زمان باردهی انواع درختان هلو

زمان باردهی انواع درختان هلو

زمان باردهی انواع درختان هلو

توسعه و پیشرفت در علم کشاورزی منجر به تولید ارقام مختلف درختان میوه شده که هر رقم سازگاریهای خود را با شرایط آب و هوا و اقلیم خاص خواهد داشت، سازگاریهایی از قبیل سازگاری با دمای بالا و یا مقاومت در برابر سرمای دیر رس بهاره، تولید ارقام مختلف از جنبه‌ی دیگر نیز مورد بررسی قرار می گیرد و آن هم زمان برداشت میوه است، زمان برداشت مختلف در ارقام مختلف سبب شده که انواع میوه ها در فاصله زمانی طولانی تری در بازار موجود باشند، در این مقاله به بررسی زمان باردهی انواع ارقام درختان هلو می پردازیم و شما را با انواع مختلف هلو آشنا خواهیم کرد.

 

زمان باردهی و زمان برداشت

دو اصطلاح زمان برداشت و زمان باردهی درختان میوه در بین مردم ممکن است گاهی به جای هم مورد استفاده قرار بگیرند، اما این دو اصطلاح تفاوت مهمی با یکدیگر دارند، زمان باردهی به معنای شروع باردهی درختان پس از کاشت نهال و زمان برداشت به زمانی اشاره دارد که در هر سال میوه ی یک رقم خاص از درخت میوه رسیده و آماده ی برداشت خواهد بود.

زمان باردهی انواع درختان هلو

درختان میوه ی بومی که به صورت سنتی تکثیر و کاشته می شدند از زمان کاشت نهال تا زمان شروع باردهی به مدت زمان بیشتری احتیاج داشتند و ممکن بود یک نهال تا 3 الی 4 سال باردهی خود را آغاز نکند، اما ارقام جدید که در مراکز فروش نهال هلو و نهالستانها به فروش می رسند هم به لحاظ ژنتیکی زود بازده بوده و هم به دلیل استفاده از روش تکثیر پیوندی باردهی آنها زودتر اتفاق افتاده و معمولا دو سال پس از کاشت نهال باردهی خود را آغاز می کنند.

بنابراین برای اینکه باردهی باغ شما هر چه زودتر آغاز شده زودتر به بهره برداری برسید بهتر است در زمان خرید نهال هلو برای باغ خود به شناسنامه ی آن دقت کرده و نهالی را انتخاب کنید که زود بازده بوده و به شیوه ی پیوندی تکثیر شده باشد، این ارقام باردهی زود هنگام خواهند داشت.

باغ هلو

لازم به ذکر است که عوامل و شرایطی می توانند در زمان شروع باردهی انواع درختان هلو تاثیر گذار باشند که در ادامه این شرایط را به صورت تیتر وار ارائه خواهیم کرد.

1.شرایط خاک

کاشت نهال هلو در خاک سنگین و رسی و یا خاک بسیار سبک سبب عدم رشد به موقع و درست ریشه ها شده و از رشد مناسب رویشی در سال اول جلوگیری کرده و سبب تاخیر در زمان شروع باردهی درختان هلو خواهد شد.

 

2.عمق چاله کاشت نهال

عمق چاله ی کاشت نهال با تاثیری که بر میزان رشد ریشه خواهد گذاشت می تواند سبب تاخیر در زمان باردهی درختان هلو شود و بنابراین چاله ی عمیق و یا چاله های کوچک تاخیر در باردهی را ایجاد می کند.

3.تغذیه و آبیاری نهال پس از کاشت

تغذیه و آبیاری مناسب نهال متناسب با نیاز نهال می‌تواند سبب باردهی به هنگام شود و در صورتی که تغذیه و آبیاری نهال به ویژه در سالهای اول پس از کاشت به خوبی صورت نگیرد تاخیر در باردهی را ایجاد خواهد کرد.

4.دریافت نور

رعایت فاصله ی مناسب بین درختان در زمان کاشت سبب دریافت نور کافی و در نهایت شروع باردهی در زمان مقرر شده و کاشت متراکم درختان مانع از دریافت نور کافی و سبب تاخیر در زمان شروع باردهی خواهد شد.

باغ هلو

5.آفات و بیماریها

پایش نکردن درختان به صورت دوره ای و مرتب و درگیر شدن انها با آفات و بیماریهای مختلف سبب کاهش قدرت درخت و در نهایت تاخیر در باردهی خواهد شد.

چنانچه ارقام زود بازده مانند نهال هلو پالیز و یا نهال هلو انجیری زودرس را خریداری کرده و نکات بالا را در رابطه با احداث باغ هلو و رسیدگی به این درختان به درستی رعایت کنید باغ شما باردهی خود را در سال دوم س از کاشت نهال آغاز کرده و ظرفت مدت چند سال به بلوغ باردهی خواهد رسید.

زمان برداشت میوه هلو

زمان برداشت میوه ی هلو یعنی زمانی که میوه ی هلو رسیده و آماده ی برداشت می شود با توجه به نوع رقم و شرایط محیطی و دمایی هر منطقه متفاوت خواهد بود، شرایطی مانند آبیاری و کود دهی و از همه مهمتر میزان دریافت نور و ارتفاع منطقه از سطح دریا بر زمان برداشت میوه ی هلو موثر هستند اما نکته ای که در مورد زمان برداشت بسیار اهمیت دارد زمان گلدهی ارقام مختلف هلو است.

قطعا هر چه گلدهی درخت هلو با تاخیر صورت بگیرد زمان رسیدن میوه نیز با تاخیر خواهد بود، تولید ارقام جدید هلو برای مناطقی که با سرمای دیر رس بهاره و یا به اصطلاح سرمازدگی بهاره مواجه هستند انقلابی در عرصه ی باغداری به وجود آورد.

ولی اصلی‌ترین دلیل در زمان برداشت نوع نژاد هلو هست، به طوری که ارقام نهال‌های زودرس، میانرس و دیررس می‌توانند از برج 3 تا برج 6 باردهی داشته باشند

ارقام دیر گل

ارقام دیر گل ارقامی هستند که در مناطق با ارتفاع بیش از 2000 متر از سطح دریا کاشته می شوند، در این مناطق معمولا یا زمستان طولانی شده و به نیمه ی فروردین کشیده می شود و یا پس از شکوفه دهی درختان در بهار موج سرمای دیر رس بهارره فرارسیده و درختان را دچار سرمازدگی خواهد کرد.

زمان باردهی انواع درختان هلو

زمان بندی رسیدن میوه در ارقام مختلف هلو

ارقام مختلف هلو بر مبنای زمان برداشت به سه دسته ارقام زود رس، ارقام میان رس و ارقام دیر رس تقسیم بندی می‌شوند، ارقام دیررس معمولا دیرگل ترین ارقام بوده و برای مناطق با ارتفاع بالا از سطح دریا که احتمال سرمازدگی بهاره وجود دارند مساعد بوده و ارقام زود رس و میان رس برای مناطق با آب و هوای معتدل و نیمه گمسیری مناسب خواهند بود.

زمان برداشت میوه در ارقام زودرس در اواسط خرداد تا اوایل تیر ماه، در ارقام میان رس در مرداد ماه و در ارقام دیر رس در اواخر مرداد تا اواسط شهریور ماه خواهد بود و اختلاف چند روز در زمان رسیدن میوه به واسطه ی شرایط محیطی از قبیل درجه حرارت و میزان دریافت نور اتفاق می افتد.

ارقام زود رس هلو ارقام میان رس هلو ارقام دیر رس هلو
هلو شصت روزه هلو دماوندی هلو جوادی
هلو داوودی هلو قجیر قائنات هلو پاییزه
هلو کاردی پیش رس هلو مخملی هلو انجیری پلنگی
هلو رد تاپ هلو سرخابی
هلو رد هاون
هلو شاستا
هلو آلبرتا
هلو زعفرانی زود رس
هلو انجیری خونی
هلو انجیری عسلی
هلو فرانسه پیش رس
هلو انجیری زعفرانی زود رس
هلو انجیری زود رس

 

در جدول بالا اسامی تمام ارقام تجاری و زود بازده هلو که در نهالستانهای معتبر به صورت پیوندی تکثیر می شوند و به فروش می رسند بر اساس تفکیک زمان رسیدن میوه آورده شده است، توجه داشته باشید ارقام زودرس و یا میانرس برای مناطق با ارتفاع بالا تر از 2000 متر از سطح دریا اصلا مناسب نبوده و برای این مناطق ارقام دیر رس و دیر گل ریسک کمتری دارند.

بیشتر بخوانید: روش های تکثیر درخت هلو

 

نکته ی مهم دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که قیمت نهال هلو نمی تواند تعیین کننده ی کیفیت آن باشد و برای خرید نهال هلو با کیفیت در درجه ی اول باید به دنبال نهالستان معتبر باشید و در درجه ی دوم به شناسنامه ی نهال و گواهی سلامت آن توجه داشته باشید.

کلام آخر

در زمان انتخاب نهال هلو برای احداث باغ اولین موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید تناسب شرایط اقلیمی با رقمی است که انتخاب می کنید، انتخاب ارقام زود گل و زود رس برای مناطق سردسیر و یا بالعکس انتخاب ارقام دیر گل ودیر رس برای مناطق معتدل و گرمسیری انتخاب هوشمندانه ای نخواهد بود، توصیه ی ما به باغداران این است که در زمینه ی انتخاب رقم خودسرانه عمل نکرده و پس از دریافت مشاوره با کارشناسان فروش نهال هلو مناسب‌ترین رقم را برای منطقه و شرایط اقلیمی خود انتخاب نمایند.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال