درخت به: کاشت و داشت درخت به

درخت به: کاشت و داشت درخت به

یکی از درختان میوه پر سود و پر طرفدار در مناطق مختلف ایران درخت به است، درخت به یک درخت میوه معتدله است که به دلیل نیاز سرمایی پایین اما مقاومت بالا به سرما و یخ بندان هم در مناطق سردسیر و هم در مناطق معتدله گرمسیری به خوبی کاشته شده و تولید میوه می­کند.

به همین دلیل سعی داریم در این مقاله شما را با نکات مهمی در رابطه با روش کاشت درخت به، رسیدگی به این درختان از قبیل کو دهی، آبیاری و آفات و بیماری­های مهم آنها آشنا کرده و در عین حال نکات مهمی در رابطه با خواص این میوه­ی بهشتی در رابطه با سرما خوردگی و موارد استفاده از این میوه در طب سنتی به شما بیاموزیم،پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

سطح تولید به در ایران

برای اینکه بدانید سود دهی تولید به برای یک باغدار تا چه حد می­تواند باشد بد نیست بدانید که سطح تولید به در ایران به حدی است که کشور ما را تبدیل به چهارمین تولید کننده به در دنیا تبدیل کرده است، رتبه چهارم در تولید این میوه در کل دنیا نشان می­دهد که در صورت کاهش تولید این میوه در کشور ما تاثیر مهمی بر بازار جهانی خواهد گذاشت.

مازاد تولید میوه به در ایران قطعا هدف بزرگ صادرات میوه در کشور ما است و می­تواند سالانه ارزآوری بالایی برای ما به همراه داشته باشد از این رو افزایش راندمان و کیفیت ولید همواره هدف باغداران درخت به در تولید این میوه بوده است.

خوشبختانه میوه به یک میوه با ماندگاری بالا در انبار و سردخانه است و از این رو هدف خوبی برای صادرات به شمار می­رود چرا که هزینه­ی حمل ونقل به دلیل عدم ضرورت در استفاده از ماشین سردخانه دار سبب کاهش هزینه صادرات برای باغداران می­شود و از طرفی همین قدرت بالای ماندگاری در انبار و سردخانه این فرصت را به باغدار می­دهد تا بتواند بازار هدف مناسب و پر سودی را برای تولیدت خود پیدا کند.

روش کاشت نهال به

شرایط کاشت درخت به

برای اینکه بتوانید درخت به را بکارید و در باغات وسیع از آن بهره برداری تجاری و اقتصادی داشته باشید در درجه اول باید از شرایط کاشت درخت به آگاهی داشته باشید، در ادامه مهم­ترین شرایط برای کاشت درخت به را آموزش می­دهیم.

  • شرایط آب و هوایی برای کاشت درخت به:

اولین نکته­ای که باید در مورد کاشت درخت به در نظر داشته باشید مساعد بودن شرایط آب و هوایی است، درخت به برای شکوفایی در بهار نیاز به گذراندن سرما در زمستان دارد، بنابراین نباید در مناطق گرمسیری که زمستان­های خیلی کوتاه  باسرمای کم دارد کاشته شود چر که باردهی نخواهد داشت.

اما این درخت را می­توان در مناطق سردسیر، معتدل سردسیری و معتدله گرمسیری کاشت اما برای کاشت در هر منطقه باید رقم مناسب خود را انتخاب کرد، به عنوان مثال ارقام زود گل را نباید برای مناطق سردسیری که سرمای دیر رس بهاره دارند انتخاب کنید چرا که نمی­تواند باردهی بالایی داشته باشد و یا انتخاب ارقام کم تحمل در برابر سرما برای مناطق سردسیر مناسب نیست.

  • شرایط خاک مناسب برای کاشت درخت به:

بهترین خاک برای کاشت درخت به و سایر درختان میوه قطعا خاکی با بافت نیمه سبک است، خاکی که آب را بتواند برای مدت مشخصی در خود نگه دارد اما سرعت عبور آب در خاک نیز مناسب باشد، خاکی با اسیدیته­ی شش تا هشت که در مورد درخت به خاک کمی قلیایی نیز قابل تحمل خواهد بود.

کاشت به در خاک کمی شور بازدهی داشته اما باید توجه داشته باشید که شوری خاک نباید از حد قابل تحمل برای درخت به فراتر رود و بنابراین پیش از کاشت نهال به باید شوری و اسیدیته خاک سنجیده شده باشد.

  • چاله زنی برای کاشت درخت به:

چاله­هایی که برای کاشت درخت به زده می­شود باید عق و فاصله مناسب داشته باشد، این عمق و فاصله بر اساس نوع رقم تنظیم می­شود اما باغداران می­توانند با دریافت مشاوره از مشاوران فروش نهال به بهترین فاصله را تعیین کنند.

  • فصل مناسب برای کاشت درخت به:

بهرتین فصل برای کاشت نهال به باید بر اساس شرایط آب و هوایی در منطقه هدف تعیین شود، در مناطق سردسیر که زمستان طولانی و با روزهای یخ بندان بالا وجود دارد بهترین فصل برای کاشت نهال اواخر زمستان تا اوایل بهار بوده و در مناطق با زمستان معتدل شما می­توانید از اواسط پاییز تا اواخر زمستان نهال را بکارید.

بهترین نوع نهال به

ارقام مختلفی از نهال به در نهالستان­ها تولید می­شود اما اگر بخواهید باغ هکتاری با بهره برداری تاری داشته باشید طبیعی است که دوست داشته باشید با بهترین نوع نهال به آشنایی پدا کنید، در این بخش برخی از بهترین ارقام نهال به را به شما معرفی کرده و شما را با ویژگی­های بارز آنها و شرایط کاشت مناسب آنها را به شما می­آموزیم.

  • نهال به کوزه ­ای

این رقم به بومی ایران بوده و برای کاشتدر مناطق سردسیر مناسب است، باردهی این نهال به کوزه ای از سال دوم پس از کاشت آغاز شده و می­تواند به 50 تا 60 تن در هکتار برسد.

  • نهال به گلابی

نهال به گلابی که اصالتا متعلق به چین است دیر گل بوده و باردهی خود را از سال پنجم پس از کاشت نهال آغاز می­کند، مزیت این رقم این است که نیازی به گرده افشان ندارد و خود گرده­زا است و بنابراین برای کاشت در حیاط منزل نیز مناسب است، برای کاشت در مناطق سردسیر و معتدله مناسب است و تا 60 تن باردهی در هکتار می­تواند داشته باشد.

روش کاشت نهال به

  • نهال به شاهرودی

نهال به شاهرودی یکی دیگر از ارقام ایرانی به است که به باردهی بیشتر از 70 تن در هکتار مروف است به واسطه دیر گل بودن قابلیت کاشت در مناطق سردسیر و معتدله سردسیر و گرمسیر را دارد، باردهی این رقم خوشبختانه از سال اول تا دوم پس از کاشت نهال آغاز می­شود.

  • نهال به ترش آذربایجان

نهال به ترش آذربایجان نیز ایرانی بوده و می­تواند تا سال سوم پس از کاشت نهال باردهی خود را آغاز کند، این رقم به میان ل است و بنابراین برای کاشت در مناطق بسیار سردسیر با سرمای دیر رس بهاره توصیه نمی­شود، این رقم به می­تواند تا 45 تن باردهی در هکتار داشته باشد.

  • نهال به آمریکایی

نهال به آمریکایی همانطور که از نام آن مشخص است خواستگاه آمریکایی داشته و برای کاشت در مناطق سردسیر هم مناسب استف این رقم به می­تواند تا 70 تن باردهی در هکتار داشته باشد و مقاومت خوبی در برابر آفات و بیماری­ها نیز دارد.

  • نهال به آناناسی

نهال به آناناسی که به رنگ زرد جذاب خود معروف است نیز از ارقام امریکایی به بوده که به دلیل دیر گل بودن بای کاشت در مناطق سردسیر نیز مناسب است، باردهی این رقم نیز از سال دوم پس از کاشت نهال آغاز شده و در بلوغ باردهی می­تواند تا 70 تن باردهی در هکتار داشته باشد.

  • نهال به قرمز

نهال به قرمز را می­توانید در همه مناطق سردسیر و معتدله بکاری و این رقم می­تواند تا 80 تن باردهی در هکتار داشته باشد، این رقم باردهی خود را از سال دوم پس ازکاشت نهال آغاز می­کند، این رقم اصالتا ایتالیایی است.

انواع نهال به

  • نهال به ایتالیایی

نهال به ایتالیایی اصالتا متعلق به کشور ایتالیا بوده و از ارقام محبوب در صادرات این میوه است، این رقم نیز از سال دوم پس از کاشت باردهی خود را آغاز کرده و برای کاشت در همه مناطق مناسب استف باردهی این رقم به 80 تن در هکتار می­رسد.

  • نهال به اصفهان

یکی از ارقام معروف و محبوب به ایرانی نهال به اصفهان است، این رقم به می­تواند تا 60 تن بارهی در هکتار داشته باشد و برای کاشت در همه مناطق مناسب است.

آبیاری درخت به

درختان به ممکن است به دلیل حجم و وزن میوه­های خود در طول فصل رویش به میزان آب بیشتری نیاز داشته باشند اما آبیاری می­تواند در عین حال قاتل این درختان نیز باشد، بنابراین آبیاری درخت به باید بر اساس اصول بسیار مهم انجام شود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

تنظیم آبیاری درخت به باید بر اساس سن درخت، بافت خاک و شرایط فصلی انجام شود، به طوری که در فصل تابستان درختان به بالغ به 60 لیتر آب به فاصله ده تا 12 روز یکبار نیاز خواهند داشت.

برخی از باغداران به دلیل اینکه فکر می­کنند درخت به رطوبت دوست است از آبیاری بارانی نیز برای این درختان استفاده می­کنندف این نوع آبیاری رطوبت را بیش از حد تحمل درخت بالا برده و نوعی قاتل خاموش در درختان به محسوب می­شود، بنابراین آبیاری را محدود به استفاده از سیستم قطره­ای و یا سطحی کنید که البته بهترین سیستم آبیاری نوع قطره­ای خواهد بود.

توجه داشته باشید که آبیاری سطحی در باغات به توانسه به واسطه انتقال بیماری­های خاکزادی مانند پوسیدگی طوقه و ریشه خسارت زیادی را به باغداران تحمیل کند و بنابرای در باغات وسیع باید سیستم قطره­ای اجرا شود.

آبیاری نهال به

کود دهی درختان به

کود دهی درختان به باید منجر به تامین عناصر غذایی ضروری برای این درختان شود، در مورد کود دهی به درختان به توجه داشته باشید که برنامه غذایی باید متناسب با نیاز درختان تنظیم شود، حتی عناصر ریز مغذی می­توانند در صورت کمبود منجر به کاهش عملکرد درختان به شوند.

برای تشخیص نیاز درختان به نوع کود باید آزمایش خاک در زمستان و آزمایش برگ در تابستان انجام دهید و عنصر مورد نیاز را تامین کنید، پس از انجام آزمایش می­توانید از مشاوران نهالستان برتر نهال برای تنظیم برنامه کودی کمک بگیرید، توجه داشته باشید که چالکود زمستانه با کود مناسب برای باردهی درختان به بسیار ضروری است.

علت ریزش گل درختان به

از آنجایی که ریزش گل در بهار در مورد درختان به بسیار رایج است، در این بخش به بررسی علت ریزش گل درختان به می­پردازیم.

گل درختان به در برخی از موارد به صورت طبیعی ریزش می­کند و در واقع خود درخت با ریزش برخی از گلها اقدام به تنک کردن گلدهی و در نهایت افزایش کیفیت باردهی می­کند، دلیل دیگر ریزش گلها عدم گرده افشای است و این مورد بیشتر برای درختانی پیش می­آید که نیاز به گرده افشان دارند، در مورد ارقام خود گرده­زا این مشکل وجود ندارد.

دلیل دیگر ریزش گل شرایط آب و هوایی مانند تنش دمایی از قبیل سرما و گرما است و در نهایت آفات و بیماری­ها نیز ممکن است منجربه ریزش گلهای به در بهار شوند، توجه داشته باشید که کمبود عناصر غذایی و همچنین آبیاری درختان در زمان گلدهی نیز منجر به ریزش گل­ها می­شود.

علت بار ندادن درخت به

اگر بخواهیم علت بار ندادن درخت به را بررسی کنیم، در درجه اول این دلیل به همان دلایل ریزش شکوفه­ها ختم می­شود، در واقع دلایلی که سبب ریزش شکوفه­ها می­شود می­تواند منجر به عدم باردهی نیز بشود.

اما در صورتی که درخت شما اصلا گلدهی ندارد باید دلایل محیطی و تغذیه­ای را بررسی کنید، شاید رقمی را که کاشته­اید مناسب برای شرایط آب و هوایی در منطقه شما نیست و یا شاید کمبود شدید غذایی حتی از گلدهی درختان ممانعت می­کند.

شما می­توانید با در دست داشتن آزمایش خاک و برگ به مشاورن نهالستان برتر نهال مراجعه کرده و از ایشان در این زمینه راهنمایی بخواهید.

آفات و بیماری­های درخت به

یکی دیگر از مواردی که می­تواند منجر به کاهش کیفیت و راندمان تولید میوه شود آفات و بیماری­های درخت به است، آفات و بیماری­های مهمی مانند چوبخوارها، ریشه خوارها، آفات مکنده، بیماری­ها پوسیدگی طوقه و ریشه، سوختگی باکتریایی گل و برگ و لکه سیاه سیب از جمله مهم­ترین آفات و بیماری­های درختان به هستند که باید در اسرع وقت کنترل شوند.

شناسایی دقیق آفت و بیماری در سریع­ترین زمان ممکن مهم­ترین راهکار برای کنترل آنها است، از این رو بهتر است با مطالعه مقالات مربوط با آنها به خوبی آشنا شوید و یا اینکه از یک مشاور گیاهپزشک بخواهید که به صورت دوره­ای در یک سال به باغ شما سربزند و مشکلات آفت و بیماری در باغ شما را به موقع شناسایی کرده و راهکار مناسب برای کنترل آن را پیشنهاد دهد.

خواص دانه به برای سرما خوردگی

یکی از موارد استفاده از میوه به استفاده از دانه آن برای درمان سرما خوردگی است، خواص دانه به برای سرما خوردگی بر هیچکس پوشیده نیست، دمکرده دانه به و یا خیس خورده آن در آب جوش مایعی لعاب مانند تولید می­کند که برای التیام درد گلو در سرما خوردگی موثر است.

دانه به دارای انوع ویتامین­ها و مواد معدنی مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن بوده و با داشتن آنتی اکسیدان فراوان به دفع بیماری از بدن کمک می­کند، بنابراین شما نیز به این دانه­های معجزه آسا اطمینان کرده و در سرما خوردگی خود از فواید آن بهره ببرید.

خواص میوه به در طب سنتی

شاید شما هم به بخشی از خواص میوه به در طب سنتی آگاه باشید، این میوه به دلیل داشتن ویتامین­های ضروری بدن و همچنین به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان­های فراوان در درمان بیماری­های التهابی مانند مشکلات کبدی بسیار مناسب است.

فیبر بالای این میوه سبب درمان بیماری­های گوارشی مانند یبوست مزمن شده و کافی است این میوه را در سوپ خود استفاده کنید، این میوه محافظ خوبی برای سیستم قلبی عروقی و اندام­های مختلف مانند کبد بوده و در درمان بیمار­های عفونی و ویروسی مانند انواع سرما خوردگی مفید است.

این میوه کاهش دهنده قند خون بوده و برای افراد دیابتی مناسب است و در عین حال به کاهش چربی و فشار خون نیز کمک می­کند، جالب است بدانید مصرف به می­تواند خاصیت ضد افسردگی نیز داشته باشد.

کلام آخر

دانستید که میوه به خواص بسیاری دارد و در کل دنیا از محبوبیت بلایی برخوردار است، بنابراین با توجه به رتبه ایران در تولید به می­تواند به راحتی به اهمیت تولید این میوه پی برد و تجاری بودن پر سود بودن تولید آن نیز ثابت شده است، برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با احداث باغ به، قیمت نهال به و شرایط می­توانید با کارشناسان مشاور ما در تماس باشید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال