تفاوت نهال گردو پایه کوتاه با پایه بلند

تفاوت نهال گردو پایه کوتاه با پایه بلند

اولین دلیلی که باعث تفاوت نهال گردو پایه کوتاه و پایه بلند شده روش تکثیر آنها است، برای تکثیر نهال گردو پایه کوتاه معمولا از روش‌های جدید و به روز شده گیاه پزشکی استفاده کرده و آنها را بر پایه ژنوتیف و پیوندی تکثیر می‌کنند، همین امر باعث شده تا ژنوم‌های منفی معیوب درختان هست و جایگزین ژنوم‌های مثبت آنها ارتقا یابند، از این رو در ظاهر و ژنتیک نهال‌های پایه کوتاه و پایه بلند تفاوت‌های زیادی دیده می‌شود.

مهمترین تفاوت نهال گردو پایه کوتاه با پایه بلند در ارتفاع بدنه است، نهال گردو پایه کوتاه دارای بدنه‌ای کوتاه تر بوده و در طول رشد ۴ الی ۶ متر ارتفاع دارند، در حالی‌که نهال گردو پایه بلند دارای پایه‌ای بلند است که ارتفاع آن بیشتر از ۸ متر است، در ادامه بیشتر به معرفی درختان گردو پایه کوتاه می‌پردازیم.

میزان باردهی درخت گردو پاکوتاه

با اینکه نهال گردو پایه کوتاه جزو ارقام زود بازده بوده و یک الی دو سال بعد از کاشت باردهی آن آغاز می‌شود ولی حداقل ۵ الی ۶ سال برای باردهی اقتصادی زمان لازم دارد، میزان باردهی درخت گردو پاکوتاه برای هر درخت از سن ۷ تا ۲۰ سالگی بین ۱۵ تا ۲۵ کیلوگرم است.

ولی این رقم زمانی که نهال گردو پایه کوتاه به بلوغ کامل رسید تا عدد ۴۵ کیلوگرم نیز افزایش پیدا می‌کند؛ به طوری که حداقل میزان باردهی درخت گردو پاکوتاه در یک هکتار زمین ۴ تا ۸ تن میوه با کیفیت تخمین زده‌اند و این رقم برای کشاورز یک رقم کاملاً اقتصادی و مقرون به صرفه محسوب می‌شود، همین امر باعث افزایش فروش نهال گردو پایه کوتاه در نهالستان‌ها شده است، ولی دلایل باردهی بالای نهال گردو به صورت ژنتیکی عبارتند از:

  • میزان تولید آنوکسین یا همان هورمون رشد در درختان پایه کوتاه بیشتر بوده و باعث می‌شود سرعت رشد ساقه و ریشه این درخت بیشتر از نهال‌های معمولی باشد.
  • ژنتیکی های نسبتاً پایدار درخت گردو پایه کوتاه باعث مقاومت آن در برابر تنش‌های محیطی مخصوصاً تنش آبی است، بنابراین تنش‌های محیطی تاثیر منفی بر عملکرد و باردهی آنها نمی‌گذارد.
  • درختان گردو پایه کوتاه دارای ریشه‌های قوی و عمیقی هستند که از طریق آنها آب و مواد غذایی کافی را از خاک به سمت گیاه منتقل می‌کنند، این خاصیت، گیاه را به رشد و توسعه سریعتر و در نتیجه باردهی بیشتر می‌کشاند؛  ریشه ضعیف توانایی دریافت غذا و آب را کاهش داده و در نتیجه، باردهی آن نیز کاهش می‌یابد.

تفاوت نهال گردو پایه بلند با پایه کوتاه

فاصله کاشت درخت گردو پاکوتاه

درختان پایه کوتاه به خاطر ارتفاع ۴ تا ۶ متری و تاج کوچکی که دارند، با فاصله کمتر و نزدیک به هم کاشته می‌شود، در زمان فروش نهال گردو کارشناسان تاکید بر رعایت این فاصله دارند تا درختان را نزدیک به هم کاشت نکنند، فاصله کاشت درخت گردو پاکوتاه تنها ۶ متر از یکدیگر بوده و الگوی کاشت مربعی بهترین گزینه است، از عوامل تاثیرگذار بر فاصله کاشت درختان گردو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزان رطوبت خاک، اگر خاک شما بسیار مرطوب است و باعث پوساندن ریشه درخت گردو می‌شود مجبور هستید فاصله کاشت درختان را افزایش دهید تا نور خورشید به محوطه زمین برخورد کرده و باعث تبخیر رطوبت زمین شود.
  • خاک حاصلخیز، چون قدرت رشد درختان در خاک حاصلخیز بیشتر است، نه تنها سریع‌تر به مرحله باردهی می‌رسند بلکه شاخ و برگ آن نیز با رشد استثنایی روبرو خواهد شد که باعث شلوغ شدن تاج و سایه انداختن بر روی درختان دیگر می‌شود، برای جلوگیری از تنیده شدن شاخ و برگ درختان در یکدیگر حتماً فاصله را کمی بیشتر از ۶ متر در نظر بگیرید.
  • گرده افشانی گروهی، درخت گردو یک درخت خود گرده افشان و خود سازگار است، ولی برای افزایش کیفیت و کمیت باردهی احتیاج به گرده افشانی گروهی دارد، زیاد کردن فاصله کاشت مانع از رسیدن گرده‌های درختان به یکدیگر می‌شود، پس به هیچ عنوان فاصله کاشت نهال گردو پایه کوتاه بیشتر از ۶/۵ متر نباشد.

علاوه بر موارد بالا باید به میزان شیب زمین، شمالی یا جنوبی بودن زمین، مقدار بارندگی، زاویه تابش خورشید سرعت باد رطوبت هوا نیز اشاره کنیم، البته می‌توانید به هنگام خرید نهال گردو از کارشناسان نهالستان کمک بخواهید.

انواع نهال گردو پایه کوتاه

همانطور که اشاره کردیم نهال‌های گردو پایه کوتاه بر پایه ژنوتیپ و پیوندی تکثیر می‌شوند، بنابراین نژاد آنها برتر بوده و قدرت باروری بیشتری دارند، از انواع نهال گردو پایه کوتاه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گردو پیوندی چندلر: نهال گردو چندلر پیوندی یک نهال آمریکایی و زود بازده است، این درخت در سن ۵ سالگی باردهی اقتصادی خود را آغاز می‌کند، ارتفاع آن نزدیک به ۶ متر بوده و فاصله‌ای که برای کاشت آن در نظر گرفتند ۷ در ۷ است، میزان باردهی درخت گردو پیوندی چندلر در یک هکتار زمین ۵ تا پنج و نیم تن است.
  • نهال گردو پدرو: نهال گردو پدرو یک نهال آمریکایی و میانگل است، برای مناطق معتدل و معتدل رو به سردسیری مناسب هست، الگوی کاشت مستطیلی با ابعاد ۶ در ۷ متر برای کاشت این درخت مناسب است، این درخت آمریکایی برای رشد بهتر احتیاج به نور آفتاب و آبیاری مناسب دارد.
  • نهال گردو ژنوتیپ کانادایی: نهال گردو ژنوتیپ کانادایی پایه کوتاه بوده و در طول عمر خود ۴ تا ۵ متر ارتفاع دارد، کیفیت میوه تولیدی این نهاد باعث محبوبیت آن در بین کشاورزان ایرانی شده است، البته تنها نهالی است که بازه اختلاف دمای بالایی را تحمل کرده می‌تواند در حرارت ۴۰ درجه و یخبندان منفی ۲۵ درجه رشد و باردهی مناسبی داشته باشد، طبق بررسی‌های انجام داده شده میزان باردهی این درخت در یک هکتار ۴ تا ۶ تن است یعنی یک و نیم برابر بیشتر از نهادهای دیگر؛ طول عمر اقتصادی نهال گردو ژنوتیپ پالیز حداقل ۱۰۰ سال است.
  • نهال گردو خوشه‌ای تخم مرغی: این نهال بومی کشور ایران و دیربازده است، برای اولین باردهی حداقل ۱۰ سال زمان لازم است، در عوض میوه‌های تولید شده درخت گردو خوشه‌ای تخم مرغی کیفیت بالایی داشته و تقاضای زیادی در بازار جهانی دارد، از دلایل فروش نهال گردو خوشه‌ای تخم مرغی باید به درشت بودن، مغز سفید و پوسته کاغذی  آن اشاره کنیم، این درخت در هر هکتار چهار و نیم تا ۵ تن میوه با کیفیت تولید می‌کند.
  • نهال گردو فرنت: نهال گردو فرنت نهال بعضی و فرانسوی بوده ۵ تا ۶ و نیم متر ارتفاع دارد این درخت در یک هکتار زمین می‌تواند ۵ نوع میوه با کیفیت تولید کند، از ویژگی‌های مهم در حال گردو فرنت می‌توان به طول عمر طولانی آن اشاره کرد که بیشتر از ۱۰۰ سال باردهی داشته و در شرایط ایده آل کشاورزی تا ۱۲۰ سال نیز افزایش می‌یابد، این نهال دیرگل بوده و گلدهی آن اواخر فروردین ماه آغاز می‌شود.
  • نهال گردو فرانکت: نهال گردو فرانکت جزو نهال‌های پایه کوتاه و نهال فرانسوی است، ارتفاع آن ۵ تا ۶ متر بوده الگوی کاشت آن مستطیلی و ۷ در ۶ متر است، باردهی بالایی داشته در یک هکتار زمین ۴/۵ تا ۵/۵ تن میوه با کیفیت تولید می‌کند، این نهال بر پایه بدری تکثیر می‌شود و میوه‌های تولیدی آن کیفیت بالایی دارد.

تفاوت نهال گردو پایه کوتاه با پایه بلند

درخت گردو پایه کوتاه

برای آشنایی بیشتر با درخت گردو پایه کوتاه بهتر است مزایای کاشت نهال گردو پایه کوتاه را برای شما بیان کنیم تا بیشتر آنها را بشناسید:

  • زود بازده بودن: کاشت نهال گردو با پایه کوتاه، رشد و بلوغ سریعتری دارد و بنابراین در کمترین زمان ممکن به تولید می‌رسد؛ این امر می‌تواند بخصوص برای کشاورزانی که به سرعت برداشت و فروش محصول نیاز دارند، بسیار مفید باشد.
  • کاهش هزینه‌های تولید: شروع رشد سریع تر نهال گردو با پایه کوتاه، نیاز به هزینه کمتری برای مراقبت و نگهداری از نهال در طی سال‌های اول رشد دارد، این امر می‌تواند کشاورزان را در کاهش هزینه‌ها و افزایش سودآوری یاری کند.
  • افزایش مقاومت و سیستم دفاعی: نهال گردو با پایه کوتاه دارای سیستم ریشه عمیقی است که از مقاومت بالاتری در برابر شرایط محیطی نامساعد نظیر خشکی و تنش‌های آب و هوایی برخوردار است، این موضوع مزیتی در بقای و عمر مفید درختان گردو است.
  • انبارمانی بالایی میوه گردو: نهال گردو با پایه کوتاه معمولاً میوه‌هایی با عمر طولانی‌تر و کیفیت بهتر تولید می‌کند، این مزیت باعث افزایش بازارپسندی و ارزش کالا می‌شود.
  • بهره‌وری منابع آبی:  درختان گردو با پایه کوتاه معمولاً نیاز آبی کمتری داشته و در شرایط کمبود آب نیز زندگی بهتری دارند.
  • افزایش بهره‌وری در باغ: ریشه زایی عمیق این درختان باعث جذب غذاهای ضروری درخت گردو از زمین شده و در کیفیت و کمیت محصول تاثیرگذار است.
  • کاهش آلودگی خاک: سیستم دفاعی نهال گردو پایه کوتاه قوی‌تر است، بنابراین میزان سموم و آفت کش‌هایی که استفاده می‌شود کمتر بوده در نتیجه خاک پا دچار آلودگی و مسمومیت نمی‌شود.
  • رسیدگی آسان و کم هزینه: تمامی عملیات مراقبت و نگهداری درخت گردو پایه کوتاه بسیار آسان بوده و احتیاج به تجهیزات خاصی ندارد، عملیاتی مانند برداشت محصول محلول پاشی، کود پاشی، سمپاشی کار آسانی خواهد بود.

کلام آخر

ما در این مقاله سعی کردیم به طور کامل انواع نهال گردو پایه کوتاه و مزایای کاشت آن را برای شما توضیح دهیم، باغدارانی که مشتاق خرید نهال گردو پایه کوتاه و احداث باغ گردو هستند، می‌توانند به سایت تخصصی برتر نهال مراجعه کرده و با کارشناسان این مرکز در ارتباط باشد.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال