بر آماده سازی کود باید مقداری مخلوط پرالیناژ که حاوی آب، خاک رس و سموم قارچ کش است را آماده کرده و در کنار خود داشته باشید.

  • در زمان کاشت باید چند اقدام مهم روی نهال گل محمدی انجام دهید:

اول: هرس ریشه های آسیب دیده و بیمار و هرس شاخه های شکسته و آسیب دیده

دوم: پرالیناژ نهال با فرو بردن ریشه و طوقه ی نهال گل محمدی در محلول پرالیناژ

سوم: قرار دادن نهال درون چاله کاشت و ریختن خاک نرم دورن چاله و در لایه ی آخر در زمان پر کردن چاله خاک را با مخلوط کودی که آماده کرده اید مخلوط کرده و درون چاله بریزید.

چهارم: هرس سر برداری به منظور فرم دهی به بوته ی گل محمدی در سالهای آینده

پنجم: در صورتی که نهال در منطقه ی باد خیز کاشته شده و بادشکن اطراف باغ وجود ندارد باید حتما نهال را با قیم در زمین محکم کنید، انتهای قیم را درون چاله ی کاشت نهال قرار داده و در صورت نیاز در چند قسمت نهال را به قیم با ریسمان یا پارچه ببندید.

کلام آخر:

قیمت نهال گل محمدی در ارقام مختلف با توجه به کیفیت گل و میزان گل دهی در واحد هکتار و البته با توجه به میزان مقاومت نسبت به شرایط خشکی و کم آبی متفاوت خواهد بود، بنابراین در زمان خرید نهال به ویزگیهای مهم نهال مانند میزان باردهی و میزان مقاومت و تحمل در برابر آفات و بیماریها و شرایط کم آبی و خشکی توجه داشته و برای احداث باغ خود از مشاوران و متخصصان ماهر و با تجربه کمک بگیرید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال