نمک دادن به درخت گردو: همه چیز که باید بدانید

نمک دادن به درخت گردو: همه چیز که باید بدانید

نمک زدن به درخت گردو ممکن است در برخی شرایط مورد نیاز باشد، اما نمک دادن به درخت گردو عموماً توصیه نمی‌شود و می‌تواند آسیب‌های جدی به درخت و زمین ایجاد کند، در ادامه مقاله به برخی از شرایطی که ممکن است نیاز به نمک دادن به درخت گردو وجود داشته باشد اشاره می کنیم؛ پس همراه ما باشید.

نمک دادن به درخت گردو

در برخی مواقع، درختان گردو ممکن است به عفونت و بیماری‌های گوناگونی مبتلا شوند، به عنوان مثال، قارچ‌های عروقی رشد سریع داشته و باعث بیماری در درخت گردو می‌شوند، در مواردی که عفونت به شدت گسترش یافته است و تلاش‌های دیگر برای درمان نتیجه ندهند، لازم است نمک دادن به درخت گردو را شروع کنید.

چون این کار باعث تاخیر در گسترش عفونت می‌شود و به درخت کمک کند تا از کمی بهبود یابد؛ درخت گردو ممکن است توسط عوامل متعددی مانند حشرات آلوده شوند، در برخی مواقع، نمک می‌تواند عوامل حیاتی را کنترل کرده و به از بین بردن آفت‌های درخت گردو کمک کرده و شاخص های غیر قابل بازگشت درخت را درمان می‌کند.

در بعضی موارد، شاخص های غیر قابل بازگشتی مانند چروک خوردگی و سایر آلودگی ها روی درخت ها ظاهر می‌شوند؛ نمک دادن به درخت گردو کمک می‌کند تا این شاخص‌ها کمتر گسترش یافته و درخت را در برابر آنها مقاومت بیشتری داشته باشد.

باید یادآوری شویم که استفاده از نمک برای درخت گردو در مواقع ضروری باید با دقت و با رعایت دستورالعمل های مربوطه انجام شود،  می‌توانید به هنگام خرید نهال گردو سوالات خود را از کارشناسان نهالستان بپرسید، البته روش‌های دیگری برای مبارزه با آفات و بیماری‌ها وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

نمک دادن به درخت گردو

روش مبارزه با آفات درخت گردو

در مرحله اول توصیه می‌شود، کشاورزان در خرید نهال گردو دقت کرده و نهال‌های ژنوتیپ، پیوندی و سازگار با محیط خریداری کنند، در مرحله دوم حتماً بیماری و آفات مربوط به درخت گردو را شناخته و علائم ظاهری درخت را مورد بررسی قرار دهند، تا قبل از آلودگی کامل درخت گردو اقدامات درمانی را انجام داده و آن را نجات دهند؛ روش مبارزه با آفات درخت گردو شامل موارد زیر است:

  • استفاده از کودهای ارگانیک

استفاده از کودهای ارگانیک مانند کمپوست کشاورزی و کودهای طبیعی مانند کود مرغی به عنوان یک روش مبارزه با آفات درخت گردو مفید هست،این کودها باعث تقویت سیستم ایمنی درختان گردو شده و بدنه آن‌ها را برای حمله آفات محکم می‌کنند.

  • استفاده از حشره‌کش‌های طبیعی

حشره‌کش‌های طبیعی مانند آفت کش‌های موجود در طبیعت برای برخی آفات درخت گردو مفید هستند، برخی از این آفت کش‌های طبیعی شامل مارمولک، زنبورهای پارازیتوئید و غیره می‌شوند.

  • استفاده از حشره‌کش‌های شیمیایی

در صورت لزوم، می‌توان از حشره‌کش‌های شیمیایی استفاده کرد، اما در استفاده از این محصولات باید دقت شود تا به درختان، خاک و زنبورهای کارگر صدمه نرساند؛ باید به دستورالعمل‌های روی جعبه حشره‌کش توجه کرد و آن‌ها را به دقت دنبال کرد.

  • بررسی و کنترل آفات

انجام پایش منظم بر روی درختان گردو و تشخیص زود هنگام آفات کمک می‌کند تا خطر آفات کنترل شود، از روش‌های پایش به بررسی نشانه‌های ظاهری آفات مانند سیاه شدن و تغییر رنگ برگ‌ها، قرمز شدن رگه‌ها و حضور حشرات روی برگ‌ها اشاره کرد.

  • استفاده از تله‌های طبیعی

برخی از تله‌های طبیعی حشرات مانند تله دلتا بهترین روش برای کنترل انواع حشرات مخصوصاً پروانه فری هستند.

در نهایت، برای مبارزه موثر با آفات درخت گردو، ترکیبی از این روش‌ها و تنیم یک برنامه مدیریت حشرات می‌تواند موثر باشد؛ مطالعه و آگاهی از آفات معمول درخت گردو در منطقه خود نیز به شناخت و مبارزه موثر با آنها کمک خواهد کرد.

نمک دادن به درخت گردو

بهترین سم برای درخت گردو

بهترین سم برای درخت گردو بستگی به نوع آفات و بیماری‌های شایع شده دارد،   در ادامه چند محصول شیمیایی رایج برای کنترل آفات و بیماری‌های درخت گردو آورده شده است تا شما بهترین سم برای درخت گردو را انتخاب کنید:

نام سموم عملکرد طرز استفاده
اسپینوساد (spinosad): این سم قابلیت کنترل برخی از آفات مثل میمونه وصد پا روی درخت گردو را دارد. این محصول در قالب اسپری مخلوط با آب سمپاشی می‌شود.
پیرتروم (permethrin

این سم برای کنترل آفات مختلف از جمله کرم‌ها، شپشه‌ها و سوسک‌ها کاربرد دارد.

معمولاً به صورت اسپری یا مایع قابل مخلوط با آب استفاده می‌شود.
کواپرو (cuapro): این سم برای مقابله با مخمل‌کوچک زرد که آفت مهم درخت گردو است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولاً به صورت پودر یا مایع استفاده می‌شود.
کبالت (cobalt): این ماده به عنوان معدنی استفاده می‌شود که به منظور جذب و جلوگیری از تولید بیماری‌های قارچی مانند بیماری چوب‌خشکی درخت گردو به کار می‌رود. معمولاً به صورت پودر استفاده می‌شود.
سموتال آلفا این سم برای مبارزه با آفت های مختلف مانند کرم میوه درخت گردو، کرم پوسیدگی لقمه درخت گردو و سفید بالک پوسیده درخت گردو موثر است.
کلرپیریفوس این سم برای محافظت در برابر آفت نماتد که ممکن است درخت گردو را تحت تاثیر قرار دهد، استفاده می شود.

 

قبل از استفاده از هر نوع سم، بهتر است باکیولوژی درخت گردو را مطالعه کنید و همچنین نکات ایمنی و راهنمایی‌های تولیدکننده را رعایت کنید؛ در برخی موارد، می‌توانید به جای سم‌های شیمیایی، از روش‌های طبیعی استفاده کنید.

استفاده از حشرات کنترل کننده یا سموم طبیعی مانند نمک مایع (به نسبت یک قاشق نمک مایع به هر لیتر آب) استفاده کنید؛ شما می‌توانید از مشاوره پس از فروش نهال گردو در نهالستان‌های معتبر استفاده کرده و سوالات خود را از کارشناسان مربوطه بپرسید.

 بهترین قارچ کش درخت گردو

در انتخاب بهترین قارچ کش برای درخت گردو ، توصیه می‌شود به پیشنهادات و راهنمایی‌های کارشناسان و کشاورزان حرفه ای مراجعه کرده و به عوامل زیر توجه کنید:

  • مطابقت با درخت گردو: مطمئن شوید که قارچ کش انتخابی با درخت گردو سازگاری دارد و به درخت ضربه نمیزند.
  • استفاده از محصولات مجاز: از قارچ کش‌هایی استفاده کنید که برای کشاورزی پذیرش شده و استاندارد های لازم را داشته باشند.
  • مشاوره حرفه ای: برای انتخاب بهترین قارچ کش، از مهندسین کشاورزی کمک بخواهید.

برای کنترل قارچ های آبی، قارچ کش‌های محتوی تربورن استفاده می‌شود؛ این قارچ کش‌ها از تکنولوژی پیشرفته ای برخوردارند و قارچ‌های آبی کنترل می‌کنند که پس از بارش‌های زیاد رخ می‌دهند؛ برای کنترل قارچ‌های سفید، قارچ کش‌های حاوی عنصر سولفور استفاده می‌شود؛ این عناصر نقش مهمی در کنترل قارچ های سفید دارند.

 سمپاشی درخت گردو در بهار

سمپاشی درخت گردو در بهار ضروری است تا از بیماری‌ها و آفات مختلف محافظت شود و عملکرد بهتری داشته باشد؛ در ابتدای بهار، پیش از شروع گلدهی درخت گردو، می‌توان سم‌پاشی انجام داد تا از بیماری‌های قارچی مانند عفونت زیستی و پوسیدگی میوه‌ها جلوگیری کرد.

سم‌پاشی درخت گردو به عنوان جزءی از مراقبت های تابستانه و زمستانه نیز انجام می شود. انواع سم های شیمیایی یا آلی که برای سمپاشی درخت گردو استفاده می‌شود، باید مطابق با دستورالعمل و ضوابط مختص به هر کشور باشد؛  علاوه بر سمپاشی، لازم است به مراقبت های دوره ای مانند کاشت، آبیاری، تغذیه و ضدعفونی کردن درخت گردو نیز توجه شود تا بهترین نتیجه از این درختان به دست آید، از نکات مهم سمپاشی در فصل بهار باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • درخت گردو باید در دمای مناسبی باشد، معمولاً درختان در درجه حرارت 18-20 درجه سانتیگراد مناسب برای سمپاشی هستند.
  • بهتر است قبل از شکوفه دهی و بعد از هرس بهاره سمپاشی را شروع کنید چون در این صورت مطمئن هستید سموم بر روی تمامی شاخه‌های درخت گردو نشسته است.
  • می توانید از سموم شیمیایی مختلف استفاده کنید که برای مبارزه با آفات و بیماری های مختلف مؤثر هستند،  قبل از استفاده، باید دستورالعمل هایی که به همراه سموم قرار داده شده است را به دقت مطالعه کنید و احتیاط لازم را بکار ببرید.
  • حین سمپاشی، باید از لباس محافظ، عینک و دستکش استفاده کرده و از تماس مستقیم با سموم جلوگیری کنید.
  • در هنگام پاشش، باید از برخورد مستقیم با درخت گردو پرهیز کنید تا برگ ها و گل ها خسارت نبینند.
  • به هنگام شکوفه دهی درختان به هیچ عنوان از علف کش‌ها استفاده نکنید چون باعث سوزاندن و ریزش شکوفه‌ها می‌شود.

نهال گردو

بهترین گردوی جهان مال کجاست؟

آنچه که آمار فروش گردو مشخص کرده است گردوی ایرانی بهترین گردوی جهان شناخته شده است بنابراین کشور ایران توانسته است رتبه سوم تکثیر و فروش نهال گردو را در جهان کسب کند، از بهترین گردوی جهان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نهال گردو ژنوتیپ پالیز یک نهال سردسیری بوده و منشا آن کانادایی است، البته توسط نهالستان برتر نهال بومی‌سازی شده و بر پایه ژنوتیپ تکثیر می‌شود، این درخت در شرایط ایده‌آل تا ۱۲۰ سال باردهی اقتصادی را تجربه می‌کند، به خاطر روش تکثیر نهال گردو ژنوتیپ پالیز دارای سیستم دفاعی قدرتمندی بوده و کمتر دچار بیماری و آفت زدگی می‌شود، در یک هکتار زمین ۲۸۰ اصل نهال گردو ژنوتیپ پالیز کاشته می‌شود همین امر باعث شده تا باردهی آن در یک هکتار زمین ۶ تا ۸ تن باشد، البته نباید فراموش کنیم نهال گردو ژنتیک پالیز محدودیت دفاعی نداشته و از ارتفاع صفر تا ۳۰۰۰ متر قابل کاشت است.
  • نهال گردو فرنور یک نهال دیرگل و فرانسوی است که گلدهی خود را اواخر فروردین ماه آغاز می‌کند این درخت دمای منفی ۱۵ درجه سانتیگراد و حرارت مثبت ۴۰ درجه را تحمل کند، پوسته میوه گردو فرنور سنگی بوده و مغز گردو آن کیفیت بالایی دارد.
  • نهال گردو چندلر آمریکایی به خاطر سیستم دفاعی قوی مورد توجه اکثر کشاورزان ایرانی قرار گرفته است این درخت چه ارتفاعی داشته و از ارتفاع ۷۰۰ تا ۱۸۰۰ متر قابل کاشت است، باردهی آن اوایل فروردین ماه آغاز می‌شود جزو درختان پایه کوتاه بوده و و در یک هکتار زمین می‌تواند ۴ تن گردو تولید کند.
  • نهال گردو تویسرکان یک نهال کلاسیک با بازدهی بالا است، با کیفیت بودن میوه گردوی تویسرکان باعث شده تا کشاورزان اشتیاق زیادی به خرید نهال گردو تویسرکان داشته و باغ آن را احداث کنند، این درخت را می‌توان از ارتفاع ۷۰۰ تا ۲۵۰۰ متر کاشت.

کلام آخر

ما در مقاله سعی کردیم در مورد مزایا و معایب استفاده از نمک توضیحات کاملی ارائه داده و جایگزین آن سموم و آفتکش‌هایی که باعث از بین بردن بیماری و آفات گردو می‌شود را به شما معرفی کنیم، البته کارشناسان معتقدند باغداران با خرید نهال گردو مقاوم با سیستم دفاعی قوی تا حد زیادی مانع از بیماری باغات گردو می‌شوند، برای آشنایی با انواع نهال گردو و قیمت نهال گردو می‌توانید به لینک زیر وارد شوید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال