8+1 خواص جادویی پسته که احتمالا نمی‌دانستید!

8+1 خواص جادویی پسته که احتمالا نمی‌دانستید!

پسته یکی از آجیل­های خوش طعم و خوش مزه، محبوب و اصیل است و جزو آجیل­های قدیمی و کهن در ایران و جهان است و از دیر باز در ایران کشت می­شده است، عده زیادی از محققین معتقد هستند که خاستگاه این میوه ایران است حتی اسم پسته نیز از زبان فارسی نشات گرفته و سپس از زبان فارسی و ایران وارد زبان­های دیگر شده است، اما به طور کلی خاستگاه آن را خاورمیانه می­دانند.

ایران به همراه آمریکا و چین جزو سه تولید کننده و صادر کننده برتر پسته در سطح جهانی هستند اما این محصول در کشورهایی مانند سوریه، ترکمنستان و بخش­هایی از افغانستان نیز کشت می­شود.

پسته نیز مانند سایر مغزها و آجیل­ها فواید و خواص بی نظیری دارد و از این منظر جایگاه بسیار ویژه­ای در بین سایر آجیل­ها دارد و به همین دلیل میوه­ی آن گران بها است و بیشتر به سایر کشورها صادر می­شود و ایران اولین صادر کننده پسته در جهان به شمار می­رود پسته علاوه بر مصرف تازه خوری و آجیل و خشکبار دارای کاربردهای زیادی مانند شیرینی پزی و خلال پسته نیز است که در مقاله پیش رو برخی از مهم­ترین خواص این میوه گرانبها را بر خواهیم شمرد.

خواص پسته

خواص پسته

آجیل­های مختلف از دیر باز در نزد ایرانیان محبوب بوده­اند و امروزه نیز مصرف آجیل در سبد غذایی خانوارها جایگاه ویژه­ایی دارد، آجیل­های مختلف به دلیل خواص بیشماری که دارند در بین مردم خواهان زیادی دارند و پسته نیز یکی از قدیمی­ترین آجیل­های موجود در ایران است که از دیر باز در نزد ایرانیان علاقه­مندان زیادی دارد، این خشکبار پر طرفدار و ارزشمند دارای خواصی بی نظیر و منحصر به فرد است، پسته سرشار از ویتامین‌های B1، B6، E، آهن، مس و اشباع از چربی­های مفید و پروتئین است همچنین دارای مقادیر زیادی عناصری همچون کلسیم، پتاسیم، منگنز و فسفر است و مانند سایر میوه­ها و خشکبار دیگر پسته نیز سرشار از فیبر است

به همین دلیل دارای خواص فراوانی برای بدن است که برخی از مهم­ترین خواص آن را بر خواهیم شمرد.

1.خاصیت آنتی اکسیدانی پسته

پسته یکی از مغزهایی است که سرشار از آنتی اکسیدان­های مختلف است میزان آنتی اکسیدان موجود د  پسته و گردو در بین سایر مغزها بسیار قابل توجه است و آنتی اکسیدان­ها نقشی بسیار موثر در مهار رادیکال­های آزاد دارند که مولکول­هایی مخرب در بدن هستند و تجمع آنها در بدن موجب آسیب به سلول­های مختلف بدن شده و باعث بروز بیماری­های متعددی مانند انواع سرطان، بیماری­های قلبی و غیره می­گردند، که با مصرف مداوم پسته می­توان از فعالیت این مولکول­های مخرب جلوگیری نمود و از بروز بیماری­های وابسته به آن ممانعت کرد.

بایستی گفت که نهال پسته سرشار از آنتی اکسیدان­هایی مانند پلی فنول و توکوفرول است و این آنتی اکسیدان در درمان و پیشگری از ایجاد سرطان و بیماری­های قلبی بسیار موثر هستند همچنین دو آنتی اکسیدان لوتئین و زیگزانتین که در افزایش و حفظ سلامت چشم موثر هستند به مقدار زیاد در پسته یافت می­شود که مانع از ایجاد و یا گسترش بیماری نور آبی و بیماری تباهی لکه زرد در چشم می­شود.

2.درمان کم خونی با مصرف پسته

وقتی صحبت از خواص بی نظیر پسته می­شود کمتر کسی پیدا می­شود که به میزان آهن این خشکبار برای درمان کم خونی اشاره نکند و بر همگان آشکار است که پسته سرشار از آهن بوده و برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن معجزه می­کند به طوری که هر 100 گرم پسته خام حاوی 14 میلی گرم آهن است که در بین سایر خشکبار بی نظیر است که این میزان آهن موجود در پسته حدود چهار برابر بیشتر از آهن موجود در بادام درختی، فندق و بادام هندی است.

خواص پسته

 

3.تامین پروتئین مورد نیاز بدن با مصرف پسته

پسته یکی از مواد غذایی غنی از پروتئین است به طوری که در بین خشکبار بعد از بادم بیشترین پروتئین را دارد و می­توان گفت تقریبا 20% از وزن پسته از پروتئین تشکیل شده است، علاوه بر مقادیر بالای میزان پروتئین پسته حاوی ترکیبات و پیش نیازهای ساخت پروتئین مانند آمینواسیدهای مختلف نیز هست که بدن قادر نیست برخی از این آمینواسیدهای موجود در پسته را با وجود دارا بودن نقش اساسی در بدن تولید نماید و برای این نوع از آمینو اسیدها باید از مواد غذایی و یا مکمل­های مختلف استفاده نمایید که پسته یکی از این مواد غذایی است که سرشار از انواع آمینو اسید مختلف برای تامین نیازهای ضروری بدن است.

به عنوان مثال پسته حاوی آمینواسیدی به نام ال آرژنین است که این آمینو اسید مهم چیزی حدود دو درصد از حجم کل آمینواسیدهای موجود در پسته را تشکیل می­دهد که در بدن به نیتریک اسید تبدیل می­شود و بدن برای انبساط رگ­های خونی و همچنین گردش خون مناسب به این ماده نیاز ضروری دارد، از این رو مصرف پسته علاوه بر تامین پروتئین بدن، برخی آمینواسیدهای ضروری بدن را نیز تامین می­کند.

4.نقش مصرف پسته در کاهش وزن

به طور کلی آجیل­ها نقش مهمی در رژیم­های لاغری افراد دارند چرا که ضمن تامین ویتامین­ها و عناصر ضروری مورد نیاز بدن موجب کاهش وزن افراد نیز می­شوند و یکی از مهم­ترین آجیل­هایی که برای کاهش وزن استفاده می­شود پسته است که این خشکبار گرچه حاوی مقادیر قابل توجهی چربی است اما این میزان چربی کامل جذب بدن نشده بلکه حجم بیشتری از آن دفع می­گردد. علاوه بر این پسته حاوی مقادیر زیادی فیبر و پروتئین است که همین حجم بالای فیبر موجب ایجاد حس سیری در فرد می­شود و مانع از نیاز فرد برای خوردن و اشتهای کاذب می‌شود. و به این ترتیب مانع از زیاده خوری در فرد می­شود و موجب لاغری می­گردد ضمن اینکه با حجم بالای پروتئینی که دارد مانع از ضعیف شدن بدن و همچنین باعث افزایش سوخت و ساز بدن می­شود که خود کاهش وزن را در پی خواهد داشت.

5.نقش مصرف پسته در بهبود کارکرد سیستم گوارش

فیبر موجود در پسته علاوه بر کاهش اشتها و ممانعت از چاقی، فواید بی نظیر دیگری نیز در بدن دارد که یکی از مهم­ترین آن بهبود عملکرد سیستم گوارش است، نقش فیبر موجود در مواد غذایی مختلف از جمله پسته در بهبود عمل دفع و بر طرف نمودن یبوست بر کسی پوشیده نیست از این رو مانع از ایجاد بیماری­های وابسته به یبوست مانند تنبلی روده و در موارد حادتر سرطان روده می­گردد.

همچنین مصرف پسته موجب بهبود عملکرد میکروارگانیسم­ها و باکتری­های مفید دستگاه گوارش شده و از این طریق نیز به بهبود عمل هضم و جذب کمک می­کند، یکی از موادی که با مصرف پسته در بدن تولید و یا افزایش می­یابد بوتریک اسید که این ترکیب نقشی بسیار موثر و کارا در تامین انرژی لازم برای فعالیت سلول­های روده دارد

همچنین پسته به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان­های مختلفی مانند اسید فولیک، فیتواسترول، توکوفرول و نیز وجود سلنیوم و منیزیم، مانع از ایجاد التهاب­های مختلف در روده و به ویژه معده می­شود و از این رو فعالیت باکتری­های عامل ایجاد زخم معده را کاهش داده و از این طریق مانع از ایجاد زخم معده و یا بهبود زخم معده می­شود.

6.حفظ و افزایش سلامت قلب با مصرف پسته

امروزه بیماری­های قلبی و عروقی یکی از بیماری­های شایع در جوامع مدرن است زیرا سبک زندگی افراد و نیز رژیم­های غذایی افراد همگی در جهت ایجاد بیماری­های قلب عمل می­کنند، به طوری که یک جا نشینی­های طولانی بخاطر کارهای جوامع نوین و رژیم­های غذایی سرشار از چربی و نمک همگی موجب افزایش فشار خون و کلسترول در بدن می­گردند و برکسی پوشیده نیست که فشار خون بالا و نیز میزان بالای کلسترول از عوامل مهم ایجاد بیماری­های قلبی و عروقی هستند.

تحقیقات متعددی نشان داده است که مصرف پسته باعث کاهش کلسترول­های بد خون و در مقابل افزایش میزان کلسترول­های مفید خون است که موجب کاهش چربی مضر خون می­شود و از این جهت موجب بهبود عملکرد قلب می­شود همچنین مصرف پسته با اثرات مفیدی که بر سیستم خون رسانی و عروق خونی دارد مانع از ایجاد فشار خون بالا می­شود و باعث بهبود عملکرد قلب شده و یا از ایجاد بیماری­های قلبی ممانعت به عمل می­آورد.

خواص پسته

7.کنترل قند خون با مصرف پسته

پسته یکی از مواد غذایی موثر برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت و یا کنترل قند خون در افراد سالم می­شود چرا که پسته حاوی آنتی اکسیدان­های زیادی است که نقش­های مختلفی در حفظ سلامت بدن ایفا می­کنند و آنتی اکسیدان­هایی مانند کارتنوئید و ترکیبات فنولیکی در ترکیب پسته به وفور یافت می­شوند تاثیر مستقیم بر کاهش قند خون دارند و از این رو مصرف پسته به صورت روزانه برای کاهش و یا کنترل قند خون بسیار موثر و کارآمد خواهد بود لذا اگر دچار قند خون هستید از مصرف روزانه پسته غفلت نورزید.

8.ضرورت مصرف پسته برای کودکان

همانطور که پیش­تر بیان کردیم پسته سرشار مواد معدنی مختلف، انواع ویتامین­ها، پروتئین، انواع مختلف آنتی اکسیدان و عناصر ضروری مورد نیاز بدن است و مصرف آن برای تمام گروه سنی مختلف مفید است اما از آنجا که کودکان در سن رشد بیش از سایر افراد جامعه به مواد غذایی مقوی و مفید نیازمند هستند و پسته یکی از خشکباری است که مصرف آن به تنهایی می­تواند بخش عظیمی از نیازهای غذایی کودکان را تامین نماید.

بنابراین خوردن پسته برای افزایش رشد و نیز بهبود عملکرد ارگان­ای مختلف بدن کودکان بسیار مفید و کارساز خواهد بود و نقشی بی نظیر در رشد و افزایش سلامت بافت ماهیچه­ای در کودکان، استحکام استخوان­ها و بهبود عملکرد ارگان­های داخلی مانند قلب شش و کلیه و غیره در کودکان دارد همچنین با دارا بودن مقادیر بسیار زیاد آهن موجب بهبود خون رسانی به مغز و از این رو موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی کودکان نیز می­شود.

خواص پسته

9.افزایش سلامت مو با خوردن پسته

از جمله ترکیبات مهم موجود در پسته می­توان به مقادیر قابل توجه بیوتین اشاره نمود و نقش بیوتین در حفظ سلامت و افزایش شادابی و درخشندگی مو غیر قابل انکار است از این رو مصرف پسته موجب افزایش سطح بیوتین در خون می­گردد که این امر باعث افزایش درخشندگی و شادابی مو می­شود، از طرف دیگر کمبود بیوتین از علل اصلی ریزش مو محسوب می­شود پس اگر می­خواهید دچار ریزش مو نگردید و یا از ریزش موهای خود ناراحت هستید مصرف روزانه پسته گزینه­ای بسیار مناسب برای شما خواهد بود بنابراین سعی نمایید که حتما پسته را در سبد غذایی خود بگنجانید.

سخن پایانی

پسته که یکی از آجیل­های اصیل و محبوب ایرانی است دارای خواص بسیار بی نظیر و فراوانی است که در این مقاله فقط بخشی از مهم­ترین خواص آن عنوان و شرح گردید و این خشکبار پر ارزش خواص بسیار زیادی دارد بنابراین اصلا از مصرف این نعمت خوشمزه و بی نظیر خداوند اجتناب نکنید.

پسته به دلیل خواص فراوان و طعم بی نظیری که دارد دارای بازار فروش فوق العاده­ای چه در داخل و چه در خارج از کشور است از این رو داشتن یک باغ تجاری پسته سود سرشاری را عایدتان خواهد کرد پس اگر به دنبال یک باغ پر سود و پر بازده هستید هر چه سریع­ تر برای خرید نهال پسته اقدام نمایید و برای این منظور توصیه می­شود حتما نهالستان­های معتبر و با تجربه­ای که در زمینه فروش نهال فعال هستند را انتخاب نمایید زیرا این نهالستان­ها بهترین نهال را با بهترین کیفیت به شما ارائه خواهند نمود و همچنین قیمت نهال پسته در این نهالستان بسیار مقرون به صرفه است.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال