درخت انار زودبازده یا دیربازده، مقایسه و معرفی

درخت انار زودبازده یا دیربازده، مقایسه و معرفی

انار زود بازده یا دیر بازده

در دنیای امروز با گسترش زندگی شهری و وجود امکانات رفاهی که در اختیار افراد قرار گرفته است دیگر مانند گذشته، مردم برای رسیدن به هدفی صبر و حوصله زیادی خرج نمی‌کنند و از طرفی با وجود شرایط اقتصای نیاز است در کمترین زمان به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند.

این موضوع در مورد کاشت درختان میوه نیز صدق می‌کند که این درختان در کوتاه‌ترین زمان به مرحله بلوغ و میوه دهی برسند و برای بهره‌‍وری آماده شوند و امروزه برای احداث باغ تجاری این قضیه اهمیت ویژه‌ایی دارد و از ارقامی باید استفاده کرد که بالاترین بازده را در کمترین زمان و با کیفیت مطلوب بدهند.

زمان بلوغ درخت انار

درخت انار مانند دیگر درختان میوه نیاز به زمان و شرایط مناسب برای تولید میوه دارد درختان انار جوان در سال اول ممکن است گل و میوه بدهند اما میوه با کیفیت تولید نمی‌کند برای نمونه رقم انار ملس در سال اول میوه ترش مزه تولید می‌کند اما در سال چهارم یا پنجم به طعم و کیفیت مطلوب می‌رسد، به طور کلی میوه انار پس از گذشت 6 تا 7 ماه برای چیدن مناسب است.

نهال انار به 4 یا 5 سال پس از کاشت زمان نیاز دارد که به بلوغ برسد و میوه‌های مناسب برای فروش تولید کند، شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی در زمان رسیدن به بلوغ انار تاثیر دارد به عنوان مثال انارهایی که در قسمت شمالی کشور هستند نسبت به انار مناطق جنوبی و کویری سریع‌‌تر میوه می‌دهند و باردهی آن‌ها از سال سوم آغاز می‌گردد.

دیگر عاملی که در بلوغ انار تاثیر دارد ارتفاع منطقه از سطح دریا است بدین معنی که در شمال کشوردرختان اناری که در مناطق دشت مانند کاشته شده‌اند نسبت به انارهای مناطق مرتفع‌تر و کوهستانی زودتر به بلوغ و میوه‌ دهی می‌رسند.

امکان دارد درخت انار سریع به مرحله بلوغ برسد و در همان سال اول یا دوم به باردهی قابل قبولی دست پیدا کند اما به دلیل نداشتن سیستم ریشه‌ای قوی نتواند در برابر بادها و طوفان‌ها استقامت کند و از همین رو دچار آسیب شود.

اما امروزه محققان در حوزه کشاورزی توانستند ارقام اصلاح شده و پیوندی جدیدی را تولید کنند که در زمان کوتاهی به مرحله بلوغ برسند و در عین حال میوه با کیفیت‌تری تولید کنند این ارقام امروزه مورد توجه باغداران قرار گرفته است و از این ارقام برای احداث باغ تجاری استفاده می‌کنند.

درخت انار زودبازده یا دیربازده، مقایسه و معرفی

تاثیر کوددهی برای برای رسیدن به بلوغ و میوه‌ دهی انار

انار برای رسیدن به رشد سریع و باردهی قابل قبول نیازمند آن است که از همان مراحل اولیه پس از کاشت تقویت شود برای تقویت درخت انار می‌توان از کودهای حیوانی پوسیده شده (کود مرغی، گاوی، اسبی، گوسفندی) و کودهای شیمیایی (کود ماکرو و میکرو) استفاده کرد.مثلا کود حاوی نیتروژن، میزان فتوسنتز را افزایش داده و سبب رشد سریع تر جوانه‌ها می‌گردد، کود حاوی پتاسیم برای درشت شدن میوه و از کودهای فروت ست برای تسریع در تورم جوانه‌ها استفاده می‌شود.

اگر در زمان رشد درخت انار شرایط رسیدگی اعم از آبیاری، کوددهی و هرس به درستی و به موقع انجام شود درخت دوره رشد را سریع تر طی می‌کند و به مرحله بلوغ می‌رسد.

درختان انار زود بازده و دیر بازده

ارقامی اناری که در گذشته  مورد استفاده قرار می‌گرفت  دیربازده بودند یعنی اینکه درخت انار برای شروع میوه‌ دهی به چندسال زمان نیاز داشت و در عین حال راندمان تولید میوه این ارقام پایین بود و با توجه به هزینه‌های تولید سود زیادی عاید کشاورز نمی‌شد، متخصصان حوزه کشاورزی برای حل این موضوع دست به کار شدند و شروع به تولید ارقام اصلاح شده و پیوندی زود بازده کردند.

اولین بار در آمریکا تولید نهال انار زود بازده مورد بررسی قرار گرفت و پس از تولید و به سراسر دنیا ارسال شد در ایران نیز از دهه 70 نهال انار زود بازده وارد بازار شده است نهال انار زودبازده حاصل ارقام انار پیوندی و اصلاح شده است که از همان سال اول یا دوم به بار می‌نشیند و محصول زیادی را تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: نکات ضروری برای افزایش باردهی با کوددهی درخت انار

.معرفی ارقام انار زود بازده

اگر به دنبال تاسیس باغ انار تجاری هستید حتما به این نکته باید توجه کنید که از ازقام زود بازده استفاده کنید تا در حداقل زمان بتوانید نه تنها هزینه‌های تولید را پرداخت کنید بلکه به سود قابل توجهی دست پیدا کنید این ارقام در کنار زود بازده بودن دارای ویژگی‌های مطلوب زیادی هستند که آن‌ها را به رقم تجاری مبدل کرده است ،در اینجا به معرفی این ارقام زود بازده می‌پردازیم:

  • رقم انار ساوه میکس: این رقم زود بازده است و از سال سوم گلدهی و میوه دهی را آغاز می‌کند، با داشتن طعم بی نظیر و ظاهر فریبنده، آن را به میوه صادراتی بدل کرده است از دیگر ویژگی‌های این رقم عمر طولانی، بالای 100 سال است و از آن جایی که این رقم بومی ایران است و به خوبی با اقلیم کشور سازگاری دارد می‌تواند رقمی مناسب برای سرمایه گذاری برای احداث باغ تجاری انار اباشد.
  • نهال انار شیراز : از دلایل محبوبیت این رقم زود بازده و پربازده بودن آن است این رقم ازسال دوم میوه‌دهی را آغاز می‌کند و اگر شرایط مناسب برای رشد داشته باشد حداقل 80 تن درهکتار میوه مرغوب تولید می‌کند.
  • رقم انار واندرفول: از مزیت مهم این رقم زود بازده بودن آن است به طوری که از سال سوم میوه‌دهی را آغاز می‌کند از مزیت‌های دیگر این رقم، شیرین و آبدار بودن میوه آن است و این رقم بومی آمریکا است و مقاومت بالایی در برابر خشکسالی دارد بنابراین به راحتی در مناطق گرم رشد می‌کند.
  • رقم انار ژله‌ای: اگر به دنبال رقم زود بازده هستید که سریع به سود برسید رقم انار ژله‌ای گزینه مناسبی است زیرا از سال دوم میوه‌دهی را آغاز می‌کند و از سال پنجم یا ششم به باردهی اقتصادی می‌رسد و دیگر ویژگی آن داشتن دانه‌های بزرگ و آبدار با بافتی ژله‌ای و نرم است این خصوصیات این رقم را به رقمی محبوب مبدل کرده است.

معرفی ارقام انار دیر بازده

اگر معیار اول شما زود بازده بودن یک رقم نیست و هدف اولیه شما از احداث باغ انار رسیدن به محصول با کیفیت‌تر، تناژ بالاترو یا سازگاربا اقلیم خاص است می‌توانید به سراغ ارقام دیر بازده بروید، و از سایر ویژگی‌های مطلوب این ارقام استفاده کنید از همین رو باغدارن زیادی به سمت خرید نهال این ارقام سوق پیدا کرده­اند برای آشنایی با این ارقام با این مقاله همراه باشید.

  • رقم انار سردشت: این رقم بومی ایران، شیرین و کاملا آبدار است، نسبت به ارقام دیگر دیر بازده بوده و از سال چهارم میوه‌دهی را آغاز می‌کند اما به دلیل کیفیت بالای میوه در بازارهای خارجی مورد پسند واقع شده است و میزان باردهی آن در صورت مساعد بودن شرایط رشد، زیاد است و از دیگر ویژگی‌های این رقم داشتن پایه کوتاه است که به راحتی می‌توان به آن رسیدگی کرد.
  • رقم انار سیاه بدون پره: این میوه با داشتن دانه درشت سیاه رنگ و بدون پره به یک رقم صادراتی بدل گشته است این رقم دیر بازده است زیرا شروع میوه دهی آن از سال چهارم است و بعد از گذشت 3 تا 4سال به حداکثر باردهی خود می‌‌رسد اما به دلیل میزان باردهی بالا و کیفیت بالای میوه آن را به یک رقم جذاب برای سرمایه گذاری بدل گشته است.
  • رقم انار سمرقندی: یکی از مرغوب ترین ارقام انار در کشور است و به دلیل داشتن دانه‌های سیاه رنگ و طعم بی نظیر مشتریان زیادی را به خود جلب کرده است این درخت میوه دهی را از سال چهارم آغاز می‌کند و اگر شرایط مطلوبی برای رشد را داشته باشد به باردهی قابل توجهی دست پیدا می‌کند و این رقم در مناطق گرمسیری همیشه سبز است و باغات آن جلوه‌ای بی‌نظیر دارند.

درخت انار زودبازده یا دیربازده، مقایسه و معرفی

  • نهال انار بی هسته: اگر به دنبال رقمی محبوب در داخل کشور و پرفروش در خارج کشور هستید این رقم انتخاب مناسبی است زیرا این رقم با داشتن مزه شیرین فوق العاده و دانه‌هایی با سختی کم به طوری که در هنگام خوردن حس نمی‌شود به یک رقم با کیفیت بدل گشته است این رقم از سال چهارم شروع به میوه دهی می‌کند و میزان باردهی قابل قبولی دارد و رقمی مناسب برای مناطق سردسیری است.

درخت انار زودبازده یا دیربازده، مقایسه و معرفی

جمع بندی

در زمان تاسیس باغ تجاری انار باید اهداف خود را از انتخاب رقم انار بدانید و با توجه به این اهداف بهترین خرید نهال انار را خریداری کنید که این اهداف براساس ویژگی‌های محصول مورد نظر یا اقلیم منطقه تعیین می‌شود که یکی از این ویژگی‌ها زود بازده یا دیر بازده بودن نهال انار است و فروش نهال انار زود بازده یا دیر بازده در نهالستان‌های معتبر امکان پذیر است و قیمت نهال انار بر اساس ویژگی‌های آن تعیین می‌شود.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال