ارزش غذایی میوه انجیر (انجیر تازه و خشک شده)

ارزش غذایی میوه انجیر (انجیر تازه و خشک شده)

انجیر یک میوه بهشتی است، این میوه کوچک ولی بمب ویتامین و انرژی شناخته شده است، میوه انجیر به اندازی مغذی و دارای ارزش غذایی بالا بوده که در طب سنتی و علم پزشکی نوین استفاده از میوه تازه انجیر و فرآورده های آن اکیداً توصیه شده است، مخصوصاً کودکان درحال رشد و یا افراد سالمندی که انرژی خود را از دست داده اند برای رشد بهتر احتیاج به انرژی زیاد دارند، میوه انجیر در رنگ‌های سبز، زرد و بنفش تیره به بازار عرضه می‌شود، هر کدام به خاطر رنگدانه هایی که دارند حاوی ریزمغذی های فراوان هستند، در ادامه سعی می‌کنیم ارزش غذایی میوه انجیر تازه و انجیر خشک شده را برای افراد مختلف بیان کنیم.

ارزش غذایی میوه انجیر (انجیر تازه و خشک شده)

تاریخچه میوه انجیر

استفاده از میوه انجیر قدمت طولانی دارد، به‌طوری‌که در قرآن چندین بار به نام آن اشاره شده است، از انجیر تازه و انجیر خشک شده برای درمان بسیاری از بیماری‌های مزمن استفاده می‌کنند، البته شیره انجیر و سرکه انجیر در بین مصرف کنندگان جایگاه ویژه‌ای دارد، میوه انجیر کالری زیادی نداشته یک عدد میوه انجیر متوسط تنها ۳۵ تا ۴۰ واحد کالری دارد.

انجیر به عنوان یک میان وعده مقوی و سالم برای کودکان و بزرگسالان محسوب می‌شود، میوه اندی حاوی آنتی اکسیدان کلسیم، اسید فولیک، مس پتاسیم ویتامین A C K و انواع ویتامین B است، مطمئن باشید میوه انجیر به اندازه‌ی مواد مغذی دارد که می تواند به تنهایی یک میان وعده محسوب شود:

نام ریز مغذی و ویتامین وظیفه ریز مغذی و ویتامین‌های
کلسیم تراکم سازی استخوان، محکم کردن ریشه دندان، لاغری
پتاسیم تنظیم کننده فشار خون و دفع سدیم زائد بدن
فیبر درمان بیماری های گوارشی و درمان یبوست، لاغری
انواع ویتامین ارتقاء سیستم دفاعی بدن
امگا ۳ و امگا ۶ انتقال بی نقص نورون‌های عصبی جلوگیری از بیماری های مغز و اعصاب

در ادامه سعی می کنیم به صورت کاملاً مفصل یک یا دو خاصیت مهم میوه انجیر برای شما توضیح دهیم.

تاثیر انجیر در تنظیم فشار خون

فشار خون بالا و پایین تر از حد مجاز باعث بیماری قلبی و عروقی همچنین سکته قلبی و مغزی می‌شود، درباره فشار خون جزو بیماری‌هایی بوده که سیستم دفاعی بدن را دچار بحران می‌کند، بنابراین افرادی که دچار فشارخون هستند باید به فکر درمان آن باشند، است در قدم اول استفاده از مواد طبیعی و در مرحله دوم بهار استفاده از داروهای شیمیایی به تنظیم فشار خون کمک می‌کند.

یکی از راه های طبیعی برای کنترل فشار خون استفاده روزانه و منظم از انجیر تازه و انجیر خشک شده است، انجیر حاوی مقادیری پتاسیم بوده و پتاسیم جزو عناصر شیمیایی است که میزان فشار خون را کنترل می‌کند، فشار خون معمولاً در اثر مصرف بی رویه سدیم پدیدار می‌شود، وجود سدیم و فشار خون گردش خون فرد بیمار را دچار تنش می‌کند، فرد دچار سرگیجه، سردرد، حالت تهوع و فشار بر روی قلب می‌شود، البته وظیفه پتاسیم در انجیر تنها تنظیم کردن فشار خون نیست، بلکه پتاسیم مانع از دفع کلسیم به وسیله ادرار می‌شود.

بیشتر بخوانید : خرید نهال انجیر

تراکم سازی استخوان با انجیر

یکی از عناصر شیمیایی مورد نظر مورد نیاز بدن انسان از همان آغاز تولد تا زمان مرگ کلسیم است، کلسیم به تراکم سازی استخوان، رشد بهتر دندان، استحکام ریشه دندان کمک زیادی می‌کند، مصرف کلسیم از اضافه وزن جلوگیری کرده و فرد را به وزن ایده آل می رساند، بسیاری از افراد از قرص یا کپسول کلسیم دی استفاده می‌کنند در حالی که با مصرف مواد طبیعی می توان از کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کرد، میوه انجیر جزو خوراکی‌های خوشمزه بوده و بمب کلسیم شناخته شده، مصرف انجیر برای گروه‌های زیر توصیه شده است:

  • کودکان درحال رشد و کودکانی که در حال افزایش قد هستند، بهتر است از میوه انجیر و فرآورده های آن استفاده کنند، اگر کودکان تمایل به مصرف میوه انجیر ندارند، مادران عزیز با تهیه دسر و کوکی حاوی شیره انجیر می‌توانند کلسیم مورد نیاز آنها را تامین کنند.
  • افرادی که رژیم های سخت لاغری را دنبال می‌کنند یا افراد خام خوار برای تامین کلسیم مورد نیاز بهتر است از میوه انجیر استفاده کنند.
  • ورزشکارانی که ورزش سخت انجام می‌دهند مخصوصا بدن سازها برای جلوگیری از دفع کلسیم و جلوگیری از تحلیل ماهیچه‌ها حتماً از میوه انجیر استفاده کنند.
  • مادران باردار برای تسریع استخوان سازی جنین همچنین تامین کمبود کلسیم و جلوگیری از پوکی استخوان و خراب شدن دندان هایشان باید در رژیم غذایی خود میوه انجیر را بگنجانند.
  • مصرف انجیر در مادران شیرده لازم و ضروری است، علاوه بر اینکه ریزمغذی‌های انجیر غدد شیردهی مادران شیرده را تحریک می‌کند بلکه از پوکی استخوان آنها جلوگیری می کند.
  • افراد میانسال و افراد مسن جهت غضروف سازی و جلوگیری از بیماری راشیتیسم حتما از میوه انجیر استفاده کنند.

ارزش غذایی میوه انجیر (انجیر تازه و خشک شده)

دفع استروژن‌های مضر در بدن با مصرف انجیر

یکی از هورمون‌هایی که ترشح آن در بانوان باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود هورمون استروژن است، از آنجایی که میوه انجیر حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان و ریزمغذی است به راحتی می‌تواند از ترشح بیش از حد و غیر اصولی استروژن جلوگیری کرده و در صورت ترشح نیز آنها را دفع کند، از عوارض ترشح بیش از اندازه هورمون استروژن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشکلات یائسگی در بانوان
  • سرطان تخمدان در بانوان
  • سرطان پستان و رحم در بانوان رحم
  • افزایش وزن بی‌رویه در بانوان
  • بد اخلاقی و تغییرات خلق‌ و خوی

همچنین می توانید برای افزایش باردهی نهال انجیر اینجا کلیک کنید.

ارزش غذایی میوه انجیر (انجیر تازه و خشک شده)

کلام آخر

فنل، بتاکاروتن، بنزالدهید، فلاونوئید، فیسین  جزو آنتی اکسیدان‌هایی است که به وفور می‌توان در میوه انجیر پیدا کرد، وظیفه اصلی این آنتی اکسیدان‌ها دفع مواد زائد و سموم حاصل از رادیکال‌های آزاد بدن است، در واقع آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انجیر از فعل و انفعالات غیر ضروری و شیمیایی غیر مفید جلوگیری کرده و سلامت بدن را تضمین می‌کند، ترکیبات ضد سرطانی که در میوه انجیر وجود دارد باعث می شود از شیوع و پیشرفت این بیماری جلوگیری کند، همچنین مصرف انجیر بعد از شیمی درمانی باعث می‌شود تا قوای تحلیل رفته فرد بیمار تامین شود.

البته قابل ذکر است همان طور که مصرف میوه انجیر را به صورت منظم و روزانه توصیه می‌کنیم، زیاده روی در آن نیز باعث بروز برخی از مشکلات و مضرات خواهد شد، از جمله آن‌ها می‌توان به نفخ، دل پیچه و معده درد اشاره کرد، پس در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کنید، نباید فراموش کنیم برگ انجیر دارای املاح معدنی و آنتی اکسیدان است و معمولاً از دمنوش آن برای درمان برخی از بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی، میگرن و انسداد رگ‌ها استفاده می‌کنند.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال