معرفی برنامه کاربردی کوددهی باغ‌های انگور

معرفی برنامه کاربردی کوددهی باغ‌های انگور

برنامه کود دهی برای باغات انگور چگونه است؟

مطمئنا یکی از اهداف کشاورزان رشد سریع و قدرتمند درختان میوه است هر چه رشد آنها سرعت بیشتری داشته و باروری خود را زودتر آغاز کرده و کشاورز سریعتر به درآمد مناسب خواهد رسید، گاهی برخی از درختان مستثنا هستند، آنها برای رشد سریع و قدرتمند احتیاج به کود طبیعی یا شیمیایی ندارند، مانند درخت انگور که ریشه زایی بسیار قوی داشته و ریشه‌ها بعد از چند سال می‌توانند به عمق زمین هجوم برده و عناصر مغذی را جذب کنند، با اینحال مهندسین کشاورزی در باغات حرفه ای و مدرن توصیه می‌کنند از کوددهی مناسبی استفاده کنید، با ما همراه باشید تا کودهای مناسب برای باغات انگور را برای شما معرفی کنیم.

کوددهی باغات انگور

ویژگی درخت انگور برای مشخص کردن نوع کود مصرفی

در علم گیاه پزشکی بارها تاکید شده است قبل از مصرف کود برای مغذی کردن خاک بستر درخت انگور، حتما دو شرط و ویژگی‌ عمومی را در نظر داشته باشید:

  1. ابتدا نژاد انگور انتخاب شده را مطالعه کرده و اطلاعات کاملی بدست بیاورید.
  2. سپس آنالیز خاک را انجام دهید، معمولاً در آنالیز خاک تم  ام عناصر مورد نیاز درخت انگور  را بررسی کرده و درصد آن را کاملا دقیق ثبت می کنند.

به طور معمول برای درخت انگور از کودهای سبک استفاده می کنند، مخصوصا اگر انگور نهال انگور بر پایه قلمه و اصلاح شده تکثیر شود، میرانغ کوددهی کاهش پیدا می‌کند، با توجه به ژنتیکی درخت انگور معمولا از کود  NPK به صورت 10-10-10  استفاده می‌کند چون در این کود عناصر سه گانه با یکدیگر کاملا متناسب بوده و تعادل بین آنها رعایت شده و با مصرف آن درخت انگور به راحت مغزی می‌شود، عناصر مغذی مورد نیاز انگور عبارتند از:

  • فسفر
  • پتاسیم
  • نیتروژن

ولی دلیل اصلی نیاز کم درخت انگور به کود چیست؟ درخت انگور علاوه بر اینکه ریشه زایی بسیار گرمی دارد و برای آن بسیار گسترده است و باعث می شود با دریافت نور خورشید عملیات فتوسنتز را به طور کامل انجام دهد، البته برای افزایش قدرت درخت انگور برای تولید برگ پهن و با کیفیت از کود 10-10-10 استفاده می‌کنند.

 

 

نام عنصر وظایف
فسفر فسفر موجود در کود به ریشه زایی درخت انگور کمک کرده و باعث می‌شود تا رشد قدرتمندی را تجربه کند، ریشه قویتر  باشد جذب مواد غذایی قندی رطوبت، عناصر میکرو و ماکرو با کیفیت بیشتری انجام خواهد شد
نیتروژن مهمترین وظیفه نیتروژن در کود 10-10-10 کمک به درخت برای تولید و رشد سریع تر است.
پتاسیم وظیفه اصلی پتاسیم در کود 10-10-10 ارتقای سیستم دفاعی درخت انگور است، بنابراین در اوایل فصل پاییز استفاده می‌کنند تا بتواند سرمای فصل زمستان و بیماری مربوط به آن را تحمل کند.

 

بهترین زمان کوددهی برای درخت انگور چه زمانی است؟

درختان انگور زود بازده هستند و اکثر آنها در همان سال اول کاشت باروری خود را شروع می‌کنند، چهار یا پنج سال بعد نیز باردهی اقتصادی درخت انگور آغاز می شود، برای کمک به رشد بهتر درخت انگور بهتر است کشاورزی زمان مناسب کود دهی این درخت را به خوبی فرا بگیرد، استفاده از کود در زمان نامناسب نه تنها مزایای مثبتی ندارد، بلکه تبعات منفی و غیر قابل جبران نیز به همراه خواهد داشت.

کودهای که به صورت سطحی استفاده می‌شود به شکل گرد و با فاصله ۳۰ سانتی متر از قطر درخت می‌ریزند، رعایت کردن فاصله باعث می‌شود تا ریشه درخت انگور به خاطر کود دریافتی نسوزد، کودی که روی خاک است به مرور و با گذشت زمان حل شده و به عمق زمین جذب می‌شوند، هیچ مشکلی نیز برای ریشه درخت ایجاد نمی‌کند، اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار بر حسب اکوسیستم منطقه و گرمای هوا ۲۰ الی  ۳۰ روز قبل از شکوفه زدن درخت انگور از کود تقویت کننده استفاده می‌کنند.

در طول رشد درختان از کود محلول با روش محلول پاشی استفاده می‌کنند، بعد از برداشت میوه انگور و اوایل فصل پاییز بهتر است است کود پتاسیم جهت ارتقاء سیستم دفاعی درخت انگور خریداری کنند، البته کشاورز باید خاک بستر باغ را برای کود دهی صحیح آماده سازی کند، تاثیر کود زمانی مناسب است که ph خاک متناسب با ویژگی درخت انگور باشد، بهترین ph برای رشد درخت انگور ۵ تا ۶ واحد است، برای آگاهی از از ph  تنها با استفاده از یک دستگاه ph سنح  به راحتی می‌توانید میزان آلکالین و اسیدیته بودن خاک را بسنجید.

کوددهی باغات انگور

استفاده از روی و منیزیم برای کمک به رشد سریع درخت انگور

علاوه بر عنصر فسفر، پتاسیم و نیتروژن همچنین بررسی ph خون باید کشاورزان میزان روی و منیزیم موجود در خاک را نیز بررسی کنند، برای تامین منیزیم خاکی که با داران می توانند به ازای هر ۱۰ متر مربع ۵۰۰ گرم نمک استفاده کنم البته باز هم تاکید می‌شود قبل از مصرف هرگونه کود و مکمل شیمیایی با مهندسین کشاورزی در ارتباط باشید تا آنها به طور کامل شما را راهنمایی کنند.

کمبود عنصر روی در خاک باعث می‌شود تا فرایند گرده افشانی درخت انگور با مشکل روبرو شود معمولاً جهت هورمون سازی بهتر درخت انگور توصیه می شود از عنصر روی در فرایند کود دهی استفاده کنید، زمان مناسب برای استفاده عنصر روی  یک هفته قبل از شکوفه دهی درخت انگور است، البته بهترین روش برای عنصر روی محلول پاشی است.

روش های رایج برای کوددهی

برای انجام فرایند کود دهی باید از روش‌های به خصوصی استفاده کرد، کشاورزان باید با روش‌های کوددهی درخت انگور آشنایی داشته باسند تا بتوانند این عملیات را با کیفیت بهتری انجام دهند، زمانی یک باغدار می‌تواند نتیجه خوبی از کود دهی باغ انگور به دست بیاورد که علاوه بر استفاده در زمان مناسب روش مناسب کود دهی را نیز اعمال کند:

  1. کود پاشی سطحی: در مطالب بالا توضیح دادیم، در این روش کود جامد را به صورت دایره و با فاصله از تنه درخت به سطح زمین می‌ریزند.
  2. محلول پاشی: معمولاً زمان رشد میوه ها از محلول پاشی استفاده می کنند، باغدار در مناسب کوددرا برای تهیه کود محلول رعایت کنند.
  3. کود مایع: در این روش مقداری معینی از کود را با آب مخلوط کرده و همراه با آبیاری به درختان کودرسانی می‌کنند.
  4. چالکود: معمولاً در فصل زمستان استفاده میشود کودی که در فصل زمستان استفاده می‌شود بسیار ضعیف و درصد آن پایین است.

کوددهی باغات انگور

 کلام آخر

کاملا مشخص است فرآیند کوددهی تاثیر زیادی بر روی عملکرد درخت انگور دارد، با اینکه کشاورزان با خرید نهال انگور و اصلاح شده از باروری باغات خود مطمئن هستند، ولی یاد کردن اصول و استاندارد کوددهی باعث می‌شود تا از قوی بودن سیستم دفاعی درخت و باروری آن اطمینان داشته باشند، البته کشاورزان برای دریافت مشاوره رایگان در این زمینه می توانند با کارشناسان نهالستان‌ها تماس بگیرند.

نهالستان‌هایی که سابقه ای طولانی در زمینه تکثیر و فروش نهال انگور دارند، مانند سایت برتر نهال، علاوه بر فروش نهال انگور با گارانتی آماده ارائه خدمات و مشاوره دهی تخصصی به کشاورزان هستند، همچنین باغداران جهت استعلام قیمت نهال انگور می‌توانند به سایت اینترنتی این نهالستان مراجعه کنند.

 

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال