در عصر حاضر به خاطره تراریخته بودن اکثر خوراکیهایی که مصرف میکنیم، توصیه شده تا حد امکان مواد غذایی طبیعی و ارگانیک را در رژیم غذایی خود قرار دهید، یکی از این مواد غذایی میتوان به انواع میوهها اشاره کرد، میوههایی که به صورت طبیعی رشد کردهاند باعث دفع سموم و مواد مضر از بدن انسان میشوند ما در این مقاله میخواهیم ارزش غذایی و خواص درخت زردآلو را برای شما معرفی کنیم.
نهال زردآلو منبع اصلی ریز مغذی و ویتامینهای فراوان است، وجود قند طبیعی و رطوبت در این میوه شیرین و خوش طعم باعث شده نه تنها به عنوان یک خوراکی عامه پسند شناخته شود، بلکه از آن برای درمان بسیاری از بیماریهای مزمن استفاده کنند، میوه زردآلو نه تنها به صورت تازه خوری رواج دارد، بلکه فرآوردههای آن مخصوصاً برگه زردآلو جایگاه ویژه ای در بین کشاورزان دارد.
جدول ارزش غذایی و میزان کالری یک عدد زردآلو متوسط حدود ۳۵ گرم | |
کالری موجود در یک عدد زردآلو | ۱۷ کیلو کالری |
کربوهیدرات | 3.9 گرم |
میزان فیبر موجود | 0.7 گرم |
پروتئین موجود در زردآلو | 0.5 گرم |
قند طبیعی در زردآلو | 3.2 گرم |
اسید چرب مفید و غیر اشباع شده | 0.1 گرم |
سدیم | 0.4 میلی گرم |
پتاسیم موجود در زردآلو | 90.6 میلی گرم |
ویتامین A | 33.6 میکروگرم |
فسفر | 8.1 میلی گرم |
البته ما در این مقاله میخواهیم صرفاً ارزش غذایی میوه زردآلوی تازه را مورد بررسی قرار دهیم، این مقدار از ارزش غذایی برای برگه زردآلو تا چند برابر افزایش پیدا میکند، مخصوصاً میزان کالری برگه زردآلو بیشتر از زردآلوی تازه است، توجه شما را به میزان کربوهیدرات میوه زردآلو جلب میکنیم، کودکانی که تمایل خاصی به مصرف نان و دیگر غله ها ندارند میتوانند با استفاده از میوه زردآلو تا حدودی این عنصر مغزی را تامین کنند.
با توجه به جدول ارزش غذایی، میزان چربی و همچنین پروتئین میوه زردآلو بسیاری از کسانی که رژیم گیاه خواری دارند، نباید تامین نیاز روزانه خود را متکی به مصرف زردآلو بدانند، پروتئین یکی از ریزمغذیهایی است که برای منسجم شدن بافت ماهیچهای بدن شده و کمبود آن باعث تحلیل رفتن ماهیچه و ضعف عمومی بدن میشود، اگر کسی به خاطر تامین پروتئین بدن میخواهد زردآلو را مصرف کند باید در تصمیم خود تجدید نظر داشته باشد، در عوض این میوه شیرین حاوی آنتی اکسیدان و ویتامینهای دیگر است که در ادامه آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
میوه زردآلو حاوی ویتامین A و ویتامین c است، ویتامین A و ویتامین C جزو مهمترین عناصر شیمیایی مورد نیاز بدن محسوب میشود،چون بدن انسان برای
احتیاج به این ویتامینها دارد، خانواده ها با مصرف زردآلو به صورت منظم میتوانند میزان مناسبی از نیاز روزانه ویتامین A و ویتامین C مورد نیاز بدن را تامین کنند، مهمترین دلیلی که علم پزشکی برای مصرف زردآلو بیان کرده است، تاثیر ویتامین c موجود در این میوه در جذب بهتر اسید فولیک و آهن در بدن است.
همچنین برای درمان سرما خوردگی، عفونت گلو، التهابات داخلی و سرفه های شدید، ویتامین c موجود در زردآلو و فرآورده های آن موثر خواهد بود، کالری موجود در زردآلو نیز باعث ریکاوری فرد بیمار شده و انرژی از دست رفته را بازمیگرداند، ویتامین C می تواند به دفع مواد زائد بدن کمک کرده و چربی خون را کنترل کند.
کنترل کردن چربی سطح خون کمک زیادی به گردش راحت خون کرده و پمپاژ قلب با سرعت و کیفیت بیشتری انجام میشود، در واقع ویتامین c موجود در زردآلو با تنظیم گردش خون کمک زیادی به سیستم دفاعی بدن میکند تا ریسک سکته قلبی را کاهش دهد، یکی از ویتامین هایی که به سلامت چشم کمک زیادی میکند و مانع از بروز بیماریهای چشمی میشود ویتامین a است خوشبختانه هر دو ویتامین به اندازه کافی در میوه زردآلو وجود دارد.
کسانی که به دنبال سلامت سیستم گوارشی خود هستند و از درد معده یا بیماری روده جلوگیری کند، باید خوراکیهایی را در رژیم غذایی خود جای دهند که حاوی مقادیر بالای فیبر باشد، خوشبختانه میوه زردآلو نیز حاوی فیبر بوده و مصرف فیبر باعث میشود تا از بیماری یبوست، نفخ و دل پیچه، درد معده، سرطان روده و معده جلوگیری کند، یکی از مشکلات مهم در بانوان باردار و کودکان بیماری یبوست است، بخاطر فیبر موجود در زرد آلو افراد مبتلا با مصرف زردآلو میتوانند فیبر مورد نیاز بدن را تامین کرده و مشکلات روده و دستگاه گوارش را برطرف سازند.
پتاسیم، فسفر و بتاکاروتن عناصر شیمیایی مفید هستند که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن مانع از تجمع رادیکالهای آزاد شده و آنها را از بین میبرند، آنتی اکسیدانهای موجود در میوه زردآلو تا حدی از بروز و پیشرفت بیماری سرطان جلوگیری میکند، بیماری سرطان به خاطر تکثیر نادرست سلولهای بیمار تشکیل میشود.
دلیل اصلی بیماری سرطان به خاطر مواد زائد شیمیایی مخرب در بدن است، همچنین درصد بالای آن ژنتیکی بوده و ژنهای معلول آن را به وجود میآورند، مصرف آنتی اکسیدان موجود در میوه زردآلو هلو از آلوده شدن سلول های سالم جلوگیری کرده بیماری سرطان میشود البته قابل ذکر است این آنتی اکسیدانها همانطور که برای جلوگیری از پیشرفت بیماری سرطان مناسب هستند، از از بروز آلزایمر یا زوال عقلی نیز جلوگیری میکند.
پزشکان و متخصصان تغذیه در آزمایشگاههای غذا و تغذیه، آزمایشات فراوانی بر روی میوه زردآلو انجام دادهاند، همین تحقیقات نشان میدهد یک عدد میوه متوسط زردآلو فقط ۱۷ کالری داشته و سوزاندن این میزان کالری برای مصرف کننده کار راحتی است، محاسبه کنید مصرف کننده با خوردن ۱۰ عدد میوه متوسط زردآلو تنها ۱۷۰ کالری دریافت میکند، کسانی که رژیم لاغری دارند و نیاز به مصرف میوه های تابستانی دارند، می توانند از میوه زردآلو استفاده کند.
کلام آخر
همانطور اشاره کردیم بعد از تازه خوری میوه زردآلو برگه زردآلو در بین مصرف کنندگان جایگاه ویژه ای داشته و در زیر مجموعه خشکبار قرار گرفته است، برگه زردآلو را به همراه بادام، پسته و گردو مصرف میکنند، البته کالری برگ زردآلو نسبت به تازه آن چند برابر بوده و مصرف کننده باید توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشد، میوه زرد آلو تولید شده در کشور طبیعی و ارگانیک هستند، پس برای مصرف میوه زردآلو حتما از میوه هایی که داخل کشور تولید شده است را خریداری کنید.
کشاورزان برای تولید و خرید نهال زردآلو نهال باکیفیت و پیوندی زردآلو را از نهالستانهای معتبر مانند برتر نهال خریداری میکنند، نهال بومی شده در داخل کشور میوه طبیعی تولید کرده بنابراین مصرف کنندگان به راحتی میتوانند میوه ارگانیک و طبیعی را از فروشنده های ایرانی خریداری کنند.
مقالات مرتبط
نظرات کاربران