کود برای پر شدن مغز پسته +(علت) پر نشدن مغز پسته

کود برای پر شدن مغز پسته +(علت) پر نشدن مغز پسته

برای شناختن کود جهت پر شدن مغز پسته، ابتدا شرایط مناسب باغداری برای باغ پسته را فراهم کنید مخصوصاً رعایت کردن فاصله بین دو آبیاری بسیار مهم است چون تنش‌های خشکی پتانسیل رشد مغز گردو را تا حد زیادی کاهش می‌دهد، همچنین تغذیه استاندارد خاک نقش بسزایی در کیفیت مغز پسته دارد در ادامه مقاله همراه ما باشید تا کود برای پر شدن مغز پسته را به شما معرفی کنیم.

برای پر شدن مغز پسته چه کنیم

بهترین کود برای پر شدن مغز پسته

بهترین کود برای پر شدن مغز پسته کود ارگانیک یا کود طبیعی است که از منابع طبیعی تهیه شده است. برخی از بهترین کود  برای پر شدن مغز پسته عبارتند از:

  • کود کمپوست: کمپوست مواد آلی طبیعی است که از تجزیه باقیمانده‌های آلی مانند سبزیجات، چوب و مورد دیگر تهیه میشود. این نوع کود غنی از عناصر مغذی است و میتواند به رشد مغز پسته کمک کند.
  • کود آلی: کودهای آلی مانند کود گاوی و کود مرغی برای پر شدن مغز پسته مفید هستند.

برای مشخص کردن کودهای شیمیایی برای پر شدن مغز پسته عوامل مختلفی مانند نوع خاک، شرایط آب و هوایی و نیازهای مخصوص هر باغ پسته تاثیر گذار  است، در جدول زیر برخی از کودهای شیمیایی که برای تقویت مغز پسته مورد استفاده قرار می‌گیرند درج شده است.

نام کود عملکرد کود برای باغ پسته
کودهای حاوی نیتروژن پسته برای رشد و تکثیر مغز نیاز به منبع غنی از نیتروژن دارد. بنابراین، کودهایی که حاوی نیتروژن زیادی هستند می‌توانند به رشد و توسعه مغز پسته کمک کنند.
کودهای حاوی فسفر فسفر یک عنصر مهم برای توسعه و رشد سیستم ریشه‌ها است. استفاده از کودهای حاوی فسفر می‌تواند به رشد و توسعه ریشه‌های پسته کمک کند و در نتیجه مغز پسته را تقویت کند.
کودهای حاوی پتاسیم پتاسیم نیز یک عنصر مهم برای رشد و توسعه مغز پسته است. استفاده از کودهای حاوی پتاسیم می‌تواند کمک کند تا مغز پسته بهترین شرایط رشد را داشته باشد.
کودهای حاوی عناصر میکرو برخی از کودهای حاوی عناصر میکرو مانند روی، مس، منگنز و آهن باعث افزایش ترکیب مغذی در خاک می‌شوند و به رشد و تکثیر مغز پسته کمک می‌کنند.

البته در همه موارد، توصیه می‌شود قبل از استفاده از هر کودی، نظر کارشناسان و متخصصین نهالستان را جویا شوید، زیرا نیازها و شرایط با استانداردهای متفاوت هر باغ پسته متغیر هست، همچنین کشاورزان با خرید نهال پسته اصلاح شده، می‌توانند درصد ریسک پوچ شدن مغز پسته را تا حد زیادی کاهش دهند.

علت پر نشدن مغز پسته

از مشکلاتی که باعث تلف شدن سرمایه کشاورز و کاهش میزان سوددهی باغات آنها می‌شود پر نشدن مغز پسته یا به اصطلاح عامیانه پوچ بودن مغز پسته است، البته کشاورزان با خرید نهال پسته مقاوم تا حد زیادی می‌توانند از این مشکل جلوگیری کنند.

علت پر نشدن مغز پسته باید به کمبود آبی باغ پسته اشاره کنیم، اگر مغز پسته در زمان رشد کمبود آب داشته باشد، به طور کامل مغزپر نمی ‌شود، آب به عنوان یک عامل کلیدی در رشد و توسعه محصولات کشاورزی، شامل پسته، نقش بسیار مهمی دارد.

البته نباید نقش اختلالات عملکردی نهال پسته را فراموش کنیم، عواملی نظیر هموفیلی، کمبود عناصر غذایی، بیماری های قارچی یا باکتریایی و آفات موجب اختلال در عملکرد مغز پسته و عدم پر شدن آن می‌شوند.

شرایط محیطی نامساعد مانند دمای بسیار بالا یا سرد تر از درجه انجماد، مواد آلی ناخواسته در خاک، سنگین و املاح دار بودن آب آبیاری، تغذیه ناکافی و حمله آفت و بیماری و سوء مدیریت باغدار باعث عدم پر شدن مغز پسته می‌شود.

سازگاری بین نژاد پسته و رقم گرده افشان نیز در کیفیت و کمیت باردهی نهال پسته تاثیر گذار است، اگر فرایند گرده‌افشانی باغ پسته به خوبی و به صورت استاندارد انجام شود از پر بودن مغز پسته اطمینان خاطر داشته باشید؛ اگر پسته ها در زمان یا شرایط نامناسبی برداشت شوند، به عنوان مثال وقتی که هنوز کاملاً رسیده نشده‌اند، ممکن است مغز پسته‌ها توانایی پر شدن نداشته باشد.

کود برای پر شدن مغز گردو

نوعی از عفونت‌ها به نام “آلودگی سطحی” از پر شدن مغز پسته جلوگیری می‌کنند، این عفونت می‌تواند در دوران برداشت یا ذخیره سازی به پسته‌ها نفوذ کند، رعایت تمیزی و بهداشت در تمام مراحل پردازش و نگهداری، از این مسئله جلوگیری خواهد کرد.

علت تنک شدن خوشه پسته

کارشناسان نهالستان دلایل مختلفی برای تنک شدن خوشه پسته اعلام کرده‌اند، کشاورزان با مطالعه و بررسی علت تنک شدن خوشه پسته به راحتی می‌توانند از بروز این معضل در باغ خود جلوگیری کنند:

  1. شرایط آب و هوایی: نزولات جوی بیش از حد، بارندگی های غیر متعادل و مشکلات خشکسالی از شرایط اکوسیستمی برای تنک شدن خوشه پسته محسوب می‌شوند.
  2. بیماری ها و آفات: حمله قارچ‌ها، باکتری‌ها و آفات مختلفی مانند سوسک خوشه پسته (Pistachio twig borer) و پشه خرما (Date palm flower midge) از دلایل اصلی تنوع شدن خوشه پسته است.
  3. فاکتورهای تغذیه‌ای: عملکرد کم گیاه به دلیل کمبود عناصر غذایی اصلی مانند فسفر، پتاسیم، نیتروژن و روی، کمبود آهن، نقص اسید هورمونی و فعالیت زیاد ریشه های سیستماتیک.
  4. مشکلات روشنائی: کمبود نور خورشید.
  5. عوامل خشکی خاک: کمبود رطوبت خاک در دورة رشد مهم ترین علت تنک شدن خوشه پسته هست.
  6. پاشش سموم غیرمصرفی: اشتباه در پاشش سموم، استفاده از دستگاه پاشش ناسازگار و زمان بندی نادرست باعث صدمه به خوشه‌های درخت پسته می‌شود.

بررسی هر یک از این عوامل و مقابله با آنها به کشاورز کمک می‌کند که باغ پسته او با هیچ بیماری و چالشی روبرو نشود.

علت ریزش برگ درخت پسته در بهار

دلایل زیادی در ریزش برگ درخت پسته در بهار تاثیرگذار هستند، شناختن علت ریزش برگ درخت پسته در بهار به درمان سریع آن کمک می‌کند،  از دلایل ریزش برگ درخت پسته می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

۱) تغییرات دمای هوا و رطوبت در فصل بهار باعث ریزش برگ‌ها می‌شود اما نوسانات دما در بهار ممکن است رشد برگها را تحت تاثیر قرار داده و باعث ریزش آنها شود

۲) نقص در مواد غذایی: کمبود عناصر غذایی مورد نیاز برای رشد و تغذیه صحیح درخت پسته، علت ریزش برگ پسته در بهار است، این مواد غذایی شامل عناصر مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم است.

۳) آلودگی خاک: آلودگی خاک با مواد شیمیایی ناخواسته مانند عناصر سنگین و پسماندهای صنعتی ممکن است رشد و تغذیه مناسب درخت پسته را مختل کند و باعث ریزش برگ ها شود.

۴) نوسانات فشار آب: نوسانات فشار آب در سیستم ریشه‌های درخت پسته باعث تضعیف ریشه، کاهش جذب آب و عناصر غذایی و در نتیجه ریزش برگ‌ها شود.

۵) عوامل خارجی: عوامل خارجی مانند باد قوی، تحریک مکانیکی یا حتی حمل و نقل انسان باعث ریزش برگ درخت پسته می‌شوند.

۶) بیماری‌ها و عفونت‌ها: برخی بیماری‌ها و عفونت‌ها باعث ریزش برگ ها در درخت پسته می‌شوند.

  • توسط قارچی به نام Botryosphaeria dothidea  باعث خشک شدن شاخه‌ها و ریزش برگ‌ها می‌شود.
  • قارچی به نام Phaeochoropsis neowomackiana ایجاد می‌شود و باعث ریزش برگ‌ها و کاهش رشد درخت پسته می‌شود.
  • باکتری Ralstonia solanacearum  باعث ریزش برگ‌ها و چرب شدن ریشه‌ها می‌شود.
  • قارچی به نام Phellinus gilvus باعث خشک شدن شاخه‌ها و ریزش برگ‌ها می‌شود.
  • قارچی به نام Cycloconium oleaginum  ایجاد لکه‌های روغنی بر روی برگ‌ها و ریزش برگ‌ها می‌شود.
  • قارچی به نام Fusarium solani  باعث ریزش برگ‌ها و کاهش رشد درخت پسته می‌شود.

توصیه می‌شود که در صورت مشاهده هرگونه علائم بیماری در درختان پسته، به یک کارشناس نهالستان‌ مراجعه کنید تا اقدامات لازم برای کنترل بیماری‌ها را انجام دهید.

پربارترین درخت پسته

پر بار شدن درخت پسته

درختان پربار و با کیفیت پسته به کشاورزان کمک می‌کند تا زمین کشاورزی پربازدهی را تجربه کرده و مشکلات مربوط به پوچی مغز پسته را نداشته باشند، ما در ادامه پربارترین درخت پسته را به شما معرفی می‌کنیم:

  1. نهال پسته اکبری یک نهال ایرانی بوده ولی به خاطر کیفیت و مرغوبیت بالایی که دارد فروش آن جهانی است، این نهال بر پایه بذری تکثیر می‌شود و بعد از یک الی دو سال کاشت در مزرعه پیوند آن را انجام می‌دهند، از دلایل پر فروش نهال پسته اکبری باید به باردهی آن اشاره کرد که در یک هکتار نزدیک به ۷ تن میوه غلاف‌دار تولید می‌کند، البته بعد از خشک شدن و بو دادن پسته وزن آن به ۴ تن کاهش می‌یابد، عمر اقتصادی و دوره طلایی نهال پسته اکبری ۸۰ سال است.
  2. نهال پسته بنه به اندازه‌ای رشد قدرتمند دارد که معمولاً در مناطق کشور به صورت خودرو و وحشی رشد می‌کند، از این درخت به عنوان پایه استفاده کرده و نهال‌های دیگر را روی آن پیوند می‌زند، این نهال پایه کوتاه است و فاصله‌ای که برای کاشت آن در نظر گرفته‌اند ۴ متر است بنابراین در یک هکتار زمین ۶۵۰ اصله نهال پسته بنه جای می‌گیرد.
  3. نهال پسته ممتاز بومی کشور ایران است غلاف آن به رنگ قرمز بوده باردهی بالایی را تجربه می‌کند، این نهال سیستم دفاعی قوی داشته و در مناطق شوره زار و یا بافت‌های نامناسب خاک نیز رشد قدرتمندی را تجربه می‌کند، جزو نهال‌های زودبازده بوده و اولین باروری آن تنها ۳ سال طول می‌کشد، میزان باردهی نهال پسته ممتاز ۴.۵ تا ۶ تن در هکتار از دانه‌های آن بزرگ و درشت بوده دارای کیفیت تجاری و صادراتی بالا است.
  4. از پربارترین درخت پسته گران قیمت می‌توان به نهال پسته پایه یوسی‌بی آمریکا اشاره کرد، این نهال در سومین سال تولید شروع به باردهی می‌کند، کیفیت بالای میوه‌های تولید شده و تناژ بالای آن باعث محبوبیت درخت پسته یوسی‌بی آمریکا در بین کشاورزان ایرانی شده است، این نهال را بر پایه بذری تکثیر و به فروش می‌رسانند، عمر اقتصادی آن بیشتر از ۸۰ سال بوده نگهداری و مراقبت از آن کار بسیار راحتی است.
  5. از طبق آمار فروش نهال پسته در نهالستان‌های معتبر کشور باید بگوییم نهال پسته پیوندی احمد آقایی بر پایه اکبری جزو نهال‌های گران قیمت و محبوب در بین کشاورزان است، این نهال بیشتر از ۱۰۰ سال عمر اقتصادی دارد و نشانگر پایداری درآمد و سود دهی باغ پسته احمد آقایی است، البته نباید فراموش کنیم برند پسته احمد آقایی در کل جهان معروف بوده و صادرات آن ارزآوری کمک زیادی کرده است.
  6. از نهال‌های مقاوم بومی کشور ایران باید به نهال پسته اکبری اشاره کرد، این نهال به اندازه‌ای مقاوم است که از آن به عنوان پایه برای پیوند دیگر نهال‌های پسته استفاده می‌کند، کشاورزانی که می‌خواهند نهال پسته اکبری را در باغ خود کاشت کنند باید نهال پیوندی آن را بر پایه خود اکبری تهیه کنند که سیستم دفاعی قوی‌تری دارد، نیسان باردهی نهال پسته اکبری حداقل پنج و نیم تن در هکتار است و عمر اقتصادی آن نزدیک به ۸۰ سال بوده و در یک هکتار زمین ۶۵۰ هسته نهال پسته اکبری جای می‌گیرد.
  7. نهال پسته کله قوچی یک نهال آمریکایی بوده و توسط نهالستان برتر نهال بر پایه اکبری پیوند و بومی‌سازی شده است، نهال پسته کله گوچی زود بازده است و تنها یک سال پس از کاشت میوه‌های پسته بر روی شاخه‌های آن دیده می‌شود، عمر اقتصادی نهال پسته کله گچی بیشتر از ۱۰۰ سال است و در صورت رسیدگی و مراقبت به ۱۲۰ و ۱۳۰ سال نیز افزایش پیدا می‌کند، این نهال قابلیت کاشت دم را دارد ولی کاشت آبی آن باعث افزایش کیفیت و باردهی نهال پسته کله قوچی خواهد شد.

کلام آخر

مشکلات کشاورزی، باعث صدمه و خسارت به باغ پسته باغداران می‌شود و میزان درآمد سالیانه آنها را تا حد زیادی کاهش می‌دهند، باغداران با خرید نهال پسته  مقاوم و اصلاح شده می‌توانند از بروز بیماری و آفات در باغ خود جلوگیری کرده و هزینه کمتری را صرف خرید نهاده‌های مختلف کنند، اگر تجربه کافی در زمینه احداث باغ پسته ندارید، می‌توانید به سایت تخصصی زیر مراجعه کرده و با کارشناسان آن به صورت تلفنی و آنلاین در تماس باشید

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال