آشنایی کامل با کنه کش آبامکتین: قوی‌ترین آفت کش

آشنایی کامل با کنه کش آبامکتین: قوی‌ترین آفت کش

گران بودن سموم کشاورزی و کاهش اثر آنها سبب شده باغداران بیشتر به دنبال سموم با دامنه اثر وسیع و البته موثر تر باشند، یکی از سمومی که در سالهای اخیر در بین باغداران پر طرفدار شده است سم آبامکتین است که در بین باغداران تحت عنوان سم کنه کش شناخته شده است اما این سم حشره کش نیز بوده و با بسیاری از سموم دیگر قابلیت اختلاط دارددر این مقاله موارد مصرف و همچنین نحوه ی استفاده از این سم در باغات میوه را به شما آموزش خواهیم داد.

شناسایی ترکیب و نحوه اثر آبامکتین

آفت کش آبامکتین برخلاف بسیاری از سموم کشاورزی شیمیایی نبوده و از تخمیر یک مخمر اکتینومیست به دست آمده است، این ترکیب نقطه اثر عصبی داشته و سبب فلج در بدن آفات می شود، آفات پس از رسیدن این سم به بدنشان فلج شده و دیگر قدرت تغذیه ندارند و بنابراین طی سه الی پنج روز می میرند.

این سم تماسی است و سیستمیک نیست اما جذب بافت گیاهی می شود و تا چندین روز اثر آن باقی خواهد ماند، بنابراین چنانچه پس از استفاده مجددا آفت به بافت حمله کند به محض تغذیه از بافت گیاهی از بین خواهد رفت اما نکآشنایی کامل با آبامکتینته ی بسیار ج ذاب در رابطه با این سم این است که سموم جذب نشده و باقی مانده روی سطح به سرعت تجزیه شده و بنابراین دوره ی کارنس این سم کوتاه بوده و بسته به شرایط آب و هوایی می تواند حداکثر دو هفته باشد.

کوتاه بودن دوره ی کارنس سبب می شود باغداران بتوانند به فاصله زمانی کوتاهی پس از استفاده از این سم میوه را برداشت کرده و به بازار بفرستند، با توجه به تماسی بودن سم شخصی که سمپاشی را انجام می دهد باید دقت داشته باشد که تمام سطوح درخت را سمپاشی کند، البته همانطور که گفه شد پس از سم پاشی نیز ایمنی ایجاد شده تا مدتی باقی می ماند و این یک نکته ی بسیار مثبت در رابطه با این سم خواهد بود.

آفات و میزبانهای مناسب برای استفاده از آبامکتین

آشنایی کامل با آبامکتین

آبامکتین یکی از سموم با قدرت اثر و دامنه ی اثر بالا است به طوری که هم می تواند بر آفات حشره ای و هم بر آفات از راسته ی عنکبوتیان مانند کنه ها موثر باشد، بنابراین این نکته می تواند برای باغداران جالب باشد که استفاده از این سم می تواند علاوه بر کنه ها که به کنترل آنها معروف شده است در کنترل شته ها، مینوز و سایر آفات حشره ای موثر واقع شود.

نکته ی مهم در مورد کنترل آفات در باغات میوه این است که معمولا درختی که در اثر حمله ی یک آفت ضعیف شود آماده ی پذیرایی از آفات دیگر نیز خواهد بود و به همین دلیل است که معمولا در درختان مبتلا به یک آفت خسارت آفات دیگر نیز مشاهده می شودف به عنوان مثال آلودگی همزمان آفاتی مانند شته ها و کنه ها بیشتر در باغات میوه دیده می شود.

نکته ی مهم دیگری که در مورد این سم باید به آن اشاره کرد این است که آبامکتین را می تواند روی اغلب میزبانان درختی و سبزی و صیفی مورد استفاده قرار گیرد، بنابراین برای کنترل آفات مهم استفاده از این سم مانند زدن دو نشان بایک تیر خواهد بود.

 

میزبان آفت دز مورد استفاده اولین سم پاشی و تکرار آن
مرکبات کنه تار عنکبوتی، کنه زنگار

تریپس-مینوز

0.2-0.5 در هزار

 

0.2-0.7 در هزار

اول بهار به محض مشاهده ی شاخه های آلوده

تکرار پس از مشاهده ی مجدد آلودگی

درختان میوه مانند گردو، سیب، بادام، گلابی و غیره انواع کنه و پسیل 0.2-0.5 در هزار اول بهار به محض مشاهده ی شاخه های آلوده

تکرار پس از مشاهده ی مجدد آلودگی

درختان و درختچه های غیر مثمر و زینتی کنه ها

سفید بالکها، مینوز، تریپس، شته

0.2-0.5 در هزار

0.4-0.7 در هزار

در طول سال به محض مشاهده ی اولین درختچه ی آلوده
خانواده کدوئیان کنه، تریپس، مینوز 0.4-0.7 در هزار
خانواده سولاناسه(گوجه فرنگی و سیب زمینی) سوسک کلرادو، کنه تارعنکبوتی، مینوز 0.4-0.7 در هزار

 

 

نکات قوت و ضعف استفاده از آبامکتین در باغات میوه

آشنایی کامل با آبامکتین

برای استفاده از هر سمی باید نقاط قوت و ضعف ان را بدانید و با علم به این نکات از سموم مورد نظر استفاده کنید، در این بخش برخی از مزایا و معایب استفاده از آبامکتین را ذکر خواهیم کرد.

  • آبامکتین تنها بر روی مراحل متحرک آفات موثر بوده و هیچ تاثیری بر روی مرحله ی تخم آفات و یا نیمفهای غیر متحرک کنه ها نخواهد داشت.
  • تماسی بودن این آفت کش باع شده میزان مصرف این سم بالا برود چرا که برای تاثیر بیشتر باید مطمئن شوید که تمام سطوح برگها به سم آغشته شوند.
  • سمیت این آفت کش ده میلی گرم بر کیلوگرم است به این معنا که به ازای هر کیلوگیرم از وزن یک انسان ده میلی گرم از این آفت کش اثر کشندگی داشته و خوردن میوه و یا سبزیجاتی که به تازگی با این سم سم پاشی شده اند بسیار خطر آفرین خواهد بود.
  • چند میزبانه بودن این آفت کش به عنوان نقطه قوت آن محسوب می شود و از این رو هزینه ی سم پاشی با این آفت کش در باغات بسیار پایین تر خواهد آمد چرا که دیگر نیاز به استفاده از سموم آفت کش دیگر برای دفع آفات دیگر در با وجود ندارد.
  • اینکه سم جذب شده در بافت مدتها باقی مانده و آفات بعدی را نیز کنترل خواهد کرد می تواند بسیار مفید باشد اما این نکته می تواند برای میزبانهای سبزیجات که بافت برگی آنها مورد استفاده قرار می گیرد مانند سبزیها، کاهو و کرفس نکته ی خوبی نیوده و کشاورزانی که این گونه سبزیجات را می کارند باید حتما برای برداشت آنها دوره ی کارنس سم را رعایت کرده باشند.
  • در زمان استفاده از این سم باید به میزان وزش باد دقت کردو در زمان سم پاشی بهتر است سرعت باد کمتر از 15 متر بر ثانیه باشد در غیر این صورت باد بردگی آفت کش از قدرت اثر آن کم خواهد کرد.
  • بروز مقاومت به این آفت کش در مزارع و باغاتی که دوره ی سم پاشی کمتر از 7 روز بوده گزارش شده است و این می تواند به عنوان نقطه ضعف سم تلقی شود اما به هر حال تمام باغداران باید در مورد میزان استفاده از این سموم نهایت دقت را داشته باشند.
  • همه چیز کش بودن این آفت کش سبب شده این سم بر روی جمعیت حشرات مفید نیز موثر باید و سبب کاهش آنها شود و این موضوع نیز در باغاتی که آبامکتین به صورت بی رویه استفاده شده است سبب طغیان آفات پس از چند بار استفاده از آبامکتین شده است.

کنترل تلفیقی آفات:

تکیه بر استفاده از سموم کشاورزی سبب شده دشمنان طبیعی آفات از بین بروند و آفات در بسیاری از مزارع و باغات به صورت طغیانی در بیاید بنابراین برای کنترل آفات در باغات میوه و حتی در جالیز ها و مزارع توصیه می شود اصول تلفیقی کنترل آفات رعایت شود، در ادامه اصول کنترل تلفیقی آفات را به صورت تیتر وار عنوان می کنیم اما شما می توانید اطلاعات تکمیلی در این زمینه را در مقالات مربوطه مطالعه بفرمایید.

  • خرید نهال مقاوم به آفات و بیماریها
  • انتخاب مرکز فروش نهال که نهال را به صورت کاملا سالم و گواهی شده به فروش می رسانند.
  • حمایت از جمعیت دشمنان طبیعی با استفاده بی رویه نکردن از سموم شیمیایی
  • پایش دقیق و مرتب باغ و کنترل شرایط هجوم آفات پیش از طغیانی شدن آنها در باغ
  • هرس شاخه های آلوده در درختانی که به تازگی الوده شده اند و آلودگی محدود به چند شاخه است و سوزاندن شاخه های هرس شده.
  • استفاده از سموم شیمیایی با تاثیر منفی بسیار پایین بر جمعیت دشمنان طبیعی آفات

کلام آخر:

دانستید که آفت کش آبامکتین می تواند تاثیر بسیار خوبی برای کنترل مجموعه ای از آفات در باغ شما داشته باشد اما باید در زمان استفاده از این سم بسیار دقت کنید و تنها زمانی که آفت مورد نظر شما به سم پاشی حساس است از آن اسنفاده کنید، در ضمن توصیه می شود آبامکتین را در برندهای معتبر تهیه بفرمایید تا ناخالصیهای موجود در محلول شرکتهای نامعتبر به درختان شما آسیب وارد نکند و نکته ی آخر اینکه از اجرای اصول مدیریت تلفیقی آفات در باغ خود غافل نشوید که کمک بسیار زیادی برای کنترل آفات خواهد کرد، برای دریافت قیمت نهال مقاوم به آفات و اصول استفاده از سم آبامکتین در هر میزبان با کارشناسان مشاور ما در ارتباط باشید.

 

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال