مزایای کشمش و بررسی انواع رقم انگور برای تولید کشمش

مزایای کشمش و بررسی انواع رقم انگور برای تولید کشمش

یکی از فرآورده های بسیار محبوب درخت انگور کشمش است، کشمش که در بین مردم به عنوان یک تنقلات افزایش دهنده ی هوش شناخته می شود طرفداران زیادی داشته و از کودک تا افراد مسن از آن استفاده می کنند، در این مقاله ضمن بررسی تاثیرات مثبت کشمش بر سلامتی افراد ارقامی از انگور که برای تولید و تهیه ی کشمش مناسب تر هستند را به باغداران عزیز معرفی خواهیم کرد.

مزایای کشمش و بررسی انواع رقم انگور برای تولید کشمش

مزایای مصرف کشمش برای سلامتی:

کشمش و یا انگور خشک شده مزیتهای بسیاری برای سلامتی دارد که در زیر به برخی از مهمترین مزیتهای آن خواهیم پرداخت:

  • کاهش بیماریهای قلبی عروقی:

انگور یکی از میوه های دارای پتاسیم بسیار بالا بوده که علاوه بر کمک به کاهش فشار خون در جلوگیری از انسداد رگها نیز موثر بوده و بنابراین با این دو تاثیر بسیار مهم بر سلامت قلب و عروق به کاهش بیماریهای قلبی و عروقی مانند فشار خون بالا و حملات قلبی کمک می کند.

  • کاهش کم خونی:

کشمش دارای آهن بالایی بوده و بنابراین در درمان کم خونی ناشی از فقر آهن بسیار موثر خواهد بود، مصرف کشمش به کودکان و بزرگسالانی که از کمبود آهن رنج می برند بسیار توصیه می شود، مصرف این ماده ی غذایی در هنگام صبح به تامین آهن بدن کمک می کند اما باید در نظر داشته باشید چنانچه این ماده ی غذایی را به منظور تامین آهن خون مصرف می کنید قبل و بعد از آن به مدت نیم ساعت لبنیات و چای نباید مصرف شود تا آهن آن بتواند جذب شود.

  • تصفیه خون با کشمش:

خون ما در بدن به طور مدام می چرخد و مواد سمی و زائد را از سلولها جمع آوری کرده و برای تصفیه به کلیه و کبد می فرستد، مصرف کشمشی که برای چند ساعت خیس خورده باشد به تصفیه ی خون به کمک کبد و کلیه ها آمده و در این امر به آنها کمک می کند و بنابراین از ایجاد سنگ در کلیه و یا صفرا جلوگیری خواهد کرد.

  • سلامت روده:

کشمش دارای فیبر بالایی است و مصرف آن به جلوگیری از ابتلا به یبوستهای مزمن کمک خواهد کرد، کشمش در سلامت روده و جلوگیری از سرطان روده که می تواند در اثر یبوست مزمن ایجاد شود بسیار موثر بوده و مصرف آن به افراد دارای مشکلات گوارشی توصیه می شود.

  • استحکام استخوانها:

کودکان و افراد مسن دو گروه در معرض خطر کاهش تراکم استخوان هستند، رسیدن به سن یائسگی در خانمها و همچنین رشد سریع استخوان در کودکان سبب کاهش تراکم استخوان می شود و بنابراین به این دو گروه توصیه می شود از منابع غذایی دارای بور و کلسیم بیشتر تغذیه کنند، کشمش دارای این دو عنصر ضروری در تامین تراکم استخوان بوده و مصرف آن شدیدا به این افراد توصیه می شود.

مزایای کشمش و بررسی انواع رقم انگور برای تولید کشمش

  • پیشگیری از ابتلا به سرطان:

امروزه با افزایش آلودگی هوا و همچنین خوردن میوه ها و غذاهایی که به طور نامحسوس دارای سموم و رادیکالهای آزاد هستند تمام افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند مگر اینکه با رژیم غذایی درست و سالم تاثیر رادیکالهای آزاد را بر بدن خود کم کنند، استفاده از غذاهایی که دارای آنتی اکسیدان بسیار زیاد هستند به افراد کمک می کند تا رادیکالهای آزاد جذب شده از هوا و غذا های مسموم را دفع نموده و مانع از ایجاد سرطان در بدن خود شوند، کشمش دارای مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان است و به دفع این رادیکالهای آزاد کمک می کند.

مویز و یا کشمشی که از انگور سیاه تولید می شود به دلیل رنگ سیاه و یا بنفش خود دارای مقادیر بالاتری از آنتی اکسیدان نسبت به سایر ارقام کشمش بوده و بنابراین مصرف روزانه ی مویز به تمام گروه های سنی به ویژه افرادی که در شهرهای بزرگ و دارای آلودگی هوا ساکن هستند توصیه می شود.

ارقام پرطرفدار انگور در تولید کشمش:

از آنجایی که بسیاری از باغداران به منظور کاهش تلفات میوه ی انگور و استفاده ی بهینه از تمام محصول خود اقدام به تولید کشمش می کنند پس چه بهتر که از همان زمان احداث باغ انگور این موضوع را در نظر گرفته باشند و در زمان خرید نهال انگور ارقامی را انتخاب کنند که کشمش با کیفیت تر و البته پر طرفدار تری را تولید کنند.

  • انگور بی دانه ی سفید:

از انگور بی دانه ی سفید یا زرد در تولید کشمش پولویی استفاده می شود، رنگ کشمش این رقم انگور زرد بوده و به دلیل بی دانه بودن کشکمش بسیار مرغوبی از آن تولید خواهد شد، در تولید کشمش از این رقم انگور باید تمام نکات مهم را رعایت کرده تا رنگ دانه های کشمش قهوه ای سوخته نشود و از بازار پسندی آن کم نشود.

این رقم انگور را می توانید در بسیاری از مناطق کشور و با شرایط آب و هوای متفاوت از گرمسیر تا معتدل بکارید اما در نظر داشته باشید که مقاومت این رقم به شرایط آب و هوای سرد بسیار کم بوده و آسیب می بیند، این رقم را به صورت قلمه زدن در نهالستانها و مراکز فروش نهال انگور تکثیر کرده و از زمان کاشت نهال تا زمان شروع باردهی ممکن است چهار سال زمان نیاز داشته باشد، اما برای اینکه باردهی و سود آوری این رقم انگور هر چه زودتر آغاز شود توصیه می شود نهال انگور را یک ساله تهیه کرده و بکارید.

  • انگور بیدانه ی قرمز:

از این رقم انگور نیز کشمشهای نسبتا ریز و قرمز رنگ به دست می آید که می توان از آن در ظرف آجیل و تنقلات و همچنین برای خوراکی کودکان در هنگام مدرسه رفتن استفاده کرد، این رقم کشمش به دلیل پتاسیم و منیزیم بالایی که دارد در افزایش انرژی و کارایی مغز کودکان بسیار موثر بوده و یک تنقلات سالم برای آنها به ویژه به عنوان میان وعده در مدرسه خواهد بود.

این رقم انگور به ویژه در تاکستانهای استان قزوین بسیار کاشته شده و از ارقام انگور بسیار پرطرفدار در بین باغداران این استان است، این رقم انگور همچنین در استان فارس بسیار کاشته شده و بیشترین سطح زیر کاشت انگور بی دانه ی قرمز در واقع متعلق به استان فارس است، چرا که ای رقم انگور شرایط آب و هوایی معتدل را دوست داشته و شرایط آب و هوای استان فارس برای کاشت آن مساعد تر خواهد بود.

  • انگور بلک سیدلس:

انگور بلک سیدلس که به دلیل بی دانه بودن، درشت بودن حبه ها و متراکم بودن خوشه ها و البته رنگ سیاه دانه های آن شناخته می شود برای تولید مویز بسیار مناسب است، مویز که در واقع کشمشهای سیاه رنگ و درشت است در تقویت هوش و حافظه بسیار شهرت داشته و از این رو کاشت ارقامی از انگور که بتوان از آن مویز تولید کرد برای باغداران بسیار به صرفه خواهد بود.

این رقم انگور در برابر شرایط آب و هوای سرد و خشک مقاومت بالایی داشته و از این رو در استانهایی که این شرایط آب و هوایی را داشته باشند سطح زیر کشت بالاتری خواهد داشت.

  • انگور سیاه سردشت:

رقم دیگری از انگور که برای تولید مویز مورد استفاده قرار می گیرد انگور سیاه سردشت است، این رقم انگور نیز دارای خوشه های متراکم،حبه های درشت و سیاه رنگ بوده و مویز با کیفیتی از میوه های این رقم انگور تولید می شود.

این رقم انگور که به دلیل مقاومت بالا به کم آبی و خشکی از ارقام معروف در احداث باغات دیم است مقاومت بالایی در برابر ابتلا به آفات و بیماریها نیز داشته و در واقع یکی از ارقام انگور با کیفیتی است که هزینه ی کمتری در باغداری را نیز می طلبد.

ارقام دیگری از انگور نیز هستند که برای تولید کشمش و یا مویز مورد استفاده قرار می گیرند و باغداران می توانند اطلاعات کاشت آنها را از مشاوران فروش نهال انگور جویا شود اما نکته ی بسیار مهم این است که قیمت نهال انگور در ارقام مختلف متفاوت بوده و این موضوع می تواند در تصمیم گیری نهایی باغداران تاثیر گذار باشد.

مزایای کشمش و بررسی انواع رقم انگور برای تولید کشمش

روش تولید کشمش در سطح وسیع:

باغدارانی که قصد تولید کشمش دارند سالانه میزان بسیار بالیی از انگور تولیدی از باغ خود را به تولید کشمش اختصاص می دهند و روش تولید کشمش در کیفیت نهایی و بازار پسندی آن بسیار موثر خواهد بود، در این بخش روش تولید کشمش در سطح وسیع را به باغداران آموزش خواهیم داد:

  • روش آفتابی:

این روش در واقع یک روش ارگانیک و بدون استفاده از مواد شیمیایی است که در سالهای اخیر به دلیل جا افتادن مصرف مواد غذایی ارگانیک در بین مردم طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است، در این روش انگور را پس از شستن و خشک کردن در سینی های بزرگ ریخته و در آفتاب خشک می کنند، در این روش از هیچ ماده ی شیمیایی استفاده نشده و رنگ انگور پس از خشک شدن به قهوه ای تغییر پیدا می کند، زمان بر بودن این روش از ایرادات آن است اما به هر حال تولید کشمش ارگانیک و بدون ماده ی شیمیایی بسیار با ارزش خواهد بود.

ارقام انگور بی دانه را می توان با استفاده از این روش خشک کرده و از آنها کشمش تولید کرد.

  • روش سایه خشک:

در این روش نیز از مواد شیمیایی استفاده نشده و انگور را پس از شستن و آبگیری در سینی و در سایه پهن می کنند تا شک شود، معمولا برای تولید کشمش از انگور عسکری از این شیوه استفاده می شود، در این روش رنگ سبز انگور عسکری تغییر پیدا نکرده و کشکمش با ثبات رنگ انگور تولید می شود.

  • خشک شدن در کارخانجات صنایع غذایی:

راه دیگری که که باغداران می توانند با آن کشمش تولید کنند استفاده از تجهیزات کارخانجات صنایع غذایی است، در واقع باغداران می توانند محصول خود را به این کارخانجات برای تولید کشمش بفروشند و یا این تجهیزات را خودشان در کارگاه کوچکی فراهم کرده و خود اقدام به تولید کشمش کارخانه ای کنند.

بوجاری، شستشو، گوگرد زنی، خشک کردن، غربال کردن، سرتینگ و در نهایت بسته بندی از مراحل خشک کردن انگور در کارخانجات صنایع غذایی است که باغدران می توانند این مراحل را خودشان نیز با فراهم کردن ماشین آلات مورد نیاز نیز انجام دهند.

کلام آخر:

در نظر داشته باشید که کیفیت نهایی کشمش تحت تاثیر نوع و رقم انگور، شیوه ی خشک کردن آن و همچنین شیوه های اصولی باغدارای قرار دارد، انگوری که از تغذیه و آبیاری مناسبی برخوردار باشد و رقم آن برای تولید کشمش مناسب باشد قطعا کشمش با کیفیت تری را ارائه داده و بنابراین بازار پسندی بالاتری نیز خواهد داشت، به منظور دریافت اطلاعات در رابطه با ارقام انگور مناسب برای تولید کشمش و شرایط کاشت و نگهداری از آنها می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال