هرس نهال بلو بری :نحوه هرس اصولی درخت بلوبری

هرس نهال بلو بری :نحوه هرس اصولی درخت بلوبری

بلوبری یکی از انواع درختچه های کوتاه قامتی است که با وجود داشتن شاخه های ظریف می تواند باردهی بالایی در طول سال داشته باشدف میوه های بلوبری روی شاخه هایی با قطر کم تشکیل شده و بنابراین هرس و تحریک درختچه ی بلوبری به تولید شاخه های جوان می تواند باردهی را در این درختچه ها افزایش دهدف اما به هر حال هرس بلوبری نیز مانند دیگر درختان میوه از اصول و قواعد خاص خود پیروی کرده و باید اصولی انجام شود تا نتیجه بخش باشد، در این مقاله اصول هرس بلو بری را برای شما عنوان می کنیم پس با ما همراه باشید.

هرس درخت بلوبری

اهمیت هرس بلوبری

برخی بر این باورند که چون بلوبری درختچه ای کوتاه قامت است هرس نکردن آن و اینکه به آن اجازه دهیم رشد بیشتری داشته باشد می تواند باردهی بیشتری برای ما به همراه داشته باشد، در صورتی که باید بدانید هرس اصولی می تواند باردهی بیشتری را برای بلوبری به ارمغان بیاورد، در ادامه اهمیت هرس بلوبری را شرح خواهیم داد.

  • باردهی بیشتر:

میوه های بلوبری معمولا در انتهای شاخه هایی با قطر دو و نیم تا 4 سانتی متر تشکیل می شوند و بنابراین هرس شاخه های بلوبری می تواند درختچه را به تولید شاخه های جوان با قطر کم و البته بارده تحریک کند، همین امر می تواند به طور مستقیم منجر به باردهی بیشتر شود.

  • کنترل آفات و بیماریهای شاخساره ای:

هرس شاخه های بلوبری می تواند منجر به از بین رفتن و حذف آفات و بیماری های برگی و شاخساره ای مانند کنه های تارعنکبوتی، شته ها و یا بیماریای لکه برگی قارچی و باکتریایی شده و با کاهش مایه ی اولیه ی بیماری و یا آفت ان آفت و یابیماری شاخساره ای کاهش پیدا کرده و با سم پاشی جزئی قابل کنترل باشد.

به غیر از کنترل آفات و بیماریهای شاخساره ای هرس درست و اصولی با کاهش تراکم شاخساره ها می تواند به افزایش دریافت نور به وسیله ی شاخه های درونی و کنترل رطوبت شاخه ها کمک کرده و تهویه، دریافت نور بیشتر و کاهش رطوبت شاخساره ها ریسک ابتلا به بیماریهای قارچی و باکتریایی را به شدت کاهش خواهد داد.

  • استحکام بیشتر درختچه در خاک و مقاومت در مقابل باد و طوفان:

درختچه ها در برابر باد و طوفان معمولا آسیب پذیر تر از درختان خواهند بود چرا که سیستم ریشه ای ضعیف تری نسبت به درختان داشته و همین امر سبب می شود نتوانند در مقابل بادهای شدید مقاومت داشته باشند و از جا کنده می شوند، اما جالب است بدانید که هرس شاخساره های بلوبری به استحکام و توسعه ی بیشتر ریشه ها زیر خاک کمک کرده و همین امر سبب می شود بلوبری بتواند در برابر بادهای شدید مقاومت بیشتری از خود نشان داده و از جا کنده نشود.

  • رنگ پذیری بهتر میوه:

بلوبری درختچه ای با میوه های بنفش رنگ بوده که در زمان رنگ گیری میوه به شدت به دریافت نور وایسته است و از این رو در زمان خرید نهال بلو بری معمولا توصیه می شود نهال را در مکانی آفتابگیر بکارند، هرس اصولی بلوبری به دریافت نور کافی در زمان رسیدن میوه ها کمک کرده و درختچه هایی که از هرس اصولی برخوردار بوده اند می توانند میوه هایی با رنگ بهتر تولید کنند.

اصول انجام هرس درختچه ی بلوبری

با توجه به نکاتی که در رابطه با اهمیت هرس بلوبری بیان شد دانستید که هرس بلوبری از اصول باغبانی بسیار مهم در مورد این درختچه بوده اما انجام اصولی آن شرط اصلی در موفقیت آمیز بودن آن خواهد بود، در این بخش اصول انجام هرس درختچه بلوبری و زمان انجام آن را با هم مرور می کنیم.

اصول انجام هرس درختچه ی بلوبری

  • هرس کنترل کننده

هرس کنترل کننده در واقع هرسی است که برای کنترل آفات و بیماریهای گیاهی انجام شده و در هر فصلی از سال که تجمع آفات و بیماریهای خاصی روی شاخساره های بلوبری افزایش پیدا کند نیاز به انجام این هرس احساس می شود، یکی از زمانهای بسیار مهم در انجام این هرس زمستان و اوایل بهار بوده اما باید در نظر داشته باشید که شاخه های هرس شده را باید حتما از باغ خارج کرده و بسوانید و درختچه ها را پی از انجام هرس سم پاشی کنید تا از اشاعه ی بیماریهای قارچی و باکتریایی در باغ جلوگیری شود.

  • هرس باردهنده

همانطور که پیش تر نیز عنوان شد میوه ها در شاخه هایی با قطر دو و نیم تا چهار سانتی متر تشکیل می شوند و انجام هرس می تواند منجر به افزایش تولید این شاخه ها شود، اما باید بدانید که هرس بیش از اندازه و یا هرس کم هر دو سبب کاهش در باردهی می شود، هرس به منظور باردهی باید به صورت اصولی و به اندازه انجام شود بنابراین در ادامه مراحل مهم و ضروری در انجام هرس باردهنده را شرح می دهیم.

  • هرس پس از کاشت نهال

قطعا کارشناسان فروش نهال بلوبری به شما اطلاعات کامل در رابطه با هرس پس از کاشت نهال را خواهند داد اما به صورت کلی در زمان کاشت باید در درجه ی اول شاخه های بیمار و شکسته هرس شوند، در درجه ی دوم شاخه های فرعی که به صورت افقی از شاخه های اصلی روئیده اند باید هرس شوند و در درجه ی سوم تنها چند شاخه اصلی روی محور مرکزی باقی مانده و از ارتفاع 25 سانتی متری از سطح زمین هرس سربرداری می شوند، این هرس به فرم دهی درختچه و تولید شاخه های بارده و همچنین استحکام بیشتر نهال در زمین کمک می کند.

  • هرس در سه سال اول پس از کاشت نهال

نهال بلوبری در صورت هرس نشدن می تواند در سال اول پس از کاشت نهال بلوبری باردهی خود را آغاز کند اما کارشناسان فروش نهال بلوبری توصیه می کنند که بهتر است باغداران اجازه ندهند نهال در دو تا سه سال اول پس از کاشت نهال باردهی خود را آغاز کند و پس از سه سال با انجام هرس اصولی با تولید شاخه های باردهی باردهی مطلوب ایجاد شده و نهال بلوبری در سال پنجم تا ششم پس از کاشت می تواند به حداکثر ظرفیت باردهی خود دست پیدا کند.

در دو تا سه سال اول پس از کاشت نهال شاخه های که از پایین تنه روئیه اند حذف می شوند و شاخه های فرعی هم به ازای هر شاخه ی اصلی یک الی دو شاخه حفظ می شود، در نظر داشته باشید که شاخه های فرعی می توانند شاخه های باده در سالهای آینده باشند به ویژه 7 سانتی متر انتهایی که باید با دقت حفظ شوند.

  • هرس بلوبری در زمان بلوغ

در صورتی که هرس بلوبری به صورت اصولی در سه سال اول انجام شود، باردهی بلوبری در سالهای چهارم به بعد افزایشی بوده و در سال پنجم تا ششم به بلوغ باردهی خواهد رسید، در این زمان شاخه های پیر و قطور قدرت باردهی نداشته و باید سرزنی شوند، شاخه هایی که از پایین و نزدیک به زمین روئیده اند باید حذف شوند و شاخه های داخلی نیز به منظور خالی کردن تاج حذف می شوند.

کلام آخر

در نظر داشته باشید که هرس تاثیر زیادی بر میزان باردهی نهال بلوبری دارد اما نمی تواند سبب افزایش باردهی بیشتر از ظرفیت ژنتیکی نهال بلوبری شود، قیمت نهال بلوبری با توجه به میزان ظرفیت ژنتیکی رقام مختلف در باردهی متفاوت است و هرس اصولی می تواند هر رقم را به ظرفیت باردهی ژنتیکی آن برساند.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال