علف های هرز: معایب وجود علف هرز در باغ

علف های هرز: معایب وجود علف هرز در باغ

علفهای هرز از جمله آفات مزاحم در باغات میوه هستند که خلاصی از آنها می تواند کمک زیادی به عمرکرد باغات کند، در این مقاله ضمن بررسی مضرات وجود علفهای هرز در باغات به بررسی راه های خلاصی از شر آنها خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید

معایب علف های هرز

بسیاری با خود گمان می کنند که درختان میوه چون مانند گیاهان علفی به طور مستقیم درگیر علفهای هرز نمی شوند پس وجود این علفها در باغ میوه ضرری نداشته و حتی به کنترل آنها فکر هم نمی کنند، معایب علف های هرز بسیار است و ممکن است باردهی هر درخت و نهال را تحت تاثیر قرار دهند. چه بسیارند باغات میوه ای که با ورود به آنها با علفهای هرز کوتاه و بلند زیادی رو به رو می شویم و باغداران توجهی به آنها نمی کنند، در این بخش به منظور آگاه سازی آن دسته از باغدارانی که به اهیمت این موضوع واقف نیستند دلایل اهمیت کنترل علفهای هرز در باغ را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • رقابت غذایی:

بسیاری از کودها و ترکیبات غذایی که برای درختان مورد استفاده قرار می گیرد در همان اعماق اولیه خاک و در دسترس ریشه ی علفهای هرز بوده و علفهای هرز می توانند خیلی سریعتر از ریشه ی درختان عناصر غذایی را جذب کنند و بنابراین این رقابت غذایی در نهایت منجر به ضعف درختان باغ شما خواهد شد.

  • رقابت در دریافت منابع آب:

در صورتی که از سیستم آبیاری سطحی در باغ خود استفاده کنید قطعا ریشه ی علفهای هرز در مسیر بخش زیادی از حجم و سرعت آب را دریافت کرده و در نهایت حجم آب مورد نیاز درختان به آنها نخواهد رسید.

معایب علف های هرز

  • محل زمستان گذران آفات و بیماریهای گیاهی:

بسیاری از آفات و بیماریهای گیاهی پس از خزان درختان روی زمین افتاده و لای برگ و میوه های ریخته و یا در میان شاخ و برگ علفهای هرز زمستان را سپری می کنند، این آفات و بیماریها در بهار و با جوانه زدن دوباره ی درختان مجددا روی درختان آمده و ایجاد خسارت می کنند.

موضوع با اهمیت در اینمورد این است که جمعیت آفات و بیماریهای زمستان گذران در باغات با علفهای هرز سال به سال افزایش پیدا کرده و سرانجام منجر به طغیان آن آفت و یا بیماری خاص در باغ خواهد شد، آفاتی مانند کنه تارعنکبوتی و شته ها از جمله آفاتی هستند که به این شیوه زمستان را سپری کرده و در بهار آلودگی خود را در باغ با قدرت بیشتری آغاز می کنند.

روشهای ورود علفهای هر به باغات:

با توجه به اهمیت وجود علفهای هرز یکی از راه های کنترل آنها ممانعت از ورود آنها به باغ خواهد بود و برای ممانعت از ورود آنها به باغ باید راه های ورود آنها را به خوبی بشناسیم، در این بخش مسیرهای ورود علفهای هرز را مورد بررسی قرار می دهیم.

  • باد:

باد می تواند بخش بزرگی از بذور علفهای هرز را از مناطق دیگر به باغ شما بیاورد و در این مورد ورود علفهای هرز به باغ اجتناب ناپذیر خواهد بود.

  • کفش و لباس کارگران:

کارگران در زمان تردد در باغات پز ار علف هرز می توانند بذور آنها را با کفش و لباس خود به باغ منتقل کنند، در این مورد باغداران می توانند با کنترل عبور و مرور کارگران خود به باغات دیگر ورود علف هرز به باغ خود را کنترل کنند.

  • جانوران و پرندگان:

انتقال بذر علف هرز با بدن و پرهای پرندگان نیز امری اجتناب ناپذیر در باغات به شمار می رود.

  • کودهای نپوسیده ی دامی:

دام یعنی گوسفند، گاو و مرغ از گیاهان که می تواند شامل علفهای هرز باشد تغذیه می کنند و در صورت نپوسیده بودن کود دامی می تواند حاوی حجم زیادی از بذور علفهای هرز باشد، در این مورد باغداران کافی است تنها از کودهای کاملا پوسیده ی دامی استفاده کنند تا در آنها بذور علفهای هرز به طور کامل از بین رفته باشد.

  • آب آبیاری:

استفاده از سیستم آبیاری سطحی این ریسک را به همراه دارد که همراه با خود و در مسیر رسیدن به باغ بذور علفهای هرز را به باغ بیاورد و در کل باغ پراکنده کند، بنابراین استفاده نکردن از سیستم آبیاری سطحی راهی برای جلوگیری از ورود علف هر ز به باغ شما خواهد بود.

روش های کنترل علف هرز

حال که به اهمیت موضوع کنترل علفهای هرز در باغ پی بردید، در این بخش بهترین و موثرترین روش های کنترل علف  هرز در باغات میوه را شرح خواهیم داد:

  • کنترل علفهای هرز قبل از احداث باغ:

قبل از اینکه به خرید نهال اقدام کنید توصیه می شود زمینی را که برای احداث باغ در نظر دارید عاری از علفهای هرز کنید، در این راه می توانید از شخم زدن و یا تیلر زدن استفاده کرده و با زیر و رو کردن خاک علفهای هرز را از بین ببرید، دقت داشته باشید که علفهای هرز بیرون آمده از خاک را جمع آوری کرده و بسوزانید تا بذر آنها مجددا در باغ پخش نشود.

کنترل علف های هرز

  • استفاده از آبیاری قطره ای:

در زمان احداث باغ در نظر داشته باشید که برای جلوگیری و پرهیز از مشکل علفهای هرز از سیستم آبیاری سطحی در باغ خود استفاده نکنید، با این کار بیش از نیمی از مشکل علفهای هرز در سالهای آتی را حل خواهید کرد.

  • وجین کردن:

روش وجین کردن علفهای هرز در باغات کوچک و یا باغچه ها موثر بوده و با کمی صرف زمان می توانید علفهای هرز را در باغ خود وجین کنید.

  • دقت در کود دهی به درختان:

راه دیگر برای کنترل علفهای هرز در باغ دقت در پاشیدن کود است، در زمان کود دهی به درختان سعی کنید از پاشیدن کود در نقاط غیر هدف جلوگیری کنید تا در سایر قسمتهای باغ با مشکل رشد علفهای هرز رو به رو نشوید.

  • خاکورزی:

در صورت رشد علفهای هرز در لا به لای درختان می توانید با استفاده از تیلر علفهای هرز را از ریشه درآورید و آنها را جمع آوری کنید.

  • کاشت گیاهان پوششی:

اشتباه نکنید گیاهان پوششی مانند علفهای هرز عمل نکرده و با درختان شما رقابت غذایی ندارند، گیاهانی از خانواده ی بقولات که می توانند به تثبیت ازت کمک کرده و در نهایت با برگشتن به خاک به عنوان کود سبز حتی عناصر غذایی بیشتری را به خاک اضافه خواهند کرد.

  • مالچ پاشی:

مالچ پاشی سبب جلوگیری از ورود نور به زمینهای اطراف درخت شده و علاوه بر جلوگیری از تبخیر آب و هدر رفت آن مانع از رشد علفهای هرز خواهد شد، برای مالچ پاشی در باغات انواع مالچهای آلی مانند روزنامه ، مقوا و کارتن و مالچهای غیر آلی به صورت ورقها و یا دانه های پلاستیکی و یا مواد نفتی در دسترس باغداران هستند، البته پیشنهاد می شود در رابطه با استفاده از مالچها و انواع آنها، مزایا و معایب استفاده از آنها مقالات مرتبط با مالچ پاشی را مطالعه کرده و یا از مشاوران فروش نهال در رابطه با بهترین نوع مالچ به منظور کنترل علفهای هرز اطلاعات کامل را دریافت نمایید.

مالچ پاشی علف های هرز

  • علف کشها:

استفاده از علف کشها در باغات باید با دقت انجام شود، علف کشها برای علفهای هرز پهن برگ و باریک برگ در انواع مختلف وجود دارند که برای کنترل علفهای هرز باید نوع مناسب را در زمان مناسب مورد استفاده قرار دهید، عدم دقت کافی در پاشش علف کش می تواند منجر به ریزش برگ درختان میوه شود.

کلام آخر:

با توجه به اهمیت کنترل علفهای هرز باغداران می توانند با تکیه بر روشهای ذکر شده در این مقاله این مهم را انجام دهند اما در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی در رابطه با موضوع خاص علفهای هرز در باغ خود نیاز به دریافت مشاوره داشتید می توانید با مشاوران ما در تماس باشید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال