درخت گیلاس: روش کاشت و نگهداری درخت گیلاس

درخت گیلاس: روش کاشت و نگهداری درخت گیلاس

یکی از انواع درختان میوه­ی پر سود و پر درآمد برای باغداران درخت گیلاس است، گیلاس میوه­ای محبوب و ارزشمند است که تولید آن برای باغداران می­تواند سود دهی بالایی به همراه داشته باشد اما در عین حال این درخت میوه حساسیت­های زیادی در کاشت و مراقبت دارد که در صورت توجه به این حساسیت­ها می­تواند باردهی مفید داشته باشد و در غیر این صورت می­تواند تبدیل به یک درخت میوه­ی زیان­ده شود، بنابراین در این مقاله قصد داریم نکات بسیار مهم در رابطه با روش کاشت و نگهداری درخت گیلاس به شما بیاموزیم.

نگهداری درخت گیلاس

خرید نهال گیلاس

اولین مرحله برای داشتن باغ گیلاس و یا یک درخت گیلاس در حیاط منزل خرید نهال گیلاس است، شاید با خود فکر کنید که خرید نهال از چه نظر حائز اهمیت است؟ خرید نهال به عنوان اولین مرحله در احداث باغ گیلاس خود به تنهایی می­تواند تضمین کننده­ی موفقیت آمیز بودن و یا موفقیت آمیز نبودن احداث باغ شما باشد، در ادامه برخی از نکات بسیار مهم در رابطه با خرید نهال را به شما می­آموزیم:

  • انتخاب رقم مناسب

در زمان خرید نهال شما باید بدانید که با توجه به ارتفاع منطقه­ی خود از سطح دریا و همچنین شرایط آب و هوایی در منطقه­ی شما کدام رقم گیلاس می­تواند برای شما مناسب­تر باشد، این انتخاب رقم مناسب مستلزم داشتن آگاهی کامل در رابطه با ویژگی­های ارقام مختلف گیلاس و البته داشتن آگاهی در رابطه با ویژگی­های جغرافیایی و آب و هوایی منطقه­ی شما است، چنانچه اطلاعات کافی در این زمینه ندارید توصیه می­شود با مراجعه به سایت فروش نهال گیلاس برتر نهال اطلاعات ارقم مختلف را مطالعه کنید و یا اینکه با مشاوران ما در تماس باشید تا شما را در انتخاب بهترین رقم گیلاس راهنمایی کنند.

  • انتخاب نهالستان و مرکز فروش نهال مناسب

نهالستانی که برای خرید نهال انتخاب می­کنید باید معتبر باشد، اعتبار نهالستان از این جهت اهمیت دارد که بتواند به شما ضمانتی مینی بر اصالت و سلامت نهال و همچنین نحوه­ی درست تکثیر نهال به شما ارائه کند و به خصوص در زمینه­ی احداث باغات وسیع که یک باغدار هزینه­ی زیادی را صرف خرید نهال گیلاس می­کند در نهایت ضرری برای باغدار ایجاد نشود.

توجه داشته باشید که قیمت نهال گیلاس در نهالستان­های مختلف ممکن است با هم کمی فرق داشته باشد، این موضوع برای کسی که قصد خرید تعداد محدود نهال دارد ممکن است زیاد مهم نباشد که از نهالستان با قیمت بالاتر خرید کند اما برای باغداری که قصد احداث باغات وسیع و هکتاری دارد این موضوع بسیار اهمیت پیدا می­کند، بنابراین شما باید از نهالستان معتبری که طبق قیمت مصوب اقدام به فروش نهال گیلاس می­کند خرید خود را انجام دهید.

  • دریافت مشاوره و راهنمایی از مشاوران فروش نهال گیلاس

پس از اینکه نهالستان مناسب مد نظر خود را پیدا کردید باید پیش از اقدام به هر کاری با مشاوران آن نهالستان در زمینه­ی احداث باغ گیلاس یا کاشت نهال گیلاس در منطقه­ ی خود مشاوره دریافت کنید، فاکتورهای زیادی هستند که می­توانند در مورد کاشت نهال گیلاس موثر واقع شوند، فاکتورهایی مانند مناسب بودن شرایط آب و هوایی و ارتفاع منطقه از سطح دریا، شرایط و بافت خاک و موارد این چنینی که در صورت اطلاع نداشتن از این موارد مشاوران فروش نهال گیلاس می­توانند اطلاعات لازم را به شما در این موارد بدهند و در صورتی که منطقه­ی شما برای کاشت نهال گیلاس منطقه­ی مناسبی باشد به شما می­گویند کدام رقم نهال گیلاس می­تواند برای شما مناسب­ تر باشد.

نگهداری نهال گیلاس

انواع نهال گیلاس

گیلاس یکی از انواع درختان میوه­ی هسته­دار بسیار پر طرفدار است که به واسطه­ی طعم بی نظیر آن قیمت خوبی نیز در بازار دارد و بسیاری از باغداران در پی احداث باغات وسیع گیلاس برای بهره برداری تجاری از این درخت میوه هستند، نکته­ی بسیار مهم در مورد این درخت میوه این است که در کل دنیا ارقام و انواع نهال گیلاس بسیار متنوع هستند اما با توجه به شرایط اقلیمی در کشور ما ایران تنها تعداد اندکی از ارقام مختلف گیلاس قابلیت کاشت دارند اما خوشبختانه این ارقام از دسته ارقام بسیار محبوب و پر طرفدار هستند، در ادامه برخی از انواع محبوب و پر طرفدار درخت گیلاس را به شما معرفی خواهیم کرد.

بهترین زمان کاشت نهال گیلاس

یکی از نکات بسیار مهمی که می­تواند در میزن موفقیت احداث باغ گیاس بسیار موثر باشد انتخاب بهترین زمان کاشت نهال گیلاس است، می­دانیم که به طور کلی نهال درختان میوه را در فصل خواب یعنی از فصل پاییز تا اواخر زستان می­توانید بکارید، در این دو فصل به دلیل اینکه درختان از فعالیت فیزیولوژیکی کمتری برخوردار هستند ریشه­ها فرصت کافی برای استقرار دارند و به همین دلیل می­توانند از پس تامین نیازهای درخت در فصل رشد بر بیایند.

این درحالی است که در صورتی که نهال را در دو فصل رشد به زمین اصلی منتقل کنید به دلیل اینکه نیاز درخت به آب و غذا بالا است اما ریشه فرصت کافی برای استقرار ندارد و احتمال خشک شدن نهال پس از کاشت بالا می­رود، اما در دو فصل پاییز و زمستان نیز هر تاریخی برای کاشت نهال گیلاس مناسب نبوده و شما باید با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه­ی خود بهترین تاریخ را برای کاشت نهال گیلاس انتخاب کنید.

به طور کلی نهال گلدانی گیلاس را می­توانید در اوایل پاییز و یا اواخر زمستان در مناطق معتدله به زمین اصلی انتقال دهید و در مناطق سردسیر بهترین زمان برای کاشت نهال گیلاس قطعا اواخر زمستان خواهد بود.

در مناطق سردسیر که شرایط آب و هوایی بسیار سردسیری در زمستان و روزهای یخ بندان زیاد حاکم است نهال آسیب پذیر بوده و امکان آسیب دیدن نهال در اثر سرما بالا می­رود و بنابراین بهتر است نهال گیلاس در این مناطق به صورت گلدانی انتخاب و خریداری شده و در اواخر زمستان کاشته شود.

توجه داشته باشید که پیش از نهایی کردن تاریخ کاشت باید شرایط آب و هوایی در آن تاریخ نیز در نظر گرفته شود، وزش باد شدید در تاریخی که نهال به زمین اصلی انتقال داده می­شود و یا وزش باد شدید و بارندگی رگباری پس از کاشت نهال می­تواند بر میزان گیرایی نهال تازه کاشته شده موثر باشد.

در صورتی که این شرایط وجود داشت می­توانید با نهالستان هماهنگ کنید و ارسال نهال را تا زمان مساعد شدن شرایط آب و هوایی به تاخیر بیاندازید، ماند نهل در نهالستان بسیار مطمئن­تر از ارسال نهال به محل شما و نگهداری از آنها در کنار زمین و یا انبار شما خواهد بود.

اصول کاشت درخت گیلاس

به جرات می­توان گفت از مهم­ترین عوامل موثر بر موفقیت احداث باغ گیلاس رعایت اصول کاشت نهال گیلاس است، در صورتی که اصول کاشت نهال را رعایت کنید در آینده نیز بهره برداری بسیار مناسب­تری از باغ خود خواهید داشت، بنابراین در ادامه برخی از نکات مهم در رابطه با کاشت نهال گیلاس را متذکر می­شویم.

  • خاک مناسب برای کاشت گیلاس

اولین نکته­ای که باید در مورد کاشت درخت گیلاس مورد توجه قرار گیرد مناسب بودن شرایط خاک است، در صورتی که در حیاط منزل قصد کاشت درخت گیلاس را دارید توجه داشته باشید که باید خاک از بابت سلامت و عاری از آفت و یا بیماری بودن مورد بررسی قرار گیرد، در حیاط ساختمان­ها و ویلاهای نو ساز مقادیر بسیاری زیادی آهک و یا گچ باقی مانده باید توجه داشته باشید که پیش از بیرون بردن این مصالح و جایگزین کردن خاک باغچه با خاک کشاورزی سالم اقدام به کاشت نهال گیلاس نکنید.

برای اطمینان از سلامت خاک باغ و یا باغچه و همچنین مناسب بودن شرایط بافت خاک می­توانید از خاک باغ و باغچه­ی خود آزمایش تجزیه بگیرید و نتیجه را به مشاوران فروش نهال گیلاس ارائه دهید، در صورتی که خاک باغ و یا باغچه­ی شما نیاز به اصلاح خاصی داشته باشد ایشان راهنمایی­های لازم را به شما ارائه خواهند کرد.

  • آماده سازی زمین بر اساس نتیجه­ آزمایش خاک

پس از اینکه راهنمایی­های لازم برای آماده سازی خاک را دریافت کردید پیش از اقدام به کاشت باید اقدامات لازم نظیر شخم زنی، اضافه کردن خاک با بافت و شرایط مناسب در صورت لزوم و اضافه کردن کود و مواد مورد نیاز را انجام دهید، دقت داشته باشید در صورتی که آماده سازی زمین بر اساس شرایط دقیق خاک انجام شود درختان شما در آینده مشکل خاصی پبدا نکرده و به سرعت رشد می­کنند و در زمان مقرر باردهی خود را آغاز می­کنند در غیر این صورت شما باید در طی سال­های زیاد هزینه­ی زیادی را بابت رسیدن به باردهی مناسب و مفید پرداخت کنید و در نهایت هم نمی­توانید بهره برداری بهینه از درختان خود داشته باشید.

چاله زنی برای کاشت نهال نیز در مرحله­ی آماده سازی زمین قرار دارد و در این مرحله شما باید فاصله و عمق چاله را به خوبی در نظر گرفته باشید، فاصله­ی درختان باید بر اساس رقم تعیین شود اما به طور کلی فاصله­ی سه تا چهار متر برای اغلب ارقام گیلاس مناسب است، عمق چاله نیز باید با در نظر گرفتن طول و حجم ریشه تعیین شود که در این زمینه نیز مشاوران فروش نهال می­توانند شما را راهنمایی کنند.

  • سیستم آبیاری مناسب درخت گیلاس

درخت گیلاس درختی است که به شدت نسبت به بیماری­های طوقه و ریشه حساس است، بنابراین استفاده از سیستم آبیاری مناسب برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری­ها بسیار اهمیت دارد، استفاده از سیستم آبیاری قطره­ای این خطر را کاهش داده و در عین حال به باغداران این امکان را می­دهد که مدیریت بهتری بر آبیاری باغ خود داشته باشند.

آفات و بیماری­ های گیلاس

درختان گیلاس را ممکن است برخی به عنوان درختانی حساس به آفات و بیماری­ها بشناسند، آفات و بیماری­های گیلاس مانند مگس میوه­ی مدیترانه، پوسیدگی طوقه و ریشه، پوسیدگی بند کفشی، بیماری معروف شانکر تنه­ی گیلاس که یک بیماری باکتریایی است، سوسک شاخک بلند رزاسه، کرم خراط و کرم جگری، و بسیاری از آفات و بیمار­هایی که می­توانند منجر به کاهش عمر مفید درختان گیلاس و کاهش باردهی مفید آنها شوند باید به دقت مورد توجه قرار گیرند.

در هر منطقه و در هر استان ممکن است برخی از آفات و بیماری­ها شیوع بیشتری داشته و خسارت بیشتری وارد کنند و از این رو ضمن آشنا شدن با آفات و بیماری­های خاص در هر شهری نیاز است که باغداران با زیر نظر داشتن درختان خود به صورت فصلی و مرتب از درگیر شدن درختان خود به هر آفت و یا بیماری آگاه شوند، توجه داشته باشید که اطلاع به موقع از درگیری درخت به آفت و یا بیماری می-تواند تاثیر بسیاری در جلوگیری از شیوع آن به دیگر درختان داشته و حتی کنترل آن ساده­تر نیز باشد.

اطلاعات تکمیلی در رابطه با هر آفت و یا بیماری مخصوص درختان گیلاس را می­توانید در مقالات مرتبط در سایت برتر نهال جستجو و مطالعه کنید و یا اینکه با مشاوران گیاهپزشک در این زمینه در تماس باشید.

نحوه کاشت نهال (درخت) گیلاس

درآمد باغ گیلاس

اگر قصد احداث باغ گیلاس را داشته باشید ممکن است کنجکاو باشید بدانید که آیا درآمد باغ گیلاس چقدر است؟ در ابتدا باید بدانید که مفهوم درآمد با سود متفاوت است، درآمد به معنای پولی است که از فروش یک محصول به دست می­آید اما سود به معنای همان پول منهای هزینه­های نگهداری از آن باغ و یا حتی هزینه­های تاسیس باغ است، هزینه­ی تاسیس باغ خوشبختانه یک بار انجام شده و درختان گیلاس می­توانند عمر مفید بیش از سی سال داشته باشند، بنابراین از زمان شروع باردهی مفید در ارقام تجاری بیش از بیست سال از درآمد باغ بدون در نظر گرفتن هزینه­ی تاسیس باغ خواهد بود.

هزینه­ های جاری باغ مانند هزینه­ی کود دهی، سم پاشی، هزینه­ی کارگرهای مراقب باغ و برداشت میوه و همچنین هزینه­های حمل و نقل ه هر ساله قیمت متفاوتی نسبت به سال گذشته دارند باید در محاسبه­ی سود از درآمد کسر شوند اما به هر حال برای محاسبه­ی درآمد شما باید بدانید که ارقام تجاری و پر بار گیلاس می­توانند به صورت میانگین در یک هکتار حدود 30 تن محصول با کیفیت تولید کنند.

در صورتی که قیمت فروش این محصول به صورت عمده دست کم سی هزار تومان در نظر گرفته شود درآمد باغ گیلاس به ازای هر هکتار می­تواند دست کم 90میلیون تومان باشد، نکته­ی مهمی که شما باید در مورد هزینه­های باغ گیلاس در نظر داشته باشید این است که سم پاشی و یا کود دهی­های غیر متخصصانه و غیر ضروری می­تواند سود نهایی شما را کاهش دهد.

بنابراین با دریافت مشاوره از متخصصان در رابطه با کود دهی و یا سم پاشی و کنترل آفات و بیماری­های گیاهی از سم پاشی و یا کود دهی­های غیر ضروری اجتناب کنید تا سود نهایی شما از باغدری گیلاس افزایش پیدا کند.

کلام آخر

ایده­ی احداث باغ گیلاس به صورت هکتاری و وسیع می­تواند ایده­ی بسیار خوبی برای اشتغالزایی جوانان ما باشد در صورتی که از ارقام مرغوب، تجاری و پر بار استفاده کرده باشید تا سود دهی باغ افزایش پیدا کند، برای دریافت مشاوره و راهنمایی در این خصوص می­توانید با مشاوران برتر نهال در تماس باشید و راهنمایی­های تکمیلی را از ایشان بخواهید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال