آبغوره انگور: 10 خواص شگفت انگیز غوره انگور

آبغوره انگور: 10 خواص شگفت انگیز غوره انگور

طعم دادن به غذا ها با اسفاده از طعم دهنده های مختلف مانند ادویه جات و محصولاتی مانند غوره و آبغوره ی انگور صورت می گیرد، استفاده از غوره و آبغوره از سالهای بسیار دور در آشپزی ایرانی رواج داشته و علاوه بر طعم بخشیدن به غذا دارای خواص بی نظیری است که در این مقاله به تشریح خواص و البته مضرات غوره و آبغوره ی انگور خواهیم پرداخت، بنابراین اگر شما هم از دسته افرادی هستید که تمایل به استفاده از این طعم دهنده ها در غذای خود دارید بد نیست اطلاعات کامل در رابطه با ویژگیهای مثبت و منفی آنها برای سلامتی خود داشته باشید.

غوره و آبغوره:

درخت انگور پس از گل دادن و تشکیل میوه حدود 90روز زمان نیاز دارد تا میوه های شیرین و آبدار خود را تولید کرده و میوه ها آماده ی برداشت شوند، اما درخت انگور از جمله معدود درختان میوه ای است که میوه ی آن به صورت نارس نیز پر طرفدار بوده و میوه ی نارس انگور که به نام غوره شناخته می شود و طعمی ترش مزه دارد در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد.

در آشپزی ایرانی از غوره به صورت دان کرده و فریز کرده و یا از آبغوره به عنوان طعم دهنده استفاده می شود اما این دو فرآورده ی غذایی که از درخت انگور به دست می آید خواص و البته مضراتی و یا بهتر است بگوییم ممنوعیتهایی در مصرف برای برخی از افراد دارد که باید حتما مورد توجه قرار بگیرد، در ادامه مقاله به بررسی خواص و مضرات غوره و آبغوره خواهیم پرداخت.

آبغوره

خواص و مضرات غوره و آبغوره:

به برخی از مهمترین خواص و مضرات غوره و آبغوره در زیر اشاره می کنیم

  • طبع سرد:

اولین نکته ای که در مورد ویژگیهای مثبت و منفی هر ماده ی غذایی در طب سنتی به آن توجه می شود طبع آن ماده ی غذایی است، طبع غوره و آبغوره سرد است اما این به معنای ضرر این دو ماده ی غذایی برای سلامتی نیست بلکه افرادی که دارای طبع سرد هستند یا با بیماریهایی که مرتبط با طبیعت سرد بدن است مانند بیماریهای گوارشی، بلغم و یا بیماریهای خود ایمنی مانند لوپوس و ام اس در مصرف مواد غذایی با طبع سرد نظیر غوره و آبغوره باید بسیار احتیاط کرده و یا حتی برخی در مورد مصرف این مواد غذایی از طرف متخصص خود منع مصرف دارند.

  • کاهش فشار خون:

کاهش فشار خون توسط این دو ماده ی غذایی دو جنبه ی مثبت و منفی به طور همزمان دارد چرا که مصرف آن توسط کسانی که فشار خون بالا دارند بسیار پرفایده است البته غوره و آبغوره ی بدون نمک این خاصیت را برای آنها ایجاد می کند اما مصرف آن توسط کسانی که دارای مشکل فشار خون پایین هستند باید با احتیاط صورت بگیرد و یا حتی در مواردی منع مصرف این دو ماده ی غذایی به نفع آنها خواهد بود.

  • کاهش بیماریهای قلبی عروقی:

بیماریهای قلبی غروقی که پایه ی بسیاری از انها فشار خون بالا و گرفتگی عروق است با مصرف غوره و آبغوره قابل پیشگیری خواهد بود، این دو ماده ی غذایی علاوه بر ویژگی پایین آوردن فشار خون دارای عناصر غذایی، ویتامینها و آنتی اکسیدانهای فراوانی است که در سلامت قلب و عروق تاثیر مثبت بسیاری داشته و مصرف آن به کشانی که زمینه ی بیماری قلبی و عروقی دارند توصیه می شود.

  • کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب:

کلسترول به دو صورت در عروق ما در جریان است که در بین عامه ی مردم با نامهای کلسترول خوب و بد شناخته می شود، افزایش کلسترول بد وکاهش کلسترول خوب در خون منجر به گرفتگی عروق و بیماریهای قلبی می شود اما مصرف غوره و آبغوره می تواند به افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد خون منجر شده و از این رو برای سلامتی بسیار مفید خواهد بود.

خواص ابغوره

  • کاهش چربی خون:

چربی خون که در اثر مصرف غذاهای پر چرب و یا عادات بد آب خوردن مانند آب بسیار سرد خوردن و یا آب خوردن بعد از غذا ایجاد می شود با مصرف غوره و آبغوره البته بدون نمک قابل کنترل است، این بیماری مزمن که در افراد مبتلا سالیان سال ادامه دار می شود و باعث نگرانی در افرد بیمار شده و عوارض جدی و خطرناکی مانند مشکلات قلبی و عروقی ایجاد می کند با مصرف غوره و آبغوره می تواند قابل کنترل تر شود.

  • پیشگیری و درمان سرطان:

مواد غذایی مفید، ویتامینها و آنتی اکسیدانهای موجود در غوره و آبغوره مانند ویتامین سی فراوانی که دارد می تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان و همینطور پیشبرد بهتر مراحل درمان سرطان موثر واقع شود.

  • بهبود هضم غذا:

وجود غوره و آبغوره در غذا به هضم غذا کمک می کند چرا که علاوه بر کمک به بهبود عملکرد معده می تواند در هضم چربیها موثر واقع شود و در واقع مصرف غوره و آبغوره همراه با غذا به افراد کمک می کند که بتوانند غذاهای چرب و یا سنگین را استفاده کنند بدون اینکه پس از غذا خوردن احساس سنگینی و یا معده درد داشته باشند.

  • بهبود دردهای مفصلی:

دردهای مفصلی مانند سیاتیک، کمر درد و دردهای مرتبط با مفصلها مانند رماتیسم مفصلی با مصرف غوره و آبغوره کاهش پیدا می کند.

  • کمک به کاهش وزن:

غوره و آبغوره می تواند در کاهش وزن برای کسانی که رژیم لاغری دارند موثر باشد، کافی است این دو ماده ی غذایی را همراه با غذا میل کنید و معجزه ی آن را در لاغری و کاهش وزن مشاهده کنید.

  • کاهش قند خون:

یکی دیگر از بیماریهای مزمن، فراگیر و بسیار آزار دهنده در بین مردم بیماری دیابت و یا قند خون است، این بیماری مزمن نیز می تواند با مصرف منظم غوره و آبغوره کنترل شده و نیازی به مصرف داروهای متعدد وجود نداشته باشد، البته بیماران دیابتی باید توجه داشته باشند که اگر این دو ماده ی غذایی را به رژیم خود اضافه می کنند این موضوع را باید با پزشک معالج خود در میان گذشته و قند خون خود را به صورت مرتب تحت نظر داشته باشند تا دچار افت قند خون نشوند.

موارد مصرف غیر خوراکی غوره و آبغوره:

برای بهره مندی از مزیتهای غوره و آبغوره نیاز نیست که این دو را حتما میل کنید، برخی از مزیتها و خواص غوره و آبغوره به مصرف غیر خوراکی این دو بر می گردد مانند تاثیر مثبتی که بر سلامت پوست و مو دارد.

مصرف خوراکی غوره و آبغوره می تواند تاثیر مثبتی بر مو و پوست داشته باشد اما زمانی که از پوره ی غوره و یا آبغوره در ماسک مو و یا پوست خود استفاده می کنید می تواند تاثیر آن را بسیار واضح تر مشاهده کنید، استفاده از این دو در ماسک برای افرادی که دارای مشکل چربی پوست و مو هستند سبب کنترل چربی اضافه شده و با بستن روزنه های باز پوست به سلامت و درخشندگی پوست و مو کمک می کند.

علاوه بر استفاده به صورت ماسک مو و پوست، مصرف غیر خوراکی این دو ماده ی غذایی مانند ماساژ پوست کمر با غوره و یا آبغوره می تواند در درمان دردهای سیاتیکی موثر باشد و یا ماساژ مفصلها می تواند در درمان درهای مفصلی موثر باشد، همچنین ماساژ کف پا با این دو می تواند در بهبود سلامت پوست کف پا موثر باشد اما باید بدانید افرادی که دارای فشار خون پایین هستند در مصرف پوستی این دو نیز نباید زیاده روی کنند چرا که حتی مصرف پوستی و ماساژ با این دو نیز می تواند منجر به کاهش فشار خون شود.

آبغوره

محدودیتهای مصرف غوره و آبغوره:

در مصرف غوره و آبغوره به جز موارد دارای طبع بدن سرد و فشار خون پایین محدودیتهای دیگری نیز وجود داشته که در ادامه به آنها اشاره خوایم کرد.

  • افراد باردار باید این ماده ی غذایی را با احتیاط مصرف کنند چرا که زیاده روی در مصرف این دو با ایجاد طبع سرد در رحم می تواند منجر به سقط جنین شود.
  • زخم معده: افرادی که دچار مشکل زخم معده هستند بهتر است در مصرف این ماده ی غذایی احتیاط داشته باشند و یا آنها را استفاده نکنند چرا که باعث تشدید مشکل زخم معده خواهد شد.
  • افراد دارای کبد سرد، ضعف معده، دارای التهاب روده و معده و افرادی که دارای مشکلات سرد مزاجی جنسی هستند بهتر است در مصرف وره و آبغوره احتیاط کنند چرا که مشکل ایشان را تشدید خواهد کرد.

توصیه به باغداران انگور:

با توجه به مزیتهایی که غوره و آبغوره برای سلامتی داشه و موارد مصرف غذایی این دو که در واقع به عنوان طعم دهنده در غذا مورد استفاده قرار می گیرد و طرفداران بسیاری دارد تولید غوره و آبغوره از میوه ی نارس انگور می توان به نفع باغداران انگور باشند.

باغداران انگور در باغ خود با مشکلات زیادی در زمان رسیدن میوه ها مانند خوردن دانه های انگور به وسیله ی پرندگان و حشرات و یا درگیری با بیماریهای سفیدک داخلی و سفیدک پودری دست به گریبان بوده و همواره به دنبال راهکار برای رفع این مشکل هستند.

از طرفی میوه ی رسیده ی انگور عمر انبار مانی پایینی داشته و ممکن است باغداران با از دست دادن محصول در انبار رو به رو شوند، بنابراین اینکه بخشی از محصول خود و یا تمام آن را به صورت غوره و یا آبغوره راهی بازار کنند می تواند از این خسارت به صورت قابل ملاحظه ای بکاهد و یا حتی خسارات فروش میوه ی رسیده را نیز پوشش دهد.

بنابراین فروش میوه ی نارس انگور به صورت غوره و یا آبغوره گرفتن از آن و ارسال به بازار می تواند به سود باغداران انگور باشد، در این راستا باید بادغاران ارقامی از انگور را در زمان خرید نهال انگور انتخاب کنند ه غوره و آبغوره ی با کیفیت تری تولید کند و بازار پسندی بالاتری داشته باشد، به عنوان مثال غوره های ریز برای فریز کردن مناسب اند اما برای آبغوره گیری پرطرفدار نیستند، بنابراین بهتر است نوع فروش به صورت غوره و آبغوره را در همان زمان احداث باغ در نظر گرفته و رقمی را انتخاب کنید که به سود شما باشد.

با مشاوره گرفتن از مشاوران فروش نهال انگور می توانید اطلاعات لازم در رابطه با ویژگی غوره ی هر رقم را دریافت کرده و رقم مناسب را برای احداث باغ خود انتخاب نمایید، در نظر داشته باشید ویژگیهای غوره می تواند بر قیمت نهال انگور موثر باشد و بنابراین با در نظر داشتن این مورد رقم مناسب و مقرون به صرفه ای را که با شرایط اقلیمی شما سازگاری بیشتری داشته باشد انتخاب نمایید.

کلام آخر:

غوره و آبغوره خواص غذایی بسیاری دارند اما باید مصرف آنها در مواردی که افراد در گیر بیماریهای مزمن هستند مانند بیماریهای خود ایمنی، فشار خون و قند خون با احتیاط و با مشورت با پزشک معالج صورت پذیرد به هیچ عنوان قطع مصرف دارو برای این افراد به بهانه ی مصرف غوره و یا آبغوره توصیه نمی شود بلکه مصرف آنها زیر نظر پزشک در کنار مصرف دارویی می تواند به درمان بیماری کمک بسیاری بکند.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال