آموزش کاشت نهال گردو پیوندی {آموزش صفر تا 100}

آموزش کاشت نهال گردو پیوندی {آموزش صفر تا 100}

کاشت نهال گردوی پیوندی یک فرایند پیچیده است که نیازمند مراقبت و دقت زیادی است، در این مقاله یک راهنمای کلی برای آموزش کاشت نهال گردوی پیوندی ارائه داده و تفاوت آن با نهال گردو بذری خواهیم گفت.

آموزش کاشت نهال گردو پیوندی

یک باغدار قبل از کاشت نهال گردو باید آموزش کاشت نهال گردو پیوندی را دیده و از کارشناسان کمک بگیرد، مراحل کاشت نهال گردو پیوندی عبارتند از:

  • انتخاب نهال: از نهال‌های سالم و پیوندی استفاده کنید، بهتر است که نهال‌ها را از مراکز معتبر تهیه کنید.
  • آماده‌سازی زمین: زمین را در بهار یا پاییز آماده کنید، زمین باید عمق کافی (حداقل 60 سانتیمتر) و خاک حاصلخیز داشته باشد.
  • حفر گودال: گودالی به عمق 70 سانتیمتر و عرض 70 سانتیمتر باز کنید، فاصله بین نهال‌ها حدود 6 متر باشد.
  • اصلاح خاک: خاک معمولاً نیاز به اصلاح دارد، می‌توان با اضافه کردن کود حیوانی و کود شیمیایی خاک را بهبود بخشید.
  • کاشت نهال: نهال را به طور ملایم در گودال قرار داده و ریشه‌ها را به دقت پوشانده و خاک را محکم کنید.
  • آبیاری: پس از کاشت نهال، زمین را به طور کامل آبیاری کنید و و از نهال تازه کاشته شده محافظت کنید.
  • مراقبت و نگهداری: به مراقبت و نگهداری منظم از نهال‌ها توجه کنید، از علفهای هرز دوری کنید و منابع آب کافی برای رشد و توسعه گیاهان فراهم کنید.
  • پیوند گردوی پیوندی: پس از مدتی که نهال به اندازه کافی رشد کرده است، می‌توانی پیوند درختان را شروع کنید؛ برای این کار، نهال اصلی را از بخش بالایی بریده و نهال پیوندی را در همان محل قرار دهید و با استفاده از بنداز تقویت کنید.

با رعایت این مراحل و انجام مراقبت‌های مناسب، نهال‌های گردوی پیوندی را با موفقیت کاشت کرده و در آینده از محصولات آنها بهره برداری کنید.

کاشت نهال گردو پیوندی

گردوی بذری بهتر است یا پیوندی

هر دو گونه گردو، یعنی بذری و پیوندی، مزایا و معایب خود را دارند، ولی خرید نهال گردو ژنوتیپ و پیوندی در اولویت کشاورزان است؛ اینکه گردوی بذری بهتر است یا پیوندی به سرمایه کشاورز باز می‌گردد، ولی متخصصین نهالستان معتقدند حتی اگر به تعداد معدودی نهال پیوندی و ژنتیک را خریداری کنند، عملکرد آن بیشتر از نهال‌های بذری و سنتی خواهد بود.

در صورتی که می‌خواهید درخت گردو را از طریق بذرها بنشانید، باید به مدت طولانی صبر کنید تا درخت بزرگ شود و میوه دهد، ولی با خرید نهال گردو پیوندی، در مدت کوتاهی از میوه‌های آن استفاده خواهید کرد، گردوهای بذری در طول عمر درخت با پیچیده‌تر شدن ریشه‌ها با مشکل مواجه می‌شوند و احتمال ابتلا به بیماری‌ها و آفات را دارند.

گردوها در درختان بذری تنها می‌توانند ویژگی‌های یکسانی با درخت مادر داشته باشند؛ از طرف دیگر، نهال گردو پیوندی درختانی هستند که از ریشه‌ی درختان قدیمی و اصیل بهره‌برداری کرده، در نتیجه در کمترین زمان ممکن میوه می‌دهند و کمتر به بیماری‌ها و آفات ابتلا می‌شوند، درختان پیوندی معمولاً ویژگی‌های تلفیق شده بین پیوندک با درختی که پیوند شده‌اند، دارند.

گردوی بذری بهتر است یا پیوندی؟ بستگی به شرایط شما و الزامات خاصتان دارد؛ در صورتی که عجله‌ای ندارید و تمایل دارید درختی را از نطفه رشد دهید، با استفاده از گردوهای بذری آن را انجام دهید، در صورتی که میخواهید به سرعت از میوه‌های گردو استفاده کنید و به دنبال خصوصیات یکسانی با درخت پدر هستید، نهال گردو پیوندی را انتخاب کنید، البته نباید قدرت باروری و کیفیت آن را فراموش کنید

 

معایب مزایا
گردوی بذری بوته ای که از بذر گردو رشد می کند، ممکن است دارای مقاومت کمتری در مقابل بیماری ها و آفات باشد.

زمانی که از بذر گردو استفاده می کنید، لازم است صبر کنید تا گیاه رشد کند و ممکن است تا 7-10 سال بگذرد تا درخت تولید میوه داشته باشد.

از نظر هزینه ارزانتر بوده و در دسترس تر است.
گردوی پیوندی روش مناسبی برای دست آوردن به گونه ها و سورت های خاص است که توسط گرده افشانی به تولید میوه نمی رسند.

درختان گردوی پیوندی معمولاً به مرور زمان مقاومت بیشتری در مقابل بیماری ها و آفات پیدا می کنند.

با استفاده از گردوی پیوندی می توان درختان گردوی بستر خوبی برای کاشت و رشد فصلی خزانه بندی کرد و به طور مطلوب در سالهای آینده میوه دهند.

در سال های اول بعد از پیوند روی شاخه منشعب می شوند و از لحاظ عملکرد ممکن است کمتر میوه بدهند.

 

به طور کلی، اگر شما به دنبال توسعه درختان گردو هستید و زمان طولانی تری را برای رشد درخت بذری دارید، گردوی بذری مناسب است. اما اگر به دنبال احداث باغ تجاری و حرفه‌ای گروز برای فروش بیشتر و کسب درآمد بالا هستید و به مقاومت در برابر بیماری ها و آفات علاقه دارید، گردوی پیوندی بهترین گزینه خواهد بود.

کاشت نهال گردو پیوندی

انواع درخت گردو پیوندی

آشنایی با انواع درخت گردو پیوندی به کشاورزان کمک می‌کند تا با آگاهی بیشتری این نهال‌ها را انتخاب کنند که با منطقه آنها سازگاری داشته باشد:

  • نهال گردو پیوندی چندلر: نهال گردو چند رنگ یک نهال آمریکایی با ژنتیک بسیار مقاوم و سیستم دفاعی قوی است، این درخت توسط بزرگترین نهالستان کشور بومی‌سازی شده و بر پایه پیوندی تکثیر می‌شود، ارتفاع آن ۵ تا ۷ متر بیشتر از صد سال عمر اقتصادی و مفید دارد، این درخت زود بازده بوده یک الی دو سال پس از کار شروع به باردهی می‌کند، نهال گردو چندلر یک نهال سردسیری بوده ولی محدودیت ارتفاعی دارد و از ارتفاع ۷۰۰ تا ۱۸۰۰ متر رشد بهتری از خود نشان می‌دهد.
  • نهال گردو فرنور پیوندی از نهال‌های فرانسوی سازگار با مناطق مختلف کشور ایران باید به نهال گردو فرنور پیوندی اشاره کنیم، این نهال باردهی بالایی داشته در یک هکتار زمین حداقل ۴ الی ۵ تن میوه با کیفیت تولید می‌کند، به خاطر ژنتیک مقاوم و قوی نهال گردو فرنور پیوندی این درخت بیشتر از ۱۰۰ سال عمر و باردهی اقتصادی دارد، نهال گردو فرنور پیوندی کمی بلندتر از نهال چندلر بوده و فاصله‌ای که برای کاشت آن در نظر گرفته‌اند ۸ در ۸ است؛ طبق نظر متخصصین این درخت نیاز آبی کمتری داشته و فاصله آبیاری برای آن را هر پانزده روز یک بار در نظر گرفته‌اند، پوسته میوه‌های آن سخت و ضخیم است و از نفوذ آفت به درون میوه فرنور جلوگیری می‌کند.
  • نهال گردو پدرو : نهال گردو پدرو یک نهال آمریکایی با قدرت باردهی بالا است، این درخت در یک هکتار زمین ۵ تن میوه تولید می‌کند که به نفع کشاورز است، الگوی کاشت نهال گردو پدرو در باغات الگوی مستطیلی با ابعاد ۶ در ۷ متر است، رسیدگی به این درخت بسیار راحت بوده و مورد توجه اکثر کشاورزان ایرانی قرار گرفته است.
  • نهال گردو ژنوتیپ پالیز: از محصولات پر فروش نهال گردو باید به نهال گردو ژنوتیپ پالیز اشاره کنیم، این درخت بیشتر از ۱۰۰ سال عمر داشته و میزان باردهی آن در یک هکتار زمین ۶ تا ۸ تن هست، نهال گردو ژنوتیپ پالیز پایه کوتاه بوده ۴ تا ۵ متر ارتفاع دارد رسیدگی به آن کاملاً راحت و کم هزینه است، درخت گردو ژنوتیپ پالیز در تیپ‌های متفاوت سردسیری و گرمسیری به بازار ارائه شده است، نهال گردو ژنوتیپ هیچ محدودیت ارتفاعی نداشته و از ارتفاع صفر تا ۳۰۰۰ متر قابل کاشت است.
  • نهال گردو جمالی پیوندی اختصاصی پالیز: یکی از بهترین نژادهای بومی کشور ایران نهال گردو جمالی بر پایه پیوندی است که قدرت باروری بالایی دارد این درخت میوه کاغذی تولید کرده و مغز گردو به راحتی از پوسته آن جدا می‌شود، درخت گردو جمالی زودبازده بوده و یک سال پس از کاشت باروری خود را آغاز می‌کند فاصله‌ای که برای کاشت آن در نظر گرفته‌اند ۷ در ۷ متر است و در ماه دو بار آبیاری می‌شود، تناژ تولید درخت گردو جمالی ۴ الی ۵ تن در هکتار است.

کاشت نهال گردو پیوندی

احداث باغ گردو مدرن

باغ گردو یک کسب و کار پرسود و حرفه‌ای است که بر اساس چندین عامل مهم برای موفقیت آن تاثیرگذار است. در زیر به برخی از این عوامل موثر برای احداث باغ گردو مدرن می‌پردازیم:

  • انتخاب مکان مناسب

باغ گردو برای بهره‌وری حداکثری نیاز به مکانی مناسب دارد که شرایط خاصی را برای رشد درختان گردو فراهم کند، انتخاب مکانی با خاک مرغوب، آب و هوای مناسب و روشنایی کافی از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • انتخاب و خرید نهال گردو مرغوب و اصیل

برای ایجاد باغ گردو حرفه‌ای و پرسود، لازم است از انتخاب نژاد درخت گردو مناسب و بازده بالا اطمینان حاصل شود، درختان پیوندی و ژنوتیپ، توانایی مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف و بیماری‌ها را دارند بهترین گزینه برای احداث باغ گردو مدرن هستند.

  • مدیریت منابع آب

برای رشد و رسیدن به باردهی بالا، درختان گردو نیازمند رطوبت کافی هستند، مدیریت منابع آب به شیوه‌ای بهینه و با استفاده از روش‌های آبیاری اقتصادی و قطره‌ای می‌تواند به بهبود کیفیت و کمیت محصولات و در نهایت پرسود بودن باغ گردو کمک کند.

  • مدیریت بیماری‌ها و آفات

برای ایجاد باغ گردوی حرفه‌ای و پرسود لازم است که بیماری‌ها و آفات کشاورزی که می‌توانند به درختان گردو آسیب برسانند، کنترل شوند، استفاده از روش‌های شیمیایی و آلی، پیشگیری و آگاهی از نحوه تشخیص و درمان بیماری‌ها و آفات موثر خواهد بود.

  • بازاریابی محصول

باغ گردو اگرچه پرسود است اما برای کسب سود بیشتر نیاز به بازاریابی مناسب دارد، شناخت بازار، تبلیغات و فروش مناسب باعث می‌شود تا محصولات باغ گردو به قیمت مناسبی به فروش برسند و درآمد زیادی برای کشاورز حاصل شود.

با توجه به موارد بالا، احداث باغ گردو به صورت حرفه‌ای و پرسود امکان‌پذیر است، در هر صورت، نیاز به دانش و تجربه کافی در زمینه کشاورزی و اقتصاد کشاورزی نیز وجود دارد که می‌تواند به افزایش سودآوری این کسب و کار کمک کند.

آموزش کاشت نهال گردو پیوندی {آموزش صفر تا 100}

درخت گردو چند سال عمر میکند

درختان گردو درختانی با طول عمر طولانی هستند حداقل آنها ۸۰ سال می‌تواند عمر کند، برخی از درختان کهنسال در کشور ما وجود دارند که چندین سده عمر طولانی داشته و به عنوان فرهنگ میراث فرهنگی شناخته شده‌اند، ولی در پاسخ به سوال «درخت گردو چند سال عمر می‌کند؟» باید بگوییم این درخت عمر طولانی و باردهی بالایی داشته و مناسب برای سرمایه‌گذاری در صنعت کشاورزی است.

عمر یک درخت گردو به چندین موارد بستگی دارد، و مهمترین آن نوع و ژنتیک درخت گردو است، اینکه یک درخت گردو ژنتیکی قوی داشته باشد یا خیر؟ می‌تواند تاثیر بزرگی بر عمر آن داشته باشد. درختانی که از ژنتیک برتر برخوردارند، عمر طولانی‌تری و بالای صد سال داشته باشند.

عمر درخت درخت گردو به درجه حرارت، رطوبت، نور خورشید، و بارش بستگی دارد، شرایط اقلیمی و سازگاری درخت گردو با اکوسیستم منطقه به عنوان یک عامل مهم، می‌تواند تأثیر زیادی در رشد و عمر درخت داشته باشد؛ البته مدیریت خاک را فراموش نکنید، درخت گردو به خاک حاوی مواد غذایی و عناصر ضروری مانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم و مواد غذایی دیگر نیاز دارد.

عدم تأمین این عناصر در خاک ممکن است به کاهش عمر درخت و کیفیت محصول منجر شود؛ مراقبت‌های صحیح و مدیریت اصولی باغ مانند آبیاری به موقع، کنترل آفات و بیماریها، تغذیه مناسب و تیمار واکسیناسیون عمر درخت گردو را  تا چند دهه بالا می‌برد؛ درخت گردو ممکن است تحت تأثیر عوامل بیولوژیکی مانند حملات حشرات آفت و بیماری ها قرار بگیرد، که در نتیجه به کاهش عمر آن منجر می‌شود؛ این عوامل، عمدتاً موثر در عمر یک درخت گردو هستند، اما همه درختان گردو یکسان نبوده و تفاوت‌هایی در عمر و رشد آنها وجود دارد.

کلام آخر

ما در این مقاله سعی کردیم تمامی جوانب و نکات مهم برای آموزش کاشت نهال گردو پیوندی را به شما ارائه داده و تفاوت آن را با نهال بذری بیان کنیم، البته این اطلاعات برای یک کشاورز اصلاً کافی نبوده و او باید از تجربه و دانش یک کارشناس و متخصص بهره‌مند شود، نهالستان‌های معتبر مانند برتر نهال مشاوره خود را به صورت رایگان و بدون هزینه انجام می‌دهند تا کشاورزان بتوانند تمامی سوالات خود را در زمینه خرید نهال گردو، قیمت نهال گردو و احداث باغ گردو پرسیده و جواب صحیحی بشنوند.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال