یکی از اصول طب سنتی استفاده از غذا برای درمان بیماریها است و متخصصان طب سنتی بر این باورند که غذا می تواند هم عامل بیماری باشد و هم دارو برای بیماری، بنابراین توجه به خواص و مضرات هر غذایی می تواند انسان را از بیماری دور کرده و به سلامت نزدیک کند، در این مقاله در رابطه با خواص و مضرات شیره ی انگور و طرز تهیه ی شیره ی انگور به صورت سنتی صحبت خواهیم کرد پس چنانچه شما هم از طرفداران شیره ی انگور هستند و به استفاده از آن علاقه دارید با ما همراه باشید.
شیره ی انگور که در میان مردم به نام دوشاب نیز شناخته می شود از میوه ی بهشتی انگور تهیه شده و خواص بسیار زیادی در طب سنتی برای آن ذکر شده است، از جمه این خواص می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در باب مضرات مصرف شیره ی انگور باید به معایب استفاده از این ماده ی غذایی برای افرادی اشاره کنیم که دارای طبع بدن گرم هستند، افرادی که دارای طبع گرم هستند در صورت استفاده از این ماده ی غذایی دچار سردرد، دلپیچه و همچنین جوش و بثورات پوستی می شوند.
در مورد زمان مصرف شیره ی انگور نیز باید به طبع آن توجه داشته باشید و توصیه می شود این ماده ی غذایی را در تابستان و فصول و ماه های گرم سال مصرف نکنید، مصرف این ماده ی غذایی در زمستان بیشترین فایده را برای بدن به ویژه افرادی که دارای طبع بدن سرد هستند دارد.
با توجه به اینکه در فصل انگور این میوه به فراوانی در بازار یافت شده و به واسطه ی عمر انبار مانی کوتاهی که دارد مردم همواره به دنبال راه هایی برای استفاده از مزیتهای آن در فصول دیگر هستند از این رو تولید کشمش و شیره ی انگور راهکاری برای استفاده از ارزشهای غذایی این ماده ی غذایی در فصول دیگر سال خواهد بود، در این بخش ساده ترین روش تولید شیره ی انگور به صورت خانگی را به شما آموزش می دهیم.
برای تولید شیره ی انگور بهتر است از انگور سیاه استفاده کنید، انگورهای سیاه را به خوبی دانه کرده و پس از دو بار شستشو اجازه دهید تا آب اضافی آن خارج شود، انگورهای دانه دانه شده را درون بلندر بریزید تا له شود و مخلوط ایجاد شده را از درون صافی عبور دهید، پس از جدا شدن دانه و پوست میوه مخلوط را از پارچه ی نخی سفید و تمیز عبور دهید تا آب کاملا شفاف انگور تولید شود.
پس از تولید آب انگور صاف و شفاف آن را درون قابلمه ریخته با حرارت دادن اجازه دهید شروع به جوش آمدن کند، قبل از اینکه آب انگور به جوش بیاید و زمانی که حبابهای ریز اطراف آب انگور ایجاد شد به آرامی خاک سفید را روی آن به صورت پخش بریزید و اجازه دهید تولید کف کند.
کف تولید شده روی آب انگور ا به آرامی جدا کرده و سپس آب انگور را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید در یک محیط آرام خاک سفید آن ته نشین شود، برای این کار آب انگور دست کم به 12 ساعت استراحت در محیط آرام نیاز دارد، پس از گذشت 12 ساعت آب انگور را با ملاقه از پارچه ی صافی عبور دهید تا دو مرتبه آب انگور صاف و یکدست تولید شود.
آب انگور صاف و یکدست را درون قابلمه ی بزرگ بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، جوشیدن آب انگور در این مرحله تا زمای ادامه پیدا می کند که شیره ی انگور به غلظت مورد نظر برسد و در این فاصله ی زمانی کفهای ایجاد شده روی شیره را با کفگیر بردارید.
پس از به دست آمدن شیره آن را از روی حرارت بردارید تا سرد شود و سپس شیره ی اگور تولید شده را درون شیشه ی تمیز ریخت و آن را درون یخچال نگهداری کنید، توجه داشته باشید که شیشه باید تمیز و کاملا خشک باشد تا شیره کپک نزند.
باغداران انگور به خوبی می دانند که تولید میوه ی انگور علوه بر دردسرهای باغداری که مانند دیگر درختان میوه و شاید کمی بیشتر از سایر درختان میوه باشد مشکل انبارداری کوتاه مدت را نیز خواهد داشت و به همین دلیل سالانه مقدار زیادی از محصول باغداران قابلیت بازار رسانی نداشته و حذف می شوند.
اما این میوه های نیمه لهیده و یا صدمه دیده را می توانید به راحتی با تولید شیره ی انگور مورد استفاده قرار داده و خسارت وارد آمده را با تولید این ماده ی غذایی پر فروش و ارزشمند جبران نمایید، توجه داشته باشید که احداث باغ انگور با ارقامی که امکان تولید شیره ی انگور با کیفیت تر را به باغداران می دهد می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد، به عنوان مثال با خرید نهال انگور سیاه شرابی و احداث باغ با این رقم می توانید از بابت تولید شیره ی انگور خوش طعم و با کیفیت آسوده خاطر باشید، کارشناسان فروش نهال انگور می توانند باغداران را در این زمینه که کدام رقم انگور برای تولید شیره ی انگور برای منطقه ی آنها و شرایط اقلیمی و آب و هوای منطقه ی ایشان مناسب تر است راهنمایی کنند.
کلام آخر
باغداران انگور می توانند بزرگترین تولید کننده های شیره ی انگور در کشور باشند و حتی باغدارانی وجود دارند که ترجیح می دهند به جای فروش تازه ی میوه ی انگور تنها از این میوه فرآورده های آن مانند کشمش و شیره ی انگور تولید کرده و به فروش برسانند، فروش این محصولات در بازار جهانی نیز به واسطه ی انبار مانی طولانی مدت و پرطرفدار بودن آنها بسیار مناسب تر بوده و بنابراین باغداران زیادی به این کار روی می آورند، به منظور دریافات قیمت نهال انگور مناسب برای تولید شیره ی انگور و اطلاعات تکمیلی در رابطه با احداث باغ انگور با مشاوران ما در تماس باشید.
مقالات مرتبط
نظرات کاربران