روش های آبیاری نهال صنوبر

روش های آبیاری نهال صنوبر

نکته ای که در این مقاله برای شما عزیزان علاقه مند درباره آبیاری نهال صنوبر گفته می‌شود بسیار مهم بوده پس بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتها با ما همراه باشید.

امروزه بسیاری از محققان به دنبال این هستند که چگونه می‌توان به جامعه افراد کشاورز برای آبیاری محصولاتشان کمک کرد چرا که برخی از شما مطلع هستید کره زمین در دهه اخیر دچار کم آبی شدیدی میباشد که باعث شده کشور ایران نیز این مشکل جدی را تجربه نماید. اگر چه برخی از بحران‌ها نظیر کم آبی را نمی‌توان چاره اندیشید اما می‌توان با روش‌هایی مدرن و امروزی به خواسته‌های خود در این زمینه دست پیدا کنیم.

همانطور که اشاره شده کره زمین یکی از جدی‌ترین سال‌های کم آبی که به خود دیده است در سال 2019 بوده است که بسیاری از محققان در رابطه با آن تحقیق کرده و به نتایجی دست یافته‌اند از جمله بیشتر دانشمندان به دنبال این هستند تا آبیاری بسیاری از گیاهان را با روشی مدرن و امروزی به کشاورزان ارائه دهند به طوری که در ادامه با این روش‌های کاربردی شما را آشنا می‌سازیم.

اگر چه این نمونه از درختان یکی از گیاهانی می‌باشند که در برابر شرایط آب و هوایی گرم مقاوم هستند اما بهتر است این را در نظر داشته باشیم که هر گیاهی حتی به میزان کم نیاز به آب و آبیاری دارد که نهال و درخت صنوبر از این موضوع مستثنی نیست.

خوشبختانه کشور ما ایران موفق شده است با روشهایی مدرن به آبیاری بسیاری از گیاهان از جمله درخت صنوبر دسترسی داشته باشد که در ادامه به انواع اشاره کرده و توضیحاتی را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

روش های آبیاری نهال صنوبر

امروزه به دلیل این که نهال صنوبر دارای سازگاری با انواع شرایط آب و هوایی است بسیاری از افراد آن را برای خود به یک صنعت پر درآمد تبدیل کرده‌اند و آن را در هکتارهای بزرگ به کاشت می‌رسانند و بعد از گذشت چند سال تنه آن را در صنعت‌های مختلفی که نیاز به چوب صنوبر دارند به فروش می‌رسانند.

روشهای متنوع آبیاری مدرن:

  • آبیاری قطره‌ای:

حتما شما هم با این نوع آبیاری قطره‌ای آشنا بوده و یا اسم آن را شنیده‌اید، درواقع این نوع از روش بسیار برای صرفه جویی در مصرف آب موثر بوده و می تواند تا حد زیادی بحران کم آبی را به حد مناسبی کاهش دهد به طوری این روش به این صورت است که با استفاده از لوله‌هایی باریک و مخصوص که در میان این درختان به کار گرفته می‌شوند که با به کار رفته شدن روزنه‌های در فاصله مشخص شده در میان این لوله‌ها آبیاری به صورت آرام و قطره‌ای به پای درختان و گیاهان داده می‌شود لازم به ذکر است این روش مدرن می‌تواند از تبخیر شدن سریع آب از پای گیاهان تا حد زیادی جلوگیری کند و نهال صنوبر را تا حد مطلوب سیراب نماید.

این روش از آبیاری در مقایسه با آبیاری سنتی و فصلی بسیار مقرون به صرفه بوده و به‌ علاوه بسیار می‌تواند به سلامت و رشد گیاهان و درختان شما کننده باشد.

استفاده از این روش مدرن می‌تواند هنگام کودهی درختان و نهال از هدر رفت آن تا حد زیادی جلوگیری کند و کود ریخته شده در پای نهال را به آرامی به خورد ریشه گیاه مورد نظر شما بدهد از طرفی از طرفی این دسته از آبیاری و میزان آب مصرفی برای تمامی نهالها و گیاهان یکسان بوده و می‌تواند باعث رشد سریع و یکسان این دسته از گیاهان شود.

آبیاری قطره‌ای می‌تواند از فرسایش خاک بسیار جلوگیری کند همچنین می‌تواند رطوبت را میزان کافی به نهال صنوبر شما منتقل کند چرا که این دسته از نهال صنوبر بسیار دوستدار رطوبت می‌باشد.

ار آنجایی که آبیاری قطره ای تنها رطوبت را به ریشه نهال شما می‌رساند از خیس شدن برگ درختان جلوگیری کرده و این امر باعث می‌شود تا از بروز بسیاری از آفت‌ها جلوگیری کند.

در این روش مدرن کشاورز و باغدار برای این که بتواند نهالهای خود را آبیاری کند نیازی به صبر نداشته و می تواند در زمانهای تعیین شده خود گیاهان را هر دو روز در میان آبیاری کنند.

  • آبیاری بابلر:

این روش از آبیاری به صورت حباب شکل از لوله‌های مخصوص خارج می‌شوند و مزیتی که دارا هستند از مصرف آب بسیار جلوگیری کرده و فقط پای ارقام نهال صنوبر را آبیاری می‌کند.

  • آبیاری اسپره‌ای:

حتما بسیاری از شما در باغ‌ها و مزارع مشاهده کرده اید که بسیاری از افراد برای آبیاری گیاهان‌شان از این روش استفاده می‌کنند چرا که این روش می تواند آب و هوای گرم اطراف گیاهان را تا حدی کاهش دهد و شرایط جوی را تا جای ممکن دلپذیرتر کند.

استفاده از این روش‌های مدرن و کاربردی می‌تواند سالیان سال برای شما مورد استفاده قرار گیرد بدون اینکه نیازی به تعویض وسایل تهیه شده در آبیاری داشته باشید.

این نمونه از آبیاری می تواند تا حد زیادی بسیاری از هزینه‌ها را کاهش دهد.

روش های آبیاری نهال صنوبر

  • آبیاری به صورت زیرسطحی:

این نمونه از روش آبیاری برای مناطقی مناسب می‌باشد که گرمای بسیار بالایی را داشته و باعث تبخیر بیش از اندازه آب می‌شود این روش زیر سطحی به دلیل این که آبیاری تا 10 الی 60 سانتی متر از زیر سطح گیاه انجام می‌شود می‌تواند مناسب باشد و ریشه گیاه و ارقام مختلف نهال را تا حد زیادی سیراب از آب نگه دارد.

شاید برایتان جالب باشد که در گذشته بسیاری از ایرانیان که صنعت آبیاری این چنین مدرن نبود با به کارگیری از روش سنتی به نام آبیاری سفالی استفاده میکردند تا رطوبت و دمای خاک را به حد مناسبی برسانند به طوری که با استفاده از ظرف‌های سفالی بزرگ و به کار گذاشتن آن در زیر خاک در میان دو گیاه این آبیاری را انجام میدادند چرا که ظرف سفالی می تواند دمای آب را خنک نگه داشته و از طرفی قطرهای آب را به آرامی از داخل به خارج منتقل کند این گونه موفق به کشت مناسب انواع گیاهان خود می‌شده اند اما امروزه با استفاده از روش‌های مدرن و مکانیزه و الگو برداری از روش سنتی به صورت جدید موفق یه مصرف بهینه‌ای شده‌اند.

در ادامه قصد داریم مقایسه از آبیاری نهال صنوبر و نهال گردو را داشته باشیم لطفا با ما تا انتها همراه باشید.

همانطور که در مطالب بالاتر گفته شد نهال صنوبر شرایط تحمل آب و هوایی را داشته اما نهال گردو این چنین نبوده و در مناطق خشک و یا خیلی معتدل امکان رشد و بازدهی را ندارد.

لازم به ذکر است درخت گردو برای این که میوه و باردهی مطلوب‌تری را داشته باشد باید با حسایت بیشتری به آن رسیدگی کرد اما در درختان و ارقام متنوع صنوبر این گونه نبوده و حتی افرادی که مبتدی هستند هم می‌توانند این محصولات ارزشمند را به کاشت و برداشت برسانند.

آبیاری برای درختان گردو به دو صورت امکان پذیر بوده است که بیشتر از روش قطره‌ای و غرقابی استفاده می‌شود اما در نوع درختان صنوبر شرایط بهتر بوده و افراد می‌توانند از روشهای دیگر آبیاری نیز استفاده داشته باشند.

بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که نهال‌ها و درختان با توجه به انواع مختلفی که دارا می‌باشند از آبیاری متفاوتی برخوردار هستند به عنوان مثال: درختانی که بارده هستند و میوه می‌دهند به آبیاری دقیق‌تر و بیشتری نیاز دارند چرا که در هنگام برداشت محصولات میوه‌های پر ثمرتر را داشته باشند.

به علاوه برخی از مناطق جنگلی به دلیل داشتن آب و هوایی معتدل نیازی به آبیاری مکانیزه و مدرن نداشته و می‌توان به راحتی این نهالها را کاشت و از آن استفاده مطلوبی را داشت اما در شرایط گرمسیری شرایط کاملا به صورت وارونه نماینگر می‌شود.

عوامل موثر دیگر بر آبیاری این ارقام از نهال صنوبر بستگی به شرایط سنی آنها نیز دارد به طوری که هر چه این گیاهان جوان‌تر باشند آبیاری به صورت کمتری می‌باشد و هر چه سن گیاهان بالاتر باشد به عنوان مثال

اگر ارقام نهال صنوبر سن 30 الی 50 سال را داشته باشند بهتر است آبیاری بیشتری را برای حیاط و ادامه زندگانی آنها بپردازیم.

امروزه از آنجایی که خرید و فروش نهال صنوبر و بسیاری از محصولات به روش اینترنتی و مدرن انجام می‌شود ما نیز موفق شده‌ایم در نهالستان برتر نهال مرغوب‌تدین ارقام نهال صنوبر و گیاهان زینتی مورد نیاز شما را به راحتی و با بالاترین کیفیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

لازم به ذکر است از آنجایی که ما دارای متخصیصن و مشاوره‌های عالی رتبه‌ای در این زمینه می‎‌باشیم شما را در تهیه و خرید نهال صنوبر از محصولات راهنمایی کنیم.

روش های آبیاری نهال صنوبر

بهتر است هنگام خرید به قیمت نهال صنوبر توجه داشته باشید چرا که مجموعه ما توانسته است با بالاترین تجربه در سالهای فعالیت خود این نمونه از نهال‌ها را با کمترین قمیت در اختیار افراد متقاضی قرار دهد.

در این مقاله هر آنچه را که باید در نکته‌های آبیاری برای ارقام نهال صنوبر بدانید گفته شد اما این شما هستید که بسته به محیط، خاک و شرایط آب و هوایی که مناطق شما دارا می‌باشد کدام نوع از ابیاری مناسب را برای نهالتان مورد استفاده قرار دهید لذا افرادی که اطلاعات کافی را ندارند می توانند با مشاورین ما در این زمینه در تماس باشند تا بتوانند بهترین انتخاب مقرون یه صرفه را داشته باشند چرا که یک انتخاب خوب می‌تواند در بهبود و رشد گیاهان شما تاثیرات بجا و عالی را داشته باشد.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال