کاشت درخت انجیر چگونه است + مراحل کاشت

کاشت درخت انجیر چگونه است + مراحل کاشت

باغدارانی که می‌خواهند اقدامات لازم را برای احداث باغ تجاری انجیر انجام دهند، همیشه با یک سوال روبه رو هستند، کاشت تخصصی درخت انجیر چگونه است؟ یک کشاورز برای خرید نهال سرمایه‌ای صرف می‌کند، پس تضمین سرمایه برای کشاورز مهم است، گاهی اتفاقی می‌افتد کشاورز بهترین نهال را خریداری کرده ولی به خاطر رعایت نکردن اصول کاشت باعث از بین رفتن نهال و تلف شدن آنها می‌شود، پس کشاورز علاوه بر اینکه توانایی شناسایی یک نهال انجیر خوب را داشته باشد، باید توانایی کاشت اصولی و استاندارد نهال انجیر را داشته باشد.

 درخت انجیر 

قبل از اینکه در مورد کاشت درخت انجیر مواردی را بیان کنیم بهتر است درخت انجیر را به طور کامل به شما معرفی کنیم،  در مرحله اول میوه انجیر به دو دسته خوراکی و غیرخوراکی تقسیم بندی می‌شود، انجیرهای خوراکی نیز به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند، انجیر ازمیر یا انجیر معمولی، انجیرهای ازمیر جزو درختانی هستند که برای رشد بهتر میوه و باروری اقتصادی احتیاج به گرده افشانی دارند، این درختان به روش بر زنی گرده افشانی می‌شوند.

انجیر های معمولی که در حیاط خانه‌ها کاشته شده احتیاج به گرده افشانی ندارند، ولی بر زدن چیست؟ درختان انجیر غیر خوراکی را بر می‌نامند و از میوه یا درخت آن برای گرده افشانی استفاده می‌کنند، با توجه به اطلاعات به دست آمده به راحتی می‌توانید نژاد انجیر را انتخاب کرده و مرحله نقشه کشی را با اصول و قواعد بهتری انجام دهید، برای باروری بهتر شما باید الگوی کاشت مناسبی داشته باشید.

درخت انجیر به دو روش جنسی و غیر جنسی کاشته میشود روش جنسی در واقع روش بعضی آن است که به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرد و روش غیر جنسی عبارتند از قلمه زدن، خوابانیدن، پاجوش یا خرید نهال انجیر ریشه دار از مراکز معتبر است، به طور معمول برای احداث باغ تجاری بهتر است نهال آماده انجیر را از مراکز معتبر و مجوز دار تهیه کنید.

کاشت درخت انجیر

مراحل کاشت درخت انجیر

اول قدم از مراحل کاشت درخت انجیر توجه به نور کافی است. درخت انجیر برای اینکه رشد مناسبی داشته باشد احتیاج به نور خورشید دارد، بنابراین در انتخاب منطقه مورد نظر توجه داشته باشید تا مکان سایه روشن نبوده و نور خورشید به خوبی آن جا را احاطه کرده باشد، همان اندازه که درخت انجیر به گرما و نور خورشید احتیاج دارد، توجه داشته باشید میزان رطوبت هوا بیشتر از ۶۰ یا ۷۰ درصد نباشد، رطوبت بالا باعث افت کیفیت میوه انجیر تولید شده خواهد شد.

وقتی شرایط محیطی مناسب را برای کاشت درخت انجیر فراهم کردید، زمان مناسب برای کاشت آن را نیز بررسی کنید، چون کاشت نهال انجیر در زمان نامناسب باعث صدمه به درخت جوان شده و گاها سبب مرگ آن می‌شود، اگر نهال انجیر را به صورت گلدانی تهیه کرده اید در هر زمان از سال می‌توانید این درخت را در فضای آزاد باغ کشت کنید، دستورات وسیع بودن به باغ و خرید ریشه بهتر است اواخر اسفند ماه و اوایل هسته بهار عملیات کاشت نهال انجیر را آغاز کنید.

خاک را آماده سازی کنید، برای آماده سازی کردن خاک زهکشی آن را عمیق تر انجام دهید، همانطور که اشاره کردیم درخت انجیر نسبت به رطوبت حساس است، ایستایی آب باعث بیماری باکتریایی و ویروسی ریشه درخت انجیر می‌شود، برای خاک ورزی می‌توانید از کود دامی پوسیده و کود برگ استفاده کنید، البته کمی ماسه و شن نیز باعث سبک شدن خاک شده و آب به راحتی به لایه‌های زیرین زمین جذب می‌شود.

الگوی رشد ریشه نهال انجیر به صورت سطحی است، این درخت برای اینکه رشد مناسب و سریع تری از خود نشان دهد ریشه‌های آن در لایه زیر زمین باید قدرت تنفس داشته باشد، اگر در لایه خاک منافذ باز وجود نداشته، سنگین و محدود کننده باشد، ریشه نه تنها قادر به تنفس نیست بلکه بخاطر الگوی رشد سطحی ریشه به لایه های پایین تر نفوذ نخواهند کرد.

همین امر باعث می‌شود تا ریشه به صورت پراکنده گسترده شود، بعد از ده تا بیست سال ریشه درختان در باغ با یکدیگر گره خورده و مشکلات زیادی در پی خواهد داشت، وقتی بستر سازی باغ به پایان رسید گودال هایی را باید حفر و آماده سازی کنید، فاصله مناسب بر حسب شیب زمین، درجه تابش نور خورشید و سرعت وزش باد مشخص می‌شود، در حالت استاندارد و عادی الگوی کاشت مربعی و بهترین فاصله ۴ متر از یکدیگر است، عمق گودال معمولاً بین ۵۰ تا ۷۰ سانتی متر و پهنای آن نیز ۵۰ سانتی متر است، وقتی کندن گودال به اتمام رسید، نهال ریشه دار را در گودال بگذارید:

کاشت درخت انجیر

  1. ابتدا ته گودال را تپه ای کوچک با خاک مغذی پر کنید.
  2. ریشه درخت را از یکدیگر باز کرده و مراقب باشید تا صدمه نبیند.
  3. قبل از استقرار ریشه توجه کنید تا در هیچ قسمت ریشه سیاه شدگی، کپک، پودری و لارو وجود نداشته باشد( در صورت خرید تضمینی و‌ گارانتی دار نهال بلافاصله با مسئول نهالستان در ارتباط باشید تا مشکل را رفع کند.)
  4. نهال را بصورت مستقیم روی راس تپه کوچک ته گودال قرار داده و ریشه ها را در طرفین پخش کنید.
  5. سپس اطراف گودال را پر کرده و فشار دهید تا از محکم بودن کاشت درخت مطمئن شوید.
  6. آبیاری بلافاصله بعد از کاشت نهال انجیر را فراموش نکنید.
  7. وقتی وضعیت هوا آرام است و وزش باد پرسرعت یا باران شدید وجود ندارد، عملیات کاشت را آغاز کنید برای این منظور پیگیر شرایط آب و هوایی باشید.

کلام آخر

البته برای کاشت درخت انجیر چند نکته را فراموش نکنید، انجیر خریداری شده حتماً یک انجیر جوان یک تا دو ساله باشد، نژادی که خریداری می‌کنید با شرایط محیط شما سازگاری مناسبی داشته باشد، بر حسب هدف تعیین شده نژاد به آن را انتخاب کنید، نژادهای را انتخاب کنید که در بازار پر فروش هستند و از فروش آنها اطمینان داشته باشید، اگر مطمئن نیستید مراحل احداث باغ تجاری را به تنهایی می توانید انجام دهید و به هیچ عنوان تنهایی این کار را نکرده و از مشاوران کمک بخواهید، آنها بهتر می‌توانند در طی کردن این مراحل شما را راهنمایی کنند.

مشاوران مراکز تولید کننده و مجوز دار مانند برتر نهال که سابقه طولانی در تکثیر و عرضه نهال انجیر دارند به شما کمک می‌کنند تا تمامی مراحل را با توجه و دقت بیشتری انجام دهید، جهت اطلاع از آخرین قیمت نهال انجیر و شرایط سفارش اینترنتی و فروش نهال انجیر بهتر است به سایت اینترنتی مراجعه کنید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال