عمق چاله برای کاشت نهال انگور + روش اصولی کاشت

عمق چاله برای کاشت نهال انگور + روش اصولی کاشت

عمق چاله برای کاشت نهال انگور معمولاً بین 60 تا 90 سانتیمتر است، این مقدار ممکن است بستگی به شرایط محیطی مانند نوع خاک، نوع نهال و شرایط آب و هوایی داشته باشد؛ در مناطق گرمسیری، به دلیل نیاز بیشتر ریشه‌ها به آب، عمق چاله می‌تواند تا 1.2 متر نیز برسد؛ قطر چاله به قدری بزرگ باشد که ریشه‌ها به راحتی در طول آن جا کند. اما به طور کلی، عمق چاله برای کاشت نهال انگور حداقل 2 برابر سیستم ریشه انگور باشد، قبل از دفن کردن نهال انگور در چاله حتماً طوقه نهال را در نظر داشته باشید.

برای تعیین میزان باردهی درخت انگور در هکتار دو عامل تاثیرگذار است، هدف باغدار از فروش میوه انگور و نوع مصرف آن تاثیر زیادی بر میزان باردهی درخت انگور در هکتار خواهد داشت، به طور مثال کشاورزانی که می‌خواهند میوه انگور را به صورت تازه خوری در بازار به فروش برسانند سعی می‌کنند تناژ تولید میوه انگور را بدون در نظر گرفتن طعم و آبدار بودن آن تا حد زیادی افزایش دهند.

در این باغات حداقل باردهی بیشتر از ۶۰ الی ۷۰ تن خواهد بود، ولی کشاورزانی که می‌خواهند از میوه درخت انگور برای تولید مویز، کشمش، شیره انگور، آبمیوه استفاده کنند و به دنبال شیرین کردن طعم میوه انگور هستند، مجبور هستند تناژ تولید خود را تا حد زیادی پایین بیاورند و آن را تا ۲۰ الی ۳۰ تن نیز کاهش می‌دهند.

عمق چاله برای کاشت نهال انگور

کوچک کردن جثه انگورها و کاهش تعداد خوشه‌های انگور باعث می‌شود تا درخت انرژی خود را صرف تعداد معدودی از خوشه‌ها کرده در نتیجه هم کیفیت بالایی دارد و هم بسیار شیرین است، مسلماً قیمت این انگورها بسیار گران‌تر از میوه‌های تولیدی دیگر باغات خواهد بود، از موارد دیگر تاثیرگذار بر میزان باردهی درخت انگور در هکتار نوع آبیاری آن است.

معمولاً باغاتی که به روش آبی احداث می‌شوند حداقل باردهی آنها دو برابر بیشتر از باغات دیم است، از دیگر عوامل اکوسیستمی تاثیرگذار بر میزان باردهی باغات انگور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • باران و آب و هوا: بارش مناسب باران و اقلیم مناسب آب و هوا می تواند باردهی درختان انگور را تحت تاثیر قرار دهد، در خرید نهال انگور توجه کنید تا نهال سازگار را خریداری کنید.
  • خاک: خاک مناسب و حاصلخیز، با pH مناسب و ترکیب عناصر غذایی درست، باردهی مناسبی را برای درختان انگور فراهم می کند.
  • نور و گرما: دو عامل اصلی پخته شدن میوه انگور نور آفتاب کافی و گرمای خورشید است.
  • بیماری و آفات: بیماری و آفات بر باردهی درختان انگور تأثیر بسزایی داشته باشد، درختان بیمار باردهی کمتری داشته و کیفیت فروش ندارند.
  • تعداد درختان: تراکم مناسب درختان اهمیت دارد تا هر درخت به صورت مناسبی رشد کرده و باردهی خوبی داشته باشد.
  • اصالت نهال انگور: فروش نهال انگور اصیل توسط نهالستان‌ های معتبر کمک زیادی به باروری باغ انگور می‌کند.

تعداد درخت انگور در هکتار

فاصله کاشت بین درختان انگور برای رشد و عملکرد بهینه آنها بسیار مهم است، دانستن میزان فاصله کاشت مناسب بین درختان انگور و  تعداد درخت انگور در هکتار، در کاشت و پرورش این گیاه نقش مهمی دارد، این موضوع به شرح زیر توضیح داده می‌شود:

  • تغذیه بهینه

فاصله مناسب بین درختان انگور باعث می‌شود ریشه درختان در زیر زمین به خوبی رشد کرده و ریشه‌ها به هیچ عنوان در یکدیگر تلاقی نداشته باشند، این امر باعث می‌شود ریشه‌ها بتوانند به طور بهینه از عناصر غذایی و آب تغذیه و در نتیجه، رشد سریع و سالمی داشته باشند.

کاشت نهال انگور

  • تهویه مناسب

فاصله کاشت مناسب بین درختان انگور باعث می‌شود تهویه مناسب در بین برگ و شاخه های آن انجام شود، مخصوصاً در احداث باغ انگور به روش سنتی جریان جریان گردش هوا مهم است، در صورتی که فاصله کاشت بین درختان رعایت نشود، تهویه مناسب در پوشش درختان به خوبی انجام نشده و عملیات هرس و دیگر مراقبت‌های لازم برای حفظ گیاه به سختی انجام شده، بیماری‌ها و آفت‌ها می‌توانند بر رشد و توسعه درختان اثر منفی بگذارند.

  • دسترسی به نور مناسب

فاصله کاشت مناسب به درختان انگور اجازه می‌دهد تا به طور کامل از نور خورشید استفاده کنند، درختان انگور به روشنایی مناسب برای تولید انرژی نیاز دارند و در صورت وجود سایه بیش از حد، رشد و درخشش برگ ها کاهش یافته  و فرایند فتوسنتز با مشکل روبرو می‌شود.

درختانی که به صورت قلمه در نهالستان‌های معتبر تکثیر شده و قدرت باروری بالایی دارند، فاصله کاشت آنها ۲ متر از یکدیگر است، بنابراین تعداد درخت انگور در هکتار برابر با ۲۵۰۰ اصله نهال با کیفیت خواهد بود.

چگونه درخت انگور را پربار کنیم

گاهی اتفاق می‌افتد باغ انگور برای یک سال باردهی کمی را تجربه می‌کند، البته برای یک سال یک روند طبیعی است و باغ انگور دچار سال‌آوری شده است، اگر دو یا سه سال متوالی این اتفاق بیفتد کشاورزان به دنبال دلیل  و پاسخ به سوال زیر هستند « چگونه درخت انگور را پربار کنیم؟»

  • خرید نهال انگور سازگار با محیط که قدرت باردهی بالایی دارد.
  • آبیاری مناسب و رعایت کردن فاصله بین آبیاری‌ها
  • خاک باید حاوی اندازه‌های مناسبی از هوموس و عناصر غذایی باشد. هر سه سال یک بار خاکورزی شیمیایی برای باردهی لازم است.
  • حدس مناسب درختان انگور
  • سمپاشی اصولی و استاندارد برای جلوگیری از بیماری درختان انگور
  • استفاده از کودهای طبیعی و شیمیایی تاثیرگذار بر میزان باردهی درخت انگور

علت بار ندادن درخت انگور

همانطور که اشاره کردیم اگر باغ انگور برای یک سال باردهی نداشته باشد، یک روند کاملاً طبیعی است ولی ادامه‌دار بودن این روند مشکل اساسی است و کشاورز باید دلیل این مشکل و علت بار ندادن درخت انگور را به صورت علمی و تجربی بررسی کند، یکی از دلایل علمی برای علت بار ندادن درخت انگور عدم گرده افشانی مناسب آن است.

گرده افشانی یا پالیناسیون از اهمیت بسیاری در باروری و باردهی درخت انگور برخوردار است، درختان انگور گیاهان خود بارور و خود سازگار  بوده و برای تولید میوه و بذر به گرده افشانی نیاز دارند؛ گردهای موجود در آلوفیشل (قسمت مردانه گل) باید به آلوفایشل (قسمت ماده‌ انگور) منتقل شوند تا برگزاری تلقیح و تشکیل میوه روی دهد؛ اگر گرده‌ها به صورت صحیح به آلوفایشل منتقل نشوند، تلقیح اتفاق نیافته و باردهی کاهش می‌آید یا به طور کامل متوقف می‌شود.

عوامل مختلفی می‌توانند بر زمان و کارایی گرده افشانی در باردهی تاثیر بگذارند، به‌عنوان مثال، نیازهای حرارتی در طول گل‌دهی گیاه، نور، هوا و رطوبت محیط، انواع گل‌ها و سرشاخه‌ها، نوع و شرایط وقوع باد و حشرات  همگی روی هم می‌توانند بر عملکرد گرده‌ها و باردهی تأثیر بگذارند.

نتیجه‌گیری نشان می‌دهد که دقت و زمان‌بندی گرده افشانی درختان انگور اهمیت بسیاری در افزایش باردهی دارد، بعلاوه، مدیریت خوب در خرید نهال انگور اصیل، استفاده از آبیاری و مسیر باد مناسب نیز می‌تواند تاثیر مثبتی بر باردهی درختان انگور داشته باشد.

درخت انگور بعد از چند سال میوه میدهد

مهمترین سوالی که یک کشاورز به هنگام خرید نهال انگور باید از کارشناس نهالستان بپرسد این است که درخت انگور بعد از چند سال میوه می‌دهد؟ زود بازده بودن نهال انگور یکی از فاکتورهای مهم برای بازگشت سریع سرمایه است.

امروزه اصالت نهال و روش تکثیر آن به گونه‌ای است که حتی به یک سال نکشیده درخت انگور قدرت باروری دارد، بنابراین کشاورزان با انتخاب یک نهالستان معتبر که تمامی محصولات خود را به صورت شناسنامه‌دار ارائه می‌دهند، می‌توانند در مدت ۲ الی ۳ سال به کسب درآمد مناسبی برسند.

کاشت نهال انگور

انواع نهال انگور

در کشور ایران بیشتر از ۶۰۰ نوع میوه انگور وجود دارد، ما در این مقاله چند محصول پرفروش نهال انگور را به شما معرفی می‌کنیم که در بین کشاورزان محبوبیت زیادی داشته و از احداث باغ آن رضایت کاملی دارند، انواع نهال انگور مرغوب و اصیل عبارتند از:

  1. نهال انگور بیدانه زرد منشا اصلی نهال انگور بیدانه زرد قسمت شمال غربی کشور ایران است، نه تنها برای تازه‌ تازه خوری آن طرفدار زیادی دارد، بلکه به خاطر بیگانه بودن از این انگور برای تهیه دوشاب شیره و سرکه از این محصول استفاده می‌شود بومی کشور ایران بوده و حداقل ۹۰ سال عمر اقتصادی و طولانی دارد، هر خوشه انگور بیدانه زد ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم وزن داشته طعم بسیار شیرین و دلپذیری دارد.
  2. نهال انگور شانی دارای حبه‌های گرد با پوستی کلفت به رنگ بنفش پررنگ است از این میوه برای تهیه مویز استفاده می‌شود، بومی کشور ایران بوده و در هر هکتار حداقل ۴۰ تا ۵۰ تن میوه با کیفیت تولید می‌کند، در نهالستان‌های معتبر آن را بر پایه قلمه تکثیر کرده و فاصله‌ای که برای کاشت نهال در نظر گرفتند تنها ۲ متر است.
  3. نهال انگور بیدانه قرمز مخصوص نواحی گرمسیری بوده و می‌تواند تا دمای مثبت ۵۰ درجه را به راحتی تحمل کند، سیستم دفاعی این نهال و اندازه قوی است که در برابر تنش‌های آبی و محیطی صدمه خاصی نمی‌بیند، در صورت احداث باغ انگور بیدانه قرمز به صورت آبی میزان باردهی آن بیشتر از ۴۰ تن و در صورت کاشت دیمی آن میزان باردهی به ۲۵ تن کاهش می‌یابد، این نهال بومی کشور ایران بوده و نزدیک به ۸۰ سال عمر اقتصادی را تجربه می‌کند.
  4. نهال انگور ویکتوریا یک رقم تجاری و صادراتی است که بومی کشور آلمان است، حبه‌های درشت و سبز رنگ ویکتوریا دانه‌دار بوده و تازه خوری آن رواج بیشتری دارد، نیاز سرمایی نهال انگور ویکتوریا ۴۰۰ الی ۸۰۰ ساعت دمای کمتر از ۷ درجه سانتیگراد است، گلدهی این درخت اوایل فصل بهار آغاز می‌شود، در یک هکتار زمین حداقل ۵۰ تن میوه انگور ویکتوریا تولید می‌شود.
  5. از انواع نهال انگور پرفروش و بومی کشور ایران بهتر است به انگور قزل اوزوم اشاره کنیم، حبه‌های درشت و تخم مرغ شکلی دارد که به رنگ سرخ طلایی است، این درخت سردسیری است و هیچگونه محدودیت ارتفاعی برای رشد آن وجود ندارد، گلدهی درخت انگور قزل اوزوم اواخر فروردین ماه آغاز می‌شود، ارتفاع این درخت ۴ تا ۱۲ متر بوده و بر اساس نوع کاشت ایستاده یا خوابیده کشاورز ارتفاع آن را مشخص می‌کند، فاصله‌ای که برای کاشت نهال انگور در نظر گرفتند تنها ۲ متر است در یک هکتار زمین ۲۵۰۰ اصل نهال انگور جای می‌گیرد که باعث افزایش باردهی آن می‌شود ‌
  6. نهال انگور عسگری جزو برندهای صادراتی کشور ایران است، با اینکه فرآورده‌هایی مانند شیره انگور و سرکه انگور را می‌توان از این محصول تولید کرد ولی هدف اصلی از احداث باغ انگور عسگری صادرات و فروش میوه آن است، بومی کشور ایران بوده و عمر اقتصادی آن حداقل ۸۰ سال است، حبه‌های درشت زرد رنگ داشته و طعم آن شیرین است.

کلام آخر

ما در این مقاله سعی کردیم شرایط باغداری و احداث باغ انگور را به طور کامل به شما توضیح داده اطلاعات دقیق‌تری در مورد باردهی آن در اختیارتان قرار دهیم، برای احداث باغ انگور شما احتیاج به اطلاعات علمی و بروز تری دارید، از این رو توصیه می‌کنیم به سایت زیر مراجعه کرده و با کارشناسان نهالستان در ارتباط باشید تا شما را در مورد خرید نهال انگور به صورت اینترنتی، قیمت نهال انگور روش مراقبت و نگهداری از باغ انگور راهنمایی کنند.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال