باغ انگور در یک هکتار چند تن میوه تولید می‌کند؟

باغ انگور در یک هکتار چند تن میوه تولید می‌کند؟

آیا می دانید یک خوشه انگور چقدر ارزش غذایی دارد و مواد مورد نیاز بدن شما را تامین می‌کند؟ ارزش غذایی میوه انگور باعث شده تا خرید و فروش آن در بازار بسیار پر رونق باشد، امروزه کشاورزان زیادی به دنبال احداث باغ تجاری انگور هستند، تا تعادل بین عرضه و تقاضا ایجاد شود، انگور میوه است که همواره روی بورس بوده و به فروش می‌رسد، نه تنها میوه تازه انگور بلکه فرآورده‌های میوه انگور از جمله کشمش، شیره و سرکه نه تنها در بازار داخلی بلکه در بازار های خارجی پرفروش و پر رونق است.

تناژ تولید انگور در هکتار

همانطور که میوه انگور یک میوه پرطرفدار و پرفروش در بازار است، باید بگویید نهال انگور که آن را با نام تاک و مو می‌شناسیم جزو درختان قوی و پربار قرار گرفته است! این درخت تقریباً در هر نوع اقلیم و آب و خاکی رشد مناسبی از خود نشان می‌دهد، اگر باغدار بتواند شرایط اکوسیستم و محیطی مناسب برای باغ انگور فراهم کند مطمئنا تناژ باردهی این درخت در هکتار افزایش چشمگیری خواهد داشت.

از ویژگی‌های بارز و پر فروش نهال انگور می توان به عدم محدودیت این درخت اشاره کرد، درست است که درخت انگور یک درخت سرما دوست بوده و در مناطق سردسیری باروری بهتری دارد ولی برخی از نژادها بومی مناطق گرمسیری است، این درخت حساسیت کمتری از خود نشان داده و در خاک قلیایی یا حتی شور نیز باروری مناسبی خواهد داشت.

باردهی درخت انگور

البته میزان باروری درخت انگور در مناطق غیر استاندارد کاهش پیدا می‌کند و کشاورز نباید انتظار بازدهی اقتصادی و پر سود داشته باشد، با این وجود به خاطر پربار بودن ژنتیکی درخت انگور حتی در  مناطق غیر استاندارد میزان باروری درخت انگور حداقل ۲۰ تن در هکتار خواهد بود، اگر کشاورز بتوانند خاک مناسب، آبیاری اصولی، کوددهی و سمپاشی استاندارد را انجام دهد، میزان باردهی درخت انگور تا ۸۰ تن در هکتار نیز افزایش می‌یابد.

 

امروزه کشور ایران توانسته جزو ده رتبه برتر تولید میوه انگور در جهان شناخته شود، کاملاً مشخص است، پتانسیل و ظرفیت تولید زمین‌های کشور ایران برای احداث باغ تجاری انگور بالا بوده و باغدار با طی کردن مراحل صحیح احداث باغ طبق روتین و قواعد کشاورزی و خرید نهال انگور اصلاح شده می‌تواند به درآمد ثابت و اقتصادی برسد.

از فاکتورهای مهمی که معمولاً مهندسین کشاورزی بر روی آن تاکید می‌کنند تا راندمان تولید میوه انگور را در هکتار افزایش دهد، باید به نحوه کوددهی باغ انگور اشاره کرد، باغ انگور برای افزایش باردهی به تغذیه مناسب احتیاج دارد، البته منظور ما استفاده از محرک‌‌های هورمونی نیست که صرفا کمیت بار در هکتار را افزایش داده و کیفیت میوه تولید شده را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهند.

بلکه منظور ما تنها تامین عناصر غذایی مورد نیاز در خاک باغ است، برای رسیدن به این هدف ابتدا میزان فقر خاک باغ را با آنالیز خاک مشخص کرده سپس از کود مناسب استفاده کنید، سه هدف اصلی در برنامه غذایی باغ انگور وجود دارد:

  • تامین عناصر برای ارتقاء سیستم دفاعی درخت انگور
  • افزایش باردهی
  • افزایش کیفیت میوه انگور، انگور باید شیرین باشد، فراورده‌هایی که از آن تولید می‌کنند باید شیرین باشد، از جمله کشمش و دوشاب

بیشتر بخوانید: 5 فایده معجزه آسای انگور برای سلامتی

تولید ۸۰ تن انگور در هکتار

طبق تحقیقات باستان‌ شناسی میوه انگور جزو درختان باستانی شناخته شده است، میوه انگور مصرف جهانی دارد چون باعث حفظ سلامتی انسان می‌شود، قبل از اینکه به میزان و تناژ تولید میوه تمرکز کنید، رو‌ی کیفیت میوه تولید مانور دهید، هرچه میوه با کیفیت بوده و طبق استاندارد سلامت جهانی باشد صادرات و فروش آن پر رونق خواهد بود.

روش‌های گوناگونی برای احداث باغ انگور در نظر گرفته‌اند، در روش‌های سنتی تولید میوه انگور کمتر از ۲۰ تن بود، ولی امروزه با تکثیر نهال انگور به روش اصلاح شده و بر پایه قلمه میزان تولید افزایش چشمگیری پیدا کرده است، البته تولید های نامتعارف در هکتار نیز نشانگر کاهش کیفیت میوه خواهد بود، به طور استاندارد اندازه تولید میوه انگور در یک هکتار ۵۰ الی ۸۰ تن در هکتار است.

انگور موندراپ شرکت پالیز نهال

باغاتی که کمتر از این میزان تولید می‌شود یا به خاطر سوء مدیریت باغدار بوده یا هدف باغدار تولید میوه انگور شیرین برای تهیه کشمش و شیره انگور است، هرچه تناژ کاهش یابد به همان اندازه میوه انگور شیرین خواهد بود،  ولی باغاتی که بیشتر از ۱۰۰ تن در هکتار میوه انگور تولید می‌کنند از محرک‌های شیمیایی و آبیاری بیش از اندازه استفاده شده و باعث افت کیفیت میوه انگور خواهد بود.

 

اکثر کشاورزان ایرانی از همان گذشته با احداث باغ انگور آشنا هستند، ولی روش‌هایی که آنها برای باغ انگور استفاده می‌کنند و روش سنتی و منسوخ شده کشاورزی بوده و هزینه زیادی در بر دارد، امروزه در راه اندازی باغات تجاری انگور از سیاست تراکم سازی بهره می‌برند، کشاورزان با کمک گرفتن از مهندسین کشاورزی و خرید نهال اصلاح شده فاصله‌ای که برای کاشت درخت انگور در نظر گرفتند را کاهش داده‌اند.

فاصله کاشت بین درختان تنها دو متر خواهد بود، یعنی در یک هکتار زمین حداقل ۲۵۰۰ نهال انگور جای می‌گیرد، مطمعنا این تعداد درخت میوه حداقل ۵۰ تا ۷۰ تن میوه با کیفیت و مرغوب تولید خواهد کرد. چون درخت انگور ریشه زایی قوی داشته و مقاومتی بالایی در برابر عوامل غیر طبیعی از خود نشان می‌دهد، بنابراین نگهداری از آن کم هزینه و راحت خواهد بود و برای باغدار سود خوبی خواهد داشت.

شرکت پالیز نهال

کلام آخر

به عنوان یک کشاورز و باغدار مراکز معتبری که به تکثیر و فروش نهال انگور پرداختند را شناسایی کنید، مراکزی مانند برتر نهال که مجوز رسمی و پروانه کسب خود را از وزارت جهاد کشاورزی دریافت کرده‌اند برای تهیه نهال انگور بهترین گزینه محسوب می‌شود، چون قیمت نهال انگور در این مراکز کاملا اقتصادی و با صرفه بوده و همچنین نهال انگور را به صورت لیبل و شناسه دار به همراه کارت گارانتی عرضه می‌کنند.

 

حتما با کارشناسان نهالستان در ارتباط باشید تا ارقام نهال سازگار و با کیفیت را به شما معرفی کنند، شما با طراحی طرح توجیهی باغ انگور توسط متخصصین می‌توانید چشم انداز قبلی از باغ انگور حرفه‌ای داشته و میزان سرمایه اولیه و درآمد سالانه آن را محاسبه کنید.

 

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال