خواص سیب: آشنایی با خواص شگفت انگیز سیب

خواص سیب: آشنایی با خواص شگفت انگیز سیب

سیب یک میوه مغذی است که فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد، میوه سیب خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک مانند سرطان، دیابت مخصوصاً بیماری قلب و عروق را تا حد زیادی کاهش می‌دهد، البته تمام این مطالب توسط محققان و کارشناسان تغذیه ثابت شده است، تحقیقاتی که آنها در مراکز انجام داده‌اند، نشان می‌دهد مصرف سیب به کاهش وزن بدن کمک می‌کند از همه مهمتر به خاطر ارتقاء سیستم گوارشی، سلامت روده و معده را تضمین کرده همچنین آنتی اکسیدان های موجود در سیب باعث می‌شود تا سلول‌های خاکستری مغز شما رشد مناسبی داشته باشد، اما در ادامه می‌خواهیم به طور مفصل چند خاصیت میوه سیب برای درمان انواع بیماری‌های مزمن را برای شما توضیح دهیم.

مواد مغذی سیب

بیشتر از ۴۰ نژاد سیب در رنگ‌های مختلف وجود دارد، زرد، قرمز، سبز و انواع سیب های دیگر که در کشورهای مختلف نژادهای مختلف آن رشد می‌کند،  دانشمندان آمریکایی به مصرف روزانه میوه سیب تاکید زیادی دارند، آنها توصیه می‌کنند روزانه به همراه ۲۰۰۰ کالری انرژی مفید حتماً دو فنجان سیب میل کنید تا سلامت بدن شما را تضمین کند، در جدول زیر مواد مغذی سیب متوسط به وزن۲۰۰ گرم را برای شما تعیین می‌کنیم

جدول ارزش غذایی میوه سیب
ماده غذایی موجود در سیب درصد ارزش غذایی
کالری 104
کربوهیدرات 28
فیبر 5
ویتامین c 10%
مس 6%
پتاسیم 5%
ویتامین K 4%
ویتامین‌هایB 2 تا 5%
ویتامین E 2%

 

ویتامین c در میوه سیب به عنوان یک آنتی اکسیدان محلول در چربی شناخته شده و تاثیرات مثبت خیلی زیادی دارد، همچنین نام ویتامین B1 را با نام علمی تیامین می‌شناسند که کمک زیادی به رشد و تکامل سلول‌های بدن می‌کنند، البته وجود ویتامین B6 نیز میزان متابولیسم بدن را تا حد خیلی زیادی افزایش داده و جذب پروتئین کمک کرده و مانع از تحلیل رفتن ماهیچه و بافت نسوجی بدن می‌شود، همین سه ویتامین به تنهایی در میوه سیب باعث سلامت، شادی و نشاط فرد مصرف کننده است.

خواص سیب

سیب برای جلوگیری سرطان

همیشه یک سوال در بین مصرف کنندگان وجود دارد، آیا واقعا مصرف میوه ای سیب برای جلوگیری از سرطان خوب است؟ و به پیشگیری آن کمک می‌کند یا نه؟ دانشمندان زیادی بر روی این نظریه تحقیقات زیادی انجام دادند، تحقیقات به دست آمده نشان می‌دهد که این میوه حاوی مقادیر بالایی از پلی‌ فنول‌ها است، پلی فنول در زیرمجموعه آنتی اکسیدان‌ها قرار گرفته است، ولی وظیفه اصلی آنتی اکسیدان چیست؟

زمانی که فعل و انفعالات شیمیایی درون بدن انجام می‌شود رادیکال و سموم در بدن آزاد می‌کنند که بسیار مضر هستند، این رادیکال‌ها به مرور باعث بیمار شدن سلول‌های بدن شده و خطرات جدی به همراه دارد، بیماری سلول بدن به این گونه است که به صورت کامل غیر منظم و تصاعدی شروع به تقسیم شدن کرده و همین امر باعث ایجاد توده‌های نامنظم در بافت درونی بدن می‌شود.

آنتی اکسیدان‌ها به بدن کمک می‌کند در همان مراحل اولیه رادیکال های آزاد و سموم سمی را از بدن دفع کند، البته همین تحقیقات ثابت کرده است که میزان آنتی اکسیدان و ویتامین e در پوست میوه سیب بیشتر از گوشت آن است،  اگر شما میوه سیب را از مراکز معتبر خریداری کردید که بر روی پوست آن جهت زیبایی پارافین نزده‌اند، بهتر است سیب را با پوست میل کنید چون فواید بیشتری برای بدن شما دارد.

خوردن سیب برای لاغری

یکی دیگر از ادعاهایی که در مورد میوه سیب وجود دارد این است که خوردن سیب برای لاغری خوب است، ولی دلیل این ادعا چیست؟ با اینکه می‌دانیم یک سیب ۲۰۰ گرمی حدود  ۱۰۴ کیلو کالری دارد، دلیل اصلی آن را باید در وجود ویتامین B ۶ و همچنین فیبر و آب موجود در آن اشاره کرد، آب، فیبر و ویتامین B6 جزو عناصر اصلی برای سلامت بدن و جلوگیری از اضافه وزن آن است.

یکی از دلایل اضافه وزن افراد اشتهای کاذب است، فیبر موجود در سیب باعث می‌شود تا از بروز اشتهای کاذب جلوگیری کرده و شما سیری طولانی مدت را تجربه کنید، طبق تحقیقات علمی انجام شده کسی که میوه سیب را به طور کامل میل کند حداقل تا ۴ ساعت احساس سیری خواهد داشت، البته توجه داشته باشید ما در اینجا به خود میوه سیب اشاره می‌کنیم، پوره سیب یا آب سیب شرایط گاها شرایط را برعکس کرده و باعث چاقی فرد می‌شود.

 سیب برای سلامتی قلب و عروق

یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی و گرفتگی عروق وجود کلسترول و چربی خون است، همانطور که اشاره کردیم میوه سیب منبع غنی فیبر محلول است،نه تنها به لاغری و کنترل اشتهای کاذب بدن کمک می‌کند، بلکه مصرف روزانه و منظم آن باعث می‌شود تا سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون را تا حد زیادی کاهش دهد، کلسترول در رگ‌های بدن همانند یک سد عمل کرده و مانع از گردش راحت خون می‌شود. در نتیجه می توان گفت سیب برای سلامتی قلب و عروق یک گزینه عالی است.

قلب برای اینکه بتواند جریان خون را به خوبی انجام دهد باید پمپاژ خود را با زحمت بیشتری انجام داده و تحت فشار باشد، در شرایط حاد باعث سکته قلبی می‌شود،  فیبر و پلی‌ فنول موجود در سیب به مولکول‌های خون کمک می‌کند تا درصد این چربی‌ها تا حد زیادی کاهش داده و رگ و عروق بدن باز شوند، از این رو گردش جریان خون با سرعت بیشتری انجام شده و خطرات بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

از دیگر مضرات کلسترول و چربی خون می‌توان به افزایش فشارخون اشاره کرد، فشار خون بالا سکته مغزی را تا ۸۰ الی ۹۰ درصد افزایش می‌دهد، اکسیداسیون کلسترول و تصلب شرایین مانع از خون رسانی استاندارد رگ‌ها شده و و گلبول های قرمز نمی‌توانند به راحتی اکسیژن و مواد مغذی را به سلول‌های مغزی رسانده و مواد زائد را از آنجا دفع کنند.

همین موضوع ریسک سکته قلبی را افزایش می‌دهد، ولی وجود پلی فنول‌ها، ویتامین E و دیگر ریزمغذیها باعث می‌شود تا چربی خون کاهش پیدا کرده و این ریسک را تا حد زیادی از بین ببرد، طبق نظر دانشمندان آمریکایی به ازای هر 1/5 فنجان (25 گرم) تکه های سیب مصرف شده در روز، خطر سکته مغزی 9 درصد کاهش می‌یابد.

خاصیت میوه سیب

سیب برای دیابت

دیابت جزو بیماری‌های قرن بیست و یکم شناخته شده است اکثر باغداران و کشاورزان به دنبال راه حلی هستند تا بدون مصرف داروی شیمیایی بتوانند، بیماری دیابت در افراد مبتلا را درمان کنند،  یکی از این راه‌های غیر شیمیایی و خوشمزه مصرف سیب بوده چون سیب منبع اصلی زیدانت کورستین و فلوریدزین است، بررسی‌های متعدد دانشمند مشخص کرده، وجود عناصر شیمیایی مفید در میوه سیب باعث کاهش 18 درصدی خطر دیابت نوع 2 می‌شود.

یکی از مهمترین ویژگی‌های مثبت زیدانت کورستین و فلوریدزین خاصیت ضد التهابی آنها است، این خاصیت باعث شده تا مقاومت و خاصیت تهاجمی بدن را نسبت به انسولین کاهش دهد، همچنین آنها مانع از جذب قند در روده‌ها می‌شوند، این دو مورد تا حد زیادی به پیشگیری و کاهش بیماری مزمن دیابت خون کمک می‌کند. پس به شما توصیه میکنیم که سیب را دربرنامه روزانه خود قرار دهید چرا که سیب برای دیابت بهترین گزینه است

سیب برای دستگاه گوارش

حتما شنیده اید که سیب برای دستگاه گوارش مفید است و دلیلش وجود فیبر در سیب است.  فیبر جزو ریزمغذی ‌هایی است که تمامی دانشمندان توصیه می‌کنند تا روزانه مصرف آن را جدی بگیرید، چون این ریزمغذی نه تنها به ارتقاء سیستم گوارش بدن کمک می‌کند بلکه مانع از بروز بیماری‌های مزمن مانند سرطان در بدن می‌شوند، دستگاه گوارش مخصوصاً در قسمت روده برای اینکه عملکرد مناسبی از خود نشان دهد احتیاج به میکروب و باکتری مفید دارد، هرچه روده شما سالم باشد به همان اندازه سلامت کل بدن تا تضمین خواهد شد.

سیب حاوی پکتین است، نوعی فیبر که به عنوان یک پری بیوتیک عمل می کند، چون این نوع فیبر غذایی قابل هضم نیست، پکتین دست نخورده به روده بزرگ بدن رسیده و به رشد بهتر باکتری‌های خوب بدن کمک می‌کند، وجود باکتری مفید در قسمت روده مانع از بیماری یبوست می‌شود، یبوست در طولانی مدت باعث بیماری‌های هموروئید و سرطان روده است، با درمان بیماری گوارشی دیگر بیماری مزمن دیابت و قلبی تا حد زیادی درمان می‌شود.

سیب برای آسم

ریه قسمتی از بدن است که کمک زیادی به تنفس و شادابی بدن کرده، وجود هر گونه بیماری عفونی و میکروبی در ریه باعث می‌شود تا فرد مبتلا تنش‌های مختلف و درآوری را تجربه کند، چون میوه سیب خاصیت ضد التهابی دارد بنابراین مصرف روزانه و منظم سیب به فرد مبتلا کمک می‌کند تا حد زیادی خطر آسم را کاهش دهد، از نظر دانشمندان وجود ترکیبات شیمیایی از جمله پروآنتوسیانیدین به بدن کمک می‌کند تا التهاب راه هوایی آسم آلرژیک را کاهش داده و مصرف سیب برای آسم باعث جلوگیری شود.

کلام آخر

سیب یک میوه فوق العاده مغذی است که فواید متعددی برای سلامتی بدن دارد، میوه سیب سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان بوده و خوردن آنها باعث کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی و سرطان می‌شود، البته به عنوان مصرف کننده فراموش نکنید زمان می توانید مواد مغذی یک سیب را میل کنید که سیب را از مراکز استاندارد تهیه کنید، بررسی ‌ها ثابت کرده است، میوه‌های سیبی که توسط کشاورزان ایرانی تولید می شوند، کیفیت خیلی زیادی داشته و بازار جهانی تقاضای خرید میوه سیب از باغداران ایرانی به صورت مستقیم و بدون واسطه هستند. همچنین شما می توانید برای احداث باغ سیب و بهرمندی از خواص فوق العاده سیب، از برترنهال نهال میوه سیب را سفارش دهید.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال