ممکن است تا به حال برای بسیاری از کشاورزان باغداران تهرانی پیش آمده باشد که در کار احداث باغات میوه و یا باغات گردو شکست خورده باشند. این شکست به عوامل بسیار متعددی وابسته است که در درجه اول باعث از بین رفتن سرمایه و زمان باغدار شده است. در اثر عدم شناخت و آگاهی نسبت به ارقام متنوع نهال گردو، میزان سازگاری هر گونه در اقلیم های مختلف و عدم رسیدگی کافی به نهال کاشته شده و یا عدم آگاهی نسبت به شرایط کاشت و پروش هر گونه می تواند باعث از بین رفتن تمامی تلاش های یک باغدار و در نتیجه شکست او در امر احداث باغ گردو باشد. با توجه به این که در سال های اخیر بسیاری افراد کشت و پرورش نهال گردو را تحت عنوان طلای سبز و راهی برای سرمایه گذاری بلند مدت می دانند بهتر است ابتدا اگاهی کاملی در خصوص روش های احداث باغ گردو بدانید تا علاوه بر در امان ماندن سرمایه خود بتوانید از باغ گردو خود در برابر خطرات و آسیب ها محافظت کنید. از جمله خطراتی که ممکن است باغ گردو را تهدید کند و به آن آسیب جدی وارد کند علاوه بر خطر آفت زدگی و بیماری می توان به خطر سرمای زود رس بهاره و همچنین کم بازده و دیر بار بودن نهال گردو که در اثر کاشت گونه اشتباه در یک اقلیم پیش می آید، اشاره کرد. برای جلوگیری از تمامی این خطرات و آسیب ها و همچنین فرا گیری صفر تا صد کاشت و احداث باغ گردو در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
انجام آزمایش های خاک شناسی و تعیین سطح کیفی محل کاشت:
در اولین مرحله از مراحل احداث باغ گردو در شهر تهران باید مقداری نمونه از خاک محل مورد نظر را به آزمایشگاه های خاک شناسی و گیاه پزشکی فرستاد تا میزان املاح خاک و آن نیز اندازه گیری شود. میزان شوری خاک هم از جمله عواملی مهمی است که در طی این آزمایشات مشخص خواهد شد. در صورتی که املاح و مواد معدنی آلی خاک برای کشت نهال گردو کم باشد، کارشناسان توصیه می کنند که از کودهای مناسب و سازگار با نهال و خاک استفاده شود.
تعیین و طراحی نقشه باغ:
در طی این مرحله ابتدا به سراغ محل باغ رفته و با توجه به اقلیم منطقه، گونه سازگار را خریداری کرده و سپس فواصل کاشت آن را با توجه به نوع نهال، میزان رشد و همچنین میزان شیب منطقه و بادگیر بودن یا نبودن زمین تعیین می کنند و به صورت ردیفی و مربعی شکل نهال ها را می کارند.
برآورد هزینه های احداث باغ و چگونگی تامین منابع مالی:
در این مرحله نیز تمامی هزینه های احداث و رسیدگی به باغ، اعم از خرید نهال، خرید تجهیزات آبیاری و کوددهی، خرید دستگاه های لازم و… را توسط یک کارشناس برآورد کلی می کنند و سپس به تسهیلات بانکی و وام آن را تامین می کنند.
در مرحله بعدی احداث باغ، به سراغ اقدامات اولیه و پیاده سازی طرح های پیش بینی شده مراحل قبلی به صورت اجرایی خواهیم رفت که خود شامل چندین مرحله اصلی و پراهمیت می باشد که عبارتند از:
۱.اصلاح و غنی سازی خاک توسط کود های شیمیایی و مواد آلی و همچنین زهکشی خاک
۲. خرید و اجرای سیستم آبیاری تعیین شده برای باغ که دراکثر موارد از سیستم آبیاری قطره ای بهره گیری می شود.
۳. اجرای عملی نقشه احداث باغ و علامت گذاری فواصل در نظر گرفته شده برای کاشت نهال گردو
۴.حفر و آماده سازی خاک سطحی نهال
۵. خرید و کاشت نهال سازگار و شروع اقدامات لازم برای رسیدگی و پرورش نهال گردو
تا قبل از خواندن این مقاله شاید تصور می کردید که احداث باغ گردو کاری بسیارآسان و بی درد سر خواهد بود اما اینچنین نیست. البته با کمک گرفتن از کارشناسان مربوطه می توانید زحمت های خود را به حداق برسانید.
سلام
با توجه مطالبی که گذاشته بودین گردو ژنوتیپ به نظرم خیلی عالی به نظر میرسه و تو منطقه ما در لواسان این رقم جواب میدهد؟
با سلام
بله انتخاب شما مناسب هست و در منطقه لواسان گردو ژنوتیپ با توجه به دیرگل بودن بهترین نوع رقم می باشد
سلام برای منطقه مشاع دماوند تیپ فر نو خوبه یا اسراییلی ممنون راهنمایی بفر مایید
با سلام
اسرائیلی زود گل است و برای منطقه شما جواب نمی دهد با توجه به ارتفاع بالای شما از سطح دریا گردو ژنوتیپ و فرنور جواب می دهد.