طلایی ترین روش های خشک کردن میوه گردو

طلایی ترین روش های خشک کردن میوه گردو

روش­های خشک کردن میوه­ گردو

گردو درخت میوه­ای با میوه­ های شفت است، به این معنا که یک لایه گوشتی و سبز رنگ اطراف پوسته ­ی چوبی میوه­ ی گردو را احاطه می­کند، این لایه که دارای مواد رنگی و بو دار است برای حفاظت از میوه و دور کردن آفات روی گردو وجود دارد، با وجود فایده­ای که این پوست برای میوه­ی گردو دارد، اما پس از برداشت میوه باید به سرعت از روی آن حذف شود.

میوه­ی برداشت شده باید شسته و خشک شود، پس از آن مغز سفید گردو نیز باید خشک شود تا وزن واقعی میوه­ی گردو به دست بیاید، در این مقاله نکات بسیار مهمی در زمینه­ ی برداشت و فرآوری و البته خشک شدن میوه و مغز گردو به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.

طلایی ترین روش های خشک کردن میوه گردو

خشک کردن گردو با پوست سبز

اواخر فصل تابستان معمولا زمانی است که شما حتما شاهد به بازار رسیدن میوه­های تازه­ی گردو با پوست سبز هستید، بسته به شرایط آب و هوایی و رقم گردو تاریخ برداشت گردو متفاوت است و این موضوع را باغداران در زمان خرید نهال گردو در نظر گرفته و زمان دقیق برداشت میوه­ی گردو در باغ خود را به خوبی می­دانند.

همچنین می توانید برای بررسی خشکبار و آجیل ایران اینجا کلیک کنید.

برخی از باغداران کل میوه­ی برداشت شده­ی خود را فرآوری کرده و مغز خشک شده­ی میوه‌ی گردو را به بازار می­رسانند اما برخی دیگر تمایل دارند بخشی از میوه­ی سبز گردو را به عنوان نوبرانه و برای جلب رضایت طرفداران، گردوی تازه را به بازار می­رسانند، در ادامه روش خشک شدن گردو با پوست سبز و یا نحوه­ی استفاده از این گردو در خانه را به شما آموزش می­دهیم.

  • استفاده­ی خانگی از گردو با پوست سبز:

اگر گرو با پوست سبز خریداری کردید به خوبی می­دانید که این پوست سبز رنگ تیره و ماندگاری دارد که خوردن این گردو می­تواند با تغییر رنگ پوست دست شما، شما را به دردسر بیاندازد، در این بخش اصول استفاده از این نوع گردو در منزل را به شما آموزش می­دهیم.

  • خرید میوه­ های سالم گردو با پوست سبز:

توجه داشته باشید که در زمان خرید میوه­ ی گردو با پوست سبز میوه ­هایی را انتخاب کنید که پوست آنها ترک یا لک نداشته باشد، لکه­ های سیاه می­توانند نشان دهنده­ی آسیب بیماری‌های گیاهی به میوه­ی گردو باشند و بنابراین این گردوها ممکن است مغز سالمی نداشته باشند.

  • خیساندن گردو به مدت یک شب:

خیس کردن گردوها با پوست سبز سبب می­شود پوست سبز آب جذب کره و از پوست چوبی فاصله بگیرد این کار جدا کردن پوست سبز را در مرحله­ ی بعدی ساده­تر می­کند.

  • جدا کردن پوست سبز:

این کار را می­توانید با ضربه­ی یک چکش لای دستمال و یا حوله انجام دهید و یا روی آن یک وردنه را بغلتانید، با این شیوه به راحتی پوست سبز جدا می­شود، توجه داشته باشید برای جلوگیری از رنگ گرفتن دستان خود باید حتما از دستکش استفاده کنید.

  • استفاده از مغز گردو و یا خشک شدن آن در خانه:

برخی علاقه دارند از مغز سفید و تازه­ی گردو استفاده کنند و برخی علاقه دارند مغز گردوی تازه را خودشان در منزل خشک، پس از پوست گیری گردو، پوست چوبی را بشکنید و مغز سفید را خارج کنید.

بیشتر بخوانید : سیر تا پیاز [شانکرعمیق پوست گردو]

  • جدا کردن پوست سبز گردو برای باغداران:

این مرحله برای باغداران می­تواند کمی سخت و یا هزینه بردار باشد، در گذشته باغداران این مرحله را با استخدام کارگران انجام می­دادند اما این روزها مراکزی برای فرآوری گردوی تازه برای باغداران وجود دارد که با استفاده از دستگاه­های پیشرفته گردوی تازه پوست گرفته، شسته و خشک شده و به باغدران تحویل داده می­شود.

باغداران باید توجه داشته باشند که در مرحله­ی پوست گیری بهتر است گردوهای لک دار را از گردوهای سالم جدا کنند، گردوهای لک دار در محل لکه­ها به خوبی پوست گرفته نمی­شود و کیفیت محصول فرآوری شده را پایین می­آورد.

طلایی ترین روش های خشک کردن میوه گردو

خشک کردن گردو بدون پوست سبز

پس از اینکه پوست سبز گردو چه در منزل و چه در مراکز فرآوری گردو در حجم زیاد انجام شد، گردوهای پوست گرفته شده باید به خوبی شسته شوند، باقی ماندن تکه­ های پوست سبز روی پوست چوبی گردو باعث می­شود که مغز گردو سیاه شود، بنابراین اگر قرار است گردو را با پوست چوبی در انبار نگهداری کنید باید گردو کاملا تمیز، بدون پوست سبز و عاری از آلودگی باشد.

بنابراین برای جدا شدن هر گونه آلودگی از پوست چوبی باید گردوهای پوست گرفته شده را بشوئید، پس از شستن گردوها آنها را در یک فضای آزاد با تهویه­ ی مناسب پهن کنید تا به سرعت رطوبت از روی میوه­ ها خشک شود، توجه داشته باشید که باقی ماندن رطوبت روی پوست چوبی نیز مانند باقی ماندن پوست سبز روی پوست چوبی از کیفیت مغز گردو می‌کاهد و سبب سیاه شدن مغز گردو می­شود.

پس از خشک شدن گردوها می­توانید آنها را به همان صورت انبار کنید و یا اینکه گردوها را مغز گرفته و پس از خشک کردن مغز گردو آنها را انبار کنید، در ادامه اصول خشک کردن مغز گردو بدون اینکه به آن آسیبی وارد شود و یا رنگ آن تیره شود شرح می­دهیم.

طلایی ترین روش های خشک کردن میوه گردو

خشک کردن مغز گردو تازه

گردو تازه زمانی که مغز گرفته می­شود مغز آن دارای پوست سفید و تازه و قابل جدا شدن است، در صورتی که بخواهید مغز گردو را خشک کنید باید بر مبنای اصول مهمی این کار را انجام دهید تا از سیاه شدن و پایین آمدن کیفیت مغز گردو جلوگیری شود، خشک شدن مغز گردو به دو صورت سنتی و صنعتی امکان پذیر است که در ادامه به توضیح این دو روش می‌پردازیم:

  • خشک کردن سنتی و یا خانگی مغز گردو تازه:

برای خشک کردن مغز گردو تازه در خانه از روش‌های زیر می­توانید استفاده کنید

  • مغز گردو را روی پارچه تمیز در جایی نسبتا گرم با تهویه­ ی مناسب پهن کنید، تردد هوا و یا وزش ملایم باد پنکه و یا تهویه­ی طبیعی هوا به خشک شدن با کیفیت مغز گردو و جلوگیری از چروکیده شدن مغز گردو کمک می­کند.
  • مغز گردو در حال خشک شدن زمانی چروکیده می­شود که رطوبت زیادی از دست داده باشد، رطوبت مغز گردو خشک شده باید 7 تا 8 درصد باشد، برای حفظ رطوبت نسبی در مغز گردو در زمان خشک شدن بهتر است رطوبت نسبی هوا 30 درصد باشد.
  • برای خشک شدن مغز گردو در منزل از فر نیز می­توانید استفاده کنید، برای این منظور از فر 32 تا 38 درجه­ی سانتی گراد و به مدت 36 ساعت می­توانید استفاده کنید اما در این روش برای جلوگیری از خشک شدن بیش از اندازه­ی گردوها و همچنین خشک شدن متوازن تمام سطوح مغز گردو آنها را به طور مرتب زیر و رو کرده و در صورتی که زودتر از زمان مشخص خشک شد فر را خاموش کنید.
  • خشک کردن صنعتی مغز گردو:

در خشک کردن صنعتی مغز گردو، هدف خشک شدن حجم زیادی مغز گردو است، حفظ کیفیت مغز گردو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، بسیاری از باغداران می­خواهند مغز گردوی خود را صادر کنند و بنابراین کیفیت اهمیت بسیار زیادی دارد، نهال گردو تجاری که کیفیت صادراتی داشته باشد در نهالستان­های معتبر انجام می­شود اما این تنها نیمی از کار است و خشک کردن اصولی مغز گردو برای حفظ کیفیت 50 درصد با اهمیت کار را تشکیل می­دهد.

برای خشک کردن صنعتی و حجم زیاد مغز گردو از اتاقک­ هایی با تهویه­ی مطبوع، رطوبت نسبی 30 درصد و دمای 38 درج استفاده می­شود، مغز گردوها را روی توری­های فلزی پهن می­کنند که تهویه در لا به لای مغزهای گردو به خوبی انجام شود و مغز گردو با حفظ رطوبت 7 تا 8 درصد با کیفیت و رنگ سفید خشک شود.

در این انبارها باید گرمکن و همچنین پنکه­ های بزرگ برای چرخش هوای گرم وجود داشته باشد و صرف هزینه­ی برق در این مراکز سبب افزایش قیمت گردو خواهد شد، بنابراین برخی علاقه دارند تا گردوی تازه را بخرند و خودشان اقدام به خشک کردن مغز گردوی تازه به روش‌های خانگی و سنتی کنند.

طلایی ترین روش های خشک کردن میوه گردو

شرایط انبار کردن و نگهداری گردو و مغز گردو خشک شده

به طور کلی انبارداری خشکبار ساده تر از انبار داری و نگهداری از میوه ­های ( انبارداری میوه ) تازه است و عمر انبار داری طولانی­تری نیز دارند، مغز گردو نیز مانند دیگر خشکبار از این قاعده مستثنی نبوده و در صورتی که شرایط انبار داری بهینه در مورد نگهداری آنها رعایت شود این خشکبار را می‌توانید برای مدت زمان طولانی نگهداری کنید، در ادامه شرایط انبار داری گردو را شرح می‌دهیم.

  • خشک بودن انبار:

رطوبت بالا در انبار سبب می­شود مغز گردو رطوبت را به خود جذب کرده و سبب پوسیده شدن مغز گردو در انبار می­شود.

  • خنک بودن انبار:

یک انبار مناسب برای نگهداری طولانی مدت مغز گردو باید خنک باشد، بسیاری از کپک­ها و قارچ­ها در دمای 27 درجه فعال شده و از همان رطوبت 7 تا 8 درصدی مغز گردو استفاده کرده و رشد می­کنند، بنابراین بهترین دما برای انبار داری گردو دمای زیر 25 درجه ی سانتی گراد خواهد بود.

  • تهویه دار بودن انبار:

انبارهای کاملا بسته بدون هیچ دریچه و یا هواکش و تهویه سبب تجمع اسپور قارچ­ها در فضا شده و در نهایت فرصت کافی برای کپک زدن مغز گردو فراهم می­آید، بنابراین بهتر است در انبار حتما تهویه و یا دریچه وجود داشته باشد.

  • بسته بندی اصولی گردو:

قرار دادن مغز گردو در کیسه­ های پلاستیکی در بسته و بدون تهویه سبب تجمع رطوبت و پوسیدگی مغز گردو می­شود، بنابراین بهتر است مغز گردو را در گونی­های نخی و یا کاغذی نگهداری کنید تا رطوبت مغز گردو به خوبی مدیریت شده و گردوها کپک نزنند.

بیشتر بخوانید : بسته بندی اصولی انواع نهال

  • کنترل آفات انباری پیش از انبار کردن گردو:

از آنجایی که استفاده از حشره کش­ها و یا دور کننده­های آفات جونده مانند نفتالین می­تواند سبب جذب بو و یا سم به مغز گردو شود بنابراین توصیه می­شود کنترل کامل آفات حشره­ای و جونده­ها قبل از ورود مغز گردو به انبار انجام شود و برای جلوگیری از ورود جونده­ها به انبار در محل­های ورودی از چسب موش استفاده کنید که هیچ گونه تاثیر جانبی بر مغز گردو نمی‌گذارد.

  • عرضه به بازار در کوتاه­ترین زمان ممکن:

درست است که مغز گردو طول انبار مانی زیادی دارد و می­توانید مدت زمان بیشتری آن را انبار کنید اما این موضوع نباید باعث شود که شما این محصول را مدت زمان طولانی نگهداری کرده و آن را در اسرع وقت به بازار ارسال نکنید چرا که انبار داری طولانی مدت می­تواند از کیفیت و طعم خوب مغز گردو بکاهد و منجر به تغییر رنگ سفید مغز گردو شود

طلایی ترین روش های خشک کردن میوه گردو

نکات مهم در مورد برداشت گردو تازه

زمانی که باغداران اقدام به احداث باغ گردو می­کنند با تعداد زیادی از ارقام تجاری و پربار گردو مواجه می­شوند که هر کدام ویژگی­های خاص خود را داشته و اختلاف در این ویژگی­ها سبب ایجاد اختلاف قیمت نهال گردو در ارقام مختلف می­شود، یکی از اختلافاتی که بین ارقام گردو وجود دارد اختلاف در زمان گلدهی و در نهایت اختلاف در زمان برداشت میوه­ی گردو است.

باغداران باید در مورد زمان دقیق برداشت بسیار حساس باشند و میوه­ی گردو را به سرعت پس از فرا رسیدن زمان برداشت از درخت جدا کنند، برداشت به موقع میوه­ی گردو سبب می‌شود میوه آسیب کمتری ببیند و درخت نیز برای تقویت جوانه­ های میوه دهنده­ی سال آینده آماده شود.

تا زمانی که میوه روی درخت باشد درخت نمی­تواند از انرژی خود برای تقویت جوانه­های میوه دهنده­ی سال بعد استفاده کرده و به این ترتیب باردهی سال بعد می­تواند به این دلیل کاهش پیدا کند.

علاوه بر تاثیر منفی باقی ماندن میوه­ی رسیده بر درخت و باردهی سال آینده باقی ماندن میوه­ی رسیده روی درخت بر کیفیت میوه­ی برداشت شده نیز تاثیر دارد، این تاثیر می­تواند به صورت سیاه شدن مغز میوه خود را نشان می­دهد، کاهش کیفیت مغز گردو نیز سبب کاهش قیمت نهایی مغز گردو شده و سود نهایی باغداران از یک سال باغداری را کاهش می­دهد.

همچنین می توانید پر سودترین ارقام درخت گردو را اینجا مطالعه کنید.

نکات مهم در مورد خرید گردو با پوست سبز

همانطور که می­دانید در فصل برداشت گردو این میوه با پوست سبز به بازار عرضه می­شود و بسیاری به خوردن این میوه به صورت تازه علاقه نشان می­دهند، بنابراین لازم دانستیم در این بخش نکاتی را در مورد خرید گردوی تازه با پوست سبز به شما ارائه کنیم.

  • خرید گردو با پوست کاملا سالم:

میوه­ای را خریداری کنید که پوست سبز آن کاملا سبز و بدون لکه­های سیاه باشد، بسیاری از باغداران که درختان باغشان مورد هجوم آفات و بیماری­ها قرار دارد برای اینکه از خسارت آفت بر سود خود بکاهند اقدام به فروش میوه با پوست سبز می­کنند، این میوه­ها مغز با کیفیتی ندارند.

  • عدم نگهداری گردو با پوست سبز به مدت طولانی در یخچال:

چنانچه این میوه را با پوست سبز خریداری می­کنید توصیه می­شود به مدت زمان طولانی در انبار و یا یخچال از آن نگهداری نکنید، پوست سبز میوه می­تواند آلودگی­هایی را با خود به یخچال برده و عمر میوه­های دیگر در یخچال را کم کند و از طرفی ماندن پوست سبز روی میوه برای مدت زمان طولانی از کیفیت مغز میوه کم می­کند، بنابراین این میوه را برای مصرف تازه خوری به میزان نیاز خود خریداری کرده و به سرعت مصرف کنید.

همچنین می توانید برای کپک مغز گردو و کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

طلایی ترین روش های خشک کردن میوه گردو

کلام آخر

خشک کردن اصولی گردو و مغز گردو از مهم­ترین مراحل در رسیدن به سود دهی کافی از باغداری گردو است، باغداری که تمام طول سال با زحمت فراوان و هزینه­های گزاف به مرحله­ی برداشت میوه رسیده است در صورتی که میوه را در زمان درست برداشت نکند و یا اینکه مراحل فرآوری و خشک کردن میوه را به درستی انجام ندهد در نهایت با کیفیت پایین میوه مواجه شده و مجبور است میوه را با قیمت پایین به بازار بفرستد، برای داشت آگاهی کامل در مورد شیوه­های تجاری و یا سنتی خشک کردن و فراوری میوه­ی گردو و همچنین زمان دقیق برداشت میوه در ارقام مختلف توصیه می­شود با مشاوران ما در تماس باشید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال