نهال هلو✔️ خرید + لیست قیمت انواع نهال هلو [پاییز 1402]

خرید نهال هلو

خرید نهال هلو برای باغداران سودآور است. میوه هلو آبدار و سرشار از ویتامین ‌ها به ‌ویژه ویتامین آ و ب است. فروش آن در بازار قابل توجه است و علاوه بر مصرف به صورت تازه و خام می‌توان آن را در صنعت غذایی به صورت‌های گوناگون دیگر چون میوه خشک، کمپوت، ژله، شربت، آب‌میوه و … مصرف کرد. همچنین در تهیه انواع دسرها، شیرینی‌ها و کیک‌ها به عنوان یک میوه خوش عطر و طعم به کار می‌رود.

میوه هلو در کشور ما در گروه میوه‌های تابستانی قرار دارد و انواع مختلفی از آن به فروش می‌رسد. برخی از ارقام مرغوب آن نیز صادر می‌شوند، به خصوص به صورت میوه خشک صادرات زیادی دارد.

برخی انواع درخت هلو پایه‌ کوتاه و برخی مرتفع هستند. این درخت پربار است و برداشت محصول هلو از آن خصوصا در انواع پایه‌ کوتاه به آسانی صورت می ‌گیرد. ضمن این‌ که خودبارور است یعنی نیازی به گرده‌افشانی و کاشت جفتی ندارد.

این نهال در فصل گلدهی، زیبایی باغ را دو چندان می‌کند و شاید ایده خوبی برای باغداران باشد که در این فصل از باغ هلوی خود به عنوان لوکیشن عکس ‌برداری و فیلم ‌برداری متقاضیان بهره‌ برداری کنند. البته شرایط حفاظت از نهال‌ ها و شکوفه‌ ها باید تضمین شود تا به آن ‌ها آسیبی نرسد و باغدار بتواند در فصل برداشت بار میوه خود را به طور کامل برداشت کند.

انواع نهال هلو

نهال هلو ارقام گوناگونی دارد که هریک ویژگی های جزئی خاص خود را دارند. برای تهیه نهال باید به تناسب ان با شرایط اقلیمی و ویژگی ‌های باغ مورد نظر توجه کرد، تنوع هلو ها بسیار زیاد هست به طوری که شما از برج دو تا آخر تابستان شاهد انواع ارقام نهال های هلو خواهید بود، هلو ۴۵ روزه یا هلو ۶۰ روزه که بسیار زودرس هستند و زمان خوبی به بازار وارد می شوند این ارقام از کیفیت مناسبی برخوردار هستند و دلیل طرفدار بودن این رقم بیشتر به خاطر این است که در زمان مناسبی وارد بازار شده و به قیمت خوبی به فروش می رسند، هلو دوبار فرانسه بهترین نژاد هلو می باشد که در اواخر برج سوم به بازار وارد می شود از کیفیت بسیار عالی برخوردار است و تناژ خیلی بالایی دارد، انواع ارقام نهال هلو انجیری، نهال هلو زعفرانی به صورت زودرس و دیررس وجود دارند، به طور کل تنوع هلو ها بسیار زیاد هستند، در ادامه با تعدادی از مهم‌ترین ارقام نهال‌های هلو آشنا شوید.

نمایش محصولات



سوالات متداول

قبل از اینکه نسبت به فصل کاشت نهال هلو بحث کنیم بهتر است به یک مورد اشاره کنیم. به هنگام کاشت نهال و حتماً دقت داشته باشید، نهال شما کاملا خفته و در خواب باشد. یعنی از لحاظ ظاهری هیچ برگ سبزی نداشته باشد. معمولاً نهال هایی که بیدار و فعال هستند به هنگام کاشت دچار ناسازگاری می شوند. به آنها شوک و استرس وارد شده و نمی توانند خود را با محیط اطراف سازگار کنند. بهترین زمان برای کاشت نهال فصل پاییز می‌ باشد، چون ریشه های نهال هلو نسبت به سرما کاملاً حساس می باشد. در فصل پاییز عمق زمین گرمتر است، بنابراین شما با کاشت آن در یک عمق مناسب مانع از سرماخوردگی ریشه های درخت هلو می شوید. بعد از آن فصل خواب زمستانی نهال هلو می‌ رسد. یعنی بدون اینکه احتیاج به جذب بالای رطوبت یا تغذیه از خاک داشته باشد، یک دوره را که کاملاً بدون تنش و استرسی طی کرده و با نیروی بیشتری آماده تجربه فصل بهار و آب و هوای آن است.

برتر نهال یکی از مراکز فروش انواع نژاد های نهال در میوه های متفاوت و متنوع می باشد. این نهالستان نه تنها بعد از کاشت نهال راهنمایی‌ های لازم را انجام می دهد، بلکه سایت های اینترنتی راه اندازی کرده اند تا تمامی کشاورزان را هر مرحله از باغداری، امر سوال یا مورد غیر منتظره پیش آمد و احتیاج به اطلاعات کشاورزی داشتند، بطور کامل راهنمایی کند. برتر نهال به عنوان بزرگترین نهالستان شمال غربی کشور و با بیش از ۵۰ سال سابقه ی درخشان آماده ارائه هرگونه مشاوره و راهنمایی رایگان می باشد. شما می توانید با درج سوالات خود در سایت این نهالستان یا تماس مستقیم با مهندسین و متخصصین گیاه پزشکی در این سایت تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنید. مسئولین این نهالستان از صفر تا صد احداث باغ همراه شما بوده و اطلاعات لازم در این زمینه را ارائه می دهند.

نهالستان برتر نهال جزو خوش قول ترین مراکز فروش نهال در کل کشور شناخته شده است. شما این اطمینان را داشته باشید در کمترین زمان ممکن نهال خریداری شده در یک بسته بندی کانلا معتبر با وسایل حمل و نقل بصورت ویژه به دست شما خواهد رسید.

برای سفارش نهال هلو می توانید به سایت برتر نهال مراجعه کنید. در این سایت شماره تماس های وجود دارد که مستقیما شما را به مسئول این نهالستان و مهندسین گیاه پزشکی متصل می کند. با آنها تماس گرفته و شرایط باغ خود را بطور کامل توضیح دهید. اگر اطلاعات ارائه شده از جانب شما کامل باشد، کارشناسان فروش پیشنهادات خود را در مورد ارقام نهال سازگار با محیط شما را پیشنهاد می دهد. وقتی رقم نهال برای شما مشخص شد، نوبت تعیین تعداد آن ها است، بر حسب متراژ باغ و نژاد هلو تعداد ارقام نهال هلو و گرده افشان ها مشخص می شود.

معمولاً بهترین سن برای کاشت نهال هلو تا دو سال می باشد. بعد از دو سال توصیه می شود آنها را خریداری نکنید. نهال هلوی بالای دو سال را به باغچه منتقل نکنید چون آنها به شرایط و محیط بسته عادت کردند. انتقال آن به محوطه باز باعث ایجاد تنش هایی می شود. میزان کیفیت نهال های بالای دو سال کاهش پیدا می کند.برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله زیر را مطالعه فرمایید : نهال 5 ساله بکاریم یا 2 ساله ؟

شما برای سفارش هلو می توانید به صورت حضوری و غیر حضوری در هر نقطه کشور که باشید اقدام به سفارش و خرید نهال هلو کنید و یا می توانید به صورت تلفنی اقدامات لازم جهت خرید نهال هلو را داشته باشید. در سایت برتر نهاد تمامی نژاد های هلو کلاسیک و اصلاح شده و ژنوتیپ را می توانید مشاهده کرده، اطلاعات لازم در مورد معایب و مزایای آن ها را بخوانید. جهت استعلام قیمت نهال هلو ختما به این سایت مراجعه کرده و اطلاعات خود را در این زمینه به روز کنید.

هر آنچه که باید درباره نهال هلو بدانید

نهال هلو از ارقام پرطرفدار نهال است زیرا میوه آن بسیار محبوب است. این نهال انواع متنوعی دارد و هریک شرایط کاشت و نگهداری مخصوص خود را می‌طلبد. این مقاله جامع همه اطلاعات لازم را درباره نهال هلو، شرایط پرورش، انواع گوناگون، نکات خرید نهال و … به باغداران عزیز ارائه می‌دهد.

درخت هلو جزو درختانی است که بومی مناطق کشور چین می باشد. از این کشور به مناطق دیگر گسترش پیدا کرده است. زمانی که می گوییم خاستگاه درخت هلو مختص کشور چین می باشد، منظور ما این نیست که کشور ایران ارقام نهال هلو بومی ندارد. بلکه چندین نژاد هلو وجود دارد کاملا بومی ایران بوده و در کل جهان خواستار و تقاضای زیادی دارد.

بیشتر بخوانید : 1+9 گونه از بهترین نهال های هلو برای کاشت

ایران جزو اولین کشورهایی بود که درخت هلو وارداتی از چین را در زمین های زراعی کاشت کرده است. تاریخچه درختان هلو نشان می‌ دهد، این درخت از طریق کشور ایران به کشورهای اروپایی منتقل شده است. از آنجایی که درخت هلو با هر اقلیمی سازگار می باشد، مخصوصاً کاشت نهال هلو برای مناطق سردسیری و معتدل از اینرو مورد توجه خیلی از کشاورزان در کل قرار گرفته است.

نهال هلو را بیشتر بشناسیم

هلو از نظر مزه پرطرفدارترین میوه در جهان شناخته می‌شود. درخت هلو نژادهای گوناگونی دارد که هریک میوه‌هایی تولید می‌کند که در جزئیات با دیگری متفاوت هستند. هریک از این نژادها و ارقام ممکن است در یک شرایط آب‌وهوایی خاص قابل پرورش باشند. اصل و منشأ این رقم نهال را کشور چین می‌دانند.

نهال هلو در فرایند رشد خود سه نوع شاخه ساده، مرکب و کاذب تولید می‌کند. شاخه‌های کاذب که شامل جوانه‌های نوک شاخه هستند، باید در هرس حذف شوند. شاخه‌های ساده تنها جوانه رویشی تولید می‌کنند اما شاخه‌های مرکب هم جوانه رویشی و هم جوانه زایشی پدید می‌آورند. هلو خودبارور است و نیاز به گرده‌افشانی ندارد.

این نهال به صورت درختچه و با تاج گسترده رشد می‌کند. برگ‌های آن سبز رنگ، باریک و نوک‌تیز هستند.

گل‌های نهال هلو ممکن است به صورت تکی یا جفتی در کنار هم رشد کنند. هلو شکوفه‌هایی زیبا و به رنگ صورتی دارد. البته در برخی انواع ممکن است تیره‌تر و به رنگ ارغوانی باشند هسته میوه هلو مصرف خوراکی ندارد.

  • 1)ارتفاع از سطح دریا

    وقتی صحبت از ارتفاع از سطح دریا می شود، منظور شرایط اقلیمی است که ارتفاع از سطح دریا بر روی آن منطقه تاثیر می گذارد. مهمترین گزینه شرایط آب و هوایی، تابش نور خورشید، دمای منطقه و همچنین میزان رطوبت تاثیرگذار بر روی آن منطقه می باشد. با توجه به ارتفاع محل کاشت یک باغ، مهندسین و متخصصین تعیین می کنند کدام ارقام نهال میوه مخصوصاً هلو کاشت شود.

    با این وجود به هنگام کاشت باغ هلو معمولاً متخصصین تاکید دارند تا ارتفاع سطح زمین را از دریا بطور دقیق بدانند. طبق تحقیقات انجام شده نشان می‌ دهد تا ارتفاع ۲۰۰۰ متر بهترین گزینه می باشد. تا این ارتفاع شرایط اقلیمی و رطوبت لازم برای رشد درخت هلو مهیا می باشد‌. ولی امروزه نژاد های اصلاح شده وارد بازار شده است ک از انواع نهال هلو مخصوص مناطق سردسیری بوده و تا ارتفاع ۳۰۰۰ متر نیز قابل کاشت است.

  • 2)نوسانات دمایی

    وقتی صحبت از کاشت درخت هلو می شود، بسیاری از کشاورزان می دانند ارقام نهال هلو جزو نهال های حساس به تغییرات دمایی و تشنجات اقلیمی است. این حساسیت دمایی در زمان گلدهی به بیشترین حد و اندازه خود می رسد. وقتی که درختان هلو شروع به گلدهی می کنند، با کوچکترین تغییر دمایی باعث شوک به درخت شده و ریزش شکوفه ها را به همراه دارد. البته این مشکل بیشتر در مناطق سردسیر رخ می دهد.  مناطقی که ارتفاع آنها بالای ۲۰۰۰ متر می باشد، معمولاً سرمای بهاری و یا تغییر آب و هوا و بارش تگرگ بهاری خسارت های زیان باری به کشاورزان و باغداران درخت هلو وارد می کند.

    راه حلی برای جلوگیری از خسارات ناشی از نوسانات دمایی برای نهال هلو

    در گذشته نه چندان دور این جریان یکی از چالش های مهم برای باغداران و کشاورزان مخصوصاً در مناطق سرد و کوهستانی می باشد. ولی امروزه با پیشرفت کردن علم گیاهپزشکی و تولید نهال های اصلاح شده تا حدی نهالستان های معتبر و شناخته شدن توانستند این مشکل را برطرف کنند. نهال های هلو که دیر گل هستند، مختص مناطق کوهستانی و ارتفاع بالای ۲۰۰۰ متر ۳۰۰۰ متر می باشند. از این رو باغداران و احداث کنندگان باغ هلو به دنبال خرید نهال هلو هستند که نسبت به تغییرات دمایی از خود مقاومت بالایی نشان دهند.

    با این وجود کشاورزان برای جلوگیری کردن از سرمای بهاری و تاثیر آن بر روی درختان معمولاً در فصل بهار باید پیگیر آب و هوای مناطق خود باشند. آنها با احداث بادشکن ها و یا آتش زدن  کردن ماه و تراشه های چوب و هیزم، دود های فراوانی راه می اندازند، تا از سرمازدگی درختان هلو در این فصل جلوگیری کند، ولی نهال های جدید اصلاح شده هستند و خیلی دیر گل می کنند از این رو در رابطه با نهال های اصلاح شده نگران سرمای بهاره نباشید.

  • 3)میزان بارش

    یکی دیگر از مواردی که به هنگام کاشت درخت هلو باید به آن دقت کافی داشته باشید، میزان بارش سالانه در آن منطقه می باشد. به این نکته توجه کنید که میزان بارش سالانه در واقع میزان رطوبت منطقه باغ احداث شده را نشان می دهد و علاوه بر آن نشانگر ذخایر آبی این منطقه است که شما می توانید با آن به آبیاری درخت هلو بپردازید.

    • نیاز آبی درخت هلو و میزان بارش باران

    بررسی های انجام شده نشان می دهد نیاز آبی درخت هلو خیلی بیشتر از میوه های دیگر است. میزان آبیاری آن بر اساس میزان بارش فصلی منطقه تغییر می کند. بارش های فصل بهار باعث می شود تا نیاز نهال هلو را نسبت به آبیاری هفتگی کاهش دهد. در عوض هوای گرم و خشک فصل تابستان نیز گاهی کشاورز مجبور می کند تا در هفته  دو بار به آبیاری باغ هلو بپردازد.

    • بیماری پوسیدگی ریشه و میزان بارش باران

    توجه داشته باشید به همان اندازه نیاز آبی درخت هلو مهم است، ولی غرقابی بودن و رطوبت همیشگی زمین و خاک اطراف درخت هلو مانع نفس کشیدن ریشه شده و آن را خفه می کند. در واقع باعث سله خاک اطراف درخت هلو شده و باعث بروز بیماری‌هایی از جمله پوسیدگی ریشه می‌ شود. چون هدف اصلی از آبیاری صرفاً تامین نیاز آبی هلو است، شما بهتر است در فصل بهار همواره شرایط آب و هوایی منطقه و اقلیم خود را از طریق رادیو و تلویزیون پیگیری کنید.

    در صورت بارش باران در هفته آبیاری آن هفته را بر اساس آن زمان بندی کرده و به تعویق بیاندازید. در غیر اینصورت باعث بروز مشکلات فراوانی برای درخت خواهد شد. اگر میزان بارش باران در چند هفته به متوالی بسیار زیاد باشد، عملیات سله شکنی را به هیچ عنوان فراموش نکنید. به هنگام کاشت نیز دقت داشته باشید تا در حد یک وجب درخت را بالاتر از سطح زمین کاشت کنید، تا به هنگام بارش های پیاپی آب دور درخت باقی نماند.

  • 4)بافت خاک

    به هنگام کاشت درخت هلو حتماً به بافت خاک باغ خود نیز دقت داشته باشید. معمولا خاک های لومی تا شنی از نظر متخصصین گیاهپزشکی بهترین گزینه برای کاشت درخت هلو می باشد. چون ریشه درخت هلو گسترده می شود، بنابراین خاک کاشت نهال هلو می بایست کاملاً عمیق بوده  زهکش مناسب باشد. با اینکار مانع غرقابی شدن خاک اطراف درخت هلو خواهید شد. آب جمع شده در اطراف درخت به راحتی تا عمق خاک نفوذ کرده و مانع غرقابی شدن می شود.

    زهکشی مناسب بر رشد و باردهی باغ درخت هلو تاثیر مثبت می گذارد. خاک هایی که زهکشی  نامناسب ندارد و باعث انباشته شدن آب و رطوبت در خود می شود، به عنوان خاک محدود کننده شناخته می شوند و اصلا برای کاشت درخت هلو گزینه مناسب محسوب نمی شود. همچنین به بافت خاک باغ دقت کنید تا آهکی نباشد.در صورتی که بافت خاک اهکی باشد نسبت به اصلاح خاک اهکی اقدام کنید. مانع گسترش ریشه های درخت هلو شده، ریشه ها در یک جا جمع شده و نمی تواند مواد مغذی را جذب کند، خاک هایی که مقدار رسی آن زیاد باشد و زهکشی مناسبی نداشته باشد می توان ماسه بادی تمیز به چاله ها اضاف کرد برای هر چاله در حدود یک یا دو بیل کافی می باشد.همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عمق خاک برای کاشت درخت هلو اینجا کلیک کنید.

    گود برداری و خاک ورزی جهت آماده سازی بافت خاک

    شما برای اینکه بتوانید به یک بافت کاملا مناسب جهت کاشت درخت هلو برسید، بهتر است عملیات گودبرداری و خاک ورزی را با رعایت مراحل انجام دهید. این روش به عنوان یک روش کاملا علمی و جدید است که معدود کشاورزان با آن آشنا هستند. به این صورت که کانال هایی با عمق یک متر و عرض یک متر حفر کنید. سپس خاک بیرون آورده را با استفاده از کودهای دامی و طبیعی، خاک برگ و پیت ماس مخلوط کنید. در این مرحله شما عملیات خاک ورزی را انجام می دهید. بافت این خاک یک بستر بسیار مناسب برای کاشت درخت هلو است. در این روش خیال شما راحت می باشد که تمامی خاک اطراف نهال هلو شما اصلاح شده اس (کود استفاده شده باید کاملا پوسیده باشد).

مشخصات نهال هلو استاندارد و سالم (تشخیص سلامت نهال هلو)

خرید نهال هلو سرمایه‌گذاری اصلی باغدار برای داشتن باغی پرسود محسوب می شود. در صورت خرید نهال ناسالم و نامرغوب ثمره و سود مورد نظر حاصل نمی‌شود. به همین دلیل است که در هنگام خرید نهال هلو باید به مواردی توجه کنید که حاکی از سلامت نهال و تضمین‌کننده خریدی موفق باشد:

  • ارتفاع تنه نهال هلو باید دست کم یک متر باشد.
  • قطر تنه نهال باید به یک تا دو سانتی‌متر رسیده باشد.
  • سن نهال برای کاشت نهال هلو باید یک یا نهایتا دو ساله باشد. نهال بزرگتر به جای نخست خود عادت کرده است و در صورت جابه جایی ممکن است پتانسیل های لازم برای باردهی حداکثری را از دست بدهد.
  • دقت کنید که تنه کاملا صاف و بدون خمیدگی و پیچ خوردگی باشد.
  • در تنه نهال نباید زخم و شکاف یا ریختگی صمغ (شیره گیاه) مشاهده شود.
  • نهال هلوی پیوندی تک تنه و کاملا شاداب است.
  • ریشه اصلی نهال باید حداقل ۲۰ و حداکثر ۳۵ سانتی متر باشد.
  • هنگام خرید نهال هلو ریشه های فرعی به تعداد ۵ تا ۶ عدد و دست کم با طول ۵ سانتی‌متر باید مشاهده شوند.
  • خرید نهال هلو را باید از نهالستان های معتبر دارای تأییدیه جهاد کشاورزی انجام دهید و به برخورداری تمام نهال‌ها از شناسنامه و کارت سلامت توجه کنید.

نکاتی برای خرید نهال هلو

درخت هلو از گونه های درخت میوه است که با شرایط اقلیمی بسیاری از مناطق کشور پهناورمان سازگاری دارد. از این رو هموطنان باغدار ما رغبت زیادی به کاشت و پرورش آن نشان می‌دهند. اگرچه نواحی زیادی از ایران می‌تواند برای کاشت نهال هلو مناسب باشد، برخی مناطق نیز هستند که شرایط لازم را برای پرورش این نهال ندارند.

علاوه بر این نهال هلو ارقام و انواع گوناگونی دارد که هریک ممکن است شرایط خاص خود را برای کاشت، داشت نهال هلو و برداشت نهال هلو بطلبد.

نکته مهم دیگر این است که احداث باغ هلو نوعی سرمایه‌گذاری اقتصادی است که از آن انتظار بازگشت سرمایه و به دست آوردن درآمد و سود می‌رود. انتخاب صحیح نهال هلو قطعا در نحوه بازگشت سرمایه و کسب سود نقشی مهم ایفا می‌کند.

 

با توجه به این مقدمات هنگام خرید نهال هلو باید به این نکات توجه کرد:

–       شناخت اقلیم و بررسی شرایط پرورش نهال هلو

–       نوع نهال و انتخاب صحیح آن متناسب با شرایط اقلیم و باغ با مشورت کارشناسان

–       قیمت نهال هلو و عوامل مؤثر بر آن

–       مرکز فروش نهال (نهالستان) و اعتبار آن

کاشت، داشت و برداشت نهال هلو

درخت هلو از گونه های درخت میوه است که با شرایط اقلیمی بسیاری از مناطق کشور پهناورمان سازگاری دارد. از این رو هموطنان باغدار ما رغبت زیادی به کاشت و پرورش آن نشان می‌دهند. اگرچه نواحی زیادی از ایران می‌تواند برای کاشت نهال هلو مناسب باشد، برخی مناطق نیز هستند که شرایط لازم را برای پرورش این نهال ندارند.

علاوه بر این نهال هلو ارقام و انواع گوناگونی دارد که هریک ممکن است شرایط خاص خود را برای کاشت، داشت نهال هلو و برداشت نهال هلو بطلبد.

نکته مهم دیگر این است که احداث باغ هلو نوعی سرمایه‌گذاری اقتصادی است که از آن انتظار بازگشت سرمایه و به دست آوردن درآمد و سود می‌رود. انتخاب صحیح نهال هلو قطعا در نحوه بازگشت سرمایه و کسب سود نقشی مهم ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: روش های کاشت هلو

با توجه به این مقدمات هنگام خرید نهال هلو باید به این نکات توجه کرد:

–       شناخت اقلیم و بررسی شرایط پرورش نهال هلو

–       نوع نهال و انتخاب صحیح آن متناسب با شرایط اقلیم و باغ با مشورت کارشناسان

–       قیمت نهال هلو و عوامل مؤثر بر آن

–       مرکز فروش نهال (نهالستان) و اعتبار آن

اصول کاشت نهال هلو

هر نوع نهال میوه به هنگام  کاشت اصول و قواعد خاص خود را دارد. باغدار به هنگام خرید نهال از نهالستان شرایط کاشت آن را به طور کامل پرسیده و آنها را رعایت کند. در غیر این صورت دچار مشکلات فراوانی خواهد شد. از مهمترین اصول کاشت نهال هلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قبل از کاشت نهال باید ریشه ها را به طور کامل پاشنه پوشی کرد. ولی منظور از پاشنه پوشی چیست و چرا باید این عمل را انجام داد؟ کشاورز باید مراقب باشد تا ریشه نهال تازه در معرض نور و هوا قرار نگیرد. به خاطر همین معمولاً توصیه می شود که ریشه نهال را در ماسه یا خاک نگهداری کنید و یا دور آن را با یک کیسه مشما بپوشانید

یکی از مواردی که همواره تمامی متخصصین و مهندسین گیاه شناسی بر روی آن تاکید خیلی زیادی دارند انتخاب نهال مناسب می باشد شما بدون برنامه ریزی نمی توانید به کاشت درخت هلو بپردازید باید نهالی که عاری از بیماری و دارای مقاومت بالایی باشد انتخاب کرده و کشت کنید.
* شما نباید آبیاری بعد از کاشت نهال هلو را فراموش کنید، از آنجایکه هلو نیاز آبی بالایی دارد پس همیشه نسبت به آبیاری آن دقت کافی داشته باشید.
* در صورت وجود هر گونه سوالی در مورد خرید نهال و نحوه ابیاری آن با شماره تماس های درج شده در سایت در ارتباط باشید.

یکی دیگر از مراحلی که باید قبل از کاشت هلو حتما دقت داشته باشید، آنالیز خاک می باشد. برای آنالیز خاک، اگر متراژ باغ شما بزرگ باشد از چند جای مختلف از سه نوع خاک نمونه برداری کنید:

  1. سطح رویی خاک (صفر تا سی سانت)
  2. سطح میانی (سی تا شصت سانت)
  3. عمق خاک نهال هلو (شصت تا نود سانت)

چون عناصری که در این سه سطح وجود دارد با یکدیگر متفاوت می باشد. همچنین برخی از عوامل بیماری زا در سطوح متفاوت خود را نشان می دهند. به طور کلی آنالیز خاک را  به خاطر نکته چند اساسی انجام می دهند. این نکات عبارتند از:

  • هدف از آنالیز خاک برای تشخیص عامل بیماری زا:

گاهی اتفاق می افتد که در سطح یا عمق خاک باغ شما، عامل ویروسی، قارچی، باکتریایی در حال زندگی هستند، حتی لارو های آفت های زیادی در خاک زندگی می کنند که در حال زمستان گذرانی می باشند. کشاورز باید از وجود آنها اطلاع داشته باشد تا بتواند نسبت به از بین بردنش اقدام کند. بعد از مشخص شدن وجود هر گونه عامل بیماریزا و ریسک آور باغدار باید نسبت به ضدعفونی خاک باغ اقدامات لازم را انجام داده، با توجه به نوع بیماری آنها اطلاعات مورد نیاز را کسب کند. او باید به شیوع این بیماری همیشه آماده باشد. ظاهر درختان خود را مورد بررسی قرار دهد. در صورت آلوده کردن درخت در اولین مراحل قدرت تشخیص آن را داشته باشد.

  • هدف از آنالیز خاک بررسی مواد مغذی در خاک باغ

البته همیشه هم هدف از آنالیز کردن خاک باغ کسب اطلاعات درباره عامل بیماری زا نمی باشد. یک نهال در همان سال اول برای اینکه بتواند به رشد مطلوب برسد علاوه بر اینکه بافت خاک آن بسیار نرم و زهکشی مناسب داشته باشد. باید مواد مغذی و عناصر مورد نیاز را داشته باشد تا این نهال جوان با ریشه های ضعیف و تازه بتوانند آنها را از خاک جذب کند. گاهی اتفاق می افتد کشاورزان به هنگام شخم زدن یا گودبرداری از کودهای طبیعی استفاده می کنند، در حالی که از وجود عناصر موجود در خاک باغ خود خبر ندارند.

شاید خاک به اندازه کافی مغذی بوده و استفاده کردن از این کود باعث شود تا ریشه نهال شما بسوزد!! یا اینکه خاک باغ به اندازه ای کمبود دارد که کودهای طبیعی هیچ کمکی به رشد باغ شما نمی کند و باید از کود شیمیایی کمک بگیرید. وظیفه اصلی متخصصین در مرکز گیاه پزشکی این است، تمامی عناصر مورد نیاز برای رشد درخت هلو را مورد بررسی قرار می دهند. در برگه آنالیز درصدها، کمبودها و ازدیاد آن را به طور کامل صحبت می کنند. شما با راهنمایی همین مشاورین و متخصصین نسبت به متعادل کردن این عناصر قدم بردارید.

سومین مسئله مقدار شوری و آهکی خاک می باشد که از ساسی ترین نکات آنالیز خاک می باشد، برخی از انواع نهال ها در خاک هایی که مقداری شورزار یا آهکی هستند جواب می دهد ولی خاک مناسب برای هلو باید مقدار بسیار کمتری از شوری و آهکی داشته باشد.

در صورتی که مقدار آهک در زمین شما از حد استاندارد بیش‌تر باشد می‌توان اقدام به اصلاح خاک کرد، برای اطلاع دقیق در این ضمنیه مقاله اصلاح خاک‌های اهکی را مطالعه کنید

یک باغدار برای آماده سازی بافت جهت کشت نهال و خروج باید چند مراحل را به ترتیب طی کند که در زیر ماه این مراحل را به طور کامل برای شما توضیح می دهیم

  • مرحله اول جمع آوری اطلاعات:

مرحله جمع آوری اطلاعات یکی از مهمترین مراحل برای آماده سازی باغ جهت کاشت نهال هلو می باشد. شما باید اطلاعات دقیقی از

  1.  میزان بارش
  2. تعداد روزهای گرم سال
  3.  تعداد روزهای سرد سال
  4. اختلاف دما بین شب و روز
  5.  اختلاف دمایی بین گرم ترین روز سال و سرد روز سال
  6. آنالیز خاک
  7. وزش باد
  8.  میزان رطوبت
  9. تعداد روز های آفتابی

را به دست بیاورید چون تمامی مراحل بعدی بستگی به میزان اطلاعات دقیق شما می باشد

  • مرحله دوم نقشه برداری:

با توجه به اطلاعات به دست آمده مهندسین گیاه پزشکی می توانند عملیات خود را در احداث باغ شما شروع کنند. آنها در قدم اول ارقام نهال سازگار با اطلاعات شما را مشخص می‌ کنند. سپس بر اساس ارقام نهال هلو، فاصله بین کاشت درخت هلو و نحوه قرارگیری شان را تعیین کرده و تعداد گرده افشان ها را مشخص می کنند، قرارگیری کرده افشان ها  و باد شکن ها در نقشه مشخص می شود.

البته نباید یک نکته را فراموش کنیم از آن جایی که طول عمر مفید و اقتصادی  هلو ده سال است، بنابراین بیشتر مهندسین و متخصصین به شما پیشنهاد می دهند تا از درخت سیب و گلابی نیز در باغ خود کشت کنید تا میزان درآمد و سود دهی شما افزایش پیدا کند. در نقشه کشی باغ هلو معمولاً بین دو نهال هلو یک نهال سیب یا نهال گلابی جایگذاری می کنند که به عنوان نقشه اقتصادی شناخته شده است.

  • گود زدن

برای کندل گودال باید حداقل نیم متر در نمی متر چاله بکنید، این چاله ها هر چه بیشتر کنده شوند بهتر خواهد بود. البته در مطالب بالا به طور کامل در این زمینه صحبت کردیم و اطلاعات دقیقی ارائه دادیم.

  • خاک ورزی

وقتی که جواب آنالیز شما از باغ رسید و عملیات گودبرداری را نیز انجام دادید، خاک هایی که از کانال ها حفر کرده اید، به وسیله کود های شیمیایی، طبیعی، خاک برگ  کلاً با یکدیگر مخلوط کرده، کمی ماسه و شن با آن اضافه می‌ کنید. بافت خاکی که قرار است در آن درخت هلو را کشت کنید، کاملا نرم و آماده استفاده می باشد و تا عمق زیادی زهکشی مناسب دارد.

  • تعیین سیستم آبیاری باغ هلو

معمولاً دیگر سیستم های نهری و کرتی را در باغ هلو استفاده نمی‌ کنند. چون مصرف خیلی زیادی داشته و هزینه خیلی زیادی برای کشاورزی ایجاد می‌ کند. همچنین باعث بروز بیماری هایی سرایت کننده می شود. در نتیجه بیشتر باغداران سعی می‌کند از مکانیسم های به روز و پیشرفته برای آبیاری درخت هلو استفاده کنند. اگه از سیستم نهری و سنتی استفاده می کنید می توانید انواع صیفی جات را نیز در کنار نهر کاشته و نهایت استفاده را در این مورد  ببرید.

  • تهیه ارقام نهال سازگار

البته در همان مرحله دوم نوع نهال شما مشخص شده است . برای تهیه ارقام نهال و با کیفیت حتما به نهالستان های معتبر مانند برتر نهال مراجعه کنید که فروش نهال هلو در  آنجا مزیت و ویژگی‌ های خاص خود را داشته باشد. نهالستان برتر نهال به فروش نهال هلو در نژاد های متنوع می پردازند که دارای تضمین کیفیت و تضمین قیمت می باشد.

معمولا عمق گودالی که برای کاشتن درخت هلو در نظر می‌ گیرند به اندازه ۶۰ سانتی متر می باشد. ولی شما برای اینکه خیالتان از بابت میزان زهکشی خاک اطراف درخت هلو راحت باشد، می توانید تا عمق ۱ متر کنده خاک آن را آماده کنید. سپس انتهای گودال را  به اندازه ۴۰ سانتی متر یا نیم متر با خاک اصلاح شده پر کرده سپس به کاشت نهال هلو بپردازید.

چند اشتباه رایج به هنگام حفر گودال:

  1. گودال کنده شده نباید عمق کمتری داشته باشد، از آنجایی که ریشه های یک نهال تازه به گرمای عمق زمین احتیاج دارند، تا در فصل زمستان دچار یخ زدگی نشود، بنابراین باید حداقل ۵۰ یا ۶۰ سانتی متر باشد.
  2. گودال کنده شده نباید عمیق باشد، چون باعث می‌ شود بیشتر تنه و بن پایه درخت در خاک فرو رفته و مشکلات بعدی را به دنبال خواهد داشت، در صورتی که چاله ها را عمیق کندین، باید به اندازه حدود سی الی چهل سانت بر اساس ارتفاع ریشه نهال، جا برای کاشت نگه دارید مابقی را پر کنید، در مورد نهال های پیوندی مثل هلو باید طوری تنظیم کنید که قسمت پیوندی حدود ده سانتی متر بالاتر از سطح زمین باشد.
  3. به هنگام کاشت نهال بهتر است که اطراف نهال از سطح زمین یک وجب ارتفاع داشته باشد، تا به هنگام بارش شدید و آبیاری آب ها به دور آن جمع نشده و حالت غرقابی پیدا نکند.

در مورد فاصله کاشت نهال مانند دیگر نهال های هلو باید استانداردها را رعایت کنید. معمولا در باغ هایی که متراژ آنها بزرگتر می باشد ۳ متر مناسب است. در نظر داشته باشید اگر فاصله بین کاشت نهال هلو را رعایت نشود بعد از رشد کامل، تمامی شاخه ها به یکدیگر نزدیک شده و مانع جذب نور خورشید و جریان هوا در بین شاخ و برگ آنها می شود، همین امر سبب بروز بسیاری از بیماری ها می شود.

البته به یک نکته هم دقت داشته باشید، در نقشه برداری گفتیم که معمولاً متخصصان توصیه می کنند بخاطر سن اقتصادی پایین هلو، بین نهال هلو نهال های دیگر مانند نهال گردو و نهال بادام کاشت می شوند ، معمولاً این درختان بزرگتر از درخت هلو از نظر جثه و شاخه و برگ می باشد. پس باید به هنگام کندن گودال ها به فاصله بین نهال گردو یا نهال بادام دقت کافی داشته باشید، تا این درختان بعد از به رشد کامل رسیدن بر روی این نهال ها سایه نیاندازد.

اینکه به طور دقیق  بگوییم کدام ارقام  نهال هلو مقاوم می باشد کار درستی نیست. معمولاً هیچ متخصصی بدون کسب اطلاعات از کشاورزان نمی تواند بگوید که شما کدام نهال هلو را خریداری کنید که نسبت به بیماری مقاوم می باشد. مقاومت یک نهال هلو بر اساس شرایط منطقه ای باغ مشخص می شود.

ارقام نهال دیرگل: این نوع نهال ها مقاوم در ارتفاعات بالا و اقلیم سرد و کوهستانی می باشد. به خاطر دیرگل بودن بعد از ماه اردیبهشت شروع به گلدهی می کند، بنابراین تشنج های هوایی در آن تاثیری ندارد

در گام نهایی میان گل: با توجه به شرایط کوهپایه ای که فاصله ارتفاع آن از سطح زمین ۱۱۰۰ تا ۱۸۰۰ متر می باشد، به عنوان مناطق معتدل شناخته شده و بهترین ارقام مقاوم خرید نهال های میان گل است.

ارقام نهال زود گل: این نهال با توجه به شرایط اقلیمی نیمه خشک و بیابانی و گرمسیری تولید و به بازار عرضه می شود. کشاورزان با توجه به دما و ارتفاع سطح باغ نسبت به دریا به خرید آن اقدام می کنند.

نکات داشت نهال هلو

یکی دیگر از مراحل احداث و مراقبت از باغ هلو و کشاورزی «داشت» است. در مرحله داشت کشاورز موظف است، برخی از وظایف خود را به خوبی انجام دهد تا بتواند یک محصول ایده آل را تولید و به بازار عرضه کند. مرحله داشت تمامی کارهایی که پس از کاشت درخت هلو انجام می دهند می گویند. در واقع این مرحله به دوره رشد و نمو و نهال و هلو تا زمان رسیدن به باردهی شامل می شود. این مراحل عبارتند از:
آبیاری درختان هلو
● تنک کردن و یا هرس علف های هرز
● عملیات سله شکنی
● کود دادن به صورت اصولی و استاندارد
● سمپاشی و استفاده از آفت کش ها
● پیشگیری از بروز بیماری و درمان بیماری در صورت شیوع در باغ هلو
اگر یک کشاورز در مرحله داشت تواند تمامی موارد را رعایت کند مطمئنم با هیچ مشکلی روبرو نخواهد داشت و بعد از این مرحله قدم به برداشت محصول می گذارد.

هرس کردن نهال هلو

جالب است بدانیم که برای هرس کردن ارقام نهال هلو شما می توانید از چهار نوع هرس استفاده کنید که به نام های زیر می شناسند.

هرس های باردهی: هرس باردهی صرفاً جهت بالا بردن کیفیت و افزایش میزان باردهی درخت هلو انجام می شود و معمولاً در دوران بلوغ نعال هرس را طبق شرایط و اصول ویژه ای اعمال می کنند.

هرس جوانسازی: هرس جوان سازی باعث می‌ شود تا طول عمر آن به اندازه چند سال افزایش پیدا کند.

 تنک کردن: منظور از تنک کردن یعنی بخش هایی از محصولات درخت را حذف می کنند، تا بار و محصولات بخش های دیگر باقی بماند.

فرم دهی: هرس فرم دهی شکل و زیبایی خاصی به اسکلت درخت هلو اعطا می‌ کند.

بهترین زمان برای هرس اواخر اسفند و اوایل بهار می باشد. چون باغدار به راحتی می‌ تواند جوانه های گل را تشخیص داده و شاخه‌های زائد را حذف کند.

سمپاشی نهال هلو

در این مورد به خصوص منظور نوع سمپاشی نهال (درخت) هلو با توجه به منطقه باغ متفاوت می باشد. شما در نظر بگیرید در مناطق کوهستانی و سرد بیشتر بیماری هایی که به درختان حمله می‌ کند، باکتریایی و قارچی است. از این رو کشاورز موظف است که یک دوره متفاوت از قارچ کش ها و سمپاشی هایی که باعث از بین رفتن باکتری ها می شود، را استفاده کند. ولی در مناطق گرم و خشک معمولاً آفت ها به درختان حمله می کنند و درصد بیماری های باکتریایی و قارچی کمتر می باشد.

به خاطر همین کشاورز موظف است، از آفت کش های استاندارد برای دفع آفت ها استفاده کند. ولی یک مشکل اساسی در تمام مناطق وجود دارد، به عنوان مشکل مشترک شناخته شده است.  آن هم  وجود علف های هرز می باشد. علف های هرز مخصوصاً در سال اول کاشت مانع رشد نهال هلو می شود. به عنوان یک رقیب برای نهال تازه شناخته شده و تمامی مواد مغذی خاک را جذب می‌ کند. البته مهم ترین مشکل علف هرز این است که باعث جذب انواع آفت ها می شود.  معمولاً برای دفع آن ها از علف کش ها استفاده می کنند. منتها زمان استفاده از علف کش ها توجه کافی داشته باشید تا در زمان گلدهی سمپاشی را انجام ندهید. احتمال پراکنده شدن سموم و پخش شدن بر روی گل ها را دارد و باعث ریزش آن ها می شود

آبیاری نهال هلو

از دیگر مراحل مراقبت و نگهداری از نهال هلو می توان به آبیاری آن اشاره کرد. بارها توضیح دادیم که نیاز آبی نهال هلو زیاد است. ولی در عین حال باید مراقب باشید تا محیط اطراف آن خیس و غرقابی نشود. در این صورت باعث پوسیدگی ریشه نهال هلو خواهد شد. توصیه می شود به طور میانگین در روزهای بارانی و مرطوب بهاری هر ۱۰ روز یکبار آبیاری درخت هلو انجام شود. ولی در روزهای گرم سال با توجه به میزان گرما و تبخیر آب هوا بهتر است در هفته یک‌ بار آبیاری را انجام دهید که با توجه به شرایط اقلیمی به شما متغیر است.

کوددهی نهال هلو

معمولاً برای کود دهی  خاک درخت هلو علاوه بر کودهای طبیعی کود های سه بیست توصیه می شوند. در نخستین سالی که شما نهال درخت هلو را می کنیم بعد از  تقریبا ۱۰ روز بهتر است از کود سه بیست استفاده کنید. در مرحله بعدی ۴۰ روز پس از کاشت معمولاً بهتر است باز هم از این کود استفاده کرده و اندازه استاندارد آن ۲۵۰ گرم می باشد. درختان هلو که سه الی چهار سال سن دارند و شروع به باردهی درخت هلو کرده اند، مقداری که توصیه می شود برای تغذیه آن ها استفاده شود، بیشتر خواهد بود. البته از کود و مکمل های دیگر نیز استفاده می شود.بهتر است تحت نظر یک متخصص و مهندس گیاهپزشکی کوددهی باغ هلو خود را شروع کنید.

نکات برداشت نهال هلو

شاید یکی از شیرین ترین و مهمترین مرحله برای کشاورزان مرحله برداشت محصول می باشد. زمانی که میوه های هلو کاملاً رسیده شد، کشاورز می تواند نسبت به برداشت محصولات اقدامات لازم را انجام دهد. مهم ترین نکته ای که در مرحله داشت باید به آن دقت کنید زمان برداشت است. از چیدن میوه نارس هلو و کال خودداری کنید، چون میوه ای که رسیده نباشد هم از لحاظ ظاهر بی کیفیت بوده و هم طعم دلچسبی نخواهد داشت. دیر اقدام کردن به برداشت باعث می شود تا میوه ها کاملاً رسیده سپس له شوند و کیفیت ظاهری خود را از دست دهند.نهال هلو کاملا رسیده به خاطر انبارمانی کم نیز نباید چیده شود برا کسب اطلاعات دقیق‌تر از زمان مناسب چیدن میوه روی لینک کلیک کنید ،

به هنگام برداشت محصول کاملاً دقت کنید که هیچ کدام از شاخه های درخت هلو را نشکسته و زخمی نکنید، چون باعث نفوذ عامل بیماری های مختلف در درخت هلو می‌‌ شود. شما می توانید میوه شاخه های پایینی را بدون وسیله بچینید ولی برای ارتفاعات احتیاج به نردبان دو طرفه دارید. از تماس نردبان با تنه درخت جدا خود داری کنید چون باعث زخمی شدن آن می شود. چون میوه هلو حساس است به هنگام برداشت ماقب باشید تا پوست آن خدشه دار نشود

زمان باردهی نهال هلو نیز متفاوت می باشد. یعنی با توجه به نژاد و ارقام آن مشخص می‌ شود که زمان برداشت هلو در کدام ماه انجام می شود. نهال هلو به سه دسته

  • نهال زودرس
  • نهال میانه
  • نهال دیررس

تقسیم بندی می شود. که آن هم بر اساس زمان گلدهی درخت هلو مشخص می شود. معمولاً اواسط خرداد تا اوایل تیرماه در فصل تابستان برای برداشت ارقام زودرس، ماه مرداد برای ارقام میانه و اواخر ماه مرداد تا پایان ماه شهریور برای برداشت هلو ارقام دیررس مناسب است.

معمولا نهال های معمولی کلاسیک میزان بازدهی اقتصادی آنها پایین تر می باشد،  نهایت طول عمر نهال هلو نهایتاً به ده سال می رسد و باردهی آن ها در هر هکتار معمولاً ۴۰ الی ۸۰ تن تخمین زده اند. در حالیکه اگر کشاورزی بتواند ارقام با کیفیت نهال را که اصلاح شده و ژنوتیپ هستند، تهیه و آنها را کشت کند، می‌ تواند این ارقام و اعداد را بالاتر ببرد. معمولا طول عمر نهال های اصلاح شده تا ۲۰ سال هم افزایش پیدا کرده است. تناژ تولیدی آنها در هر هکتار به صد تن نیز می رسد.  نباید این نکته را نیز فراموش کنیم که میزان رسیدگی و مراقبت باغدار تاثیر خیلی زیادی بر این گزینه دارد. هرس کردن، آبیاری مناسب، کود دهی و سم پاشی باعث می شود تا طول عمر  درخت هلو افزایش و باردهی آن نیز اقتصادی باشد.

میزان باردهی در نژادهای مختلف متفاوت می باشد، معمولاً نهال های کلاسیک سالانه در هر هکتار حداقل ۴۰ تا ۵۰ تن میوه می دهند، ولی نهال های اصلاح شده و ژنوتیپ کیفیت بیشتری دارند. سالانه بیش از ۷۰ آن و بیشتر محصول تولید می کنند.

  • نهال هلو سردسیری

    نخستین مشخصه نهال هلو سردسیری این است که باید دیرگل باشد. در مناطق سردسیر بهار دیرتر آغاز می‌شود و زمان سرمای دیر هنگام بهاره نیز به تأخیر می‌افتد. اگر نهال زودگل باشد، این سرما پس از گل دادن سبب ریزش شکوفه ‌ها و کاهش باردهی می‌شود. نهال هلو سردسیری معمولا مناسب کاشت در ارتفاعات است. این موضوع هم از نظر دما و هم از نظر میزان رطوبت (که در ارتفاعات کاهش می‌یابد) اهمیت دارد. مقاومت بیشتر به سرما نیز طبعا باید ویژگی این ارقام نهال هلو باشد، نهال هایی مانند نهال هلو دوبار فرانسه، هلو انجیری مالکی، هلو قجیرقانات، نهال هلو آلبرتا، نهال هلو زعفرانی، هلو جوادی از ارقام دیرگل هستند که می توان در مناطق سردسیر کاشت کرد.

  • نهال هلو گرمسیری

    سوای دمای نسبتا زیاد هوا، یکی از ویژگی هایی که مناطق گرمسیری دارند، امکان بیشتر آفات برای رشد و تولید مثل است. به همین دلیل نهال هلو مناطق گرمسیری  باید علاوه بر توان تحمل گرما، نسبت به آفات و بیماری‌ها مقاوم باشد.

  • نهال هلو مناطق معتدل

    در این ارقام، ویژگی هایی که برای دو نوع گرمسیری و سردسیری برشمردیم، از جمله میزان مقاومت سرمایی و گرمایی در حد میانه است. یعنی نه چنان نسبت به گرما بی تحمل اند که نیاز باشد حتما در ارتفاعات بالا کاشته شوند و نه چنان در برابر سرما بی تاب هستند که برای کاشت آن ها به آب و هوای گرمسیری نیاز باشد. بیشتر بخوانید: آشنایی با نهال هلو مناطق معتدل

     

قیمت نهال هلو و عوامل مؤثر بر آن

نوسانات بازار یکی از عوامل مهمی است که بر قیمت نهال هلو تأثیر می‌گذارد و سبب تغییرات سریع آن می‌شود. با توجه به این نوسانات و تورم موجود نمی‌توان یک فهرست قیمت معتبر ارائه داد که برای مدت طولانی ثابت و بی‌تغییر باشد. به همین دلیل باید پیش از خرید نهال هلو برای استعلام قیمت اقدام کنید.

گذشته از نوسانات بازار، موارد دیگری هستند که طبعا بر قیمت تأثیر می‌گذارند و باغداران عزیز باید به آن‌ها توجه کنند:

–       رقم نهال هلو و میزان مرغوبیت آن

–       منشأ رقم نهال هلوی مورد نظر (وارداتی بودن یا داخلی بودن)

–       میزان سلامت نهال (برخورداری از کارت سلامت)

–       هزینه‌های تولید و نگهداری نهال

–      خرید نهال از تولید کننده یا خرده فروش

پرفروش‌ترین و پرطرفدارترین نهال هلو

انواع میوه هلو به دلیل عطر و طعم بی نظیری که دارند، همیشه در بازار پرفروش هستند. نهال هلو تقریبا از هر رقمی که باشد، نهالی پرطرفدار و پرفروش است.

با این حال برخی از موارد – به جز رونق بازار محصول نهایی-  ممکن است در تصمیم باغداران برای کاشت تأثیر داشته باشد.

در واقع برای مصرف‌کنندگان و خریداران تنها مرغوبیت و کیفیت میوه نهایی اهمیت دارد اما باغدار باید شرایط منطقه، هزینه های مراحل کاشت تا برداشت، میزان باردهی و سود ده بودن نهال هلو و … را در نظر بگیرد.

با این حال خرید نهال هلو از برخی ارقام آن بین باغداران پررونق‌تر است:

نهال هلو دوبارفرانسه

نهال هلو پلنگی

انواع نهال هلو انجیری مالکی

نهال هلو زعفرانی

نهال هلو سرخابی

نهال هلو آلبرتا

اگرچه مرغوبیت میوه این ارقام نهال و توان یافتن بازار فروش، وجه مشترک تمام آن هاست، موارد دیگر چون مقاومت سرمایی و گرمایی، مقاومت به آفات و بیماری‌ها، پرباری، زودبازده بودن و … می‌تواند در انتخاب آن ها توسط باغداران نقش داشته باشد.

 

پربارترین نژاد هلو کدام است

اگر عوامل موثر بر باردهی که می تواند منجر به کاهش باردهی شود را نادیده بگیریم و زمینه ژنتیکی درختان هلو را مبنای پربارده بودن آن در نظر بگیریم ارقام پربار از قرار زیر است:

نهال هلو انجیری زعفرانی  ۷۰ الی ۸۰ تن در هکتار
نهال هلو انجیری ۸۰ تا ۹۰ تن در هکتار
نهال هلو زعفرانی ۷۰ تن در هکتار
نهال هلو دوبار فرانسه ۷۰ تا ۸۰ تن در هکتار
نهال هلو آلبرتا ۸۰ تن در هکتار
نهال هلو انجیری عسلی ۷۰ تا ۸۰ تن در هکتار
نهال هلو انجیری زعفرانی ۸۰ تا ۸۵۰ تن در هکتار

میزان مرغوبیت نهال‌هایی که هر نهالستان پرورش می‌دهد تا حد زیادی به تهیه بذر مرغوب، رعایت اصول کاشت و پرورش و اجرای راهکار‌ هایی بری تقویت محصول بستگی دارد. وقتی نهالستان هزینه بیشتری برای تولید نهال کرده باشد تا محصول نهایی مرغوب‌تر باشد، قطعا قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت، ولی دلیل اصلی خرید نهال این است که شما از تولید کننده نهال را خریداری می کنید یا از خرده فروش ها، مطمئناً خرید از تولید کننده هم مطمئن تر خواهد بود هم قیمت مناسبتری را ارائه خواهد داد.

یکی از نکات مهمی که در خرید نهال هلو باید به آن توجه داشته باشید، انتخاب مرکز معتبر پرورش و فروش نهال است. اعتبار یک نهالستان در درجه نخست به مرغوبیت نهال‌هایی بستگی دارد که به مشتریان خود ارائه می‌دهد. گذشته از این، لازم است نهالستان دارای تأییدیه از جهاد کشاورزی یا نهال های مربوط باشد.

برخی از نهال ها ممکن است در یک منطقه کمیاب تر باشند یا شرایط تولیدشان دشوارتر باشد؛ اما همان نهال ممکن است در منطقه‌ای دیگر به آسانی پرورش پیدا کند. یک علت تفاوت قیمت نهال‌ها در نهالستان‌هایی که در مناطق مختلف واقع شده‌اند، همین موضوع است، نهالستان برتر نهال به صورت حضوری و غیرحضوری مبادرت به فروش نهال بدون واسطه در تمام شهرها می کند، در هر منطقه ای باشید می توانید بدون افزایش قیمت نهال ها را با قیمت عمده از برتر نهال خریداری کنید.لازم به ذکر است که نهالستان برتر نهال واقع در شهر میاندوآب هست، مشتریان عزیز به صورت حضوری می‌توانند اقدام به خرید نهال در میاندوآب کنند و در به صورت غیر حضوری در تمام شهرهای ایران اقدام به خرید نهال در تهران، خرید نهال در شیراز، خرید نهال در اصفهان، خرید نهال در کرج، خرید نهال در تبریز و … کنند

قطعا سراسر سال را نمی‌توان به عنوان فصل کاشت نهال هلو از ارقام گوناگون به حساب آورد. زمان کاشت این نهال محدودیت دارد بنابراین طبیعی است که تقاضا برای خرید نهال هلو در برهه‌ای از زمان بیشتر و در زمانی دیگر کمتر باشد. میزان تقاضا برای خرید نهال هلو می‌تواند سبب افزایش قیمت به صورت مقطعی شود، در فصل پاییز برج نه تا اواخر برج یک فصل کاشت نهال هست در این زمان نهال ها به صورت ریشه لخت با قیمت مناسب به فروش می رسند، بعد از برج دو تا اواخر برج سه نهال ها به صورت نهال هلو گلدانی به فروش می رسد و این باعث افزایش قیمت نهال خواهد شد، همینطور شما قبل از فصل کاشت نهال مبادرت به خرید نهال کنید می توانید نهال ها را با قیمت مناسبتر پیش خرید نمایید.

سوددهی نهال هلو (سوددهی خرید نهال در ده ساله نخست چگونه است؟)

ارقام نهال هلو از نظر سرعت بازدهی باهم متفاوت اند. اما آنچه قطعی است این است که در چهار ساله نخست شروع به میوه دهی می کنند و حتی به بلوغ و باردهی حداکثری می‌رسند.

برخی از ارقام هلو از سال دوم، برخی از سال سوم  شروع به میوه دهی می کنند. معمولا ۴ یا ۵ سال طول می‌کشد که نهال هلو به بلوغ و حداکثر میزان باردهی برسد و پس از آن می‌تواند تا ده یا پانزده سال به باردهی حداکثری ادامه دهد.

سود دهی نهال هلو با توجه به شاخه های پرباری که دارد قابل توجه است. می توان پس از رسیدن به بلوغ بین ۷۰ تا ۱۰۰ تن در هکتار به صورت سالیانه از ارقام گوناگون هلو انتظار میوه دهی داشت. بازار خوب این میوه نیز دلیل دیگری برای اطمینان باغداران از سوددهی است

ویژگی بهترین نهالستان هلو

بهترین نهالستان هلو آن است که اعتبار داشته باشد و نهال‌های مرغوب به باغداران ارائه دهد. زیرا خرید نهال هلو برای باغدار نوعی سرمایه‌گذاری است که از آن چشم‌داشت درآمد و سود باغ هلو را دارد.
در انتخاب نهالستان برای خرید نهال به برخورداری آن نهالستان از تأییدیه نهادهای مربوط توجه داشته باشید. سابقه کار نهالستان نیز در میزان اعتبار آن نقش مهمی ایفا می‌کند.
یک نهالستان خوب و معتبر نهال های خود را با شناسنامه و کارت سلامت به خریداران ارائه می‌دهد. شناسنامه دار بودن از این نظر مهم است که باغدار بداند چه نهالی می‌خرد، این نهال چه ویژگی هایی دارد و آیا با شرایط منطقه ای و … سازگار است یا خیر. علت اهمیت برخورداری از کارت سلامت نهال هم که کاملا روشن است.

نهالستان برتر نهال تمام اراقام نهال هایی که به فروش می رساند را خود تولید کرده و مستقیم از خزانه به دست خریداران می رساند، به طوری که هنگام ارسال نهال ابتدا نهال ها توسط دستگاه از زمین درآورده شده و در بسته بندی مخصوص قرار گرفته به طوری که هوا داخل بسته بندی ها نفوذ نکرده و باعث خشک شدن نهال نخواهد شد، سپس در کمتر از ۲۴ ساعت به دست خرداران می رساند، از این بابت رضایت مندی مشتریان از نهال های کاشت شده بسیار بالا می باشد، همچنین نیروهای متخصص برتر نهال آماده ارائه ی تمام خدمات کاشت و داشت نهال، هستند.

خرید نهال هلو برای چه استان‌هایی پرسود می‌باشد؟

هلو ارقام مختلفی دارد که برخی مناسب مناطق سردسیر، برخی مناسب مناطق گرمسیر و برخی برای مناطق معتدل مناسب‌تر هستند.

بنابراین خرید نهال هلو برای هر استان باید با توجه به شرایط اقلیمی و نوع نهال انجام شود تا بیشترین سوددهی را داشته باشد.

برای استان هایی که در مناطق سردسیر و کوهستانی هستند مانند : مانند آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرستان، کرمانشاه، اردبیل، لرستان، تهران، یاسوج، شهرکرد و …. نهال‌های آلبرتا، فرانسه، انجیری مالکی، جوادی، قجیرقانات توصیه می‌شود و این نهال‌ها در آن مناطق پرفروش تر هستند.

برای استان های واقع در مناطق گرمسیری مانند : مانند استان یزد، کرمان، سمنان، زاهدان، ایلام و خراسان که دامنه دما بالاست، انواع هلو انجیری و زعفرانی و نیز هلو پلنگی رشد و بازدهی بیشتری دارند.

برای مناطق معتدل مانند گلستان، مازندارن، گیلان نیز هلو کاردی و پلنگی می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند.

بهترین زمان خرید نهال هلو

هر یک از ارقام نهال هلو در بازه‌ای از سال میوه دهی درخت هلو دارند یا بهترین زمان کاشت آن ها زمان مشخصی است که ممکن است با ارقام دیگر تفاوت زیادی داشته باشد. بنابراین تعیین بهترین زمان خرید نهال هلو برای تمام ارقام دشوار است.

در تعیین زمان خرید نهال هلو باید به نوع نهال هلو و شرایط منطقه و فصل‌های آن توجه داشته باشید و اطلاعات دقیق‌تر در این باره را از کارشناسان کسب کنید.

نکته مهم این است که گاه می‌توان نهال‌های مورد نیاز را پیش‌خرید کرد. زمان پیش خرید معمولا چندماه پیش از زمان خرید نهال است. به این ترتیب از فراهم بودن نهال‌ها به تعداد مورد نیاز خود در زمان کاشت اطمینان بیشتری خواهید داشت.

برتر نهال مرکز فروش نهال هلو

نهال برتر از سال ۱۳۱۰ خورشیدی فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون به فعالیت خود ادامه داده است. به همین دلیل است که باغداران می‌توانند بر تجربیات اداره کنندگان این نهالستان که نسل‌ به نسل منتقل شده و در حال حاضر با دانش و فناوری روز پیوند یافته تکیه کنند.

نهالستان برتر نهال ضمن ارائه نهال های مرغوب به باغداران داخل کشور، سالیانه صدها هزار اصله از انواع نهال را به کشورهای همسایه صادر می‌کند. با توجه به این‌که مؤلفه‌ها و درجاتی خاص از سلامت و کیفیت محصول برای صادراتی شدن آن نیاز است، این افتخار نهال برتر است که نهال‌هایی با کیفیت صادراتی به مشتریان ارائه دهد. شما نیز می‌توانید در خصوص خرید نهال هلو از نهال برتر از کیفیت و مرغوبیت محصولات اطمینان داشته باشید

نحوه ارسال نهال هلو به سراسر کشور

 
موقعیت مکانی نهالستان برتر در شهر میاندوآب است؛ اما باغداران عزیز می‌توانند به صورت اینترنتی نهال هلو را به این نهالستان سفارش دهند و در موعد مقرر دریافت کنند.

انواع گوناگونی از نهال هلو در برتر نهال موجود است که همه در سایت این نهالستان قابل مشاهده هستند. بنابراین اگر تصمیم به خرید نهال هلو دارید، می‌توانید ارقام گوناگون را با ویژگی‌های کلی آن‌ها در فهرست نهال‌ها در سایت مشاهده کنید.

سفارش انواع نهال هلو در برتر نهال به سه صورت گوناگون حضوری، تلفنی و اینترنتی ممکن است.

برای خرید حضوری نیز می‌توانید به این نشانی‌ها مراجعه کنید:

دفتر : میاندواب خیابان ۲۴ متری نرسیده به مسجد فاطمه زهرا (س) شرکت برتر نهال

آدرس گلخانه : شهرستان میاندوآب، کمربندی شمالی، میدان ولایت، اتوبان ولایت

احداث باغ هلو (مشاوره رایگان)

کارشناسان برتر نهال می‌توانند در تمام مراحل طراحی و احداث باغ هلو به شما مشاوره دهند. اگر باغتان را پیش‌تر احداث کرده‌اید و قصد بهبود وضعیت آن و کیفیت محصولش را دارید، باز هم می توانید روی کمک نهال برتر حساب کنید. مشاوره صفر تا صد برای احداث باغ برای شما کاملا رایگان است.

مشاوره‌هایی که می‌توانید دریافت کنید در این حوزه‌هاست:

–        تشخیص اقلیم و شرایط منطقه خود و تناسب آن با نهال هلو

–       انتخاب نوع نهال زردآلو متناسب با شرایط اقلیمی

–       تعداد نهال بر اساس مقیاس زمین

–       امکانات نگهداری

–       …

در صورتی که نهال هلو را به مدد مشاوره‌ رایگان خوب  بشناسید و آگاهی‌های ضروری را در خصوص خرید نهال هلو تا برداشت محصول کسب کنید و به کار ببندید، می‌توانید سودی رضایت‌بخش به دست آورید.

شایع ترین بیماری و آفات نهال هلو

درخت هلو مانند دیگر نهال ها و درختان دارای بیماری و آفت هایی می باشد که همواره آن را مورد تهدید قرار می دهد. شایعترین بیماری و آفات نهال هلو عبارتند از:

  • پوسیدگی ریشه و طوقه درخت: یکی از بیماری های مخرب برای باغداران پوسیدگی ریشه و طوقه درخت هلو می باشد. این بیماری باعث مرگ زودرس درخت هلو میشود.
  • شانکر های عمیق پوستی: عامل باکتریایی شانکر های عمیق پوستی به بافت داخلی درخت نفوذ کرده و باعث بین بردن آوند ها و آبراه های درخت هلو می شود. به این طریق رشد درخت هلو را با اختلال روبرو کرده و مانع باردهی آن می شود.
  • شته: یکی از آفت های باغ شَته ها درخت هلو هستند که بعنوان حشرات مکنده آن را می شناسند. عملکرد آنها به گونه است که شیره گیاه را مکیده و ترشحات سمی تولید می کند. شته در رنگ های سبز، سفید و سیاه یافت می شود. نام علمی آن Aphidoid  و در رده‌‌ حشرات بندپایانی قرار دارد.
  • شپشک: از دیگر آفت های مهم درخت هلو می توان به شپشک هلو اشاره کرد که مانند شته اقدام به مکیدن شیره درخت هلو کرده و از این رو باعث ضعف درخت می شود.
  • کنه های گیاهی: طبق تحقیقاتی که متخصصین گیاه پزشکی در سال های گذشته انجام داده‌اند. یکی از مهمترین و خسارت بارترین آفت‌ ها مخصوصاً در باغ هلو کنه های گیاهی می باشد. این کنه ها مستقیماً بر روی برگ درخت هلو تاثیر گذاشته، باعث زرد شدن برگ درختان هلو و یا اول شدن آنها می‌ شود. همین امر فتوسنتز درخت هلو را با اختلال روبرو کرده و عواقب بدی به دنبال دارد.
  • لارو حشره بید زرد رنگ: از دیگر آفت هایی که باعث بروز خسارت های فراوانی در باغ درخت هلو می شود، لارو حشره بید زرد رنگ می باشد. این حشره تاثیر مستقیمی بر روی میوه گذاشته و کیفیت آن را کاهش می دهد.
  • علف های هرز: از دیگر مواردی که مانع رشد درخت هلو مخصوصاً در سال اول و دوم کاشت می‌ شود، وجود علف‌ های هرز است. علف های هرز در جذب مواد غذایی با نهال های تازه کاشته شده رقابت کرده و مانع رشد آنها می شود.بیشتربخوانید: آشنایی با آفت مگس مدیترانه‌ای

راهنمای خرید اینترنتی انواع نهال هلو

برتر نهال با به‌کارگیری امکانات روز فرصتی برای گسترش خدمات خود یافته است. مشتریان در هر نقطه‌ای که باشند می‌توانید نهال‌های مورد نظر خود را تنها با جست و جو در سایت برترنهال (bartarnahal.ir) مشاهده کنند و سفارش دهند.

برای خرید نهال هلو در گام نخست می‌توانید محصولات موجود در صفحه نخست سایت را مشاهده کنید. از قسمت لیست نهال‌ها نیز می‌توانید به‌طور مستقیم وارد بخش نهال هلو شوید که ارقام گوناگون آن را که در نهالستان برتر موجود است، به شما نمایش می‌دهد. با کلیک روی هریک از ارقام هلو می‌توانید مشخصات کلی آن را همراه با قیمت مشاهده کنید. درصورت تمایل به کسب اطلاعات جزئی بیشتر می‌توانید از مشورت کارشناسان نهال برتر بهره‌مند شوید.همچنین برای اطلاع از لیست قیمت نهال هلو به بخش کاتالوگ قیمت برتر نهال می‌توانید مراجعه کنید

به این ترتیب بدون نیاز به مراجعه حضوری خواهید می‌توانید نهال هلوی مورد نظر خود را در هرجا که هستید دریافت کنید. با این امکان نیازی به هزینه برای مراجعه حضوری ندارید. برتر نهال متعهد می‌شود که بهترین و مرغوب‌ترین محصولات را برای شما ارسال کند.

خدمات پس از فروش برتر نهال

کارشناسان نهال برتر با دانش و تجربه‌ای که دارند کاملا به این امر واقف هستند که نهال‌ها از هر نوعی که باشند، بسیار حساس و آسیب‌پذیرند. به همین دلیل بسته‌بندی و نحوه ارسال تمام نهال‌ها از جمله نهال هلو با رعایت کامل نیازهای و حساسیت‌های آن‌ها صورت می‌گیرد. بنابراین می‌توانید از بابت حفاظت از سلامت و امنیت نهال‌های سفارشی خود آسوده‌خیال باشید.

نهال برتر متعهد به ارائه خدمات پس از فروش محصولات است. پس از خرید نهال هلو می‌توانید هر مسئله پرسشی که در رابطه با مراحل گوناگون کاشت، داشت و برداشت با آن مواجه می‌شوید، با مشاوران مطرح کنید.

از دیگر فعالیت‌ها و خدمات پس از فروش نهالستان برتر طراحی و راه‌ندازی باغ است که تاکنون در بسیاری از شهرها و اقلیم‌های گوناگون از جمله ارومیه، تهران، مشهد، تبریز، اصفهان، کرمانشاه، قزوین، همدان، زنجان اجرایی شده است.

بهترین نژاد درخت هلو

از نظر یک باغدار بهترین نهال هلو آن است که این ویژگی‌ها را داشته باشد:

–       عمر اقتصادی طولانی داشته باشد؛

–       پربار باشد و محصول فراوان بدهد؛

–       زودبازده باشد و در زمان کمتر به بیشترین باردهی برسد؛

–       مقاومت خوبی در برابر نوسانات دما و نیز آفات و بیماری ها داشته باشد؛

–       نگهداری از آن هزینه های زیاد در بر نداشته باشد.

باید توجه داشت که در هر منطقه ممکن است برخی از ارقام هلو این ویژگی‌ها را دارا باشند. پس معرفی بهترین نهال هلو یک امر نسبی است و به میزان سازگاری نهال و شرایط منطقه و باغ بستگی دارد.

با این حال برخی از ارقام هلو هستند که در بیشتر مناطق رشد و میوه‌دهی خوبی دارند و از آن‌ها به عنوان پرفروش‌ترین و بهترین نهال‌های هلو یاد می‌شود. مانند:

–       هلو دوبار فرانسه

–       نهال هلو سرخابی

–       هلو انجیری

–       نهال هلو کاردی

–       هلو هسته‌جدا

–       هلو آلبرتا

–       هلو انجیری مالکی

باید توجه داشت خرید نهال هلو از بهترین رقم نمی‌تواند تضمین کننده سود و نتیجه مطلوب باشد. به بیان دیگر یک نهال هلو با بهترین کیفیت چنانچه در شرایط ایده‌ آل برای کاشت، داشت و برداشت نباشد، می تواند تا حد رقمی با کیفیت متوسط یا پایین افت کند. از آن سو، رعایت اصول و قواعد در پرورش و نگهداری باغ می‌تواند یک رقم متوسط را ارتقا دهد و به بیشترین باردهی برساند.

ویژگی نهال هلو زودبارده

هلوهای زود بارده معمولا از ارقام پیوندی و اصلاح شده هستند. این ارقام در سال اول شروع به میوه ‌دهی می ‌کنند. معمولا حدود ۴ یا ۵ سال بعد می‌ توان از این رقم نهال هلو که به بلوغ رسیده است، بیشترین برداشت محصول را داشت و این برداشت تا پایان عمر اقتصادی نهال ادامه پیدا می‌کند.میزان باردهی این ارقام هلو می‌تواند تا ۵۰ تن در هر هکتار برسد. فاصله کاشت بین نهال‌ ها معمولا سه تا چهار متر است.

نهال‌های انجیری مالکی،نهال هلو  دوبار فرانسه، نهال هلو ردتاپ، نهال هلو زعفرانی، نهال هلو خونی ، اسپرینگ کرست و ارلی گلو از جمله نهال‌های هلو زود بارده محسوب می‌شوند.

بیشتربخوانید: روش‌های تکثیر درخت هلو

ویژگی نهال هلو دیربارده

نهال هلو دیررس به سال‌های بیشتری صبوری برای آغاز محصول دهی و رسیدن به بلوغ و میوه‌دهی حداکثری نیاز دارد.

نهال‌ هلو کاظمی و ولدآبادی از انواع هلوی دیربازده محسوب می‌شوند.

همه این نهال ها کیفیت خوبی دارند و محصول آن‌ها مرغوب است اما اگر باغداری انتظار رسیدن سریع به سود و بازگشت سرمایه خود را داشته باشد، این ارقام نهال شاید نتوانند او را راضی کنند. پس بهتر است به سراغ نهال هلو زودبارده برود.

بیشتر بخوانید: احداث باغ هلو با درخت زودبازده بهتر است یا درختان دیربازده؟

تفاوت نهال هلو بذری با نهال هلو پیوندی

نهال‌های پیوندی معمولا به دلیل ادغام مزیت‌های دو یا چند نهال در یک نهال تولید می‌شوند. به‌طور کلی استقبال باغداران از نهال هلو پیوندی بیشتر از نوع بذری است و این موارد به عنوان دلایل آن عنوان می‌شود:
مقاومت بیشتر در برابر آفات و بیماری‌ها
باردهی بیشتر با کیفیت بهتر
مقاومت بیشتر نسبت به سرما، گرما و سایر ناملایمات محیطی
عمر اقتصادی بیشتر و بازدهی زودتر
یکدست بودن نها‌ل‌ها در باردهی و زمان آن

آیا نهال هلو رو می توان در باغچه کاشت

بسیاری از کسانی که دارای خانه ویلایی هستند و باغچه کوچکی دارند، همیشه این سوال را می پرسند که آیا می شود درخت هلو را در باغچه خانه کاشت؟ معمولاً امکان‌ پذیر است. اگر شما بتوانید به مراقبت های لازم را انجام دهید، به تغذیه و آبیاری درختان هلو آن به طور جدی دقت کنید، مطمئنا می توانید درخت هلو  را در باغچه منزل کاشت کنید. از آنجایی که هلو جزوه ارقام میوه هایی است، به گرده افشانی نهال هلو احتیاج ندارد؛پس این امکان برای تان وجود دارد که یک رقم از نهال هلو را در باغچه کاشته و از میوه های آن لذت ببرید.در باغات هلو برای باردهی بیشتر، بهتر است که از ارقام دیگر نهال برای گرده افشانی استفاده شود برای اطلاعات بیشتر جهت گرده افشانی درخت هلو کلیک کنید.

 

نحوه ی پیوند زدن نهال هلو و درخت هلو

در ابتدای توضیحات باید بگویم که پیوند زدن نهال و درخت هلو کار هرکسی نیست. سعی کنید برای پیوند زدن درختان هلو خود از متخصصین این رشته استفاده کنید. چون پیوند اشتباه زدن و رعایت نکردن اصول و قواعد آن باعث بیماری درخت شما شده و خسارت هایی به بار می آورد. مراحل پیوند عبارتند از:

  1.  برای پیوند شما باید در باغ خود یک پایه کاملا مقاوم که سابقه بیماری و آفت زدگی نداشته است را پیدا کنید که اکثرا این رقم برای هلو پایه شفتالو می باشد.
  2. پیوندکی که انتخاب می‌کنید نیز باید کاملاً سالم بوده و هیچ نشانه بیماری در آن وجود نداشته باشد.
  3. شاخه پیوندک شما حداقل دو یا سه برگ داشته باشد.
  4. قبل از پیوند حتماً همه ابزار را به طور کامل ضدعفونی کنید.
  5. شاخه انتهای شاخه پیوندک را به صورت مثلثی برش داده و آماده پیوند کنید.
  6. مکان مناسب را در پایه پیدا کرده و برشی هم اندازه مثلث پیوندک ایجاد کنید تا کاملاً کیپ به آن بچسبد.
  7. کوچکترین عایق مانع جوش خوردن بین پایه و پیوندک می شود.
  8. بعد از اتمام اقدام به ضدعفونی کردن نهال هلو کنید و آن را پلاستیک مخصوص ببندید.

خواص و ویتامین های موجود در هلو

هلو خواص بسیاری برای سلامتی دارد که مهمترین آنها عبارت اند از: هلو میوه بسیار شیرین و خوشمزه می باشد که به خاطر داشتن انواع  خواص و ویتامین های هلو  و ریزمغذی ها برای سلامتی بدن فواید خیلی زیادی به همراه دارد. یکی از مهمترین ترکیبات شیمیایی موجود در هلو آنتی اکسیدان ها هستند که خاصیت ضد سرطانی داشته و مانع بیماری آلزایمر می شود. به خاطر ویتامین e موجود در خون مانع از خشکی شبکیه چشم شده و بیماری های مربوط به چشم را درمان می کند.

همچنین در طب سنتی توصیه شده است برای بهبود سرماخوردگی بهتر است از هلو استفاده کنید. از آنجایی که هلو حاوی مقادیر بالای ویتامین c و اسید فولیک می باشد، پس به راحتی می تواند بیماری کم خونی را نیز درمان کند. البته تحقیقات انجام شده نشان می دهد در سلامتی فرد نیز نقش موثری داشته و مانع ریزش مو و جوانسازی پوست می شود. مهمترین فواید میوه هلو می توان به تاثیر آن در عملکرد قلب اشاره کرد، به خاطر آنتی اکسیدان های فراوانی دارد سموم اضافی بدن را دفع کرده و باعث پاکسازی خون می شود.

بهترین هلو جهان

از آنجایی که نژاد هلو در جهان بسیار زیاد و متنوع است از این رو ما نمی‌توانیم بگوییم بهترین رقم هلو در جهان کدام است. ولی سعی می کنیم دو نژاد برتر هلو در جهان را به شما معرفی کنیم که طرفدار و خواهان خیلی زیادی در مناطق کشاورزی کل جهان دارد.

این نوع رقم کاملاً تجاری و با کیفیت بوده معمولا در اواسط تابستان میوه دهی خود را آغاز می‌ کند و مهمترین ویژگی آن این است که در سال  دو بار میوه می دهد. باردهی این درخت حدودا اواخر خرداد ماه می باشد. تقاضای زیادی در بازار خرید و فروش دارد. از لحاظ ظاهر گرد بوده و بافت آن سخت تر از هلو است. ارقام هلو علاوه بر تازه خوری برای تولید فرآورده های هلو نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

  • نهال هلو آلبرتا

نهال هلو آلبرتا همان نهال هلو زعفرانی خودمان است که خیلی درشت و هسته جدا هست. نهال هلو آلبرتا خود بارور بوده، میزان باردهی آن بالایی دارد و در دو نژاد دوبار و تکبار می باشد. باید به آبیاری نهال هلو نهال دقت کنید. کیفیت و مرغوبیت نهال آلبرتا بالا بوده و اندازه میوه آن تقریباً درشت می باشد.

مشخصات یک نهال خوب

یک نهال خوب ویژگی ها و مشخصاتی دارد که به عنوان یک باغدار باید به آن دقت داشته باشید.

  1. شناسه دار بودن: شاید شما نتوانید مشخصات ظاهری یک نهال خوب را تشخیص دهید, به همین خاطر به شما توصیه می‌ کنیم به هنگام خرید نهال به شناسه و لیبل به آن دقت داشته باشید.
  2. کارت سلامت: وجود کارت سلامت در یک نهال نشان می دهد که نهال هلو که شما خریداری کردید کاملاً سالم بوده عالی است هرگونه آفت و بیماری می باشد و دوره قرنطینه خود را گذرانده است.
  3. نیاز سرمایی: نهال هلو از جمله نهال هایی است که حتماً باید نیاز به سرمایی خود را بگذرانند.
  4. ظاهر سالم: حتما به هنگام خرید نهال ها به ظاهر آن دقت کافی داشته باشید. کوچکترین سوراخ و شکاف در بدنه نهال یا وجود حتی یک لارو بر روی آن نشانه خطر است. یا احساس کردید که ریشه های آن دچار سوختگی و سیاه شدگی می باشد، از خرید آن اجتناب کنید.

پرسودترین درخت هلو

معمولاً نهال های اصلاح شده جز پر سود ترین نوع نهال هلو شناخته شده است. ولی نهال ۶۰ روزه نهالستان برتر نهال جزو معروفترین آن ها می باشد. در واقع نهال هلو ۶۰ روزه جزو نهال های اقتصادی و تجاری شناخته شده که از درخت چین وارد کشور ما شده است. زمان باردهی آن اواسط تابستان یعنی مرداد ماه می باشد. بسیار شیرین و خوش طعم بوده و ویژگی های آن تازه خوری است. معمولاً تا دوماه در انبار قابل نگهداری می کنند. از ویژگی های اقتصادی آن می توان به  تحمل خشکی و کمبود آب اشاره کرد. به همین خاطر مختص مناطق گرمسیری می باشد. از  سال دوم کاشت به راحتی بازدهی خود را آغاز کرده و در هر هکتار بالای صد تن و بیشتر حاصل دارد. تنها ویژگی منفی آن طول عمر اقتصادی آن است. عمر مفید نهال ۶۰ روزه ۸ تا ۱۰  سال می باشد.

زیر درخت هلو چه بکاریم؟

فاصله بین درختان هلو نزدیک ۳ متر می باشد. یکی از ویژگی های مهم مراقبت هلو  هرس کردن درخت هلو است. مطمئنا نهال هلو به گونه‌ای کاشته می شود  که نور خورشید به سطح زمین نیز می رسد. یعنی یک باغدار خیال راحت می تواند انواع صیفی و سبزیجات را در زیر درخت کاشت کند. نهال هلو با تمامی بوته‌ها و سبزیجاتت سازگاری دارد.

منتها دقت داشته باشید که با کاشت این سبزیجات و صیفی جات باعث تجمع آفت ها و بیماری های قارچی و باکتریایی در سطح زمین نشوید و بصورت کاملا اصولی به کاشت آن ها بپردازید. ولی کاشت گیاهان مزیت‌هایی نیز دارد آب های اضافی خاک را جذب کرده و مانع غرقابی شدن سطح خاک می شود.

دیرگل بودن نژاد هلو چه مزیتی دارد؟

دیرگل بودن نژاد هلو زمانی مزیت حساب می شود که باغ شما در مناطق کوهستانی و با ارتفاع بالای ۱۰۰۰ متر واقع شود. چون در این مناطق سرمای بهاری و تغییر آب و هوایی وجود دارد. درخت هلو به اندازه کافی حساس می باشد این حساسیت زمان گلدهی درخت تا حد خیلی زیادی افزایش پیدا می کند. بنابراین با کوچکترین تشنج آب و هوایی شوک هایی به درخت وارد می‌ شود که بلافاصله باعث ریزش شکوفه های هلو می شود. ریزش شکوفه های هلو برابر است با کم بار بودن درخت هلو! از اینرو در مناطق سردسیر و کوهستانی دیرگل بودنه ارقام نهال هلو یک مزیت محسوب می شود. باغداران از ارقام دیرگل استفاده می‌ کنند. این ارقام معمولاً بعد از ماه اردیبهشت اقدام به گلدهی می کنند. یعنی درست زمانی که میزان سرمای بهار به حداقل خود رسیده است.برای اطلاعات بیشتر در مورد محافظت درختان هلو در برابر سرما زدگی مقاله زیر را بخوانید .

محافظت از درختان میوه در برابر سرما زدگی

هلو اصلاح شده به چه معناست؟

منظور از نهال اصلاح شده، نهال هایی است که توسط مهندسین و کارشناسان طبق اصول و قواعد خاصی با پیوند زدن و روش های کاشت نوین  ارقام‌ مختلف بر روی پایه‌ های مقاوم و وحشی تولید شده‌اند. این نوع نهال ها مقاومت سرمایی و گرمایی بالایی دارند. می توانند اختلاف بارز دمای بین شب و روز را تحمل کرده، و دمای یخبندان کوهستانی را در فصل زمستان از سر بگذرانند. همچنین بازدهی آنها حداقل دو برابر نهال های کلاسیک می باشد. طول عمرش را نیز بالا بوده و به عنوان یک نهال اقتصادی شناخته شده است.

کدام هلو ها نیاز به گرده افشانی دارند

هلو جز میوه هایی است، برای کاشتن آنها شما احتیاج به یک جفت درخت ندارید، بلکه می توانید با یک رقم نهال هلو در منزل از میوه‌ های آن نهایت استفاده را ببرید. در واقع نژاد هلو خود بارور می باشد، مگر زمانی که ناسازگاری وجود داشته باشد. در این میان برخی از نژادها مانند نژاد هلوی زعفرانی وجود دارد خود بارور نیست و احتیاج به گرده افشان دارد تا باوری شکوفه‌ های آن به نحو احسن انجام شود.

ولی در احداث باغ های تجاری قضیه کلا متفاوت است. فرقی نمی کند ارقام نهال باغ شما نژادهای خودباوری و یا غیر بارور باشد. چون هدف کشاورزی تولید بالای محصول برای سود بیشتر است. هرچه گرده افشانی درخت هلو باغ با کیفیت تر انجام شود به همان اندازه میزان باردهی آن افزایش می یابد. همچنین زنبورهای عسل نیز گزینه مناسبی می باشد. البته امروزه باکس های گرده افشان نیز وجود دارد که کارایی خیلی بالایی در باور کردن درختان را برعهده گرفته است.

مزایای احداث باغ هلو

با پیشرفت علم و آگاهی مردم در مورد هرم مواد غذایی باعث شده تا بیشتر افراد روی به میوه خواری و خام خواری بیاورند. آنها به دنبال استفاده از میوه های تازه و آبدار هستند تا تمامی مواد معدنی و ویتامینه آنها را تامین کند. از این رو در چند دهه گذشته خرید و فروش نهال هلو تقاضای خیلی زیادی پیدا کرده است. نه تنها تازه خوری میوه بلکه فرآورده های آنها نیز مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفته است.

یکی از این میوه های معروف مخصوصاً در کشور ما هلو است. مصرف کننده می‌ تواند نژادهای متفاوت و متنوع هلو را در کشور تهیه کرده و آن را میل کند. با توجه به موارد گفته شده مشخص است که این میوه در جهان پرطرفدار است. نه تنها در کشور ما بلکه در کشورهای اروپایی، عربی و چین هلو جایگاه ویژه‌ای دارد. پس خرید و فروش آن نیز پرسود و پر منفعت خواهد بود.

نژادهای متنوع در مراتع مختلف و ارتفاع های متفاوت می توان کاشت کرد. بنابراین هر کشاورز در هر منطقه می‌ تواند باغ آن را احداث کند. از ویژگی‌ های هلو این است که شما برای کاشت و احداث باغ هلو آن می توانید درختان دیگر را نیز کاشت کنید و لازم نیست حتماً در باغ صرفا هلو را کاشت کنید.

بسیاری از باغداران به همراه درخت هلو، درخت سیب و  درخت گلابی را کاشت می کنند. برخی دیگر از باغداران که به احداث باغ گردو می‌ پردازند، در بین یک ردیف گردو یک ردیف نهال هلو نیز کاشت می کنند. این نشان از سازگاری بالای این درخت می باشد. منتها اگر کشاورزان به مراقبت از آن توجه زیادی داشته باشند، مطمئنا سال های پرسود و پر منفعتی را تجربه خواهند کرد.

برتر نهال مرکز فروش نهال هلو

شما برای خرید نهال هلو باید از نهالستان های شناخته شده و معروف که مجوز خود را از مرکز گیاه پزشکی و جهاد کشاورزی دریافت کرده اند، اقدام کنید. نهالستان های معتبر تمام نهال های خود را با شرایط ویژه و آخرین روش علم گیاه پزشکی تولید و به بازار عرضه می‌ کند. پس بسیار مهم است که نهال های عرضه شده در بازار کاملا با کیفیت و با قیمت مناسب باشد.

 از جمله این نهالستان ها می‌ توان به برتر نهال مرکز فروش نهال در ایران اشاره کرد. شما می توانید نهال هلو را با ضمانت دو ساله خریداری و از کیفیت آن مطمئن شوید. تضمین کیفیت و تضمین قیمت یکی از سیاست ها مهم و برتر این نهالستان است.

برتر نهال علاوه بر فروش حضوری در مراکز تمامی استان‌ ها سایت های اینترنتی را راه اندازی کرده است، تا تمامی کشاورزان بدون هیچگونه دغدغه خاطر بتوانند این محصولات را به صورت غیر حضوری و اینترنتی خریداری کرده و در اسرع وقت آنها را تحویل بگیرد.

پربارترین نژاد های هلو کدام هستند ؟

پربارترین نژاد هلو مربوط به هلوی دوبار فرانسه می باشد که کاملا اقتصادی بوده و بالای ۱۰۰ تن در هکتار هلو تولید می کند. ولی دیگر نژاد ها هستند که تناژ بالاتری نسبت به نهال هلو دوبارفرانسه دارد در عوض کیفیت نهال دوبارفرانسه بسیار مرغوب بوده و به عنوان نژاد برتر شناخته می‌شود. نژادهای بومی که مخصوص کشور ایران می باشد مانند نهال هلو زعفرانی، هلو انجیری مالکی، نهال هلو انجیری خونی یا نژاد های وارداتی مانند آلبرتا نیز از ارقام پربار محصوب می شوند.

مقالات مرتبط




نظرات کاربران

6 پاسخ به “نهال هلو✔️ خرید + لیست قیمت انواع نهال هلو [پاییز 1402]”

  1. طالب گفت:

    سلام و عرض ادب جناب نهال هلو در یک هکتار چه تعداد کاشت میشه

    • برتر نهال گفت:

      سلام وقت بخیر
      در هر هکتار با فاصله ۳ در ۳ در حدود ۱۱۰۰ عدد می‌توانید کاشت کنید
      برای مشاوره و خرید نهال هلو با کارشناسان ما تماس بگیرید

      09141832393
      09144501003
      09144501007
      09144501008
      09144501009

  2. کیهان گفت:

    سلام وقتتون بخیر خیلی ممنون بابت مطالب دقیق که در رابطه با نحوه‌ی کاشت نهال درج کردید، فقط لطفا در رابطه با کاشت نهال هلو تو شهر قزوین هم مقاله بنویسید.

    • برتر نهال گفت:

      سلام دوست عزیز در این رابطه در سایت مطالب ارائه شده
      شما با جستجو در گول با کلمه کلیدی خرید نهال هلو در قزوین به صفحه مورد نظر می‌رسید

  3. رضا داوودی گفت:

    به چه تعداد نهال هلو می‌تونم از نهالستان برتر نهال سفارش بدم؟ و تا چند روز به دستم میرسه

    • برتر نهال گفت:

      سلام
      حداقل ۲۰ الی ۳۰ تا سفارش داشته باشید می‌فرستیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با برترنهال