امروزه بشر بیش از پیش به یک رژیم غذایی سالم نیاز دارد چرا که زندگی ماشینی بشر پر از تهدیدات مختلف برای سلامتی انسان است و امروزه سبک زندگی غلط و پر از استرس و افزایش میزان آلودگیهای موجود در فضا بشر بایستی به دنبال راهی برای حفظ سلامت خویش و کاهش تاثیرات این آلودگیها و تاثیرات زندگی ماشینی باشد یکی از راههای افزایش سلامت بشر استفاده از غذای سالم است که در این میان میوههای مختلف و سبزیجات نقشی بی بدیل و انکار ناشدنی دارند.
خواص و ویتامینهای موجود در میوهها و خشکبار مختلف و تاثیرات مثبت آن بر حفظ و سلامت افراد بر کسی پوشیده نیست و بسیار واضح است که به دلیل همین خواص سرشار و فواید بی نظیر میوهها بایستی امروزه سهم بیشتری در سبد غذایی افراد داشته باشند و رژیم غذایی افراد جامعه بایستی به سمت یک رژیم سالم و سرشار از میوهها، خکشبار و سبزیجات مختلف سوق پیدا کند تا بخشی از آسیبها و زیانهای سلامتی افراد موجود در جوامع امروزی کاهش یابد.
یکی از انواع میوه و خشکبار بایستی مصرف آن بیش از پیش مورد توجه و بازنگری قرار بگیرد، فندق است، و افراد بایستی آن را به دلیل خواص فندق و فواید بی مانندش در رژیم غذایی خویش بگنجانند تا از اثرات بی نظیر آن بر سلامت خویش شگفت زده شوند، برای آشنایی بیشتر با خواص فندق با ما همراه شوید
بنابراین در این مقاله سعی میکنیم تا بخشی از فواید و خواص فندق و این خکشبار پر فایده را به منظور آشنایی بیش از پیش شما بیان نماییم
فندق یکی از میوههایی است که هم مصرف تازه خوری دارد و هم به صورت خشکبار در آجیل ایرانیان جایگاه ویژهای دارد این میوه دارای کاربردها و مصارف گوناگونی است که هم به صورت سبز، تازه خام قابل استفاده است و هم به صورت خشک شده، بو داده، در تهیه انواع شیرینیها و شکلات کاربرد دارد و حتی می توان از آن در تهیه روغن استفاده نمود که علاوه بر مصرف خوراکی دارای خواص دارویی نیز است
فندق مجموعهای از انواع ویتامینها مانند ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، انواع مواد معدنی شامل کلسیم، آهن، پتاسیم، مس، منگنز، فولات و غیره، کربوهیراتهای مختلف، پروتئینها، چربی غیر اشباع و آنتی اکسیدان های مختلف است و مصرف آن تاثیری شگرف بر سلامت مصرف کننده خواهد داشت که در زیر برخی از خواص فندق را به اختصار شرح خواهیم داد
تاثیر فندق بر سرطان برای کسی پوشیده نیست، فندق به دلیل وجود آنتی اکسیدانهای مختلف در ترکیب خود نقش بسیار موثری در کاهش ابتلا به سرطان و یا جلوگیری از پیشرفت آن بر عهده دارد چرا که آنتی اکسیدانهای مختلف مانع از اکسیداسیون سلولهای مختلف بدن و نیز فعالیت رادیکالهای آزاد شده که مولکولهای مخربی هستند که تجمع آنها در بدن منجر به ایجاد سرطانهای مختلف میشود.
از سوی دیگر وجود فندق سرشار از ویتامین E است و این ویتامین تاثیر بسیار زیادی در کنترل سرطان و ممانعت از ایجاد سرطان دارد که با مصرف فندق و دریافت این ویتامین میتوانید خود را برابر انواع مختلف سرطان ایمن نمایید
امروزه به دلیل رژیم غذایی غلط و پر از چربی و سبک زندگی ساکن و پشت میز نشینی یکی از مشکلاتی که دامن دیگر افراد شده است چاقی است که حتی افراد جوان و نوجوان بسیار زیادی نیز از این مشکل رنج میبرند از این رو مصرف مواد غذایی که باعث کاهش وزن و کاهش چاقی میشوند بسیار پر طرفدار است جالب است بدانید فندق یکی از خشکبارهای معجزه گر برای چربی سوزی است.
فندق برای کاهش وزن چطور میتواند اثر گذار باشد؟ فندق سرشار از فیبر است و مواد غذایی که دارای فیبر فراوان باشند به دلیل پر نمودن حجم معده و القای حس سیری مانع از پر خوری میشود و اشتهای کاذب افراد را از بین میبرد از این رو برای کاهش وزن خویش میتوانید فندق را در رژیم غذایی خود به عنوان یک میان وعده مفید بگنجانید و از تاثیرات بی نظیر آن بر کاهش وزن خود شگفت زده شوید.
پیش تر عنوان کردیم که فندق یکی از خشبکاری است که دارای فیبر فراوان است و تاثیرات مصرف فیبر بر افزایش دستگاه گوارش بر هیچ کس پوشیده نیست چرا که امروزه یکی از معضلات دستگاه گوارش در افراد مختلف که با آن دسته و پنجه نرم میکنند مشکل یبوست و عمل صحیح دفع است که فندق یکی از راههای حلهای این معضل است
فندق به دلیل دارا بودن فیبر میتواند باعث افزایش حجم محتویات روده شده و نیز به عنوان یک ملین قوی عمل میکند و مانع از ایجاد یبوست میشود و یا برای درمان یبوست بسیار مفید است همچنین موجب بهبود حرکات روده و انجام عمل دفع میشود و از این طریق نیز بر درمان یبوست تاثیر خواهد گذاشت.
نقش ترکیبات مانند پلی فنول، اسیدهای چرب غیر اشباع و نیز فیبر غذایی در افزایش فعالیت میکروارگانیسم های دستگاه گوارش در تحقیقات مختلف به اثبات رسیده است و فندق یکی از خشکبارهایی است که سرشار فیبر، پلی فنول و اسید چرب است که این ترکیبات مانند یک پروبیوتیک عمل نموده، از این رو مصرف فندق موجب افزایش جمعیت و فعالیت باکتری های مفید روده شده و موجب بهبود حرکات روده و درمان بیماری سندروم روده تحریک پذیر میشود
پس اگر از مشکلات روده تحریک پذیر رنج میبرید و یا میخواهید در آینده به این مشکل دچار نشوید از مصرف فندق غافل نشوید.
امروزه سبک زندگی بی تحرک و کم تحرک و نیز رژیم های غذایی سرشار از چربیهای غیر اشباع موجب ایجاد مشکلاتی برای سلامتی افراد مختلف از جمله افزایش کلسترول خون است که این افزایش کلسترول ممکن است مشکلات و معضلات جدی را برای افراد ایجاد کند از جمله افزایش بیماریهای قلبی یکی از عوارض افزایش کلسترول خون است
مصرف خشکباری مانند فندق موجب کاهش کلسترول بد خون شده و از خطرات افزایش کلسترول در خون جلوگیری میکند بنابراین از مصرف فندق و بهره مندی از خواص فندق غافل نشوید.
بیشتر بخوانید: آشنایی با فندق سردسیری
فندق یکی از مواد غذایی است که سرشار از فسفر و ویتامین E است و نقش فسفر و ویتامین E در تقویت حافظه بر کسی پوشیده نیست از این رو توصیه می شود که اگر در پی افزایش تمرکز هستید و یا در شغلی مشغول به کار هستید که نیاز به تمرکز دارد و یا به دنبال راهی برای جلوگیری از ایجاد فراموشی هستید از مصرف روزانه فندق غافل نشوید و از تاثیرات شگرف آن بر افزایش حافظه خویش لذت ببرید
فندق سرشار از مواد معدنی مختلف مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، مس و منگنز است همچنین منبعی غنی از ویتامینهای مختلف مانند ویتامین E، ویتامینهای گروه B، و نیز آنتی اکسیدانهای مختلف، پروتئینها، کربوهیدراتهای متفاوت و انواع اسیدهای چرب اشباع مانند امگا 6 و امگا 9 است که تمام این مواد برای رشد کودکان بسیار مفید و ضروری است
از آنجا که کودکان در سن رشد قرار دارند و برای استخوان سازی، رشد سیستم مغزی و اعصاب و سایر فعالیتهای بدنی نیاز به انواع ویتامینها و مواد معدنی و پروتیئنها و اسیدهای چرب اشباع دارند بنابراین خواص فندق برای کودکان و سلامت آنها بسیار زیاد است.
فندق یکی از منابع سرشار منگنز و منیزیم است و نقش این دو ماده معدنی در کاهش سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به قند خون و بیماری دیابت در مقالات مختلف به اثبات رسیده است از این رو تاثیر فندق برای قند خون زیاد بوده و میتواند یک میان وعده عالی باشد برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند و در انتخاب و مصرف مواد غذایی مختلف دچار محدودیت هستند.
همچنین توصیه می شود برای کنترل قند خون و یا کاهش آن از فندق خام بیشتر استفاده کنید چرا که اثرات فندق خام در کاهش میزان قند خون در افراد مبتلا به دیابت بیشتر از فندق بو داده است.
یکی از بیماریهای جدی که امروزه در جامعه روبه گسترش است و افراد زیادی با بیماری مختلف قلب و عروق دست و پنجه نرم میکنند و علت مرگ و میر تعداد زیادی از افراد ناراحتیهای قلبی است و فندق یکی از مواد خوراکی است که در کاهش بیماریهای قلبی و عروقی بسیار موثر است چرا که فندق باعث کاهش میزان کلسترول بد خون میشود که یکی از دلایل افزایش بیماریهای قلبی و عروقی افزایش کلسترول خون است.
از سوی دیگر فندق حاوی ماده ای به نام اسید الئیک است که این ماده غذایی تاثیر بی نظیری در افزایش سلامت قلب دارد، بنابراین برای کاهش بیماریهای قلبی و عروقی و نیز افزایش سلامت قلب خود از مصرف روزانه مقدار معینی فندق غفلت نکنید و از داشتن قلبی سلامت بهره مند شوید
گفتیم که فندق سرشار از ویتامینهای مختلفی مانند ویتامین E، انواع مختلف ویتامینB و آنتی اکسیدانهای مختلف است و تاثیرات مثبت این ویتامینها و آنتی اکسیدانهای مختلف بر حفظ سلامت و افزایش شادابی و درخشندگی آن بر کسی پوشیده نیست بنابراین اگر مصرف فندق را در سبد غذایی خود قرار دهید با تامین ویتامینهای مورد نیاز بدن خود برای افزایش زیبایی و سلامت موی خویش میتوانید از مویی زیبا درخشان و شاداب برخوردار شوید.
از سوی دیگر کمبود ویتامینهای مانند تیامین، نیاسین و سایر ویتامینهای گروه بی موجب ریزش مو میگردد بنابراین مصرف فندق میتواند کمبود این ویتامینها را جبران نموده و مانع از ریزش موی ناشی از کمبود این ویتامینها شود.
امروزه به دلیل کمبود مواد غذایی مختلف و عدم انجام ورزش و کم تحرکی یکی از مشکلاتی که برای افراد مختلف ایجاد میشود پوکی استخوان است که به ویژه در افراد سالمند شایع است و موجب نگرانی آنها میشود و دردهای زیادی را به آنها تحمیل میکند از این رو مصرف مواد غذایی و خشکباری که مانع از ایجاد پوکی استخوان میشود راهی مفید برای جلوگیری از ایجاد و یا بهبود اثرات آن است
فندق یکی از خشکبارهای مفید برای کنترل و ممانعت از ایجاد پوکی استخوان در افراد مختلف است چرا که فندق سرشاز از مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و انواع مختلف ویتامینها و پروتئین است که تاثیرات مفید این ویتامینها و مواد معدنی برای جلوگیری از ایجاد پوکی استخوان و نیز جلوگیری از پیشرفت آن بر کسی پوشیده نیست از این رو مصرف روزانه فندق به افراد مختلف برای جلوگیری از ایجاد پوکی استخوان و نیز افراد سالمندی که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند برای جلوگیری از پیشرفت آن بسیار توصیه میشود.
میدانیم که فندق حاوی مقادیر قابل توجهی فولات، ویتامینهای مختلف مانند ویتامین E، اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن، منگنز و تیامین است و تاثیرات مثبت این ترکیبات بر بهبود عملکرد مغز اثبات شده است از این رو مصرف فندق موجب تامین این ترکیبات برای بدن میشود و باعث افزایش کیفیت عملکرد مغز افراد مصرف کننده خواهد شد
همچنین مصرف فندق موجب افزایش سروتونین و اپی نفرین میشود بنابراین موجب افزایش سلامت روحی و ایجاد حس شادی در افراد مصرف کننده میشود که این امر نیز موجب افزایش سلامت مغز و بهبود عملکردی آن میشود، پروتئینهایی همچون تریپتوفان و تیروزین نیز موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی میشوند و تحقیقات مختلف وجود مقادیر قابل توجهی از این پروتئین ها را در فندق به اثبات رسانده اند
به طوری که نشان داده اند به میزان حدود 22. گرم تریپتوفان در 100 گرم فندق وجود دارد که این میزان از پروتئین تریپتوفان در کمتر غذایی پیدا میشود بنابراین برای افزایش کیفیت عملکرد سیستم عصبی و مغزی خود از مصرف فندق به ویژه فندق خام و تازه غافل نشوید.
نتیجه گیری
میوه فندق یکی از خشکبارهای پر خاصیت محبوب در بین همگان است و طرفداران زیادی دارد از این رو کشت این درخت میتواند سود بی نظیری برای شما در پی داشته باشد و چون دوره بازدهی کوتاهی دارد سرمایه گذاران زیادی راغب به احداث باغ فندق و بهره مندی از سود این باغ هستند بنابراین به آنها توصیه میشود برای احداث باغ تجاری فندق خویش و خرید نهال فندق حتما یک نهالستان معتبر و خوش سابقه را انتخاب کنند.
زیرا کارشناسان فروش نهال در نهالستانهای معتبر و با سابقه بهترین مشاورین شما در امر خرید نهال مناسب خواهند بود و بهترین و با کیفیتترین نهالهای فندق را به شما ارائه خواهند نمود، همچنین قیمت نهال در نهالستانهای آنها به دلیل تولید انبوه و فروش نهال بدون واسطه و مستقیم به باغدار بسیار مقرون و صرفه و اقتصادی است.
وقت مقاله ها و راهنماییه در این سایت عالی و روشن بود تشکر .
سلام دوست عزیز
خیلی خوشحالیم از اینکه توجهتان را جلب کردیم